cv-ketel onderhoud

Cv-ketel onderhoud

Verzeker uzelf van maximaal wooncomfort met een goed onderhouden cv-ketel. Met goed onderhoud van de cv zorgt u ervoor dat uw ketel optimaal verwarmt. Daarnaast voorkomt u vervelende storingen en gevaarlijke situaties, zoals een koolmonoxidelek. Op deze pagina leest u alles over benodigd onderhoud en onderhoudscontracten. Vanwege de veiligheid mogen in Nederland alleen erkende installatiebedrijven onderhoud aan een cv uitvoeren.

Bent u op zoek naar een erkend installatiebedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Stop met zoeken! Vul vandaag nog het offerteformulier in en ontvang gratis offertes van installatiebedrijven uit de buurt. U zit nergens aan vast!

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 4 offertes.  Soort aanvraag: (*)


  Uitvoerdatum: (*)
  Gratis - Vrijblijvend

  Waarom is regelmatig cv-onderhoud belangrijk?

  Net zoals bij ieder apparaat met bewegende delen heeft ook een cv-ketel regelmatig onderhoud nodig om optimaal te blijven werken. Slecht onderhouden ketels verspillen energie door gebrekkige verwarming over onnodig verlies van warmte. Vooral bij oudere ketels is het belangrijk om slijtage snel te ontdekken, zodat gevaarlijke situaties door een koolmonoxidelek voorkomen worden.

  Dat is nog niet alles!

  Door uw cv-ketel goed te laten onderhouden verkleint u bovendien de kans op storingen, omdat dreigende defecten tijdig worden opgemerkt. Ook verlengt u met regelmatig onderhoud de levensduur van uw cv.

  Zelf cv-installatie bijvullen

  Om storingen aan uw cv te voorkomen, is het nodig dat u het systeem tijdig bijvult. Op de verwarmingsketel kunt u de druk aflezen. Wanneer deze onder de 1 bar is, is het nodig om de verwarming bij te vullen.

  Hoe vul ik de cv-ketel bij?

  Op deze pagina vindt u een handig stappenplan waarmee u het bijvullen van uw cv gemakkelijk zelf doet. Wilt u liever een expert inschakelen? Vul dan het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes van een installatiebedrijf uit uw regio.

  Waar bestaat een onderhoudsbeurt uit?

  Sinds 2019 is het, omwille van de veiligheid, verplicht om voor onderhoud van cv-ketels een professionele expert in te schakelen. U kunt zelf bijhouden wanneer het tijd is voor onderhoud, maar met een onderhoudscontract hoeft u zelf nergens om te denken. Bent u nieuwsgierig welke stappen de expert doorloopt bij een onderhoudsbeurt?

  De installateur:

  • vraagt of u last heeft van storingen;
  • controleert of de radiatoren en warmwaterkranen goed werken;
  • checkt of de ketel veilig verwarmt;
  • voert CO2 metingen uit;
  • reinigt de losse onderdelen in de ketel;
  • vervangt versleten en defecte onderdelen;
  • informeert u over het ontluchten en bijvullen van de cv-ketel.

  Hoe vaak laat ik cv-ketel onderhoud doen?

  Verwarmingsketels hebben gemiddeld gezien een levensduur van 12 tot 15 jaar. Vroeger was het gebruikelijk om de cv ieder jaar te onderhouden. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Eens in de twee jaar is voor de meeste ketels voldoende.

  De fabrikant van de cv schrijft voor hoe vaak onderhouden nodig is. Ook kunnen verzekeraars regelmatig onderhoud als voorwaarde stellen bij een opstalverzekering.

  Kies voor gemak met een onderhoudscontract!

  Met een onderhoudscontract neemt het installatiebedrijf contact met u op wanneer het tijd is voor een nieuwe onderhoudsbeurt. Met een onderhoudscontract weet u zeker dat uw cv-ketel het juist onderhoud krijgt. U heeft zelf nergens meer omkijken naar!


  Met goed onderhoud verlengt u de levensduur van uw cv-ketel!

  Vul het offerteformulier in voor scherp geprijsde offertes.

  Gratis offertes verglijken

  Reparaties van uw verwarming

  Geeft uw cv een storing aan? Vooral in koude wintermaanden is een storing erg vervelend. Radiatoren en lekkages veroorzaken in de meeste gevallen de storing. Wilt u weten wat een verwarmingsexpert doet bij een storing? Lees snel verder op deze pagina om meer te weten te komen over de meest voorkomende reparaties.

  Cv-lekkage verhelpen

  Wanneer er een lek in het verwarmingssysteem zit, ziet u dit meestal aan de drukmeter die snel omlaag loopt. Bij een lekkage helpt het niet om de radiatoren te ontluchten of het systeem bij te vullen.

  De installateur controleert alle leidingen en onderdelen om de exacte plek van de lekkage vast te stellen. Vervolgens dicht hij het lek of vervangt hij kapotte onderdelen.

  Radiatorknop vervangen

  De meeste mensen vervangen een radiatorknop omdat die kapot is of omdat ze een moderne thermostaatknop willen. Wilt u de radiatorkraan vervangen? Een vakman vervangt de knop snel of plaatst een handige thermostaatknop. Met deze radiatorknop stelt u eenvoudig voor iedere ruimte in uw woning een specifieke temperatuur in. Wanneer de temperatuur bereikt is, sluit de kraan de watertoevoer automatisch af.

  radiator afkoppelen

  Radiator afkoppelen

  Hebt u nog oude radiatoren in uw woning? Deze nemen bijna twee keer zoveel ruimte in als nieuwe modellen. Het afkoppelen van radiatoren is een klus die men meestal aan een vakman overlaat. De expert zorgt ervoor dat de cv-ketel is uitgeschakeld en tapt het water uit de gehele installatie. Vervolgens maakt hij de radiatoren los.

  radiator ontluchten