Nieuwe verwarming kopen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%

Verwarming kopen

Gaat u een nieuwe radiator kopen? De verwarming moet natuurlijk goed in uw interieur passen. Daarnaast is het van belang dat de radiator genoeg capaciteit heeft voor de ruimte. Zo heeft een radiator in de woonkamer een grotere capaciteit nodig dan een radiator in de badkamer. Voordat u dus een nieuwe radiator gaat kopen en laat plaatsen, is het van belang dat u de gewenste capaciteit gaat berekenen. Wanneer u een expert inschakelt bent u zeker van vakkundige en vlotte service tegen aantrekkelijk prijzen.

Start gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Meer weten over welke soort (vlakke) radiator u nodig heeft en waar u op moet letten? Lees dan snel verder.

Wat kost een verwarming?

De prijzen van (elektrische) verwarming lopen uiteen van zo’n €75,- tot €500,- Paneelradiatoren (type 22) kunt u het voordeligste kopen met de gemiddelde prijzen van €50,- tot €120,-. De elektrische radiatoren zijn het duurste om te kopen met de prijs van gemiddeld €400,- tot €550,-. Een designradiator is verkrijgbaar vanaf zo’n €150,-.

Wilt u de goedkoopste variant kopen?

Dan zijn de (verticale) paneelradiatoren een goede optie. Wilt u de gemakkelijkste optie? Dan is de elektrische radiator een goede oplossing. Hier is alleen een stopcontact voor nodig. De passende oplossing kopen voor uw interieur? Dan is de designradiator een goede optie.

verwarming kopen

Wat voor soort radiator?

Een radiator kunt u in diverse soorten en maten kopen. Voorbeelden zijn: de ledenradiator, paneelradiator (type 22), designradiator, elektrische radiator, raamradiator en de verticale radiator. De ledenradiator bestaat uit afzonderlijke warmtekanalen en is geschikt in hoge en grote ruimtes. De vlakke paneelradiator is het meest gebruikt en bestaat vaak uit twee platen (type 22).

Een designradiator is er in diverse ontwerpen. Een designradiator kan zowel een vlakke paneel- als een ledenradiator zijn. Elektrische radiatoren worden meestal gebruikt als elektrische bijverwarming in bijvoorbeeld het toilet. Een raamradiator is een ledenradiator die maximaal 20 centimeter hoog is. De verticale radiator is hoog en smal.

Voor welke ruimte?

Voordat u de capaciteit gaat berekenen is het uiteraard van belang dat u bedenkt welk type verwarming u wilt in de ruimte. Gaat het om de badkamer of de woonkamer? Deze keuze heeft een grote invloed op het type verwarming die u wilt installeren. Denk ook alvast na op welke plek in de badkamer of woonkamer u de verwarming wilt plaatsen.

Als u een handdoekradiator op het oog heeft is het vaak handig dat u deze bij de uitstapzone van de douche laat plaatsen. Zo heeft u de warme handdoek binnen handbereik. Bij een handdoekradiator moet u een groter model kopen dan bij een reguliere radiator. Houd daar goed rekening mee.

Nieuwe verwarming kopen? Wij berekenen en installeren uw verwarming!

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Capaciteit berekenen

Nu u goed weet in welke ruimte u de verwarming installeren wilt is het van belang dat u de capaciteit gaat berekenen. Begin bij het berekenen van de inhoud (m3) van de ruimte. Dus lengte x breedte x hoogte. Stel uw badkamer is 3 meter lang, 2.9 meter breed en 2.5 meter hoog. De inhoud is dan 22 m3. Vermenigvuldig dit bij de badkamer met 93 watt. Dat is de capaciteit per m3 die nodig is om de temperatuur van 24 graden te realiseren.

In totaal is de benodigde verwarmingscapaciteit dan 2046 watt. Is de gewenste temperatuur 22 graden? Vermenigvuldig dan met 85 watt. Bij 20 graden is het 77 watt en bij 18 graden 70 watt.

Waar nog meer op letten?

Let bij het berekenen van de capaciteit ook op uw isolatie. Woont u in een oude woning met minder goede isolatie? Tel dan 10% op bij de berekende capaciteit. Woont u in een goed geïsoleerde woning? Dan kunt u 10% van de totale capaciteit aftrekken. Het is ook handig als u uzelf afvraagt hoe eenvoudig u de radiator kunt schoonmaken.

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u de materialen aluminium of roestvrij staal kiest. Deze materialen warmen snel op, zorgen voor een gelijke warmte en u kunt het erg eenvoudig schoonmaken. Let daarnaast goed op de afmetingen voor het installeren en of de verwarming bij de inrichting van uw kamer past.

Zelf een verwarming plaatsen

Een echte doe-het-zelver kan zelf de nieuwe verwarming installeren. Vooral als het gaat om het vervangen van de oude radiatoren. Tip: u moet bij voorkeur een model kopen met dezelfde afmetingen en met bijvoorbeeld een extra paneel (type 22) voor meer warmteopbrengst. Dan hoeft u zelf geen leidingen aan te passen. Let er op dat u de radiatoren minimaal tien centimeter boven de vloerpas moet installeren. Daarnaast moet u de verwarming drie tot vijf centimeter van de muur installeren.

Over het algemeen kunt u de ​radiatoren het beste tegen de buitenmuur, onder het vensterraam plaatsen. Lijkt het u een lastige klus? Of wilt u een verwarming plaatsen met een ander formaat? Wij helpen u graag.

nieuwe verwarming kopen

Besparen op een verwarming? Vergelijk gratis offertes!

Is het plaatsen van een verwarming u te ingewikkeld? Geen zorgen, een verwarmingsmonteur kan u helpen. Door jarenlange ervaring en de juiste kennis weten ze precies op welke manier een verwarming moet worden geïnstalleerd. Op zoek naar een specialist?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen is gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast, bovendien bespaart u tot wel 40% door gratis offertes te vergelijken!