Vloerverwarming in Hoogland laten plaatsen?

Ontvang gratis offertes & bespaar tot 40%!

Vloerverwarming Hoogland

Goede vloerverwarming in Hoogland wordt steeds belangrijker: hiermee verbruikt u minder gas en zijn de stookkosten 10% tot 15% lager! Bovendien verwarmt het uw huis efficiënt en is het comfort dus een stuk hoger. Benieuwd wat vloerverwarming u op kan leveren?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna tot 4 offertes van installateurs in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies het beste aanbod!

Op deze pagina leest u meer over vloerverwarming. We vertellen u over de voor- en nadelen, u leest wat het kost om het te plaatsen én u vindt hier handige bespaartips!

Waarom vloerverwarming Hoogland aanleggen?

Vloerverwarming in Hoogland heeft al heel veel voordelen, en de lijst wordt steeds langer! Zo verhoogt het uw wooncomfort, omdat het de woning heel efficiënt verwarmt en u dus geen koude voeten meer krijgt. Maar daarnaast bespaart het zo’n 10% tot 15% op de energiekosten en zijn er tegenwoordig ook vloerverwarming systemen die uw huis kunnen koelen!

Het aanleggen van vloerverwarming is dus een investering die u vanzelf weer terugverdient. Bovendien is uw huis met vloerverwarming meer waard, waardoor u ook een hogere vraagprijs voor uw woning kan vragen in de toekomst!

De grootste voordelen op een rij:

 • Een hoger wooncomfort doordat uw huis efficiënt verwarmd wordt.
 • Een besparing van 10% tot 15% op uw energiekosten!
 • Een hogere woningwaarde.
 • Het is heel gemakkelijk in gebruik!

vloerverwarming kosten

Wat kost vloerverwarming in Hoogland?

De kosten van vloerverwarming in Hoogland liggen gemiddeld tussen de €30,- tot €70,- per m². De prijs is erg afhankelijk van een aantal keuzes die u zelf maakt, zoals de keuze tussen elektrische of traditionele vloerverwarming en de keuze tussen infrezen of een droog systeem.

Voor traditionele vloerverwarming op gas liggen de kosten doorgaans rond de €30,- tot €50,- per m² en kiest u voor elektrische vloerverwarming op matten of folie dan betaalt u doorgaans rond de €60,- tot €70,- per m².

Prijzen vloerverwarming per m²

€30,- tot €70,-

Gebaseerd op gemiddelde tarieven

Traditionele vloerverwarming (op gas)
€30,- tot €50,-

Infrezen of nat systeem

Elektrische vloerverwarming
€60,- tot €70,-

Matten of folie

 

De prijzen van vloerverwarming beginnen vanaf €750,- tot €775,-. Dit is bij een totaaloppervlak van 10 m² (bij hoofdverwarming) tot 20 m² (bijverwarming). De kosten zijn hierbij afhankelijk van de keuze voor vloerverwarming op matten en vloerverwarming infrezen.

Bij een oppervlak tot 80 m² bij bijverwarming, en tot 40 m² bij hoofdverwarming liggen de kosten tussen de €1.100,- tot €1.400,-. Over het algemeen geldt: hoe hoger het totale oppervlak, des te lager de prijs die u per vierkante meter betaalt!

Vloerverwarming kosten 2024

Hartafstand 20 centimeter (bijverwarming) Hartafstand 10 centimeter (hoofdverwarming) Kosten (vloerverwarming op matten) Kosten (vloerverwarming infrezen)
Tot 20 m² Tot 10 m² €775,- €750,-
Tot 40 m² Tot 20 m² €950,- €850,-
Tot 60 m² Tot 30 m² €1.200,- €990,-
Tot 80 m² Tot 40 m² €1.400,- €1.100,-
Tot 100 m² Tot 50 m² €1.640,- €1.250,-
Tot 120 m² Tot 60 m² €1.900,- €1.500,-
Tot 140 m² Tot 70 m² €2.150,- €1.690,-
Tot 160 m² Tot 80 m² €2.340,- €1.850,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage. Exacte kosten weten? Vergelijk gratis offertes!

Besparen op de kosten van vloerverwarming in Hoogland?

Vind snel en gemakkelijk de vakman met het beste aanbod en bespaar tot 40% op de kosten!

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van vloerverwarming?

De kosten van vloerverwarming verschillen per situatie en zijn afhankelijk van heel veel verschillende factoren. Op sommige factoren hebt u zelf invloed, bijvoorbeeld de keuze voor elektrische of traditionele vloerverwarming. Andere factoren spelen een rol zonder dat u daar zelf invloed op hebt.

Toch is het slim om al rekening te houden met deze factoren: zo houdt u zelf namelijk een grip op de kosten! De prijzen zijn onder meer afhankelijk van:

 • De keuze voor elektrische of traditionele vloerverwarming: elektrische is goedkoper om aan te leggen, terwijl traditionele vloerverwarming juist weer iets goedkoper in gebruik is.
 • Het totale oppervlak: hoe groter het huis, des te hoger de kosten voor het aanleggen van vloerverwarming. Wel daalt de prijs per vierkante meter naarmate het oppervlak stijgt.
 • De methode van leggen: vloerverwarming is op verschillende methodes te leggen. Een nat systeem, infrezen en op matten zijn stuk voor stuk mogelijkheden. De keuze heeft een grote invloed op de prijs!
 • De hart-op-hart afstand: dit is de afstand tussen de buizen. Hoe groter deze afstand, hoe minder materiaal u nodig heeft. Wilt u vloerverwarming als hoofdverwarming gebruiken, dan raden we aan om deze te gebruiken met een afstand van 10 centimeter. Voor bijverwarming is 20 centimeter ook voldoende.
 • Het tarief van de vloerverwarmingspecialist: elke specialist hanteert een eigen tarief. Gemiddeld ligt dit tussen de €30,- tot €40,- per uur, maar afhankelijk van locatie en ervaring kan deze prijs hoger oplopen.

Hoe werkt vloerverwarming?

Traditionele vloerverwarming werkt met behulp van de cv-ketel. De cv warmt het water in het systeem op tot de gewenste temperatuur. De vloerverwarming verdeler zorgt ervoor dat het water gelijkmatig verdeeld wordt in de leidingen, waardoor de vloer langzaam opwarmt. Eenmaal op temperatuur heeft u het nooit meer koud in huis.

De vloer warmt geleidelijk op en geeft de warmte af aan de lucht in huis. Dit is een stuk efficiënter en comfortabeler dan bij verwarming via radiatoren, omdat een radiator de warmte niet gelijkmatig verdeeld. Dichtbij de radiator is het vaak te warm, terwijl het aan de andere kant van de kamer juist weer te koud is. Dit probleem hebt u bij vloerverwarming niet.

Waar vloerverwarming plaatsen?

Vloerverwarming wordt in Hoogland op verschillende plekken in huis geplaatst. Steeds meer mensen gebruiken het als hoofdverwarming, waarbij ze de leidingen aanleggen in de volledige beneden- of bovenverdieping. Maar u kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor bijverwarming, door bijvoorbeeld elektrische vloerverwarming enkel in de badkamer aan te brengen.

Hieronder gaan we in op de verschillende mogelijkheden. Benieuwd wat het de installatie van vloerverwarming ongeveer kost? Vraag dan gratis offertes aan!

Lees meer over:

vloerverwarming aanleggen

1. Badkamer

Vloerverwarming in de badkamer is een uitstekende keuze om het comfort te verhogen. Stel eens voor: u stapt de warme douche uit en in plaats van een koude tegel, staat u nu op en verwarmde vloer. Een ander groot voordeel is dat u geen radiatoren meer nodig heeft. Hierdoor wordt de ruimte een stuk groter, waardoor u misschien toch ineens plek hebt voor een luxe inloopdouche of ruim ligbad.

2. Keuken

Een alternatief is vloerverwarming in de keuken. Ook hier scheelt het veel ruimte als u geen radiatoren nodig hebt, zodat er voldoende plek is voor bijvoorbeeld een ruim kookeiland of hoekkeuken.

Omdat het vaak om een relatief kleine ruimte gaat, kunt u ook kiezen voor bijverwarming. In dat geval verwarmt u de rest van het huis wel met radiatoren. Voor een goedkope installatie kiest u het beste voor een elektrisch of droogbouw systeem.

Bent u benieuwd hoeveel het kost om vloerverwarming aan te leggen in de keuken? Vraag gratis offertes aan!

3. Woonkamer

De woonkamer is één van de kamers in huis waar u de meeste tijd doorbrengt. Haal die grote, ouderwetse radiatoren weg en verwarm de ruimte via de vloer: fijn voor uw kinderen die regelmatig op de vloer spelen, en fijn voor u zodat u het ’s ochtends en ’s avonds niet koud krijgt.

Omdat het vaak gaat om een grotere ruimte is het verstandig om te investeren in een traditioneel systeem. Dit is namelijk goedkoper in gebruik.

Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Vloerverwarming in Hoogland is in praktisch elke woning mogelijk. U heeft hierbij natuurlijk de keuze uit verschillende systemen, zodat u gemakkelijk kiest voor een installatie dat geschikt is voor uw huis.

Type vloerverwarming Hoe werkt het? Gemiddelde Kosten*
Traditionele vloerverwarming (watergedragen) De buizen zijn bevestigd aan een draadstaalmat, afgedekt met een dekvloer van cement van 5 tot 7 centimeter dikte €30,- tot €50,- per m²
Elektrische vloerverwarming Speciale matten, folie of kabels worden in of bovenop de dekvloer geplaatst. Deze verwarmen het huis door middel van elektriciteit €50,- tot €70,- per m²
Infrarood vloerverwarming Wordt geplaatst middels een dunne folie van 0,33 millimeter dik. Hierin zit koolstof element dat aan de hand van elektriciteit warmte afgeeft €50,- tot €70,- per m²
Droogbouw vloerverwarming De verwarmingsbuizen worden op de vloer geplaatst in voorgevormde isolatieplaten. De vakman hoeft de buizen niet in te frezen €30,- tot €50,- per m²

Hieronder leest u meer over de verschillende soorten vloerverwarming. Wilt u graag een precieze prijsindicatie ontvangen? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar tot ongeveer 40% op de kostprijs!

1. Traditionele vloerverwarming

Bij een traditioneel systeem liggen de verwarmingsbuizen in de vloer. Bij nieuwbouw wordt dit geplaatst door de leidingen op draadstaalmatten te plaatsen en dit af te werken met een dekvloer van ongeveer 5 tot 7 centimeter. Bij een bestaande vloer laat u in dit geval de vloerverwarming infrezen. De installateur freest sleuven in de vloer waarin hij de leidingen plaatst. Dit werkt u af met de vloerafwerking.

Een groot voordeel van dit systeem, is dat dit het vloeroppervlak niet verhoogt en dat u kunt kiezen voor praktisch elk type vloerafwerking.

2. Elektrische vloerverwarming

Een tweede optie is elektrische of infrarood vloerverwarming. Dit is een geschikte optie voor kleinere ruimtes, zoals de badkamer of het toilet. Dit zijn dunne matjes die u over uw oude vloer heen laat plaatsen. De matjes kunt u afwerken door bijvoorbeeld te tegelen: tegels zijn een uitstekende warmtegeleider, waardoor u zo min mogelijk warmte verliest. Elektrische verwarming is vaak goedkoper, doordat het aanleggen een stuk sneller en gemakkelijker is.

Elektrische vloerverwarming heeft een aantal voordelen:

 • Het is gemakkelijk te plaatsen.
 • Het is goedkoper dan een traditioneel systeem of infrezen.
 • De matjes met het verwarmingselement zijn heel dun, wat de vloer maar minimaal ophoogt.
 • Infrarood verwarming heeft een korte reactietijd, wat inhoudt dat het de ruimte sneller verwarmt dan een traditioneel systeem.

vloerverwarming infrezen

3. Droogbouw

Een derde optie is droogbouw. Dit houdt in dat de vloerverwarming monteur het systeem rechtstreeks op de oude vloer plaatst. Dit verhoogt uw vloer dus wel iets. Dit hoeft niet per se een probleem te zijn, maar wel handig om bij stil te staan. Zeker in ruimtes zoals de keuken, waarbij het effect heeft op de hoogte van het aanrecht.

Wanneer kiezen voor droogbouw?

Dit is een geschikt systeem voor bestaande huizen met zandcement vloeren, omdat het snel en gemakkelijk te plaatsen is. Ook in huizen waarbij een traditioneel systeem te zwaar zou zijn is droogbouw zeker het overwegen waard.

Vloerverwarming specialist in Hoogland nodig?

Vergelijk gratis offertes en vind snel een vakman bij u in de buurt!

Welke vloerverwarming kiezen?

Welke type vloerverwarming de beste keuze is, is afhankelijk van uw huis en uw persoonlijke voorkeuren. Hieronder zetten we een aantal situaties op een rij, met de beste keuze voor vloerverwarming in deze situatie.

 • Er ligt geen bestaande vloer in huis: traditionele vloerverwarming
 • Er is al wel een bestaande vloer in huis: infrezen of elektrische vloerverwarming
 • De bestaande vloerconstructie kan geen groot gewicht dragen: droogbouw systeem
 • De temperatuur in de ruimte moet snel te verhogen zijn: droogbouw systeem
 • Er is geen ruimte voor traditionele vloerverwarming of een droogbouw systeem: elektrische vloerverwarming of infrezen

Twijfelt u over de beste keuze? Schakel dan altijd een vloerverwarming expert in. Hij geeft u een persoonlijk advies en houdt hierbij rekening met uw voorkeuren. Vraag snel gratis offertes aan voor een persoonlijk advies en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Vloerverwarming aanleggen Hoogland: zo werkt het

Afhankelijk van uw keuze gaan de vakmannen als volgt te werk:

 • Vloerverwarming frezen Hoogland: bij het infrezen maakt de monteur sleuven van 17 millimeter diep in de betonvloer. De hart-op-hart afstand is overal gelijk en de sleuven worden gelegd in een slakkenhuis patroon. De buizen passen precies in de sleuven waardoor ze netjes op hun plek blijven liggen. De vakman egaliseert tot slot de vloer en het oppervlak is klaar voor de afwerking naar keuze.
 • Noppenplaten: in plaats van infrezen is het ook mogelijk om de leidingen te plaatsen in een noppenplaat. Deze zijn uitstekend geïsoleerd, waardoor u geen warmte verliest aan de kelder of kruipruimte. De noppenplaten worden op de betonvloer geplaatst en hierin legt de vakman de buizen. Dit werkt hij af met een nieuwe dekvloer van 3 tot 6 centimeter.
 • Matten: kiest u voor matten dan plaatst de vakman de elektrische vloerverwarming rechtstreeks op de dekvloer. Dit werkt u vervolgens af met een vloerbedekking naar keuze.

Het aanleggen van vloerverwarming neemt ongeveer één werkdag in beslag. Hierna volgt natuurlijk nog wel de afwerking van de vloer. Vraag bij de installateur na wie daar verantwoordelijk voor is. Sommige specialisten kunnen ook uw nieuwe vloer aanleggen, terwijl anderen alleen de vloerverwarming plaatsen.

Bent u geïnteresseerd in vloerverwarming? Controleer dan eerst of uw cv-ketel voldoende vermogen heeft om uw huis via de vloer te verwarmen. Hoeveel vermogen dit precies is, is weer afhankelijk van de ruimte die u wilt verwarmen en de keuze voor hoofd- of bijverwarming. Gemiddeld kunt u rekening houden met een vermogen van 50 tot 100 Watt per vierkante meter.

Lees ook meer over het berekenen van verwarming.

vloerverwarming installatie

Vloerverwarming specialist Hoogland inschakelen

Het is altijd slim om voor de installatie een vloerverwarming specialist uit Hoogland in te schakelen. Alleen dan weet u zeker dat de vloerverwarming goed is gelegd en u het hoogste rendement behaald.

Het inschakelen van een monteur heeft daarnaast nog een groot voordeel: veel bedrijven bieden namelijk goede garantievoorwaarden. Stel dat u net de vloerverwarming heeft laten liggen, de vloer heeft afgewerkt en nu opeens blijkt dat er een lek in de verwarming zit. Dan is het wel zo fijn dat de monteur kosteloos bij u langskomt om het lek te herstellen. Plaatst u de verwarming zelf en er ontstaan onverhoopt problemen, dan zijn de herstelkosten ook voor uw eigen rekening.

De voordelen van het inschakelen van een vloerverwarming specialist:

 • De vloerverwarming is een stuk sneller gelegd.
 • De specialist geeft u garantie op het geleverde werk en materiaal.
 • Een vakman geeft u altijd een persoonlijk advies zodat u de juiste keuze maakt.
 • U hoeft zelf geen dure materialen of gereedschappen te kopen.
 • Een vloerverwarming specialist geeft u altijd een persoonlijk advies!

Recente aanvragen

Vloerverwarming in Bilthoven
Vloerverwarming installeren in Houten
Vloerverwarming plaatsen in Leusden
Verwarmingspecialist in Ijsselstein
Vloerverwarming installatie in Maarssen
Verwarminginstallateur in Nieuwegein
Vloerverwarming infrezen in Soest
Vloerverwarming houten vloer in Veenendaal
Vloerverwarming badkamer in Woerden
Warme vloer in Zeist

Welke vloer is geschikt voor vloerverwarming?

Vloerverwarming verwarmt uw huis heel efficiënt, maar dan is het wel belangrijk dat de vloer hieraan bijdraagt. Sommige vloeren zijn van nature isolerend. Zonde, wat dat zorgt voor warmteverlies! Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel verschillende opties wat betreft de vloerafwerking bij vloerverwarming.

Materialen Eigenschappen Warmtegeleiding Gemiddelde prijs*
Tegels/plavuizen Hygiënisch, sterk en gemakkelijk in onderhoud. Verkrijgbaar in verschillende afwerkingen +++ €20,- tot €50,- per m²
Gietvloer Naadloos, strakke afwerking en slijtvast. Is brandwerend en PU-gietvloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming +++ €50,- tot €80,- per m²
Laminaat Goedkoop, verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Gemakkelijk te plaatsen ++ €10,- tot €20,- per m²
Eiken vloer Warme, authentieke uitstraling. Heeft een lange levensduur bij goed onderhoud ++ €40,- tot €100,- per m²
Beuken vloer Is niet stabiel genoeg en zou bij vloerverwarming te veel uitzetten en krimpen. €40,- tot €100,- per m²
Vinyl Goedkoop in aanschaf en verkrijgbaar in verschillende patronen en designs ++ €15,- tot €20,- per m²

Zijn er subsidies beschikbaar in 2022?

Op dit moment is er in 2024 geen landelijke subsidie op het aanleggen van vloerverwarming. Dat betekent niet dat u helemaal geen tegemoetkoming kunt ontvangen. Er bestaan namelijk wel verschillende subsidies voor het plaatsen van warmtepompen of zonneboilers. U kunt dit natuurlijk combineren met het plaatsen van vloerverwarming. Doordat u met een zonneboiler of warmtepomp in combinatie met vloerverwarming dubbelop bespaart op de energiekosten, verdient u de investering in vloerverwarming nog sneller weer terug!

Daarnaast gebeurt het regelmatig dat gemeentes of provincies een plaatselijke subsidie aanbieden voor bepaalde duurzame investeringen. Op verbeterjehuis.nl doet u met de energiesubsidiewijzer snel en gemakkelijk een subsidiecheck, zodat u zeker weet waar u aan toe bent.

Welke keurmerken zijn er?

Bij het zoeken naar een vloerverwarming bedrijf, raden we aan ook rekening te houden met eventuele keurmerken. Deze geven namelijk aan dat bedrijven voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Er zijn drie belangrijke keurmerken om rekening mee te houden.

Zo geeft KIWA Nederland certificeringen uit aan producten en bedrijven die voldoen aan eisen op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit. Het KOMO-keurmerk geeft aan dat de vloerverwarming voldoet aan alle wettelijke voorschriften op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Meer hierover leest u op de website van KIWA Nederland en KOMO.nl.

Tot slot is er nog het BouwGarant keurmerk: dit geeft aan dat het bedrijf voldoet aan eisen op het gebied van vakkundigheid en het gebruik van kwalitatieve materialen. Meer over dit keurmerk leest u op BouwGarant

vloerverwarming monteur

Vloerverwarming in Hoogland laten leggen? Vergelijk gratis offertes

Met vloerverwarming in Hoogland profiteert u van grote voordelen. Een hoger wooncomfort en een lagere energierekening! Wel raden we u aan om een ervaren monteur in te schakelen, zodat u zeker weet dat de verwarming goed is aangebracht en u dus een zo’n hoog mogelijk rendement behaalt. Vloerverwarming laten leggen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna zo snel mogelijk meerdere offertes van experts in uw regio. Kies de vakman met het beste aanbod om zo tot wel 40% op de kosten te besparen. Maakt u zich geen zorgen: deze offerteaanvraag is gratis en zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast!