Radiator afkoppelen

Wanneer u nog oude radiatoren in uw woning hebt zitten, kunnen deze veel ruimte in beslag nemen. De oude modellen zijn bijna twee keer zo groot als de modellen die tegenwoordig op de markt verschijnen. Daarbij komt kijken dat ze ook sneller warm zijn en dat er minder water in gaat. Mensen stappen steeds vaker over op nieuwere modellen omdat deze energiezuiniger zijn. Het loskoppelen van de oude modellen is geen ingewikkelde klus, wij leggen het u in een aantal stappen uit. Het plaatsen van een nieuw model en het onderhoud kunt u beter overlaten aan de experts, dit is een lastige klus waarbij u alles precies pas moet maken.

radiator afkoppelen

Van Vliet Verwarming; snel ter plaatse bij een spoedgeval!

Wij staan 24 uur per dag voor u klaar indien u te maken heeft met een storing aan uw CV of verwarming.

Stap 1. CV-ketel uitschakelen

Voordat u begint schakelt u eerst uw CV-ketel uit, zodat u veilig kunt werken. Draai vervolgens de verwarming open die u wilt vervangen, maar draai de radiatoren op de zelfde verdieping en de hogere verdiepingen ook open.

Stap 2. Water aftappen

Wanneer u alle radiatoren hebt opengedraaid, kunt u een waterslang aansluiten op het aftappunt. Deze zit op de laagst gelegen radiator. Dit punt is te herkennen aan de koperen dop met het kettinkje eraan. De andere zijde van de slang legt u buiten, zodat het water een plek heeft om naar toe te stromen. Laat zoveel mogelijk water wegsijpelen tot dat de te vervangen radiator geen water meer bezit.

Stap 3. Controle

U kunt controleren of er voldoende water is weggesijpeld door het aftapkraantje van de te vervangen verwarming te openen. Pas wanneer er geen water meer uit komt, kunt u het aftappen stoppen.

Stap 4. Verwarming afkoppelen

Het laatste gedeelte van het verwijderen van een radiator is een gemakkelijke klus. Draai eerst de wartels van het radiatorhuis en de leidingen los. Het kan zo zijn dat er wat roestwater uit de verwarming kan lopen, dus leg ter bescherming altijd wat onder de unit. Het roestwater kan hardnekkige vlekken achterlaten. Wanneer de wartels zijn losgemaakt, kunt u de ophangbeugels losschroeven en de radiator van de muur aftillen.

Expert inschakelen

Het losmaken van uw verwarming is een klus die iedereen wel zou kunnen doen. Een ander soort radiator bevestigen is een ander verhaal. Voor een nieuwe verwarming moeten de leidingen op maat gemaakt worden. Dit is specialistisch werk wat u beter aan de verwarmingsmonteur over kunt laten, zodat u zeker weet dat uw verwarming goed is geïnstalleerd.

Gratis offerte aanvragen

U ontvangt maximaal 4 offertes.