Radiatorknop vervangen

Wanneer uw huidige radiatorknop niet meer voldoet, of wanneer u bijvoorbeeld nog een handkraan heeft en graag een nieuwere radiatorknop wilt laten plaatsen, zorgt u voor het vervangen van de radiatorknop. Het vervangen van een radiatorknop is een klus die u zelf kunt uitvoeren, maar u heeft ook de optie om deze klus uit te besteden aan een professional. Wij helpen u met het vervangen van de radiatorknop. Zo volgt u onderstaand stappenplan, of u neemt gemakkelijk contact met ons op door het contactformulier op deze pagina in te vullen. Er komt dan een vakman bij u langs die het vervangen van de radiatorknop voor u uitvoert.

Radiatorknop vervangen

Radiatorknop vervangen? Schakel Van Vliet in; prettige en snelle service!

Voor het vervangen van een radiatorkraan voor een thermostaatkraan bent u bij Van Vliet aan het juiste adres!

Radiator thermostaatkraan vervangen

Een thermostaatkraan is een radiatorknop waarbij de temperatuur gemeten wordt door een temperatuursensor in de thermostaatkraan. Hierdoor kan de temperatuur in verschillende kamers los van elkaar geregeld worden. Een thermostaatkraan is één van de meest gebruikte vormen van een radiatorkraan. In de thermostaatkraan zit een metalen doos die bij warmte uitzet, waardoor deze tegen een ventiel duwt wat vervolgens sluit. Hoe meer het ventiel in de thermostaatkraan gesloten is, hoe minder water er van de centrale verwarming naar de radiator stroomt en hoe minder warmte deze dus afgeeft. Op deze manier kan door een thermostaatkraan de temperatuur in verschillende kamers los van elkaar geregeld worden.

Radiator afkoppelen of afdoppen

Het vervangen van een radiatorknop gaat in principe hetzelfde als het afkoppelen van uw verwarming zelf. Bij het afkoppelen van de radiator schakelt u de installatie uit, tapt u het circuit af, draait u de koppelingen los en monteert u de nieuwe ventielen. Voor het afkoppelen van de verwarming, zorgt u voor het afdoppen hiervan. Om ervoor te zorgen dat deze niet lekt, zorgt u voor het afdoppen. Door het afdoppen kunt u de radiator tijdelijk of voor langere tijd afsluiten. Zorg voor het afkoppelen en afdoppen van de radiator dat u zich heeft ingelezen en dat u enigszins handig bent. Schakel anders een verwarmingsmonteur in.

Zelf de radiatorkraan vervangen

In principe is het vervangen van de radiatorknop een klus die u gemakkelijk zelf uitvoert. Wanneer u enigszins handig bent en een goed stappenplan volgt, is een nieuwe radiatorkraan zo geplaatst. Zo volgt u onderstaand stappenplan wanneer u uw oude radiatorknop wilt vervangen voor een thermostaatkraan.

  • Ten eerste heeft u de materialen nodig, zoals de thermostaatkraan en een teflon afdichtingskoord. Daarnaast moet u zorgen voor gereedschap. Zo moet u denken aan een steeksleutel, plastic bak, ontluchtingssleuteltje en schroevendraaier. Wanneer de materialen en het gereedschap klaar liggen, kan het plaatsen van de nieuwe radiatorkraan beginnen.
  • Zet de verwarmingsketel uit en laat het water van de centrale verwarmingsinstallatie door de kraan open te draaien. Als het goed is ziet u de druk dalen.
  • Vervolgens tapt u het water uit de radiator af, zodat u geen last heeft van water uit de verwarming. Hierbij gebruikt u de plastic bak die u klaar heeft gezet.
  • Nadat het water is afgetapt uit de radiator, sleutelt u de oude radiatorkraan los met behulp van een steeksleutel.
  • Voordat u de nieuwe thermostaatkraan plaatst, plakt u het teflon afdichtingskoord op de kraan. Dit zorgt ervoor dat de kraan niet lekt.
  • Hierna plaatst u de nieuwe radiatorkraan op uw verwarming. Zorg ervoor dat u deze goed bevestigt, zodat hij niet lekt en u verder geen problemen krijgt.
  • Daarna vult u het systeem weer met water bij en vervolgens verzorgt u het ontluchten. Nu schakelt u de verwarmingsketel weer in en kunt u genieten van uw nieuwe thermostaatkraan.
radiatorkraan
Gratis offerte aanvragen

U ontvangt maximaal 4 offertes.


Kosten

De kosten voor het vervangen van de radiatorknop verschillen. Wanneer u een stappenplan volgt en het vervangen van de radiatorkraan zelf uitvoert, heeft u minder kosten dan wanneer u een vakman inschakelt voor het plaatsen van een nieuwe radiatorkraan. Wel weet u met een verwarmingsmonteur zeker dat deze het vervangen van de radiatorkraan bij uw verwarming goed doet. Omdat het vervangen van de radiatorkraan in principe niet veel tijd kost, zijn de kosten voor een verwarmingsmonteur ook niet bijzonder hoog. Bij ons ontvangt u de beste service tegen lage kosten. Een vakman komt bij u langs voor het plaatsen van een radiatorkraan tegen lage kosten.


Schakel een specialist in

Vindt u het vervangen van de radiatorknop bij uw verwarming een klus die te ingewikkeld is of schakelt u liever een professional in voor het plaatsen van een radiatorkraan? Dan bent u hier aan het goede adres. Wij sturen een professional naar u toe die het plaatsen van de radiatorknop voor u uitvoert tegen lage prijzen. Bent u op zoek naar meer informatie over het vervangen van een radiatorknop voor een thermostaatkraan? Of wilt u het plaatsen van een radiatorknop uit laten voeren door een verwarmingsmonteur? Twijfel dan niet en vul het contactformulier in op deze pagina om in contact te komen met een professional. Een vakman komt bij u langs om u informatie te geven en voert de klus voor u uit.