kosten cv-ketel

Kosten cv-ketel

Nieuwe cv-ketel nodig en benieuwd naar de kosten? Op deze pagina leest u meer over de gemiddelde prijzen per type ketel, het monteren en welke factoren de totale kosten beïnvloeden. Naast de aanschafprijs moet u namelijk ook nog rekening houden met montagekosten.

Via het offerteformulier vraagt u eenvoudig en snel een gratis offerte aan. Vanzelfsprekend zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast.

Start nu de offerteaanvraag!

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 4 offertes.Soort aanvraag: (*)

Gratis - Vrijblijvend

Wat kost een nieuwe cv-ketel?

De kosten van een cv-ketel zijn voornamelijk afhankelijk van het type ketel dat u laat installeren. Eén van de populairste soorten verwarmingsketel is de hr-ketel. Deze kost rond de €1.000,- tot €2.600,-. Deze ketel behaalt een uitstekend rendement van 100%.

Een Uhr-ketel is iets duurder. De kosten liggen tussen de €1.800,- tot €3.000,-. U behaalt echter wel een rendement van ongeveer 140%, hierdoor bespaart u jaarlijks op de kosten. Een HRe-ketel is door de technologie het duurste, namelijk met kosten rond de €11.000,-.

Soms vragen mensen wat de kosten zijn voor een Vr-ketel, maar deze mogen sinds september 2015 niet meer verkocht worden.

Prijstabel: cv-ketel prijs

Type ketelGemiddelde prijzen*Rendement**
Hr-ketel€1.000,- tot €2.600,-+100%
HRe-ketel€11.000,-+100%
Uhr-ketel€1.800,- tot €3.000,-+140%

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief installatie. De exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.
**Het rendement is de hoeveelheid energie die door de cv-ketel omgezet wordt in nuttige warmte. Bij 100% gaat er geen warmte verloren.


Nieuwe ketel nodig? Vraag gratis offertes aan!

Krijg inzicht in de exacte kosten. De offertes zijn gratis en zonder verplichtingen.

Gratis offertes

Welke factoren zijn van invloed op de kosten?

De kosten voor een nieuwe ketel zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de kosten voor het monteren en installeren, het type verwarmingsketel dat u kiest en de CW-waarde. Ook het merk dat u kiest is van invloed op de prijs. A-merken zijn het duurste, maar soms zijn goedkopere B-merken ook erg goed. Het is daarom erg belangrijk dat u zich laat adviseren door een specialist.

Installatie- en montagekosten

Uiteraard moet uw nieuwe cv-ketel ook gemonteerd en geïnstalleerd worden. De vakman verwijdert eerst de oude cv-ketel en plaatst daarna de nieuwe ketel en boiler. Ook stelt hij de ketel goed in. Dit is erg belangrijk voor de werking en het behalen van het hoogst mogelijke rendement.

De kosten voor de montage worden bepaald door een aantal factoren. Onder andere de demontage van de oude ketel, het installatieproces en het type verwarmingsketel is van invloed op de prijs. Een Hre-ketel is bijvoorbeeld ingewikkelder om te monteren dan een gewone hr-ketel en daarom duurder. Laat u nog een veiligheidscheck uitvoeren? Erg verstandig! Houd echter wel rekening met een meerprijs voor deze check.

De gemiddelde montagekosten liggen tussen de €500,- tot €1.000,-.

Type ketel

Een van de grootste factors die de prijs bepaalt is het type ketel dat u kiest. U hebt de keuze uit een Hr-, Hre- of een Uhr-ketel. Vroeger bestond er ook nog een conventionele ketel, maar deze wordt tegenwoordig niet meer verkocht vanwege het lage rendement. Een Hre-ketel is het duurste, maar de investering verdient u weer terug. Dit type verwarmingsketel wekt namelijk ook elektriciteit op.

Solo- of combiketel?

U hebt de keuze uit een solo- of een combiketel. Een combiketel is duurder, maar is geschikt de verwarming op te warmen en warm water te leveren. Een soloketel is alleen geschikt voor het verwarmen van uw huis. U hebt dan een aparte boiler voor warm water nodig.

prijs cv-ketel

De CW-waarde

De prijs voor een verwarmingsketel wordt ook beïnvloed door de CW-waarde. De CW-waarde geeft aan hoeveel warm water de ketel kan leveren per minuut. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de CW-waarde is, hoe hoger de prijs is. Daar tegenover staat dat een hogere CW-waarde meer wooncomfort geeft.

Een verwarmingsketel met een waarde van 3 kost rond de €900,- tot €1.200,-. Wilt u echter tegelijkertijd warm water in de keuken en de badkamer? Dan hebt u een verwarmingsketel met minstens CW 5 nodig. Een ketel met een waarde van 5 hebt u al vanaf €1.200,-. In de prijstabel staan meer gemiddelde prijzen.

prijs installatie cv-ketel

Prijs cv-ketel per cw-waarde

Type ketelLiters per minuutRichtprijs cv-ketel**
CW 311,5€900,- tot €1.200,-
CW 414,3€1.000,- tot €1.400,-
CW 516,2€1.200,- tot €1.800,-
CW 623,5€1.600,- tot €2.200,-

*Let op: dit zijn richtprijzen, inclusief btw en exclusief installatie. De exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.

Het merk van de cv-ketel

Uiteraard is ook het merk van de cv-ketel van invloed op de prijs. Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe ketel, merkt u direct dat er vele merken zijn. Wij raden aan om deskundig advies te vragen aan cv-ketelspecialisten. Zij weten alles over de verschillende merken en welke cv-ketel geschikt is voor u.

Bekende merken:

  • Intergas
  • Remeha
  • Nefit
  • Vaillant
prijs merk verwarmingsketel

Kosten cv-ketel: extra opties

Wanneer u een nieuwe cv-ketel gaat kopen, hebt u ook nog de keuze uit een allerlei extra opties. Bijvoorbeeld een slimme thermostaat. Deze kost gemiddeld tussen de €200,- en de €300,-. Eén van de voordelen van een slimme thermostaat is dat u meer inzicht krijgt in uw gemiddelde energieverbruik. De meeste mensen met zo’n thermostaat verbruiken minder energie, omdat ze beter weten waar ze kunnen besparen.

Een zonneboiler is ook een optie. Deze kost gemiddeld tussen de €2.000 tot €4.000,-. De investering verdient u weer terug omdat u aanzienlijk bespaart op de energiekosten. Met een zonneboiler wordt namelijk warmte opgewerkt door middel van zonne-energie.

Ook een onderhoudscontract is verstandig om te nemen. De prijzen hiervoor liggen tussen de €70,- tot €130,- per jaar. Hiermee bent u verzekerd van onderhoud. Vaak bespaart u op de kosten, omdat een eenmalige onderhoudsbeurt of reparatie meestal duurder is dan een contract.

Prijstabel: cv-ketel kosten extra opties

FactorGemiddelde kosten*Kenmerk
Montagekosten€500,- tot €1.000,-Prijs voor het monteren, installeren en afstellen van de cv-ketel
Slimme thermostaat€200,- tot €300,-Een thermostaat en energiemeter in één
Zonneboiler€2.000 tot €4.000,-Het opwekken van warmte door middel van zonne-energie
Onderhoudscontract€70,- tot €130,-Onderhoud is belangrijk bij het voorkomen van problemen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief installatie. De exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.


Wilt u een nieuwe cv-ketel laten monteren?

Vraag een gratis offerte aan met scherpe prijs!

Gratis offertes

Cv-ketel kopen of huren?

In plaats van een cv-ketel te kopen, is het vaak ook mogelijk om een ketel te huren. Eén van de voordelen van het huren van een cv-ketel is dat u niet in één keer een hoog bedrag hoeft te betalen. U betaalt namelijk maandelijks een huurbedrag voor de cv-ketel. Daarnaast zit het onderhoud en kleine reparaties vaak bij de huurprijs inbegrepen.

Zijn er ook nadelen aan huren?

Ja, er is ook een nadeel. Het huren van een cv-ketel is door de lange looptijd meestal duurder dan het kopen van een ketel. Uiteindelijk bent u dus duurder uit.

De gemiddelde huurprijs voor een cv-ketel ligt tussen de €25,- en de €35,- per maand.

Cv-ketel onderhoud: de kosten

Jaarlijks onderhoud is zeer belangrijk voor de werking en de levensduur van de cv-ketel. Met goed onderhoud voorkomt u namelijk onnodige storingen en defecte onderdelen. Tijdens het onderhoud controleert de monteur ook of er geen koolstofmonoxide vrijkomt. Het onderhouden is dus ook belangrijk voor uw veiligheid.

Hoeveel kost onderhoud?

De onderhoudskosten zijn per cv-ketelmonteur verschillend. Een onderhoudscontract is meestal goedkoper dan een eenmalige onderhoudsbeurt.

Nieuwe cv-ketel kopen? Gratis offerte!

Bent u op zoek naar een nieuwe cv-ketel? Dan wilt u natuurlijk niet te veel betalen! Via onze offerteservice ontvangt u een gratis offerte met een scherpe prijs. Een cv-specialist geeft u bovendien deskundig advies over de mogelijkheden en welke cv-ketel geschikt is voor uw woning. De kosten voor een nieuwe cv-ketel zijn voornamelijk afhankelijk van het type ketel dat u kiest. Schakel altijd een ervaren monteur in voor een veilige montage en installatie.

Start direct uw offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een gratis offerte van een cv-specialist uit uw regio. Uiteraard is dit geheel zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast.

verwarmingsketel kopen