Verwarming Amsterdam

Verwarmingsmonteur Amsterdam

U schreeuwt het uit onder de douche! De kans is groot dat u een volle laag koud water over u heen hebt gekregen. Wij van Van Vliet Verwarming uit Amsterdam begrijpen dat dit erg vervelend is en wij helpen u dan ook graag zo spoedig mogelijk uit de kou. Wij contacteren u direct met verwarmingsmonteurs bij u in de buurt. Zij kunnen rap uw CV-ketel repareren zodat uw centrale verwarming het gauw weer goed doet zodat u kunt genieten van uw warme douche. Via ons kunt u altijd in verbinding komen met een vakman uit (de omgeving van) Amsterdam. Wij helpen u meteen bij het onderhoud en de reparatie van uw verwarming.

Direct contact
Een beller is sneller: 085 500 9964


Gelieve dit veld leeg te laten.


CV ketel kapot? Spoedservice!

Is uw CV-ketel kapot? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo is het mogelijk dat de thermostaat kapot gaat, of kunnen de leidingen bevriezen. Als u het vermoeden hebt dat de HR-ketel kapot is. Kijk dan eerste even of de gaskraan wel open is gedraaid en of uw kamerthermostaat hoog genoeg staat. Controleer ook of de stekker juist in het stopcontact zit. Is alles correct aangesloten? Dan bestaat er kans dat u een verwarmingsmonteur nodig hebt voor de reparatie van uw CV-ketel. Vul in dat geval het contactformulier in of bel naar 085 500 9964 voor service van een verwarmingsmonteur in en rond Amsterdam. De monteurs van Van Vliet staan u ook graag bij voor het onderhoud van uw verwarmingsketel.

Onderhoud

Wilt u verhinderen dat uw verwarming het begeeft? Dan is onderhoud erg belangrijk. Eens in de twee jaar naar uw CV-ketel laten kijken is zeker niet overdreven. Zo bent u van een warm huis verzekerd. Als extra stukje service biedt een verwarmingsmonteur uit Amsterdam ook een onderhoudscontract. Dit contract biedt ook een extra stuk zekerheid dat u geen slachtoffer wordt van een storing. In dit contract vormt u een overeenkomst voor regelmatig onderhoud en reparatie van uw verwarming. Zo voorkomt u een defect of storingsmelding!

Verwarmingsmonteur Amsterdam

Reparatie

Is uw CV-ketel kapot en wil u hem repareren? Vraag uzelf dan eerst af of reparatie wel de beste handelswijze is. Ga eerst na hoe oud uw CV-ketel is. Als deze ouder dan 12 jaren is, dan is het in veel gevallen verstandig voor een nieuwe verwarmingsketel te kiezen. Een reparatie zal dan relatief duur uitvallen, terwijl u dan na enkele jaren toch een ander model moet laten plaatsen. Een verwarmingsmonteur helpt u met plezier bij het maken van de juiste keuze, en doet u graag aanbevelingen voor het aanschaffen van een HR-ketel.

Vervangen

Wanneer u uw verwarming wilt vervangen, dan dient u een keuze te maken uit de vele verschillende merken en modellen cv-ketels uit het assortiment van een verwarmingspecialist. Wij raden aan om in ieder geval te kijken naar een cv-ketel met een hoog rendement, om zo zoveel mogelijk te kunnen besparen op de energiekosten. Daarnaast is het handig om te bepalen hoeveel minimaal vermogen en warm water capaciteit het apparaat moet hebben, zo komt u niet voor verrassingen te staan achteraf.

Atag

Atag CV-monteurAtag is al sinds 1948 een speler op de markt voor huishoudelijke apparaten. De CV-ketels van Atag zijn degelijk en werden meerdere keren als beste getest bij De Consumentenbond. Een verwarmingsmonteur helpt u bij de installatie, het onderhoud en een eventuele reparatie van uw Atag-apparaat!

AWB

AWB InstallateurOp zoek naar een merk voor centrale verwarming met ervaring? AWB is al sinds 1934 actief. De firma produceert verwarmingsketels, met uiterst zuinige HR-modellen, zoals ThermoElegance, ThermoMaster en Thermogrand. U bespaart op energiekosten, en dankzij ons onderhoud voorkomen we ieder defect!

Bosch

Bosch CV-ketelBosch is een gerenommeerde speler op de markt voor CV-apparaten. Sinds 1886 opereert deze zaak, en het Duitse concern levert hoge kwaliteit CV-, HR-kerels en combiketels. Dankzij de verwarmingsservice van Bosch blijft uw systeem altijd in goede staat, en wordt er getracht iedere storing te voorkomen.

Ferroli

Ferroli VerwarmingsmonteurZoekt u bestendige CV-ketels? Ferroli is het merk waar u naar op zoek bent! Als geen ander investeert deze onderneming in duurzame techniek, met als direct gevolg een verlaagde energierekening. Een verwarmingsmonteur installeert uw Ferroli-ketel in no-time bij u thuis! Ook doen we eventuele reparaties.

Intergas

Intergas monteurEen ervaren producent gezocht op het gebied van CV-techniek? Intergas is een merk waarmee u in zee kunt gaan. Al meer dan 50 jaren specialiseert het zich in centrale verwarming. Van CV-modellen tot vernieuwde HR-technologie: dit CV-concern biedt het! Maak gebruik van onze service voor installeren.

Nefit

Nefit cv-ketel AmsterdamNefit werkt al meer dan 30 jaar aan kwaliteitsproducten voor uw centrale verwarming. In met name het segment hoog rendement is het bedrijf uiterst ervaren. U geniet van energiezuinige verwarmings- techniek. Na het installeren helpen wij met periodiek onderhoud, waardoor we ieder defect of storing verhinderen.

Remeha

Remeha verwarmingsmonteur AmsterdamWilt u besparen op uw energiekosten? Kies Remeha, een bedrijf dat CV-apparatuur levert met hoog rendement. De apparaten gaan bovendien lang mee. Een defect of storing komt bij dit CV-merk niet vaak voor, maar dankzij onze snelle service geniet u tevens van een goede reparatie mocht u een probleem ervaren. Wij staan voor u klaar!

Vaillant

Vaillant CV-ketel monteurBij Vaillant koopt u geweldige CV-, HR- en eco-modellen als CV-ketel. Dankzij de robuuste binnenzijde van deze apparaten gaan ze niet snel kapot. Vaillant bestaat al ruim 140 jaar en excelleert keer op keer met bestendige modellen voorzien van geïmplementeerde innovatieve functies die een optimaal rendement leveren.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan bij een specialist uit uw regio.

Contact verwarmingsmonteurcontact verwarmingsmonteur Amsterdam
direct contact Van Vliet

CV-ketel bijvullen

Wanneer de verwarming een defect aangeeft, kan het zijn dat er een onderdeel kapot is gegaan. Het is echter waarschijnlijker dat de radiatoren ontlucht moeten worden, of dat de waterdruk te laag staat. In het laatste geval dient u de cv-ketel bij te vullen. Het bijvullen van een verwarmingsketel is een relatief eenvoudige klus die u zelf kan uitvoeren. Maak hiervoor gebruik van een vulslang, en houdt altijd een emmer en dweil bij de hand. Zorg ervoor dat tijdens het vulproces de waterdruk tussen de 1.5 en 2.0 atmosfeer komt te staan. Uw verwarming zal snel weer optimaal werken.

cv-ketel bijvullen

Radiator vervangen

Het monteren van een andere radiator is in de meeste gevallen pas nodig wanneer er slijtage aan de overgang tussen radiator en buizen ontstaat. Waarschijnlijker is dat u na verloop van tijd de aanblik van de radiatoren verouderd vindt, en daarom de radiatoren wil (laten) vernieuwen. Bij ons in Amsterdam hebt u een ruime keuze uit vele soorten en maten radiatoren. Zo bieden wij eenvoudige modellen tegen lage prijzen, maar bent u bij ons tevens aan het juiste adres voor menig designradiator. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een radiator die eruit ziet als kunstwerk, of aan achter een valse muur weggewerkte verwarmingsbuizen.

CV-ketel storing oplossen

Er zijn verschillende oorzaken voor het in storing raken van een CV-ketel. Voordat u met een monteur belt, is het een optie om zelf enkele zaken te controleren. Kijk ten eerste of de verwarmingsketel nog aanstaat. Brandt de gasvlam nog? Zit de stekker nog in het contact? Probeer ook altijd om de ketel te resetten. Sommige interne problemen worden hiermee direct opgelost. Een ander punt dat u zou kunnen controleren is de waterdruk. Deze moet minimaal op 1.5 bar staan wil de verwarming goed werken. Heeft u alles gecontroleerd en blijft het apparaat kapot? Neem dan contact op met onze cv-service via 085 500 9964.

radiatorknop vervangen Amsterdam

Radiatorknop vervangen

Wanneer de radiatorknop is afgebroken, dan is het een optie om eigenhandig een vervangend exemplaar te monteren. Bij de meeste bouwmarkten zijn er verscheidene radiatorknoppen te koop, die u vervolgens gemakkelijk over de kraan heen draait. Wilt u niet een nieuwe radiatorknop, maar een nieuwe kraan? Dan is de klus aanzienlijk lastiger. Wij adviseren om in dit geval contact op te nemen met een erkend verwarmingsinstallateur uit ons bedrijf. Deze zal de radiatorkraan snel en vakkundig vernieuwen, door bijvoorbeeld een thermostatische radiatorkraan. Meer weten? Bel dan naar 085 500 9964. Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden, of zorgen voor direct praktische ondersteuning.

cv-ketel storing Amsterdam

Infrarood verwarming

Eén van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verwarmen en verwarming is de infrarood kachel. Er zijn diverse voordelen verbonden aan infrarood verwarmen. De grootste is dat u geen leidingen hoeft aan te leggen. Andere voordelen van een infrarood kachel zijn de besparing op de energierekening, de zorg voor een gezond binnenklimaat en de mogelijkheid tot ventilatie zonder dat u warmte verliest. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan de installatie van infrarood panelen. De eerste is dat er elektriciteitskabels moeten worden aangelegd om de panelen aan te kunnen sluiten. Daarnaast is het noodzakelijk om de infrarood verwarmingspanelen aan het plafond te bevestigen. Dit is soms een lastig klusje.

levensduur cv-ketel Amsterdam

Levensduur CV-ketel

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wanneer zij hun verwarming moeten vervangen door een nieuw exemplaar. Hier is echter geen vast antwoord op te geven. De levensduur van een verwarmingsketel wordt beïnvloed door de mate van onderhoud die u toepast, de mate van verbruik en daarnaast de kwaliteit van het apparaat. Gemiddeld gezien gaan de meeste apparaten zo’n 12 tot 15 jaar mee. Raakt de installatie eerder al regelmatig in storing? Dan is het mogelijk dat een reparatie niet afdoende werkt om het probleem te verhelpen, en dat het tijd is om een nieuwe hr-ketel te kopen. De mogelijkheden hiervan zijn zeer uitgebreid, maar elke hoogrendementsketel zorgt voor een besparing op de stookkosten.

infrarood verwarming Amsterdam

Europese wetgeving

Het behoud van fossiele brandstoffen en de beperking van het verbruik daarvan staat hoog op het actielijstje van de Europese Commissie. Daarom hebben zij in september 2015 de wetgeving voor de verkoop van verwarmingsketels aangepast. Sinds september is het niet meer toegestaan om een Verbeterd Rendement te verkopen. Dit levert voor de meeste Nederlandse huishoudens geen problemen op. Een kleine 10% zal echter wanneer zij hun verwarming moeten vervangen, te maken krijgen met een aanzienlijke verbouwing om de rookafvoer aan te laten sluiten op een HR installatie. Een verwarmingsmonteur uit Amsterdam kan u hierover van meer informatie voorzien.

hr ketel installatie Amsterdam

HR-ketel

De Nederlandse overheid werkt er hard aan om zoveel mogelijk te besparen op de stookkosten. Daarom is het vanaf nu enkel toegestaan om een HR-ketel te plaatsen. De afkorting HR staat voor hoogrendement. Een HR-ketel is dan ook een verwarmingsketel die een aanzienlijk hoger rendement levert dan de standaard variant. Sommige HR-ketels hebben zelfs een 107% oplevering. Hoewel de installatiekosten van hoogrendementsketels relatief hoog liggen, zult u op de lange termijn aanzienlijk besparen op de energiekosten. Jaarlijks kan dit een verschil van enkele honderden euro’s opleveren. Laat een erkend verwarmingsmonteur wel altijd de installatie uitvoeren voor het beste resultaat en een lange levensduur.

designradiator

Designradiator

Stelt u hoge eisen aan de uitstraling van uw woon- of bedrijfsruimte? Dan vindt u de standaard radiators waarschijnlijk een doorn in het oog. Het is bij menig verwarmingspecialist dan ook een optie om een designradiator aan te schaffen. Een designradiator ziet er niet uit als een standaard radiator, maar zal zelfs een bijdrage leveren aan de unieke uitstraling van de ruimte. Voor een designradiator kunt u onder meer kiezen uit een radiator die eruitziet als een metalen kunstwerk, als houten plankjes of als een papieren omhulsel. De kosten voor een designradiator liggen natuurlijk hoger dan voor de standaardvariant, maar ook de pandwaarde stijgt hierdoor.

warmtepomp

Warmtepomp: duurzaam verwarmen

Naast een HR-ketel is het tevens een optie om te kiezen voor een warmtepomp om te bezuinigen op de energiekosten. Een warmtepomp is een apparaat dat omgevingsfactoren omzet tot energie: onder meer lucht, aarde en water zijn hiervoor geschikt. Bij een warmtepomp koopt u feitelijk een klein beetje energie in, om de gratis omgevingsfactoren om te zetten naar bruikbare energie. De prijs voor een warmtepomp is vrij aanzienlijk, maar hangt af van het soort warmtepomp waar u voor kiest. Over het algemeen is de water – water warmtepomp de duurste variant. Een verwarmingsmonteur uit Amsterdam informeert u desgewenst graag over de opties en bijbehorende prijzen.

thermostaat vervangen

Thermostaat vervangen

Tegenwoordig werken steeds meer energieleveranciers met een slimme thermostaat. Een dergelijke thermostaat geeft aan op welke momenten het energieverbruik het hoogst is, en u kunt hierop ook de gewenste temperatuur (op afstand) instellen. Een slimme thermostaat kost in sommige gevallen extra geld, maar menig leverancier laat deze ook zelf installeren, omdat het zo handiger is het verbruik van klanten bij te houden. Wilt u graag een nieuwe thermostaat? Kijk dan bij uw eigen energieleverancier naar de opties. Het daadwerkelijke vernieuwen van de thermostaat is geen lastige klus, vaak is dit binnen het kwartier afgerond. Eventueel kunt u dit dan ook zelf afhandelen.

CV-ketel installatie

Op het moment dat u graag een HR-ketel wilt laten installeren, dan is het verstandig om hiervoor de hulp van een erkend verwarmingsmonteur in te schakelen. Bij de installatie van een verwarming is namelijk een grote nauwkeurigheid vereist. De juiste installatie begint bij het vinden van de goede plek voor het apparaat. Zo is het vereist dat er om de ketel ruimte overblijft voor eventuele reparatie of onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast is het belangrijk om de afvoer van de rookgassen veilig te laten verlopen. Wanneer u de huidige VR installatie vervangt door een hoogrendementsketel, dan is er een aanzienlijke verbouwing voor deze afvoer vereist. Dankzij deze strengere eisen wordt echter het risico op koolmonoxidevergiftiging verkleind. De duur van de installatie is sterk afhankelijk van de noodzakelijke verbouwingen en de ruimte die beschikbaar is. Met het installeren zelf is de installateur over het algemeen een halve dag bezig, het verbouwen neemt soms wel enkele dagen in beslag. Laat u direct de radiator in de woonkamer vervangen door een designradiator? Dan zal ook dit ongeveer een halve dag in beslag nemen. Door klussen te combineren zult u echter wel besparen op de uiteindelijke kosten. Kijk daarnaast naar de mogelijkheden voor subsidie van de lokale en landelijke overheid.

cv ketel installatie

Werkgebied Amsterdam

24 uurs spoedservice

Als u in de kou staat, is het prettig om dit zo spoedig mogelijk achter de rug te hebben. Daarom heeft uw verwarmingsmonteur een 24 uurs spoedservice om te zorgen dat het probleem met uw centrale verwarming weer gauw verholpen is. In de regio van Amsterdam staan veel bedrijven dag en nacht voor u klaar om het defect op te lossen.

Direct contact: 085 500 9964

Uw verwarmingsmonteur wacht alleen nog op uw telefoontje om het onderhoud of de reparatie van uw centrale verwarming op zich te nemen. Wij werken samen met verschillende monteurs in de buurt van Amsterdam. Er bevindt zich altijd een monteur bij u in de buurt. Dus bent u het slachtoffer geworden van een koude douche, niet werkende vloerverwarming of een defecte CV-ketel? Bel 085 500 9964 om een afspraak te maken met een verwarmingsmonteur. Altijd snel ter plaatse, dat is service!