vloerverwarming Noordwijk

Vloerverwarming Noordwijk

In steeds meer Nederlandse huishoudens wordt tegenwoordig een standaard of elektrische vloerverwarming geplaatst. Het aanleggen van een vloerverwarming kan op verschillende manieren. Zo kunt u ervoor kiezen het systeem te laten infrezen, of via een draadstaalnet onder het parket te plaatsen. De prijzen voor vloerverwarming zijn in de afgelopen jaren sterk gedaald, waardoor meer mensen uit Noordwijk hiervoor kiezen. Een vloerverwarming is zowel als bij- en hoofdverwarming verkrijgbaar, en kan met warm water of op elektrische wijze verwarmd worden. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het aanleggen of reparatie? Van Vliet Verwarming is uw specialist in Noordwijk! Vraag vrijblijvend offertes aan.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 4 offertes.  Soort aanvraag: (*)


  Uitvoerdatum: (*)
  Gratis - Vrijblijvend

  Houten vloer of parket?

  Veel mensen uit Noordwijk vrezen voor het aanleggen van een hoofdverwarming onder de vloer, wanneer zij parket hebben of een houten vloer. Vaak wordt gedacht dat door het infrezen van de verwarming het parket zal reageren op vocht en temperatuurverschillen. Het is echter heel goed mogelijk om ook onder een houten vloer vloerverwarming als hoofdverwarming aan te leggen. Met een dergelijk verwarmingssysteem kan meer gelijkmatig worden gestookt, waardoor warmteschommelingen beperkt blijven, en de warmte gelijkmatig afgegeven wordt. Door te kiezen voor elektrische droogbouwsystemen wordt bovendien het risico op vocht beperkt. De prijzen voor een dergelijke bij- of hoofdverwarming zijn hoger dan een standaard verwarming, maar de voordelen wegen wel degelijk op tegen de kosten.

  Voerverwarming infrezen

  Eén van de mogelijke installatietechnieken van vloerverwarming is het infrezen van de buizen. Wanneer u kiest voor het infrezen van het verwarmingssysteem, dan vermijdt u een deel van de bouwoverlast, doordat de dekvloer niet verwijderd hoeft te worden. Daarnaast beperkt infrezen het aanpassen van de opbouwhoogte. Een laatste voordeel van het infrezen van de leidingen is de korte duur: binnen een dag kunt u op deze wijze de vloerverwarming laten aanleggen.

  Draadstaalnetten

  Draadstaalnetten zijn een derde oplossing voor het aanleggen van verwarmingssystemen in Noordwijk. Deze netten hebben verschillende maaswijdtes (10 tot 15cm) waarop de buizen met snelstroppers of tie-wraps kunnen worden bevestigd. Deze methode wordt vaak gebruikt in woningen waar de dekvloer nog niet is gelegd en de ondervloer van beton is gemaakt. Deze wijze van vloerverwarming biedt een goede spreiding van de warmte en is daarmee energiezuinig. De prijzen voor deze netten zijn relatief laag, zo’n €8,00 per vierkante meter. Hierdoor zijn ook voor mensen met een beperkt budget de kosten voor draadstaalnetten te overzien. Overall gezien een geschikte keus voor ieder budget.

  Noppenplaat

  Is het infrezen van het elektrische systeem niet mogelijk of zijn de kosten hiervoor te hoog? Een andere optie voor het aanleggen van een vloerverwarming als hoofdverwarming in Noordwijk, is door gebruik te maken van een noppenplaat. Deze platen verminderen het warmteverlies onder de leidingen, en zorgen ervoor dat de verwarmingsbuizen eenvoudig op hun plaats worden gehouden. Dankzij de simpele techniek verlaagt men bovendien de installatietijd, en daarmee de kosten voor de installateur. De prijzen voor deze installatietechniek zijn aan de hoge kant, doordat met dezelfde methode de isolatie wordt verzorgd. De kosten verdient u hierdoor echter dubbel en dwars weer terug.

  Samenwerkingsverband

  Bij van Vliet werken wij samen met verwarmingsspecialisten uit het hele land, zo ook uit Noordwijk. Dit betekent dat u bij ons offertes van de specialisten met elkaar kunt vergelijken op prijs en aanbod, en zo kiest voor de beste aanbieding.
  Vloerverwarming offerte Noordwijkdirect contact vloerverwarming expert

  hoofdverwarming

  Voordelen

  In vergelijking met een standaard verwarmingssysteem heeft (elektrische) vloerverwarming enkele voordelen. De eerste is dat dankzij de warmteopbouw, de temperatuur gelijkmatig over de hele woning wordt verdeeld. Professionals uit Noordwijk noemen dit ook wel: temperatuur op leefhoogte. Daarnaast draagt u met het aanleggen van een vloerverwarmingssysteem bij aan een beter milieu door een laag energieverbruik, en bespaart u zichzelf flinke kosten voor het stoken. Een derde voordeel van een verwarmingssysteem onder uw houten vloer is de waardeverhoging van het pand in Noordwijk. Zeker een elektrische vloerverwarming kan de verkoopwaarde sterk vergroten. Het laatste grote voordeel is de ruimtebesparing. Als u het vloerverwarmingssysteem als hoofdverwarming gebruikt, zult u geen radiatoren meer nodig hebben.

  Van Vliet, netwerk van vloerverwarming installateurs.

  Heeft u te maken met een defect aan uw systeem? Wij zorgen voor adequate reparatie en onderhoud!

  Gratis offertes
  Vloerverwarmingssysteem Noordwijk

  Vloerverwarming laminaat

  In tegenstelling tot wat veel van onze klanten uit Noordwijk denken, is het goed mogelijk om laminaat aan te leggen als bovenvloer bij een vloerverwarmingsysteem. Het voordeel van een vloerinstallatie is juist dat de laminaatplanken minder krimpen en uitzetten, doordat de warmte meer gelijkmatig verdeeld wordt. Bij het aanleggen van de vloerverwarming zullen onze professionals bovendien extra voorzorgsmaatregelen nemen, en u een aantal voorschriften meegeven om de werking van de verwarming te optimaliseren. Eén van deze voorschriften is dat u de instroomtemperatuur van het water op maximaal 45 graden mag zetten. Uw stookgedrag is dus van invloed op de kwaliteit van uw bovenvloer.

  Vloerverwarming in de badkamer

  Vloerverwarming badkamer

  Bent u op zoek naar de meest geschikte vorm van verwarmen voor in de badkamer? Het is het overwegen waard om uw huidige verwarming te vervangen door een vloerverwarmingsysteem. Een vloerverwarming op basis van een elektrisch verwarmde installatie zorgt namelijk voor een verlaging van de luchtvochtigheid, meer ruimte in de badkamer zelf, en een beperking van de stofophoping. Een elektrisch verwarmde installatie kan bovendien los van de centrale verwarming bediend worden, waardoor het in de douche warme kan worden dan de rest van het huis, zonder extra kosten. Vraag via het contactformulier naar de kosten en mogelijkheden voor uw huis in Noordwijk.

  Vloerverwarmingen Noordwijk

  Vloerverwarming houten vloer

  Er zijn diverse voordelen te ontdekken aan het gebruik van een houten bovenvloer wanneer u een vloerverwarmingssysteem laat installeren. Het grootste voordeel is de uitstekende thermische isolatie eigenschappen van het hou. Dit betekent dat een houten vloer vrijwel nooit koud zal aanvoelen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een betonvloer. Daarnaast zal een houten vloer de warmte ook langer vasthouden, waardoor u bespaart op de stookkosten. Zelfs bij een lage Rc-waarde (warmteafgifte waarde) zal een bovenvloer van hout uitstekend isoleren. Deze thermische isolatie wordt bevorderd door een vlakke, droge, vormvaste en schone ondervloer. Zo zal vocht de isolatiekwaliteiten niet benadelen.

  Prijs voor vloerverwarming

  Vloerverwarming prijs

  Wanneer u een vloerverwarming wilt laten aanleggen, dan hangen de prijzen af van onder meer de afstand van de buizen tot de aanvoerslang (hart-tot-hart afstand) en het soort verwarming (bij- of hoofdverwarming). Daarnaast wordt de prijs bepaald door de manier waarop u het vloerverwarmingssysteem installeert. Over het algemeen zijn matten duurder dan het infrezen van de buizen. Een voorbeeld: kiest u voor een standaard hoofdverwarming van ongeveer 30 vierkante meter, dan zult u bij het infrezen rond de €1000,- kwijt zijn, terwijl het leggen van matten ongeveer op €1200,- komt. Via het contactformulier kunt u een exacte prijsindicatie opvragen.

  vloerverwarming laten aanleggen Noordwijk

  Direct contact

  Wilt u weten wat de kosten zijn voor het infrezen van een vloerverwarming in Noordwijk? Heeft u behoefte aan deskundige informatie over het verschilt tussen elektrische en standaard systemen? Wilt u weten welke prijzen er zijn verbonden aan het aanleggen van een elektrische hoofdverwarming? Bij ons bent u aan het juiste adres voor een antwoord op al deze vragen. Daarnaast staan wij voor u klaar indien u te maken krijgt met storing of een reparatie verzoek heeft. Vul vrijblijvend het contactformulier in en vraag offertes aan van verwarmingsmonteurs uit Noordwijk!
  vloerverwarming offertes aanvragen