Radiatoren ontluchten

Het komt regelmatig voor dat de radiatoren van de verwarming niet goed warm worden. Zo worden zij soms alleen maar aan de bovenzijde warm, of juist enkel aan de linker- of rechterzijde. Daarnaast is het mogelijk dat een radiator borrelt zodra deze verwarmd wordt. Al deze problemen kunnen over het algemeen eenvoudig worden verholpen door de radiatoren te ontluchten. Het ontluchten van een radiator is een gemakkelijke klus, die u dan ook zelf kunt uitvoeren. Op deze pagina geven wij u een eenvoudig stappenplan voor het ontluchten van een radiator, bieden wij u meer informatie over de mogelijkheden voor onderhoud en een onderhoudscontract, en helpen we u bij andere radiatorproblemen. Hebt u na het lezen nog vragen, of komt u graag in contact met een erkend verwarmingsmonteur? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij helpen u met alle plezier!

radiator ontluchten

Van Vliet Verwarming; uw verwarmingsmonteur!

Wij bieden aantrekkelijke tarieven voor een onderhoudscontract waarmee wij de onderhoud van uw verwarming en cv-ketel verzorgen.

Stappenplan

Wij begrijpen dat u het ontluchten van de radiatoren graag op een zo professioneel mogelijke wijze wilt uitvoeren. Daarom hebben onze specialisten een eenvoudig stappenplan opgesteld. Volg de stappen, en uw radiatoren werken binnen korte tijd weer optimaal.

  • Draai de thermostaat omlaag.
  • Schakel de cv-ketel uit (stekker eruit), tenzij deze een digitaal display heeft
  • Laat de verwarming en cv-ketel ongeveer 10 minuten afkoelen.
  • Begin bij de radiator op het laagste punt, en zo ver mogelijk van de cv-ketel af.
  • Sluit de kraan van de radiator.
  • Draai met een ontluchtingssleutel het ventiel open, en houdt hier een doekje of bakje onder.
  • Komt er water uit het ventiel? Draai deze dan weer dicht.
  • Zet vervolgens de radiatorkraan weer open.
  • Als het ontluchten is voltooid raden wij aan de waterdruk te controleren, en de cv-ketel eventueel bij te vullen.
Ontstaat er een storing in de cv-ketel tijdens het ontluchten van de radiatoren? Of ervaart u anderzijds problemen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een erkend verwarmingsmonteur. Deze kan een eventuele beschadiging of storing snel verhelpen.

Onderhoud en onderhoudscontract

Naast het ontluchten van de radiatoren, zijn er diverse andere vormen van onderhoud die regelmatig moeten worden uitgevoerd bij de verwarming. Eén hebben we al genoemd: het bijvullen van de waterdruk. Zodra u een radiator hebt ontlucht, en ook na verloop van tijd zal de waterdruk zakken. Wanneer deze onder de 1.5 bar staat, dan werkt de cv-ketel niet meer goed, en kan er een storing ontstaan.

Het bijvullen van de verwarmingsketel is ook relatief eenvoudig, via onze website vindt u hierover meer informatie. Voor het overige onderhoud is de hulp van een verwarmingsmonteur vereist. Sluit een onderhoudscontract af voor een verzekering van jaarlijkse controles, het behoudt van de fabrieksgarantie een en optimaal rendement. Wilt u meer weten over de kosten en voordelen van een onderhoudscontract? Vul dan het contactformulier in en wij informeren u graag.

verwarming onderhoud

Gratis offertes vergelijken

Andere radiatorproblemen

Naast borrelende leidingen en het deels warm worden van de radiatoren, zijn er diverse andere problemen die bij een radiator kunnen ontstaan. Zo maken sommige radiatoren opeens een ‘zuchtend’ geluid, komt het voor dat de ene radiator wel opwarmt, terwijl de andere steenkoud blijft – zelfs als u deze wel heeft ontlucht -, en is het mogelijk dat er beschadigingen ontstaan aan het leidingwerk in de radiatoren. Voor al deze problemen is er de hulp nodig van een verwarmingsmonteur. Een specialist uit ons netwerk kan u bij een dergelijk onderhoud of reparatie snel en vakkundig van dienst zijn, er zorgt ervoor dat uw verwarming binnen korte tijd weer in optimale staat verkeert.

Direct contact met een verwarmingsmonteur

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van een onderhoudscontract? Hebt u een vraag over het onderhoud van uw verwarming? Of hebt u behoefte aan meer tips voor het bijvullen van uw cv-ketel? Onze professionals zijn u bij al deze vragen en meer graag van dienst. Via het contactformulier komt u direct in contact met een erkend verwarmingsmonteur, die ruime ervaring heeft binnen het vakgebied. Welke storing ook is ontstaan in de radiatoren, of welk probleem er ook is met uw verwarming: wij zorgen ervoor dat deze snel wordt opgelost. Wij helpen u met alle plezier!