CV-ketel installatie

Het is belangrijk dat de installatie van uw CV-ketel goed wordt uitgevoerd. Hiermee voorkomt u onverwachtse storingen. Overweegt u uw CV-ketel te vervangen? Laat u dan goed informeren over de mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verschil tussen een Hoogrendement (HR) verwarming, of een combiketel. Daarnaast is het van belang een goed overzicht te hebben van de merken en daarbij behorende prijzen. Op deze pagina proberen wij u van de basisinformatie te voorzien. Heeft u achteraf nog vragen? Neem dan contact op via ons contactformulier. Wij helpen u graag!

CV-ketel installatie

Van Vliet Verwarming; voor de installatie van uw CV-ketel!

Ook is het mogelijk bij Van Vliet Verwarming om uw CV-ketel te repareren of te vervangen!

Uw bestaande ketel vervangen?

Een CV-ketel gaat gemiddeld zo’n 15 jaar mee, daarna dient u deze te vervangen. Tegenwoordig dient u voor de installatie niet alleen rekening te houden met de variatie in merken, er zit tevens een verschil in de capaciteit van de verwarmingmodellen. Zo is het mogelijk te kiezen voor een HR verwarming installatie, waarbij het rendement verbeterd wordt door het verwerken van de restwarmte. Het rendement van een HR CV-ketel kan oplopen tot 107%, dit in vergelijking met de 89% van een standaard verwarming. Daarnaast kunt u uw huidige CV-ketel vervangen door een combiketel. Deze zorgt niet alleen voor het op temperatuur houden van de verwarming, maar zorgt tevens voor de warmwatervoorziening.

Soorten CV-ketels

Wanneer u uw verwarmingsketel wilt laten vervangen heeft u de keuze uit een aantal verschillende modellen. Één van de meest voordelige opties is de montage van een VR verwarmingsketel. VR ketels behalen een rendement van 89%. VR ketels zijn echter niet de zuinigste modellen. HR Ketels kunnen een rendement behalen van meer dan 100%. Naast de standaard HR ketels, zijn er ook de HRe- en de UHR CV-ketel. De eerste is een HR ketel met een ultrahoog rendement. Deze haalt met behulp van een waterpomp warmte uit de temperatuurverschillen in de grond of lucht. Een HRe verwarmingsketel verzorgt niet alleen de verwarming van het huis, maar genereert ook elektriciteit, waardoor u geld op uw energierekening bespaart.

CV-ketel vervangen inclusief montage

Wilt u uw VR combiketel laten vervangen? Laat dan de montage van uw nieuwe CV-installatie over aan een vakman. Wanneer u een centrale verwarming aanschaft zitten de kosten voor het installeren er vaak bij inbegrepen. Over het algemeen duurt het vervangen van VR ketels gemiddeld vijf uur. Het kan zijn dat het monteren iets langer in beslag neemt. Bijvoorbeeld als de installateur een nieuwe afvoer voor de rookgassen moet installeren. De montage verloopt over het algemeen soepel en snel. De installateur neemt al het afval met zich mee, zodat u zich hier achteraf geen zorgen over hoeft te maken.

Het installatieproces uitgelegd

Bij de aanschaf van een centrale verwarming wordt direct een afspraak gemaakt voor de montage hiervan. Over het algemeen geeft u een aantal voorkeursdata op en wordt de datum van de installatie later bevestigd. De installateur die langs komt sluit eerst de centrale verwarming en de gastoevoer af. Dan wordt de oude VR-installatie zorgvuldig verwijderd. Tot slot vindt de montage van de CV-installatie plaats. De vakman zal deze inregelen en afstellen en vertrekt pas als de installatie weer werkt. Het installeren kost ongeveer 5 uur als de verwarmingsketel op dezelfde plek komt als de oude VR verwarmingsketel.

Veiligheidsinspectie

Als uw oude VR-ketel inmiddels verwijderd is en de nieuwe HR-installatie geïnstalleerd, vraag dan direct of de installateur een veiligheidsinspectie doet. Wanneer de centrale verwarming niet naar behoren werkt kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bij een onvolledige verbranding komt er namelijk koolmonoxide vrij. Deze stof kunt u niet proeven, ruiken of zien en is daarom erg gevaarlijk. Een veiligheidsinspectie na het installeren bestaat over het algemeen uit een koolmonoxide meting en een controle van de rookgasafvoer en de gasleidingen. Een rookgasafvoer gaat gemiddeld genomen net zo lang mee als de combiketel. Als u een nieuw exemplaar laat installeren, is het daarom verstandig om ook een nieuwe rookgasafvoer te laten plaatsen.

Merken

CV- en HR-ketels worden geproduceerd door verschillende merken. Zo staat bijvoorbeeld Nefit bekend om de levering en installatie van HR verwarmingsketels, en produceert Vaillant een zeer energiezuinige versie van een HR ketel. Bij Bosch heeft u daarnaast de keuze uit een grote variatie aan combiketels, zowel in open als gesloten variant. Andere bekende merken in Nederland zijn Atag, Intergas en Remeha. Er valt geen algemene uitspraak te doen over de kwaliteit van de installatie van de beschikbare merken. Het merk waardoor u uw huidige verwarmingssysteem het beste kunt laten vervangen is afhankelijk van uw wensen. Een specialist kan u hierover adviseren.

cv ketel installeren

Ruim assortiment op voorraad

Soms is het nodig om met spoed een CV-ketel te vervangen en dan wilt u niet dagen- of zelfs wekenlang moeten wachten tot het model geleverd wordt. Wij hebben een ruim assortiment aan HR en CV-ketels beschikbaar, van elk merk, die wij al binnen 24 uur voor u kunnen leveren. Daarnaast kunnen wij ook binnen dezelfde tijd de installatie van de verwarming verzorgd hebben. Zo zit u er binnen slechts één dag alweer warmpjes bij. Vraag een offerte aan voor meer informatie ten aanzien van de prijzen voor de levering en installatie.

kosten hr of vr ketel installeren

Kosten CV-ketel installeren

Vaak worden de kosten voor het plaatsen van een verwarmingsketel inbegrepen bij de prijzen van de ketels, maar dit is niet altijd het geval. Soms komen de kosten voor het plaatsen er nog overheen. De totale kosten zijn onder meer afhankelijk van de tijd die het kost. Wanneer u het nieuwe model op de zelfde locatie plaatst, kost het aanzienlijk minder tijd dan wanneer de ketel op een andere locatie geïnstalleerd wordt. Over het algemeen liggen de prijzen voor het installeren van de centrale verwarming rond de €500,- en €900-. Hoe complexer de installatie, hoe hoger de prijs.

installatie verwarming

Vrijblijvend contact

Na 15 jaar moet een gemiddelde CV installatie vervangen worden. Het laten vervangen van de centrale verwarming is een noodzakelijke investering, dus wij snappen dat u hier niet teveel voor wilt betalen. Heeft u een nieuwe CV-ketel aangeschaft en bent u op zoek naar een installateur voor de montage? Of bent u benieuwd naar welk type verwarmingsketel het best bij uw situatie past? Door het contactformulier in te vullen kunt u ons uw wensen voor het vervangen van uw verwarmingsketel kenbaar maken. U krijgt dan zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte toegestuurd. Wij zijn u graag van dienst.