kosten cv-ketel

Kosten cv-ketel

Nieuwe cv-ketel nodig en benieuwd naar de kosten? Op deze pagina leest u meer over de gemiddelde prijzen per type ketel, het monteren en welke factoren de totale kosten beïnvloeden. Naast de aanschafprijs moet u namelijk ook nog rekening houden met montagekosten.

Via het offerteformulier vraagt u eenvoudig en snel een gratis offerte aan. Vanzelfsprekend zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast.

Start nu de offerteaanvraag!

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 4 offertes.  Soort aanvraag: (*)


  Uitvoerdatum: (*)
  Gratis - Vrijblijvend

  Wat kost een nieuwe cv-ketel?

  De kosten van een cv-ketel zijn voornamelijk afhankelijk van het type ketel dat u laat installeren. Eén van de populairste soorten verwarmingsketel is de hr-ketel. Deze kost rond de €1.000,- tot €2.600,-. Deze ketel behaalt een uitstekend rendement van 100%.

  Een Uhr-ketel is iets duurder. De kosten liggen tussen de €1.800,- tot €3.000,-. U behaalt echter wel een rendement van ongeveer 140%, hierdoor bespaart u jaarlijks op de kosten. Een HRe-ketel is door de technologie het duurste, namelijk met kosten rond de €11.000,-.

  Soms vragen mensen wat de kosten zijn voor een Vr-ketel, maar deze mogen sinds september 2015 niet meer verkocht worden.

  Prijstabel: cv-ketel prijs

  Type ketel Gemiddelde prijzen* Rendement**
  Hr-ketel €1.000,- tot €2.600,- +100%
  HRe-ketel €11.000,- +100%
  Uhr-ketel €1.800,- tot €3.000,- +140%

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief installatie. De exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.
  **Het rendement is de hoeveelheid energie die door de cv-ketel omgezet wordt in nuttige warmte. Bij 100% gaat er geen warmte verloren.


  Nieuwe ketel nodig? Vraag gratis offertes aan!

  Krijg inzicht in de exacte kosten. De offertes zijn gratis en zonder verplichtingen.

  Gratis offertes

  Welke factoren zijn van invloed op de kosten?

  De kosten voor een nieuwe ketel zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de kosten voor het monteren en installeren, het type verwarmingsketel dat u kiest en de CW-waarde. Ook het merk dat u kiest is van invloed op de prijs. A-merken zijn het duurste, maar soms zijn goedkopere B-merken ook erg goed. Het is daarom erg belangrijk dat u zich laat adviseren door een specialist.

  Installatie- en montagekosten

  Uiteraard moet uw nieuwe cv-ketel ook gemonteerd en geïnstalleerd worden. De vakman verwijdert eerst de oude cv-ketel en plaatst daarna de nieuwe ketel en boiler. Ook stelt hij de ketel goed in. Dit is erg belangrijk voor de werking en het behalen van het hoogst mogelijke rendement.

  De kosten voor de montage worden bepaald door een aantal factoren. Onder andere de demontage van de oude ketel, het installatieproces en het type verwarmingsketel is van invloed op de prijs. Een Hre-ketel is bijvoorbeeld ingewikkelder om te monteren dan een gewone hr-ketel en daarom duurder. Laat u nog een veiligheidscheck uitvoeren? Erg verstandig! Houd echter wel rekening met een meerprijs voor deze check.

  De gemiddelde montagekosten liggen tussen de €500,- tot €1.000,-.

  Type ketel

  Een van de grootste factors die de prijs bepaalt is het type ketel dat u kiest. U hebt de keuze uit een Hr-, Hre- of een Uhr-ketel. Vroeger bestond er ook nog een conventionele ketel, maar deze wordt tegenwoordig niet meer verkocht vanwege het lage rendement. Een Hre-ketel is het duurste, maar de investering verdient u weer terug. Dit type verwarmingsketel wekt namelijk ook elektriciteit op.

  Solo- of combiketel?

  U hebt de keuze uit een solo- of een combiketel. Een combiketel is duurder, maar is geschikt de verwarming op te warmen en warm water te leveren. Een soloketel is alleen geschikt voor het verwarmen van uw huis. U hebt dan een aparte boiler voor warm water nodig.

  prijs cv-ketel

  De CW-waarde

  De prijs voor een verwarmingsketel wordt ook beïnvloed door de CW-waarde. De CW-waarde geeft aan hoeveel warm water de ketel kan leveren per minuut. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de CW-waarde is, hoe hoger de prijs is. Daar tegenover staat dat een hogere CW-waarde meer wooncomfort geeft.

  Een verwarmingsketel met een waarde van 3 kost rond de €900,- tot €1.200,-. Wilt u echter tegelijkertijd warm water in de keuken en de badkamer? Dan hebt u een verwarmingsketel met minstens CW 5 nodig. Een ketel met een waarde van 5 hebt u al vanaf €1.200,-. In de prijstabel staan meer gemiddelde prijzen.

  prijs installatie cv-ketel

  Prijs cv-ketel per cw-waarde

  Type ketel Liters per minuut Richtprijs cv-ketel**
  CW 3 11,5 €900,- tot €1.200,-
  CW 4 14,3 €1.000,- tot €1.400,-
  CW 5 16,2 €1.200,- tot €1.800,-
  CW 6 23,5 €1.600,- tot €2.200,-

  *Let op: dit zijn richtprijzen, inclusief btw en exclusief installatie. De exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.

  Het merk van de cv-ketel

  Uiteraard is ook het merk van de cv-ketel van invloed op de prijs. Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe ketel, merkt u direct dat er vele merken zijn. Wij raden aan om deskundig advies te vragen aan cv-ketelspecialisten. Zij weten alles over de verschillende merken en welke cv-ketel geschikt is voor u.

  Bekende merken:

  • Intergas
  • Remeha
  • Nefit