ATAG CV-ketel

Na verloop van tijd zult u merken dat uw verwarmingsketel vaker een storing heeft en dat u hem vaker moet bijvullen. Na 10 tot 15 jaar is het toch echt tijd om een nieuwe verwarmingsketel te laten installeren. Het aanbod is echter ontzettend groot en wellicht dat u niet zeker weet welke combiketel het meest geschikt is. ATAG is een merk van Nederlandse bodem, dat inmiddels wereldwijd levert. Het merk komt al jaren als beste uit de test bij de consumentenbond en gaat met goed onderhoud tot 17 jaar mee! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een nieuwe combiketel van dit merk? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

atag cv ketel

Wilt u een ATAG CV-ketel installeren? Bekijk de prijzen & voordelen!

Vul het contactformulier in voor vrijblijvend contact. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!

Nederlandse fabrikant

ATAG CV-ketels worden geproduceerd door een Nederlandse fabrikant. Het merk is het enige soort CV-ketel dat gebruik maakt van een verwarmingsketel met een RVS warmtewisselaar. Doordat RVS de warmte beter geleidt dan aluminium wordt de warmte beter overgedragen. Niet gek dus, dat een verwarmingsketel van dit merk het hoogste rendement behaalt in zijn klasse. Mede dankzij de kwaliteit van deze warmtewisselaar is de ATAG A-serie en de ATAG I-serie door de consumentenbond uitgeroepen tot de beste CV-ketel. Al 8 jaar lang staat het merk dan ook al aan de top op het gebied van verwarmingsketels. Met een ATAG CV-ketel bent u daarom verzekerd van de beste kwaliteit.

ATAG I-serie

ATAG verwarming komt in een aantal series, zodat er voor elke situatie een geschikte verwarmingsketel is. De I-lijn is de nieuwste lijn in het rijtje en bestaat uit 5 toestellen. Een groot voordeel van een verwarmingsketel uit de I-lijn, is dat deze een stuk kleiner is geworden dan zijn voorgangers. Met dit formaat past de ATAG CV-ketel i36ec gemakkelijk in een keukenkastje. Daarbij heeft de I-serie een tweede RVS warmtewisselaar. Vergeleken met de E-lijn hebben de modellen van type-I 10% meer warm water bij minder gas. Daardoor heeft u snel veel warm water. Ideaal wanneer u snel een bad wilt vullen of als u op twee verschillende punten tegelijk de warm water kraan open draait.

ATAG E-serie

De ATAG E-serie is de voorganger van de I-lijn. De modellen van type-E zijn sinds 2009 jarenlang als beste uit de test gekomen bij de consumentenbond. Een combiketel uit de E-lijn is geschikt voor elk type woning. De verwarmingsketel doet z’n werk goed in een luxe villa met meerdere badkamers, maar past ook in een appartement. De E-lijn behaalt een hoog rendement en gebruikt daarbij minder aardgas. Daardoor is een CV-ketel van type-E ook nog eens goed voor het milieu. Heeft u een VR verwarmingsketel en laat u deze vervangen door een combiketel uit de ATAG E-serie? Dan kunt u jaarlijks tot €300,- besparen op uw energiekosten.

Gratis offertes vergelijken

ATAG A- en Q-serie

De A- en Q-serie zijn beide iets ouder dan de E- en I-serie. Toch hebben ook deze modellen een gebruiksrendement van bijna 110%. Een combiketel uit de A- of Q-serie is een stuk groter dan de nieuwere modellen uit de I-serie, daarom is deze lastig te verbergen met bijvoorbeeld een keukenkastje. Toch vult u met de A-serie een gemiddeld bad van 100 liter in slechts 9 minuten. Bij de Q-serie heeft u uw bad zelfs in 7,5 minuut gevuld! Deze oudere modellen van type-Q concurreren dus nog prima met de I- en E-serie. Wilt u een combiketel van type-Q laten installeren in uw woning? Neem dan contact met ons op.

ATAG CV-ketel storing?

Goed onderhoud verkleint de kans op een storing, maar toch kan het voorkomen dat uw CV-ketel een storing krijgt. Op het display wordt een storingscode weergegeven en met behulp van deze code kunt u zelf met behulp van de handleiding eventueel de storing oplossen. Vaak is het resetten van de verwarmingsketel voldoende om de storing op te lossen, maar in sommige gevallen is het niet mogelijk de storing zelf te verhelpen. Bijvoorbeeld bij problemen met de watercirculatie of bij een lek aan het overdrukventiel. Dan zult u toch een specialist moeten inschakelen, deze zal de storing aan uw AGAT combiketel zo spoedig mogelijk verhelpen.

atag verwarmingsketel

Service contract

Natuurlijk wilt u dat uw CV-ketel zo lang mogelijk meegaat. Goed onderhoud kan de levensduur verlengen! Door eens in de twee jaar versleten onderdelen te vervangen en de combiketel schoon te maken wordt de kans op een storing een stuk kleiner. Wanneer u een ATAG CV-ketel aanschaft heeft u daarom de mogelijkheid om gelijktijdig een onderhoudscontract af te sluiten. Elke twee jaar komt er een installateur langs die de CV-ketel reinigt en de onderdelen met slijtage of defecten vervangt. Met een contract weet u zeker dat uw centrale verwarming en het warme tapwater goed werkt. Zo komt u niet onverwachts voor verrassingen te staan.

atag combiketel

Montage

Wanneer u uw oude verwarmingsketel wilt laten vervangen, zal u de montage van het nieuwe model moeten overlaten aan een specialist. Als u de montage overlaat aan onze montageservice dan komt de installateur op een afgesproken tijd en datum de nieuwe ATAG CV-ketel installeren. De montage duurt gemiddeld genomen 5 uren. De installateur vertrekt niet eerder dan dat de CV ketel aangesloten is en naar behoren werkt. In sommige gevallen moet de vakman behalve de montage van de nieuwe combiketel nog andere werkzaamheden op zich nemen. Denk hierbij aan het installeren van een nieuwe afvoer voor de rookgassen. In dat geval kan de montage langer duren.

montage cv ketel

Prijzen

In elke ATAG serie zijn meerdere modellen verkrijgbaar. Elk model heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een specialist kan u adviseren welk type combiketel het meest geschikt is voor uw woning en situatie. Het laten vervangen van de CV-ketel is een flinke investering, maar met het juiste onderhoud gaat de verwarmingsketel tot 17 jaar mee. De prijzen zijn afhankelijk van de serie en het model. Voor een combiketel type-A betaalt u inclusief montage gemiddeld tussen de €1.500,- en €1.900,-. De prijzen voor een verwarmingsketel van type-E schommelen tussen de €1.700,- en €2.400,-. De prijzen van de modellen van Q liggen iets hoger: tussen de €2.400,- en €3.800,-. De nieuwste I-lijn is voordeliger. Hiervan liggen de prijzen gemiddeld tussen de €1.100,- en €1.600,-.

Vrijblijvend contact

Moet uw CV-ketel vervangen worden? Laat dan een combiketel van ATAG installeren. Dit merk staat volgens de consumentenbond al jarenlang aan de top. Met de montage van een verwarmingsketel uit één van de series bent u gegarandeerd van de beste kwaliteit. Wilt u zeker weten dat uw verwarmingsketel zo lang mogelijk mee gaat? Verklein dan de kans op een storing met het aansluiten van een onderhoudscontract. Uw combiketel krijgt dan elke twee jaar een onderhoudsbeurt. Bent u benieuwd wat een ATAG verwarmingsketel u gaat kosten? Of wilt u een contract laten afsluiten voor het onderhoud van uw combiketel? Neem contact met ons op en u krijgt zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte toegestuurd.