Verwarming repareren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%

Gratis offertes vergelijken

Verwarming reparatie

Heeft u geen warm water meer, of werkt de verwarming in huis niet goed? Een defecte verwarming komt nooit op een gelegen moment. Gelukkig hoeft u niet lang in de kou te zitten! Op deze pagina vindt u handige informatie over hoe een verwarmingsinstallateur uw verwarming snel maakt met een reparatie en hoe u storingen voorkomt. Ook leest u hoe u snel en eenvoudig een goed installatiebedrijf uit de buurt voor het repareren inschakelt, zelfs als u met spoed een erkende verwarmingsmonteur nodig hebt!

Storingen worden vaak veroorzaakt door slijtage in de koppelstukken of een defect in de warmtewisselaar. U voorkomt dergelijke storingen gemakkelijk! Hoe? Met een onderhoudscontract bij een erkende installateur houdt u uw cv-ketel in optimale staat, en worden defecten voorkomen. Besparen op de reparatie van uw verwarming?

Start gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Defecte verwarming? Schakel snel de cv-service in!

Vaak vertrouwen we blindelings op de cv-ketel om ons huis aangenaam warm te houden. Toch komen storingen voor. Werkt uw verwarming niet en wilt u een vrijblijvende kostenindicaties voor een reparatie ontvangen? Vul dat het offerteformulier in!

Op koude dagen is het erg vervelend als de verwarming niet goed werkt. Het spreekt voor zich dat u de storing zo snel mogelijk opgelost wilt hebben. Wanneer u het offerteformulier invult, ontvangt u snel een aantal gratis offertes. Een monteur is snel bij u aanwezig voor een reparatie!

cv-ketel reparatie

Oorzaken van de storing

Merkt u dat uw verwarmingsketel defect is? Of voelt een radiator altijd koud aan? Een verwarmingsinstallateur spoort altijd eerst het exacte probleem op voordat hij kan repareren. Een defect aan de verwarming kan verschillende oorzaken hebben, waarover u hierna meer leest. Bent u benieuwd naar de oplossing of reparatie? Lees dan verder op deze pagina.

Lucht in de verwarming

Hoort u borrelende geluiden in een radiator wanneer de verwarming aanslaat? Ook als een radiator aan de bovenkant koud aanvoelt, zit er waarschijnlijk lucht in. De lucht zorgt ervoor dat het systeem minder efficiënt verwarmt. Daarom is het belangrijk dat u de radiatoren regelmatig ontlucht. Weet u niet hoe u dat doet? Schakel een verwarmingsmonteur in!

Koude radiatoren

Voelen een of meerdere radiatoren koud aan, terwijl de andere wel warm zijn? Dan is roestvorming of te weinig water in het systeem vaak het probleem. Wanneer de radiatoren op de bovenverdieping koud zijn, zit er waarschijnlijk de weinig water in.

Wanneer het bijvullen van de cv-ketel niet werkt, is de kans groot dat er ergens een lek is.

Roest in de verwarming

Wanneer u een radiator vaak moet ontluchten en u koude plekken op de radiator voelt, is de kans groot dat er aan de binnenkant roestplekken zijn. Roest produceert waterstofgas in de vorm van luchtbellen en ijzeroxide. Luchtbellen zijn ongunstig voor de verwarming en ijzeroxide verstopt de radiator.

Schakel een vakman in om het defect te repareren. Vergelijk gratis offertes!

Verkeerde installatie van de cv-ketel

Als sommige radiatoren consequent kouder blijven dan de andere, is het systeem waarschijnlijk niet (meer) goed ingeregeld. Bij de installatie van een ketel stelt de verwarmingsmonteur het systeem zo in dat er door iedere radiator de juiste hoeveelheid water stroomt. Ook zorgt hij ervoor dat het water eerst naar de ruimtes gaat die als eerste verwarmd moeten worden.

Lek in de verwarming

De verwarming is een gesloten circuit waarin water rondgaat om de radiatoren te verwarmen. U kunt zich vast voorstellen dat het systeem niet goed werkt wanneer er ergens een lek is. U ziet dan dat de druk op de ketel snel terugloopt, ook na bijvullen. Daarnaast kan een lek ook voor vervelende wateroverlast zorgen. Daarom is het belangrijk snel tot reparatie over te gaan.

Cv of verwarming laten repareren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Verwarming repareren: de mogelijkheden

Hebt u hierboven ontdekt wat de oorzaak van het defect in uw verwarmingsinstallatie is? Dan bent u vast nieuwsgiering naar de oplossing! Het repareren van cv-ketels is specialistisch werk dat, omwille van de veiligheid, alleen door erkende installateurs uitgevoerd mag worden. U weet zeker dat u bij het repareren snel geholpen wordt en u bent altijd verzekerd van topkwaliteit!

Verwarming ontluchten

Luchtbellen in radiatoren zorgen ervoor dat het systeem minder efficiënt verwarmt dan mogelijk is. Bovendien hoort u bij het aanslaan van het systeem vervellend gepruttel en geborrel. Het ontluchten van de verwarming is een klus die goed te doen is.

Draai voor het ontluchten simpelweg het ontluchtingskraantje op iedere radiator open totdat er geen lucht meer uit komt. Weet u niet waar u moet beginnen? Een verwarmingsmonteur komt graag bij uw langs.

verwarming reparatie

Cv-ketel bijvullen

Wanneer de druk van de ketel onder de 1,5 bar komt, is het tijd om het systeem bij te vullen. Daarmee voorkomt u een defect. Bijvullen doet u gemakkelijk zelf, kijk in de gebruikershandleiding van uw ketel hoe het moet.

Daalt de druk na bijvullen weer snel? Dan is er waarschijnlijk ergens een lek. Een verwarmingsmonteur spoort het lek op en gebruikt speciale materialen om het snel te repareren.

Radiator doorspoelen

Wanneer roestplekken ervoor zorgen dat het water niet goed door een radiator kan stromen, moet deze doorgespoeld worden. Deze reparatie is een lastig karwei, ook omdat er roestig water uit de radiator komt dat lelijke vlekken kan maken. De verwarmingsmonteur ontkoppelt bij de reparatie de radiator en spoelt hem helemaal door.

Daarmee wordt alle roest verwijderd. Na de reparatie hangt hij de radiator weer op en vult hij hem met water.

Monteur inschakelen voor juiste installatie en afstelling

Het is belangrijk dat uw ketel goed ingesteld is, ook bij stadsverwarming. Zo moet het water eerst naar de belangrijkste kamers stromen, zodat die het snelste verwarmd worden. Wanneer u merkt dat de garage eerder warm is dan de woonkamer, is het verstandig om een verwarmingsmonteur in te schakelen om het systeem opnieuw af te stellen.

Na deze reparatie weet u zeker dat uw huisverwarming optimaal werkt!

Het gat in de verwarming repareren

Als een radiator gaat roesten, kunnen er minuscule gaatjes ontstaan waar water uit lekt. De monteur laat de radiator leeglopen tot onder het lek, waarna hij de verf rond het lek eraf schuurt. Wanneer er alleen nog metaal te zien is, gebruikt hij een speciale reparatiepasta om het lek te dichten.

Wilt u roest voorkomen? Vraag dan uw installateur om een roestpreventiemiddel in het systeem toe te voegen.

Een reparatie voorkomen

Een defect aan uw huisverwarming of warmwatervoorziening komt nooit op een gelegen moment. U zit snel in de kou, of het is niet mogelijk om te douchen. Wist u dat u de meeste defecten kunt voorkomen? Met regelmatig onderhoud worden de meeste storingen voorkomen, omdat versleten onderdelen op tijd vervangen worden.

Kies voor gemak! Wanneer u een onderhoudscontract afsluit, weet u zeker dat u verwarmingsketel een onderhoudsbeurt krijgt wanneer dat nodig is. U heeft keuze uit verschillende contracten, van all-in tot de verplichte keuringen. Uw verwarming werkt daardoor altijd optimaal! Vaak is het voor de garantievoorwaarden van de ketel ook verplicht om een onderhoudscontract af te sluiten.

radiator reparatie

Erkend verwarmingsmonteur inschakelen

Zelfs bij goed onderhoud is een defect of storing aan uw verwarmingssysteem niet altijd te voorkomen. Hebt u geen warm water meer door een storing? Of doet de verwarming het niet meer? Dan is het belangrijk dat u snel een monteur inschakelt. U wilt natuurlijk niet in de kou zitten!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vul daarom het formulier in en krijg een aantal gratis offertes van verwarmingsmonteurs uit uw regio. Deze offertes zijn vanzelfsprekend geheel zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken