Radiator afkoppelen

Wanneer u nog oude radiatoren in uw woning hebt zitten, kunnen deze veel ruimte in beslag nemen. De oude modellen zijn bijna twee keer zo groot als de modellen die tegenwoordig op de markt verschijnen. Huidige radiator laten afkoppelen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Het loskoppelen van de oude modellen is op zich geen ingewikkelde klus, maar het plaatsen van een nieuw model en het onderhoud kunt u beter overlaten aan de experts. Het installeren is namelijk een lastige klus omdat alles precies op maat aangesloten moet worden.

radiator afkoppelen

Radiatoren laten afkoppelen?

Schakel voor demontage en montage van een nieuwe radiator een ervaren verwarmingsmonteur in!

Gratis offertes vergelijken

Stap 1. CV-ketel uitschakelen

Voordat u begint schakelt u eerst uw CV-ketel uit, zodat u veilig kunt werken. Draai vervolgens de verwarming open die u wilt verwijderen, maar draai de radiatoren op dezelfde verdieping en de hogere verdiepingen ook open.

Stap 2. Water aftappen

Wanneer u alle radiatoren hebt opengedraaid, kunt u een waterslang aansluiten op het aftappunt. Deze zit op de laagst gelegen radiator. Dit punt is te herkennen aan de koperen dop met het kettinkje eraan. De andere zijde van de slang legt u buiten, zodat het water een plek heeft om naar toe te stromen. Laat zoveel mogelijk water wegsijpelen tot dat de te vervangen radiator geen water meer bezit.

Stap 3. Controle

U kunt controleren of er voldoende water is weggesijpeld door het aftapkraantje van de te vervangen verwarming te openen. Pas wanneer er geen water meer uit komt, kunt u het aftappen stoppen.

Stap 4. Verwarming afkoppelen

Het laatste gedeelte van het verwijderen van een radiator is een gemakkelijke klus. Draai eerst de wartels van het radiatorhuis en de leidingen los. Het kan zo zijn dat er wat roestwater uit de verwarming kan lopen, dus leg ter bescherming altijd wat onder de unit. Het roestwater kan hardnekkige vlekken achterlaten. Wanneer de wartels zijn losgemaakt, kunt u de ophangbeugels losschroeven en de radiator van de muur aftillen.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 4 offertes.


  Radiator laten afkoppelen? Vraag gratis offertes aan!

  Bent u handig? Dan kunt u uw verwarming zelf losmaken. Een nieuwe radiator bevestigen is een echter een ingewikkeldere klus. Voor een nieuwe verwarming moeten de leidingen namelijk op maat gemaakt worden. Dit is specialistisch werk wat u beter aan de verwarmingsmonteur over kunt laten, zodat u zeker weet dat uw verwarming goed is geïnstalleerd.

  Vraag daarom nu gratis offertes aan!

  U ontvangt dan tot maximaal 4 offertes van verwarmingmonteurs uit uw regio. Vergelijk de gratis offertes op prijs en voorwaarden en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u eenvoudig op de kosten!