HR-ketel

Wat is een HR-ketel en wat is het verschil tussen een HR- en een VR-ketel? Verwarmingsmonteur Van Vliet geeft antwoord op deze vragen. Daarnaast bespreken we hoe de technologie van HR-ketels zich de laatste tijd heeft ontwikkeld. Allereerst is het belangrijk om te weten wat voor rendement een verwarmingsketel heeft. Onderstaand dieper op ingegaan op de verschillende opties. Heeft u nog vragen over een bepaald type verwarmingsketel? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij sturen u op korte termijn een offerte toe.

Van Vliet HR-ketel installatie

Van Vliet levert alle merken HR-ketels tegen scherpe prijzen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan. U ontvangt spoedig een reactie!

CV-ketel

CV-ketels waarvan het rendement hoog is zijn zuiniger in het gebruiken van energie. U kunt hiermee flink besparen op uw energierekening. Een verschil in rendement tussen ketels heeft als consequentie hoeveel moeite het apparaat heeft met putten van warmte uit aardgas. We hebben het hier over warmte die nuttig gebruikt wordt. Er is ook gewone warmte, dit is warmte die bijvoorbeeld van de leidingen afkomt of uw schoorsteen uit komt.

Hoog Rendement

HR staat voor een hoog rendement. U hebt bij een HR-ketel altijd een rendement dat meer dan 100% is. Deze vorm zet alle energie om naar warmte. Een VR-ketel gebruikt niet de warmte die vrijkomt door gassen. En HR verwarmingsketel is hierdoor milieuvriendelijker en scheelt u energieverbruik.

Verbeterd Rendement

In Nederland wordt meer gebruik gemaakt van HR- dan van VR-ketels. VR staat voor “verbeterd rendement”. Het rendement van een VR-ketel is rond de 89%. Deze apparaten worden vooral gebruikt wanneer een HR niet kan worden geïnstalleerd. Dit kan het geval zijn indien er geen optie is om de lucht door de schoorsteen af te voeren.

UHR

Momenteel wordt er een UHR verwarmingsketel ontwikkeld. Dit is een Ultra Hoog Rendementsketel. En HR-ketel kan zoveel meer rendement halen omdat het een pomp heeft. Deze pomp gebruikt alle verschillen in temperatuur. Deze combiketel biedt maarliefst 40% meer rendement dan een standaard HR ketel.

HR-e

HR-e ketels zijn ketels die naast warmte ook energie opwekken. U kunt zo door middel van een combiketel uw woning verwarmen, uw water verwarmen en elektriciteit gebruiken. HR-e is een flinke investering, maar u kunt soms een subsidie ontvangen. Deze ketels hebben de minste invloed op het milieu. Een HR-e gebruikt een generator om elektra op de wekken, de elektriciteit die u niet gebruikt, levert u weer terug aan uw energiebedrijf.

Welke verwarmingsketel is in mijn geval geschikt?

Dit is een vraag waar geen eenduidig antwoord op te geven is. Dit komt doordat de perfecte ketel per situatie verschillend is. Onderdelen die hier invloed op hebben zijn bijvoorbeeld het verbruik en de oppervlakte van uw woning. Indien u ons laat weten hoe hoog uw verbruik bij benadering is en wat de oppervlakte van uw woning of bedrijfspand is doen wij u een vrijblijvend voorstel. Maak zonder verplichtingen kennis met onze scherpe prijzen en prettige service!

Hoog rendement verwarmingsketel plaatsen