Verwarming Amsterdam

Verwarmingsmonteur Amsterdam

Is uw verwarming kapot? Of hebt u problemen met uw radiator in Amsterdam? Dan is dit erg vervelend. Als eerste kunt u kijken of de verwarming wel aan staat, en de radiator is open gedraaid. Is alles in orde? Dan is de CV-ketel misschien defect. In de handleiding komen de meest voorkomende storingcodes voor. Komt u er niet uit? Een Van Vliet verwarmingsmonteur staat voor u klaar voor reparatie en onderhoud. Bij spoed zal er meteen een verwarmingsmonteur bij u thuis in Amsterdam komen om een kapot onderdeel te herstellen of een reparatie uit te voeren. Bel ons vandaag nog via 085 500 9964, voor direct ondersteuning bij onderhoud en reparatie.

Direct contact
Een beller is sneller: 085 500 9964


Gelieve dit veld leeg te laten.


CV ketel kapot? Wij bieden u de beste service!

Is de verwarming kapot gegaan? Dan is dit erg vervelend. Vooral als u zelf de storing in de CV-ketel niet kan verhelpen is snelle professionele hulp prettig. Wij staan voor u klaar om een kapot onderdeel direct te herstellen. Er is echter een deel van het onderhoud dat u zelf mag uitvoeren om de problemen op te lossen. Kijk bijvoorbeeld eerst of de stekker wel in het stopcontact zit. Controleer vervolgens of de gaskraan wel open staat en of de thermostaat op een goede temperatuur staat. Ga vervolgens per kamer de radiator na en controleer deze op lekkage. Als blijkt dat alles goed is en het defect nog steeds bestaat is het verstandig om een verwarmingsmonteur te contacteren voor reparatie en onderhoud van het apparaat.

Onderhoud

Onderhoud van een CV-ketel is erg belangrijk. Wist u dat als u ieder jaar uw CV-ketel laat controleren en onderhouden u de levensduur van het apparaat aanzienlijk verlengt? Wij kunnen u een onderhoudscontract bieden waarmee u gegarandeerd jaarlijks een controle hebt. De verwarmingsmonteur ziet tevens mogelijke problemen eerder, en handelt daar dan ook naar. Dankzij het onderhoud neemt de kans op een kapot onderdeel en onnodige reparatie af. Kortom, u geniet langer van een warm huis in Amsterdam.

Verwarmingsmonteur Amsterdam

Reparatie

Wanneer er iets kapot gaat aan uw verwarming bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten. Wat gaat de reparatie kosten en is dit lucratief. Als de verwarmingsketel relatief nieuw is, dan zult u nog niet de behoefte hebben om deze te vervangen. Hoe ouder de ketel is, hoe groter de kans op storing en kapotte onderdelen. Een dure reparatie aan een verwarmingsketel die ouder is dan 14 jaar is meestal nutteloos. In zo’n geval is het verstandiger om een nieuwe CV-ketel te kopen. Onze verwarmingsmonteur uit Amsterdam wil u graag adviseren over de mogelijkheden van een nieuwe verwarming systeem. Bel ons nu als u een reparatie of onderhoud wenst, of vul het webformulier in om in contact met ons te komen.

Vervangen

Een verwarmingsketel gaat redelijk lang mee, maar na verloop van tijd moet u deze wel vervangen. Wilt u de verwarming vernieuwen, en bent u op zoek naar een nieuw exemplaar? Dan hebt u heel wat keuzes te maken. Zo dient u te kiezen tussen een combiketel, infrarood panelen en een HR-ketel, en dient u rekening te houden met de hoeveelheid vermogen en warmwater capaciteit die u nodig hebt. Vervolgens is ook het merk, en daarmee de kwaliteit die u kiest van belang. Hebt u hulp nodig bij het kiezen? Vraag onze verwarmingsmonteur dan om advies. Dankzij de jarenlange ervaring in het vak hebben onze verwarmingmonteurs veel ervaring met de oude en nieuwe modellen op de markt.

Atag

Atag CV-ketelSinds 1948 is ATAG een begrip in de verwarmingswereld. De consumentenbond heeft niet voor niets enkele keren de centrale verwarmingketels van ATAG als beste keus bestempeld. De combiketels van ATAG zijn in november 2014 nog als beste getest. Naast combiketels biedt ATAG ook zonneboilerketels, losse HR- en VR modellen en verwarmingsketels met een aparte boiler aan. Genoeg keus dus! Onze verwarmingsmonteur uit Amsterdam geeft u met plezier meer specifieke informatie over de verwarming die het beste past.

AWB

AWB verwarmingssysteemDe oprichting van AWB was in 1934 en sindsdien hebben ze zich ontwikkeld tot een expert op het gebied van ruimte verwarming. Hun assortiment omvat zonneboiler systemen, hybride systemen, thermostaten en natuurlijk centrale verwarming systemen. Door de jarenlange ervaring in het vak levert AWB kwalitatief zeer hoge producten. Wilt u graag meer informatie over de voordelen, kosten en prijzen van AWB cv-ketels dan kunt u contact opnemen met een verwarmingsmonteur uit Amsterdam.

Bosch

Bosch HR-ketelBij Bosch denkt men vrijwel direct aan gereedschap. Het is echter zo dat het ook een vrij grote speler is op de markt van centrale verwarmingsketels. Bosch is van oorsprong een Duitse bedrijf en is begonnen in 1886. Naast CV-en HR-ketels en combiketels, levert het bedrijf ook vele producten in andere markttakken. Bosch heeft tot nu toe verwarmingsketels ontworpen die voorzien zijn van de nieuwste technologieën. Ook voor infrarood oplossingen helpt men u graag verder.

Ferroli

Ferroli Verwarmingsmonteur AmsterdamFerroli is geen onbekende naam in de wereld van centrale verwarmingen. Al meer dan 1 miljoen Nederlands kozen de afgelopen jaren voor een Ferroli verwarmingssysteem. Ferroli is al meer dan 50 jaar bezig met het innoveren om zo te kunnen voorzien in CV-ketels die met de tijd mee gaan en energiezuinig zijn. Hun missie is om bij te dragen aan een groenere wereld. Dankzij de innovaties van Ferroli profiteert u dan ook van lage stookkosten en vermindert u de uitstoot van schadelijke stoffen.

Intergas

Intergas ketelIntergas kent u waarschijnlijk van de Intergas Kombi Kompakt HR ketel. Dit is namelijk een van de beste verkochte hoogrendementketels in Nederland. Al ruim 50 jaar verkopen en innoveren zij zich in de CV-ketel techniek. Dit Nederlandse bedrijf groeit nog steeds en blijft haar producten op hoog niveau ontwikkelen. Bel ons als u in contact wilt komen met een verwarmingsmonteur om meer informatie te verkrijgen over de Intergas systemen.

Nefit

Nefit hr-ketel AmsterdamNefit is het merk dat de meeste HR-ketels verkoopt in Nederland. Zij richten zich niet alleen op particulieren maar ook op industrie, utiliteit en projecten. Nefit is met meer dan 100 jaar het oudste bedrijf in deze tak van industrie. In 2004 is Nefit overgenomen door het bedrijf Bosch Thermotechnik waardoor het nu nationaal en internationaal aanzien heeft vergaard. Nefit biedt een ruim assortiment apparaten aan, die elke verwarmingsmonteur in een handomdraai plaatst.

Remeha

Remeha verwarmingsmonteurNaast CV-ketels levert Remeha al ruim 80 jaar ook boilers, thermostaten en andere verwarming systemen. Remeha is niet alleen bekend in Nederland, ook in Europa hebben ze een relatief groot marktaandeel. In 2014 is Remeha uitgeroepen tot ‘best managed companies’ dat Deloitte en ING samen georganiseerd hadden. Van Vliet kan u uitstekend toelichten welke producten voor uw huis in Amsterdam van toepassing zijn.

Vaillant

Vaillant CV-ketelNet als Remeha beschikt Vaillant over een aardig marktaandeel in Europa. Vaillant Group is de overkoepelende organisatie die in meer dan 80 landen opereert. Vaillant heeft in Nederland een groot aandeel als producent van centrale verwarmingsketels en hoogrendementsketels. Naast deze twee produceren ze ook nog warmtepompen en geisers. Om de kwaliteit van de producten te waarborgen werkt Vaillant met een eigen Servicedienst.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan bij een specialist uit uw regio.

Bel verwarmingsmonteurcontact Van Vliet monteur Amsterdam
direct contact verwarmingsmonteur Amsterdam

CV-ketel bijvullen

Om uw verwarming in optimale staat te houden is het van belang dat u deze van het juiste onderhoud te voorzien. Een deel van dit onderhoud dient u over te laten aan een erkend verwarmingsmonteur uit Amsterdam. Een ander deel van het onderhoudswerk kunt u echter zelf uitvoeren. Hierbij hoort onder andere het bijvullen van de waterdruk. De druk in de ketel dient hoog genoeg te zijn (tussen de 1.5 en 2.0 atmosfeer), om een defect van de cv-ketel te voorkomen. Ontvangt u graag tips voor het bijvullen van uw centrale verwarmingssysteem in Amsterdam of wilt u liever dat een expert het voor u doet? Bel dan naar 085 500 9964.

cv-ketel bijvullen Amsterdam

Radiator vervangen

De meeste oudere kachels werken nog met een radiator die langs de kamerrand is geplaatst. Veel van onze klanten vinden echter radiatoren in huis niet mooi staan, en zoeken daarom naar alternatieven. Eén van de oplossingen is de keuze voor een infrarood verwarming, of een vloerverwarming. Als dit geen optie is, dan kunt u er ook voor kiezen om een designradiator te laten plaatsen. Een designradiator is in vele varianten te bestellen, zodat deze altijd aansluit bij uw interieur. Bij de meeste verwarmingspecialisten vraagt u eenvoudig de verschillende voorbeelden aan. Kies hieruit zelf de oplossing die het beste bij u past.

CV-ketel storing oplossen

Een storing van de CV-ketel kan door verschillende problemen worden veroorzaakt. Een veelvoorkomende oorzaak voor een storing is een te lage waterdruk. Elke CV-ketel moet een minimale waterdruk van 1.5 bar aangeven. Is dit niet het geval? Dan dient u de installatie bij te vullen. Ook een uitgewaaide waakvlam is soms de oorzaak van een storing. Steek eventueel de vlam opnieuw aan, en de verwarming doet het snel weer. Als er een ander onderdeel kapot is, dan kunt u dit niet eigenhandig verhelpen, en zal u een monteur moeten inschakelen voor het repareren van de verwarming. Wij helpen u graag verder.

vervangen radiatorknop Amsterdam

Radiatorknop vervangen

Eén van de problemen die vaak voorkomt bij een radiator is een lekkage van de radiatorkraan of –knop. Dit is in een aantal gevallen vrij eenvoudig op te lossen met behulp van wat metaalpasta, maar het is soms noodzakelijk om de radiatorknop te vervangen. Wanneer het enkel gaat om de vervanging van de knop, dan bestelt u deze eenvoudige bij de lokale bouwmarkt. Deze heeft de meeste soorten en maten direct op voorraad. Is het ook wenselijk om de radiatorkraan te vervangen? Overweeg dan om een erkend verwarmingsmonteur uit Amsterdam in te schakelen. Deze zal de reparatie of installatie vakkundig voor u uitvoeren. Wij helpen u met plezier door u in contact te brengen met een vakman, neem daarom nu contact op!

storing cv-ketel Amsterdam

Infrarood verwarming

Wij noemden eerder al de mogelijkheid voor een infrarood verwarming in verband met het gebrek aan radiatoren als groot voordeel. Infrarood verwarmingen hebben daarnaast nog vele andere voordelen. Zo zorgt u hiermee in de meeste gevallen voor een besparing van de stookkosten, en profiteert u tevens van een meer constante en directe verwarming. Onze klanten uit Amsterdam vinden daarnaast het ontbreken van waterleidingen zeer prettig. Natuurlijk kent een infrarood verwarming ook nadelen ten opzichte van de standaard variant. Zo moet u hiervoor extra elektriciteitsdraden aanleggen, en is het voor een goed resultaat vereist om de infrarood panelen tegen het plafond te plaatsen.

levensduur centrale verwarming Amsterdam

Levensduur CV-ketel

Veel van onze klanten uit Amsterdam stellen ons de vraag hoe lang hun verwarming zal werken zonder problemen. Hierop valt echter geen stellig antwoord te geven. De levensduur is afhankelijk van het merk, de hoeveelheid en kwaliteit van het onderhoud dat u toepast, en de mate van verbruik. Over het algemeen mag u uitgaan van een levensduur rond de 12 tot 15 jaar. Vaak doet een cv-ketel het na deze periode nog wel, maar loopt het rendement sterk achteruit, waardoor de energiekosten stijgen. Wij raden daarom aan na maximaal 15 jaar de installatie te moderniseren. Wij helpen u hierbij graag.

infrarood verwarming

Europese wetgeving

In Europa gaat de aandacht steeds meer uit naar energiezuinigheid en het verminderen van het verbruik van fossiele brandstoffen. Eén van de maatregelen die vanuit de Europese Commissie is genomen, is een stop op de verkoop van verbeterd rendement cv-ketels. Dit heeft tot gevolg dat bij 10% van de Nederlandse huishoudens een verbouwing moet worden uitgevoerd om de aansluiting van een hoogrendement verwarming mogelijk te maken. Dit is een aanzienlijke klus, maar een expert uit Amsterdam voert dit snel en vakkundig uit. Vraag via het contactformulier naar de mogelijkheden, wij helpen u met plezier verder!

hoogrendementsketel Amsterdam

HR-ketel

Sinds een aantal jaar is het in Nederland verplicht om bij de vervanging van de huidige verwarmingsketel te kiezen voor een HR-ketel. De HR-ketel is een hoogrendement oplossing, die de rookgas en condens die bij het verwarmingsproces vrijkomt opnieuw gebruikt. Hierdoor stijgt het effect van de HR-ketel tot meer dan 100 procent. Hoewel de installatie van een HR-ketel diverse voordelen met zich meebrengt, is het nadeel dat hiervoor vaak een grote verbouwing noodzakelijk is, om de afvoer van de rookgassen op veilige wijze te laten verlopen. Het is daarom verstandig om voor de installatie van de HR-ketel de hulp van een verwarmingsmonteur in te roepen.

designradiator installatie

Designradiator

Steeds vaker horen wij van klanten dat zij de radiator in de woonkamer een doorn in het oog vinden; het verbreekt de uitstraling en sfeer van de ruimte. Er bestaat echter een simpel alternatief: de designradiator. Een designradiator is een radiator die er uitziet als een kunstwerk, een rijtje houten planken, een metalen constructie of nog iets heel anders. Het is aan u om de designradiator te kiezen die exact binnen het interieur past. Ook voor bedrijven bestaan er diverse radiatoroplossingen die de stijl van het pand ondersteunen. Houd er wel rekening mee dat de kosten voor een designradiator relatief hoog liggen.

warmtepomp installeren Amsterdam

Warmtepomp: duurzaam verwarmen

Eén van de nieuwste oplossingen binnen duurzaam verwarmen is de warmtepomp. De warmtepomp gebruikt energie van buitenaf en zet deze om tot bruikbare energie voor het verwarmen van water. Zowel aarde als lucht, licht en water kunnen gebruikt worden als basisenergie. Het aanschaffen van een warmtepomp zal in eerste instantie aardig wat kosten, maar op de lange termijn zult u hiermee aanzienlijk besparen op de stookkosten. Traditioneel werd een warmtepomp enkel gebruikt voor koelkasten en vriezers, tegenwoordig is het bij nieuwbouwwoningen ook een optie om een warmtepomp te gebruiken voor tapwater. Nederland loopt bovendien voorop in het ontwikkelen van nieuwe varianten, zoals de hybride-warmtepomp.

thermostaat laten vervangen

Thermostaat vervangen

Voor veel mensen is de thermostaat van weinig belang. De thermostaat is eenvoudig het middel om de kachel hoger of lager te zetten. Toch is het verstandig om te kijken naar uw huidige thermostaat en de eventuele mogelijkheden om het gebruiksgemak hiervan te verhogen. Tegenwoordig werkt menig energieaanbieder namelijk met een slimme thermostaat. Dit is een apparaat waarop u kunt bijhouden hoeveel energie u dagelijks verbruikt, maar waarop u ook kan aangeven hoe warm het moet zijn op een bepaald moment. De slimme thermostaat is bovendien te koppelen aan een tablet of smartphone. Zo zet u eenvoudig op het werk al de kachel aan.

CV-ketel installatie

Hebt u ervoor gekozen om uw huidige CV-installatie te vervangen door een HR-ketel? Dan is het waarschijnlijk dat hiervoor een grote verbouwing noodzakelijk is. Het is dan ook verstandig om een erkend verwarmingsmonteur te bellen voor het afhandelen van deze klus. De installatie van verwarmingsketels is aan vele eisen en voorwaarden verbonden. Niet alleen beschikt elke ketel an sich over een handleiding voor de installatie, er bestaan tevens Nederlandse en Europese richtlijnen voor een veilige plaatsing. Zo is het verplicht om naast het apparaat aan beide zijden 10 centimeter vrije ruimte over te houden. Deze ruimte is nodig bij het afhandelen van een eventuele reparatie of ander onderhoudswerk. Een volgende vereiste is dat alle rookgas veilig kan worden afgevoerd, wat betekent dat de buis direct naar buiten dient te lopen. Ondanks de kleine verbouwing die nodig is bij de installatie van een HR-ketel, levert dit ook verscheidene voordelen op. Naast een lagere energiefactuur, zal ook het lawaai verminderen en is de kans op storingen kleiner. Kiest u voor het uitvoeren van twee of meer energiezuinige maatregelen? Dan krijgt u van de Nederlandse overheid subsidie. Combineer bijvoorbeeld de hoogrendementsketel met een warmtepomp of kies voor zonnepanelen om meer energie op te wekken.

cv-ketel installatie Amsterdam

Werkgebied Amsterdam

24-uurs spoedservice

Wanneer uw verwarming om welke reden dan ook ermee ophoudt en u zelf geen oplossing vindt, is dit uitermate vervelend en wil u zo snel mogelijk geholpen worden. Van Vliet begrijpt dit en werkt daarom met een 24-uurs service om u zo snel mogelijk te kunnen helpen. De service houdt in dat u ons dag en nacht mag bellen en u niet lang zonder verwarming hoeft te zitten. Is er dringend spoedhulp nodig voor uw verwarming? Bel het service nummer: 085 500 9964!

Direct contact: 085 500 9964!

Van Vliet heeft een groot netwerk van verwarmingsmonteurs opgebouwd. Dankzij dit grote netwerk hebben we een grote spreiding van bedrijven in het hele land. Dit komt onze service ten goede. Er bevindt zich dus altijd wel een verwarmingsmonteur in Amsterdam. Is uw verwarming defect of iets anders kapot? Of wilt u advies over de aanschaf van een nieuwe ketel dan bent u bij ons op de juiste plek! Bel nu met 085 500 9964 om een afspraak te maken!