Storing cv-ketel

Een storing aan uw cv-ketel is erg vervelend. Zo heeft u plots geen warm water meer en doet de verwarming het niet meer. U wilt dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. U lost het gemakkelijk zelf op, maar u heeft ook de keuze om een installateur in te schakelen. Als u zelf enigszins handig bent, is een storing aan uw cv-ketel gemakkelijk op te lossen. Als u er zelf niet uitkomt, of het inschakelen van een vakman gemakkelijker vindt, neemt u contact met ons op. Een installateur komt bij u langs om de storing op te lossen en hij voert onderhoud uit wanneer dit nodig is.

Storing cv-ketel

Storing aan uw cv-ketel? Schakel Van Vliet in; prettige en snelle service!

Voor het oplossen van een storing aan uw cv-ketel of voor onderhoud bent u bij Van Vliet aan het juiste adres!

Regelmatig onderhoud

Om een storing aan uw cv-ketel te voorkomen, is het verstandig om regelmatig onderhoud aan de cv-ketel uit te voeren. Zo moet u regelmatig zorgen voor ontluchten en bijvullen om de druk van de cv-ketel te verhogen als vorm van onderhoud. Doordat het belangrijk is om regelmatig onderhoud uit te voeren, kunt u een onderhoudscontract voor uw cv-ketel afsluiten. Op deze manier wordt u altijd zo voordelig mogelijk geholpen en voorkomt u onverwachte kosten door een storing of ander onderhoud aan uw cv-ketel. Het ontluchten, bijvullen of resetten is iets wat u zelf gemakkelijk doet. Schakelt u liever een vakman in voor deze service, dan is een onderhoudscontract erg voordelig.

Zelf de storing oplossen

In plaats van een installateur in te schakelen, lost u zelf de storing aan uw cv-ketel op. De storing kan door verschillende oorzaken komen. Als u de volgende stappen volgt, komt u er snel achter waar de storing aan uw cv-ketel door komt en lost u deze gemakkelijk op.

Ten eerste controleert u de volgende zaken:

  • Is er spanning aanwezig?
  • Brandt de waakvlam (wanneer deze aanwezig is)?
  • Staat de gaskraan open?
  • Is de water druk hoog genoeg (tussen 1,5 en 2 bar)?
  • Is het resetten mogelijk?
  • Loopt de klokthermostaat op tijd?
  • Staat de thermostaat hoog genoeg?
  • Is de zekering in de zekeringengroepenkast heel?
  • Lekken de warmtekranen niet?
Soms is de oplossing voor een storing simpel. Zo probeert u te resetten, probeert u de waakvlam aan te steken wanneer deze niet brandt, of moet de stekker nog in de contactdoos gestopt worden. Loopt de klokthermostaat op batterijen en werkt deze niet, zorgt u voor nieuwe batterijen.
Als de water druk niet hoog genoeg is, moet u de cv-ketel bijvullen zodat de druk hoger wordt en zit er lucht in uw verwarming, moet u deze ontluchten. Het resetten, bijvullen en ontluchten zijn werkzaamheden die u zelf gemakkelijk uitvoert. Hiervoor zijn verschillende stappenplannen te vinden, of u vraagt een installateur om hulp. Zo kunt u het storingsnummer opzoeken in de handleiding, waardoor u snel hulp krijgt.
onderhoud cv-ketel

Kamerthermostaat kapot

In plaats van een storing aan uw cv-ketel is het ook mogelijk dat uw kamerthermostaat kapot is. Is uw kamerthermostaat kapot, werkt deze dus niet meer goed en heeft u geen controle meer over de temperatuur in uw kamer. Daarom is het belangrijk om een kamerthermostaat die kapot is te vervangen. Het vervangen van een kamerthermostaat die kapot is, is een klus die u zelf uit kunt voeren. Ziet u het niet zitten om een kamerthermostaat te vervangen die kapot is, schakelt u gemakkelijk een installateur in. Dit doet u door het contactformulier op deze pagina in te vullen.

centrale verwarming

Contact met cv installateur

Heeft u last van een storing aan de ketel van uw centrale verwarming of is deze toe aan onderhoud? Dan helpen wij u graag verder. Wij zorgen ervoor dat de storing wordt opgelost en voeren eventueel onderhoud uit, zoals het resetten, bijvullen of het ontluchten. Wij zorgen ervoor dat de druk omhoog gaat en voeren ander onderhoud uit. Ook vervangen wij de cv-ketel wanneer deze kapot is. Als u het niet ziet zitten om deze klussen zelf uit te voeren, doen wij dit graag voor u. Een installateur komt bij u langs, geeft u advies en lost de problemen voor u op. Vul nu het contactformulier in.

Onderhoudscontract

Een onderhoudscontract is erg handig op het moment dat u problemen krijgt met uw cv-ketel en onderhoud uit moet laten voeren. Bij een onderhoudscontract zorgt u ervoor dat de kans op storingen kleiner wordt en u sneller geholpen wordt wanneer u toch last heeft van storingen. Ook zorgt u met een onderhoudscontract ervoor dat u de levensduur van uw centrale verwarming verlengt en voor een veilige werking. Toch zijn er weinig huishoudens met een onderhoudscontract. Het voordeel van een onderhoudscontract is dat u vrijwel meteen geholpen wordt bij storingen of onderhoud. Wilt u een onderhoudscontract afsluiten of wilt u meer informatie over een onderhoudscontract? Onze installateur helpt u verder.