Verwarmingsmonteur in Den Bosch gezocht?

Ontvang een gratis offerte & ontdek scherpe prijzen!

085 500 9963

Nu bereikbaar.

Verwarmingsmonteur Den Bosch

Voor alles rondom de centrale verwarming schakelt u het beste een ervaren verwarmingsmonteur uit Den Bosch in! Een cv-monteur doet alles van het plaatsen van nieuwe cv-ketels tot het aanleggen van vloerverwarming. Ben je benieuwd wat dit kost?

Start gratis offerteaanvraag!

U krijgt hierna zo snel mogelijk tot 5 offertes van bedrijven in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Cv-monteur gezocht? Op deze pagina leest u hoe u een goede verwarmingsmonteur herkent. We geven u ook advies over de verschillende soorten cv-ketels en u leest meer over het uurtarief van de cv-installateurs.

24/7 spoedservice

Met spoed een reparatie aan uw cv-ketel nodig? Maak dan gebruik van de 24/7 spoedservice. Dit houdt in dat u 24 uur per dag contact kunt opnemen met een cv-monteur uit Den Bosch. In geval van nood kan hij al binnen een half uur op de stoep staan voor een snelle reparatie, zodat u nooit lang zonder warmte hoeft te zitten. Met spoed een verwarmingsmonteur gezocht?

Bel naar 085 500 9963 voor direct contact!

Wanneer maakt u gebruik van de spoedservice? Als u plotseling geen warmte of warm water meer hebt, en u de storing zelf niet kunt verhelpen. Zeker in de winter is het belangrijk om zo snel mogelijk een reparatie uit te voeren, zodat uw huis niet te veel afkoelt.

085 500 9963

Nu bereikbaar.

verwarmingsmonteur Den Bosch

Wat kost een verwarmingsmonteur?

Wat kost een cv-monteur per uur eigenlijk? Dit verschilt per monteur. Een zzp’er is vaak iets goedkoper dan het inschakelen van een bedrijf: gemiddeld ligt het uurtarief rond de €30,-. Kiest u voor de inzet van een installatiebedrijf dan ligt het uurtarief iets hoger. Waarom? Omdat grotere bedrijven ook bedrijvenpanden en auto’s hebben die ze moeten faciliteren. Gemiddeld ligt het uurtarief in dat geval rond de €40,-.

Let op: elke verwarmingsmonteur in Den Bosch bepaalt zijn of haar eigen tarief. De kosten kunnen dus flink verschillen per vakman. Wilt u exact weten wat het vervangen van uw cv-ketel gaat kosten? Vraag dan snel een gratis offerte aan en profiteer bovendien van scherpe prijzen!

Cv-monteur: kosten 2022

Type cv-installateur Uurtarief*
Zzp’er €30,- euro per uur
Mkb’er €40,- euro per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven excl. materiaal- en voorrijkosten. Vraag een gratis offerte aan voor de exacte prijs.

Als u met spoed een cv-monteur uit Den Bosch inschakelt, dan is het slim om rekening te houden met een hoger tarief. In de avonden en in de weekenden betaalt u namelijk een spoedtoeslag waardoor de prijs oploopt.

Cv onderhoudscontract

Bent u geïnteresseerd in een goede verwarming service in Den Bosch? Kies dan voor een onderhoudscontract. Een cv onderhoudscontract houdt in dat uw ketel jaarlijks of tweejaarlijks wordt onderhouden en gecontroleerd. Het voordeel hiervan is dat u zeker weet dat de ketel veilig en zuinig werkt. Ook verkleint het de kans op storingen. U betaalt voor een onderhoudscontract een vast bedrag per maand of jaar. Afhankelijk van het contract, zijn de eventuele materiaalkosten bij de prijs inbegrepen.

Heeft u een cv-onderhoudscontract, dan wordt u bovendien sneller geholpen als er wel een storing is. Zo weet u zeker dat u nooit lang zonder warmte zit.

Verwarmingsmonteur uit Den Bosch inschakelen?

Bel en kom direct in contact met een cv-monteur in uw regio!

085 500 9963

Wat doet een verwarmingsmonteur?

  Benieuwd wat een verwarmingsmonteur precies doet?

  Dit zijn een paar van de belangrijkste werkzaamheden van een verwarmingsmonteur uit Den Bosch:

 • Cv ketels vervangen
 • Cv ketel installeren
 • Informeren en adviseren over verschillende ketels
 • Hieronder gaan we dieper in op de verschillende taken van een cv-installateur. Bent u op zoek naar een vakman? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

Cv onderhoud Den Bosch: voor een lange levensduur

Eén van de taken waarvoor u verwarmingsmonteurs kunt inhuren, is het onderhouden van de cv. Cv-onderhoud in Den Bosch is belangrijk, omdat dit garandeert dat de installatie veilig en zuinig werkt. Hiermee voorkomt u potentiële gevaarlijke situaties.

Waaruit bestaat het onderhoud?

Allereerst reinigt de vakman de installatie, zowel de binnen- als de buitenkant. Hij stelt de ketel daarna opnieuw af, zodat hij zo zuinig mogelijk werkt. Tot slot checkt hij alle onderdelen en voert hij eventueel herstelwerkzaamheden uit. Dit is nodig bij onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage.

Kan ik zelf mijn ketel onderhouden?

Voor het onderhoud kunt u het beste een vakman inhuren. Alleen dan weet u zeker dat het goed uitgevoerd wordt en er geen gevaarlijke situaties bestaan.

U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de cv-ketel. Het is aan te raden om dit tweejaarlijks te doen, zodat u zeker weet dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarnaast voorkomt het de kans op storingen en komt u dus niet snel in de kou te zitten!

verwarming service Den Bosch

Cv-ketel installatie en vervangen

Toe aan een nieuwe cv-ketel? Voor de installatie en het vervangen van cv-ketels bent u bij een verwarmingsmonteur aan het juiste adres!

Wat doen zij tijdens de cv installatie?

De eerste stap is het demonteren van de oude installatie. Na afloop nemen ze deze ook voor u mee, zodat u hier niet mee blijft zitten. Nu installeren ze de nieuwe ketel en sluiten ze de afvoer aan. Na het plaatsen volgt het instellen van de ketel, dit zorgt ervoor dat deze zo zuinig mogelijk werkt. Als het nodig is vervangt hij ook de rookgasafvoer, zodat deze de komende jaren weer mee kan.

Voordat de installateur weer vertrekt geeft hij u een snelle samenvatting van de ketel en hoe deze werkt. Bij de installatie van een cv-ketel zou je eventueel ook de radiatoren kunnen vervangen.

Lees ook meer over:

Verwarming reparatie Den Bosch

Heeft u een storing of is de cv-ketel kapot? Schakel dan een verwarmingsinstallateur in voor een verwarming reparatie in Den Bosch. Een reparatie is nodig als u plots geen warm water meer hebt, of als de ketel een storing aangeeft die u niet zelf kunt oplossen.

Een aantal beschadigingen die met enige regelmaat voorkomen zijn:

 • Een kapotte 3 weg klep
 • Beschadigd expansievat
 • Kapotte 3 weg motor
 • Geen warm water meer
 • Andere storingen aan de cv-ketel

Lukt het u zelf niet om de storing te verhelpen of weet u niet wat er kapot is? Schakel dan snel een vakman in en stel de reparatie niet te lang uit. Dit kan grotere schade aan de centrale verwarming veroorzaken en zorgt bovendien voor grote ongemakken, zoals niet meer kunnen douchen of de verwarming die het niet meer doet.

Lees ook meer over lekkage van een cv-ketel.

Cv-monteur in Den Bosch gezocht?

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van een scherpe prijs!

Gratis offerte ontvangen

Cv ketel kiezen: welke soorten zijn er?

Het kopen van een nieuwe cv-ketel is een grote investering, en niet eentje die u regelmatig doet. Het is daarom belangrijk om u hier goed op voor te bereiden. Dat doet u het beste met de hulp van een cv-installateur uit Den Bosch.

Er zijn verschillende soorten ketels waar u uit kunt kiezen, zo hebt u onder meer de keuze uit open en gesloten systemen. Een gesloten systeem haalt de lucht voor verbranding van het gas uit de ruimte waarin de ketel staat, terwijl een open systeem deze lucht van buiten haalt. Een gesloten systeem is niet geschikt voor goed geïsoleerde huizen, in dat geval is een open systeem een betere optie. Wilt u meer weten over het kopen van een nieuwe cv-ketel? Lees dan verder op milieucentraal.nl.

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende soorten cv-ketels, zodat u gemakkelijker een ketel kiest die bij u past.

Vr-ketel: verbeterd rendement

In oudere huizen komt u nog wel eens een vr-ketel tegen. Vr staat voor verbeterd rendement, maar doordat de technieken in de afgelopen jaren al zodanig verbeterd zijn, is de vr-ketel de minst zuinige optie. Hierdoor wordt deze nauwelijks nog gebruikt: de meeste mensen kiezen ervoor hun vr-ketel te vervangen door een hr-ketel. Dit bespaart u namelijk tot wel honderden euro’s in energiekosten!

De vr-ketel behaalt een rendement van gemiddeld 83% tot 89%, terwijl de nieuwste hr-ketels een rendement van meer dan 100% kunnen behalen!

Hr-ketel: hoog rendement

De hr-ketel is tegenwoordig de meest gekozen cv-ketel. Een hr-ketel is extra zuinig, omdat deze de waterdamp die vrijkomt heel slim gebruikt. In plaats van afvoeren, wordt de warmte hiervan gebruikt om het water in het systeem op te warmen. Dit zorgt voor een rendement van meer dan 100%!

Ten opzichte van een vr-ketel, bespaart u met een hr-ketel tot wel €300,- per jaar!

Hr-ketels zijn verkrijgbaar bij veel verschillende merken, met verschillende CW-waardes en in verschillende vormen en afmetingen. Zo kunt u onder meer kiezen voor een solo-ketel of een combiketel. Een solo-ketel werkt samen met een geiser om warmte en warm water te genereren. Bij een combiketel heeft u geen geiser meer nodig.

verwarming Den Bosch

HRe-ketel: hoog rendement elektrisch

Een andere optie is een HRe-ketel. Het verschil met een standaard hr-ketel, is dat deze ook nog elektriciteit opwekt. Verbruikt u jaarlijks meer dan 1.600 m³ aan gas? Dan kan het zijn dat de HRe-ketel enorm waardevol voor u is!

De HRe-kete