Radiator vervangen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%

Radiator vervangen?

Hebben uw radiatoren onvoldoende capaciteit? Of is er regelmatig een reparatie nodig aan uw verwarmingssysteem? U kunt overwegen om één of meerdere radiatoren te (laten) vervangen. Hoewel een nieuwe radiator duurder is dan een reparatie, kan dit op lange termijn toch geld opleveren door een verbeterde warmtedistributie, en energiezuinigheid. Wanneer u enige handigheid heeft met klussen, dan kunt u ervoor kiezen zelf de verwarming aan te passen.

Start gratis offerteaanvraag!

Heeft u hierbij hulp nodig? Vul dan het contactformulier in, wij helpen u graag met zowel de reparatie als installatie van uw radiatoren.

Radiatoren in alle soorten en maten

Radiatoren zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Wanneer u overweegt een nieuwe radiator aan te schaffen, dan dient u rekening te houden met zowel de maat als het vermogen. Het is voor een installatie eenvoudiger, en daarom goedkoper, om te kiezen voor radiatoren met een extra paneel, in plaats van een grotere maat.

Doordat de aansluitingspunten gelijk blijven, wordt de montage vergemakkelijkt. Voor welk systeem u het beste kunt kiezen bij het vervangen van uw huidige radiatoren, is afhankelijk van uw wensen. Vraag een verwarmingsmonteur eventueel om advies.

Let op de capaciteit

Naast de maat, dient u tevens te letten op capaciteit van de radiator (ook wel het vermogen genoemd). Het gewenste vermogen is afhankelijk van de grootte van de kamer, de gewenste temperatuur en het soort ruimte dat verwarmd moet worden. Vervolgens moet u ook nog kijken naar het warmteverlies van de woonruimte.

De verschillende verwarmingsmonteurs bij kunnen u desgewenst helpen met deze berekening.

Radiator vervangen? Schakel een verwarmingsmonteur in!

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Reparatie

Voordat u tot het vervangen van een radiator overgaat, is het aan te raden eerst te kijken naar een mogelijke reparatie. In verschillende gevallen is het mogelijk uw radiatoren te repareren, tegen relatief lage prijzen.

Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de aansluiting, of zelfs het ontluchten van één van de verwarmingsbuizen. Door een dergelijke reparatie kan uw radiator vaak nog jarenlang zonder problemen mee gaan.

radiator

Besparen op het vervangen van een radiator? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u weten welke prijzen er verbonden zijn aan het vervangen van een radiator? Heeft u vragen over het repareren van uw verwarmingssysteem? Neem via het contactformulier geheel vrijblijvend contact op met verwarmingsmonteur. Zij helpen u graag met al uw vragen, en sturen u desgewenst een offerte toe.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Neem vandaag nog contact op, en geniet snel van een heerlijke warmte in huis. Uw radiator is bij ons in goede handen.