Infrarood verwarming

Bent u op zoek naar een milieubewuste en kosteneffectieve vorm van verwarmen? Wellicht is een infraroodverwarming een oplossing voor u. Met behulp van speciale verwarmingspanelen wordt hierbij uw woning snel en vakkundig verwarmd, zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Een infrarood verwarming kan zowel in alleen de badkamer en door de hele woningen worden toegepast. Op deze pagina vindt u meer informatie over de voor- en nadelen van een dergelijk verwarmingssysteem, geven wij u inzicht in de mogelijke prijs voor infraroodpanelen en vertellen wij meer over het verbruik. Hebt u na het lezen van deze pagina nog vragen, of behoefte aan een exacte prijsindicatie? Vul dan ons contactformulier in. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Infrarood verwarming

Van Vliet levert en installeert infrarood verwarming tegen scherpe prijzen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vult u dan gerust het formulier in, u ontvangt spoedig reactie!

Voordelen en nadelen infraroodpanelen

Het verwarmen van een ruimte met infraroodpanelen heeft diverse voor- en nadelen waar u rekening mee moet houden. De grootste voordelen van infrarood panelen zijn de energiezuinigheid en de onzichtbare verwerking van het materiaal. Andere voordelen zijn dat een dergelijke verwarming weinig onderhoud nodig heeft, en dankzij de beperkte lucht (stof) verplaatsing een positief effect heeft op mensen met allergieën. Tot slot is een infrarood verwarming zeer veilig: u heeft hierbij de minste kans op brand- of explosiegevaar. Natuurlijk zijn er ook nadelen aan de verwarmingspanelen verbonden. De grootste van deze nadelen is dat u elektriciteitskabels moet aanleggen om de infrarood verwarming op aan te sluiten. Daarnaast is het voor het beste rendement noodzakelijk om de verwarmingspanelen aan het plafond te bevestigen. Dit brengt nadelen als hoge installatiekosten en langere verbouwingstijd met zich mee.

Hoe wordt het toegepast?

Bij infrarood verwarming wordt gebruik gemaakt van dezelfde stralen (techniek) als de zon. In plaats van de lucht en de ruimte van bijvoorbeeld de badkamer te verwarmen met radiatoren, worden dankzij de infrarood straling objecten in de buurt van de panelen verwarmd. Deze objecten (meubels, vloer, uw lichaam) geven deze warmte vervolgens weer af aan de ruimte. Dit betekent dat u bij infrarood verwarming sneller profiteert van een aangenaam warm gevoel, bovendien bespaart u op deze wijze veel fossiele brandstoffen. De infraroodpanelen kunnen onzichtbaar achter wand en plafond worden verwerkt, wat ruimte bespaart en leidt tot een (badkamer) design volledig naar uw wensen.

Wat is het verbruik?

Voor het verbruik van de verwarmingspanelen dient u ten eerste te weten hoeveel panelen u nodig heeft en de hoeveelheid vermogen die daarbij komt kijken. Over het algemeen houden wij rekening met de volgende behoeftes voor vermogen: voor een badkamer tot 2.6m hoogte geldt een benodigd vermogen van 60W per m3, voor een woonruimte is dit 80W per m3 afhankelijk van de isolatiewaarden. Uit een onderzoek blijkt dat infrarood verwarming gemiddeld 4203 kWh gebruikt voor een heel pand inclusief badkamer. Omgerekend komt dit op een 1023m3 aan gas. De infrarood panelen worden over het algemeen in diverse wattages aangeboden, vanaf ongeveer 300W.

Gratis offertes vergelijken

De prijs van infrarood verwarmingspanelen

Over het algemeen is het verbruik van de verwarmingspanelen iets duurder dan de standaard vloerverwarming of verwarming met radiatoren. Houdt ongeveer rekening met een prijs van €0.24 per KW/h verbruik. Hebt u bijvoorbeeld voor een badkamer tijdens het douchen 6KW/h nodig? Dan bent u circa 1.40 per uur kwijt. Deze kosten worden echter ondervangen door een lagere prijs voor de installatie van de infraroodpanelen. Wekt u thuis al energie op doormiddel van zonnepanelen? Dan heeft infrarood verwarmen zeker diverse voordelen voor u. U bespaart hiermee niet alleen geld, maar vermindert eveneens de CO2 uitstoot, door een beperking van de verbranding van gas. Over het algemeen moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €600 per verwarmingspaneel.

Meer informatie aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een infrarood verwarming in uw badkamer, of gehele pand? Hebt u vragen over het verbruik of de voordelen? Wilt u weten wat de exacte prijs wordt voor een verwarmingsinstallatie naar uw keuze? Vraag vandaag nog via het contactformulier de benodigde informatie aan, en wij zullen uw hulpvraag spoedig beantwoorden, en u van een prijs indicatie voorzien. Aarzel niet om uw vragen te stellen, wij helpen u met alle plezier!

Infrarood verwarmingspanelen