vloerverwarming Oisterwijk

Vloerverwarming Oisterwijk

Steeds meer mensen kiezen voor het comfort van vloerverwarming in Oisterwijk. Dit verlaagt uw energierekening en het warmt uw huis bovendien gelijkmatig en efficiënt op, waardoor u het nooit meer koud heeft in huis. Op zoek naar een installateur?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u zo snel mogelijk gratis offertes van verwarmingsinstallateurs in uw regio. Kies de vakman met de beste prijs en bespaar op uw vloerverwarming!

Benieuwd waarom verwarmen vanuit de vloer zo’n waardevolle investering is? Lees dan verder! We gaan in op de voordelen en u krijgt meer informatie over de vele verschillende mogelijkheden. Ook vindt u een richtprijs van de vloerverwarming en geven we handige bespaartips!

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 4 offertes.  Soort aanvraag: (*)


  Uitvoerdatum: (*)
  Gratis - Vrijblijvend


  vloerverwarming

  Wanneer voor vloerverwarming kiezen?

  Met het aanleggen van vloerverwarming verwarmt u uw woning efficiënt en zuinig op een lagere temperatuur. U bespaart hiermee 10% tot 15% op de energiekosten per jaar en zorgt ervoor dat uw huis het hele jaar door een constante en aangename temperatuur heeft.

  Benieuwd naar de kosten? Vraag gratis offertes aan!

  Vloerverwarming offertes vergelijken: vind de beste installateur in Oisterwijk

  Vloerverwarming aanleggen zonder te veel geld uit te geven? Vergelijk dan de offertes van meerdere installateurs in uw regio. Dit kan gratis en zonder verplichtingen met onze offerteservice!

  De voordelen op een rij:

  • U krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen.
  • Zo kiest u zelf gemakkelijk voor de vloerverwarming monteur met het beste aanbod.
  • Uw besparing loopt op tot wel 40% van de totaalprijs!
  • De offerteservice is gratis en zonder verdere verplichtingen.

  Hoe werkt vloerverwarming?

  Traditionele vloerverwarming werkt met behulp van de cv-ketel. De cv warmt het water in het systeem op tot de gewenste temperatuur. De vloerverwarming verdeler zorgt ervoor dat het water gelijkmatig verdeeld wordt in de leidingen, waardoor de vloer langzaam opwarmt. Eenmaal op temperatuur heeft u het nooit meer koud in huis.

  De vloer warmt geleidelijk op en geeft de warmte af aan de lucht in huis. Dit is een stuk efficiënter en comfortabeler dan bij verwarming via radiatoren, omdat een radiator de warmte niet gelijkmatig verdeeld. Dichtbij de radiator is het vaak te warm, terwijl het aan de andere kant van de kamer juist weer te koud is. Dit probleem hebt u bij vloerverwarming niet.

  Voordelen vloerverwarming

  • Vloerverwarming verwarmt zuinig en efficiënt waarmee u 10% tot 15% op uw energiekosten bespaart.
  • Het is niet zichtbaar en u hoeft geen ruimte in te leveren voor ouderwetse radiatoren. Zo houdt u meer leefruimte over.
  • Door de manier van verwarmen stijgt het comfort in huis enorm!
  • Het is moeiteloos en gemakkelijk te gebruiken, u hoeft de thermostaat nauwelijks aan te raken.

  Nadelen vloerverwarming

  • De installatiekosten liggen hoger dan van bijvoorbeeld radiatoren.
  • Afhankelijk van het gekozen systeem komt het vloeroppervlak iets hoger te liggen.
  • Bij sommige soorten vloeren verliest u warmte omdat ze de warmte niet goed genoeg doorlaten.

  Wat kost vloerverwarming?

  Is vloerverwarming duur? Dat hoeft niet. Wat vloerverwarming gaat kosten is afhankelijk van het totale oppervlak en het gekozen systeem. Tot 10 m² liggen de kosten rond de €750,- tot €825,-. Per m² betaalt u dan €75,- tot €82,50.

  Hoe groter het oppervlak, des te lager de prijs per vierkante meter!

  Voor een oppervlak van 40 m² ligt de totaalprijs rond de €1.100,- tot €1.140,-, wat neerkomt op gemiddeld €27,50 tot €28,50 per m2. Het is dus slim om direct te investeren in het aanleggen van vloerverwarming in uw hele huis, dan om dit over een langere termijn uit te spreiden. Wil je weten hoeveel vloerverwarming exact kosten? Ontvang gratis offertes!

  Gemiddelde kosten vloerverwarming in 2021

  Totaal aantal m² Gemiddelde totale kosten* Gemiddelde kosten vloerverwarming per m²*
  Tot 10 m² €750,- tot €825,- €75,- tot €82,50
  Tot 20 m² €850,- tot €915,- €42,- tot €46,50
  Tot 30 m² €950,- tot €1.025,- €31,50,- tot €34,-
  Tot 40 m² €1.100,- tot €1.140,- €27,50,- tot €28,50
  Tot 50 m² €1.200,- tot €1.260,- €24,- tot €25,50
  Tot 60 m² €1.400,- tot €1.525,- €23,50,- tot €25,50
  Tot 70 m² €1.550,- tot €1.705,- €22,- tot €24,50
  Tot 80 m² €1.700,- tot €1.865,- €21,- tot €23,50

  * Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per vakman kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

  vloerverwarming kosten

  Hoe zijn de kosten opgebouwd?

  De kosten van vloerverwarming zijn afhankelijk van verschillende factoren. Naast het totale oppervlak, speelt ook het type vloerverwarming een grote rol. Zo is het doorgaans duurder om de leidingen in te frezen dan om een elektrisch systeem te installeren. Maar daar staat weer tegenover dat traditionele vloerverwarming in gebruik weer goedkoper is. Dat heeft te maken met de hogere prijs van elektriciteit ten opzichte van gas.

  Kiest u voor infrezen, dan heeft ook de hart-op-hart afstand een invloed op de prijs. Dit geeft namelijk aan hoever de leidingen uit elkaar liggen: hoe dichter de hart-op-hart afstand, des te hoger de materiaalkosten. De hart-op-hart afstand geeft aan hoe dicht de leidingen op elkaar liggen. Is deze afstand heel klein, dan is er meer materiaal nodig. Is de afstand groter, dan is de lengte van de totale leiding ook een stuk kleiner. De keuze voor de hart-op-hart afstand heeft onder andere te maken met de keuze voor hoofd- of bijverwarming.

  De prijs is onder andere afhankelijk van deze factoren:

  • Het totale oppervlak
  • Het gekozen systeem
  • De methode van aanleggen
  • De hart-op-hart afstand
  • De moeilijkheidsgraad van uw klus

  Vloerverwarming aanleggen en besparen op de kosten

  Vind snel en gemakkelijk de vakman met het beste aanbod en bespaar tot 40% op de kosten!

  Gratis offertes vergelijken

  Welke soorten vloerverwarming zijn er?

  Traditioneel

  Bij een traditioneel systeem liggen de verwarmingsbuizen in de vloer. Bij nieuwbouw wordt dit geplaatst door de leidingen op draadstaalmatten te plaatsen en dit af te werken met een dekvloer van ongeveer 5 tot 7 centimeter. Bij een bestaande vloer laat u in dit geval de vloerverwarming infrezen. De installateur freest sleuven in de vloer waarin hij de leidingen plaatst. Dit werkt u af met de vloerafwerking.

  Een groot voordeel van dit systeem, is dat dit het vloeroppervlak niet verhoogt en dat u kunt kiezen voor praktisch elk type vloerafwerking.

  Elektrische vloerverwarming

  Een tweede optie is elektrische of infrarood vloerverwarming. Dit is een geschikte optie voor kleinere ruimtes, zoals de badkamer of het toilet. Dit zijn dunne matjes die u over uw oude vloer heen laat plaatsen. De matjes kunt u afwerken door bijvoorbeeld te tegelen: tegels zijn een uitstekende warmtegeleider, waardoor u zo min mogelijk warmte verliest. Elektrische verwarming is vaak goedkoper, doordat het aanleggen een stuk sneller en gemakkelijker is.

  Elektrische vloerverwarming heeft een aantal voordelen:

  • Het is gemakkelijk te plaatsen.
  • Het is goedkoper dan een traditioneel systeem of infrezen.
  • De matjes met het verwarmingselement zijn heel dun, wat de vloer maar minimaal ophoogt.
  • Infrarood verwarming heeft een korte reactietijd, wat inhoudt dat het de ruimte sneller verwarmt dan een traditioneel systeem.

  Droogbouw

  Een derde optie is droogbouw. Dit houdt in dat de vloerverwarming monteur het systeem rechtstreeks op de oude vloer plaatst. Dit verhoogt uw vloer dus wel iets. Dit hoeft niet per se een probleem te zijn, maar wel handig om bij stil te staan. Zeker in ruimtes zoals de keuken, waarbij het effect heeft op de hoogte van het aanrecht.

  Wanneer kiezen voor droogbouw?

  Dit is een geschikt systeem voor bestaande huizen met zandcement vloeren, omdat het snel en gemakkelijk te plaatsen is. Ook in huizen waarbij een traditioneel systeem te zwaar zou zijn is droogbouw zeker het overwegen waard.

  vloerverwarming infrezen

  Welke vloerverwarming kiezen?

   Welke type vloerverwarming de beste keuze is, is afhankelijk van uw huis en uw persoonlijke voorkeuren.

  • Traditioneel: als hoofdverwarming, bij nieuwbouwhuizen en als u de energierekening drastisch wilt verlagen.
  • Droogbouw: als bijverwarming of als de vloer niet veel gewicht kan dragen.
  • Elektrisch: als bijverwarming of als droogbouw en traditioneel geen optie zijn.
  • Twijfelt u over de beste keuze, vraag de verwarmingsinstallateur dan om een persoonlijk en professioneel advies. Hij houdt hierbij natuurlijk rekening met uw persoonlijke wensen en voorkeuren. In veel gevallen raadt hij eerst aan om te kijken of een traditioneel systeem de beste keuze is. Zo niet, dan kijkt hij naar de alternatieven. Een vakman kan je helpen met de keuze voor vloerverwarming, vraag gratis offertes aan voor advies.

  Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

   Vloerverwarming verwarmt uw huis heel efficiënt, maar dan is het wel belangrijk dat de vloer hieraan bijdraagt. Sommige vloeren zijn van nature isolerend. Zonde, wat dat zorgt voor warmteverlies! Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel verschillende opties wat betreft de vloerafwerking bij vloerverwarming.

   Welke vloeren zijn geschikt?

  • Hieronder vertellen we u meer over de verschillende opties. Wilt u vloerverwarming aanleggen? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

  vloerverwarming installatie

  Houten vloer

  Lange tijd werd gezegd dat een houten vloer niet geschikt was in combinatie met vloerverwarming. Toch is een houten vloer een prima optie!

  Natuurlijk zijn er wel een paar zaken waar u rekening mee moet houden.

  Voor een zo’n hoog mogelijk rendement is het belangrijk dat de vloer zo dun mogelijk is. Ook raden experts aan om de houten vloer rechtstreeks te verlijmen: hierdoor gaat de warmte vanuit de leidingen ook direct door de houten plank. Bij een losse vloer blijft er nog ongemerkt veel warmte tussen de open ruimte tussen de plank en het beton.

  Let op: niet alle houtsoorten zijn geschikt omdat ze te dik zijn. Vermijd houtsoorten zoals Beuken en Jatoba en kies liever voor bijvoorbeeld Eiken.

  Benieuwd hoeveel het kosten om vloerverwarming te plaatsen in combinatie met houten vloeren? Gratis offertes aanvragen!

  Laminaat vloer

  Bij vloerverwarming is laminaat ook een goede optie. Wilt u laminaat gebruiken, dan moet dit voldoen aan vier belangrijke eisen:

  • Het laminaat mag de warmte niet tegenhouden.
  • Er moet geen ondervloer nodig zijn.
  • Er moeten geen extra radiatoren nodig zijn om de ruimte optimaal te verwarmen.
  • Vloerverwarming als hoofdverwarming moet een optie zijn.
  Dit houdt helaas in dat standaard laminaat niet geschikt is voor vloerverwarming, omdat dit vaak een ondervloer nodig heeft en vanuit zichzelf isoleert. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten laminaat die wél voldoen aan bovenstaande eisen.

  Tip: weet u niet goed welke laminaatsoort geschikt is? Let bij de aanschaf van de vloer dan op het vloerverwarming logo. Als dit op de doos staat aangegeven voldoet het aan alle eisen en is het een prima optie.

  Beton- & Gietvloeren

  Een aantal gietvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Het is belangrijk dat ze licht elastisch zijn, en dus goed op temperatuurschommelingen reageren. Geschikte vloeren zijn:

  • Troffelvloeren: ook wel mortelvloer genoemd. Dit zijn fijne grindkorrels die samengebonden worden met een kunsthars.
  • PU gietvloer: dit bestaat voor 100% uit polyurethaan en voelt soepel aan. Het geeft uw kamer een strakke en naadloze look.
  Cementgebonden gietvloeren en epoxyvloeren zijn van nature een stuk minder flexibel, waardoor de kans op scheuren groter is.

  Overige vloeren

  Natuurlijk zijn er ook andere vloeren die u kunt gebruiken. Het is verstandig om hierbij wel advies te vragen van een ervaren vloerverarming installateur, zodat u zeker weet dat er niet te veel warmte verloren gaat.

  U kunt onder meer kiezen voor deze vloeren:

  • Pvc: een pvc-vloer is een hele goede keuze. De vloer is heel dun en het geleid warmte uitstekend, waardoor er nauwelijks energie verloren gaat.
  • Vinyl: u kunt kiezen voor een vinyl vloer als u kiest voor een speciaal vinyl dat geschikt is in combinatie met vloerverwarming. Ook moet u de vloer volledig laten verlijmen.
  • Tapijt: wilt u liever tapijt leggen? Kies dan voor een ondervloer die geen warmte tegenhoudt. Kies het liefst voor een antistatische vloerbedekking met een geweven rug.
  • Keramische tegels: een tegelvloer is één van de beste opties, omdat het warmte optimaal geleid. U bent dus verzekerd van een zo’n hoog mogelijk rendement.

  Vind de goedkoopste vakman voor het leggen van vloerverwarming!

  Vergelijk meerdere offertes en kies het bedrijf met de scherpste prijs!

  Gratis offertes ontvangen

  Waar vloerverwarming plaatsen?

  Vloerverwarming wordt in Oisterwijk op verschillende plekken in huis geplaatst. Steeds meer mensen gebruiken het als hoofdverwarming, waarbij ze de leidingen aanleggen in de volledige beneden- of bovenverdieping. Maar u kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor bijverwarming, door bijvoorbeeld elektrische vloerverwarming enkel in de badkamer aan te brengen.

  Hieronder gaan we in op de verschillende mogelijkheden. Benieuwd wat het de installatie van vloerverwarming ongeveer kost? Vraag dan gratis offertes aan!

  Lees meer over:

  vloerverwarming aanleggen

  Badkamer

  Vloerverwarming in de badkamer is een uitstekende keuze om het comfort te verhogen. Stel eens voor: u stapt de warme douche uit en in plaats van een koude tegel, staat u nu op en verwarmde vloer. Een ander groot voordeel is dat u geen radiatoren meer nodig heeft. Hierdoor wordt de ruimte een stuk groter, waardoor u misschien toch ineens plek hebt voor een luxe inloopdouche of ruim ligbad.

  Keuken

  Een alternatief is vloerverwarming in de keuken. Ook hier scheelt het veel ruimte als u geen radiatoren nodig hebt, zodat er voldoende plek is voor bijvoorbeeld een ruim kookeiland of hoekkeuken.

  Omdat het vaak om een relatief kleine ruimte gaat, kunt u ook kiezen voor bijverwarming. In dat geval verwarmt u de rest van het huis wel met radiatoren. Voor een goedkope installatie kiest u het beste voor een elektrisch of droogbouw systeem.

  Bent u benieuwd hoeveel het kost om vloerverwarming aan te leggen in de keuken? Vraag gratis offertes aan!

  Woonkamer

  De woonkamer is één van de kamers in huis waar u de meeste tijd doorbrengt. Haal die grote, ouderwetse radiatoren weg en verwarm de ruimte via de vloer: fijn voor uw kinderen die regelmatig op de vloer spelen, en fijn voor u zodat u het ’s ochtends en ’s avonds niet koud krijgt.

  Omdat het vaak gaat om een grotere ruimte is het verstandig om te investeren in een traditioneel systeem. Dit is namelijk goedkoper in gebruik.

  Hoe wordt vloerverwarming aangelegd?

  Vloerverwarming aanleggen kan op drie verschillende manieren:

  • In de dekvloer: dit wordt gedaan bij nieuwbouwhuizen.
  • Infrezen: infrezen is de beste optie bij bestaande, sterke vloeren.
  • Op de vloer: door middel van noppenplaten of matten, dit wordt gedaan bij vloeren die minder gewicht kunnen dragen.

  Recente aanvragen

  [cgv vloerverwarming-nb]

  Vloerverwarming aanleggen Oisterwijk: zo werkt het

  Afhankelijk van uw keuze gaan de vakmannen als volgt te werk:

  • Vloerverwarming infrezen: bij het infrezen maakt de monteur sleuven van 17 millimeter diep in de betonvloer. De hart-op-hart afstand is overal gelijk en de sleuven worden gelegd in een slakkenhuis patroon. De buizen passen precies in de sleuven waardoor ze netjes op hun plek blijven liggen. De vakman egaliseert tot slot de vloer en het oppervlak is klaar voor de afwerking naar keuze.
  • Noppenplaten: in plaats van infrezen is het ook mogelijk om de leidingen te plaatsen in een noppenplaat. Deze zijn uitstekend geïsoleerd, waardoor u geen warmte verliest aan de kelder of kruipruimte. De noppenplaten worden op de betonvloer geplaatst en hierin legt de vakman de buizen. Dit werkt hij af met een nieuwe dekvloer van 3 tot 6 centimeter.
  • Matten: kiest u voor matten dan plaatst de vakman de elektrische vloerverwarming rechtstreeks op de dekvloer. Dit werkt u vervolgens af met een vloerbedekking naar keuze.

  Het aanleggen van vloerverwarming neemt ongeveer één werkdag in beslag. Hierna volgt natuurlijk nog wel de afwerking van de vloer. Vraag bij de installateur na wie daar verantwoordelijk voor is. Sommige specialisten kunnen ook uw nieuwe vloer aanleggen, terwijl anderen alleen de vloerverwarming plaatsen.

  Bent u geïnteresseerd in vloerverwarming? Controleer dan eerst of uw cv-ketel voldoende vermogen heeft om uw huis via de vloer te verwarmen. Hoeveel vermogen dit precies is, is weer afhankelijk van de ruimte die u wilt verwarmen en de keuze voor hoofd- of bijverwarming. Gemiddeld kunt u rekening houden met een vermogen van 50 tot 100 Watt per vierkante meter.

  Lees ook meer over het berekenen van verwarming.

  Vloerverwarming installateur Oisterwijk

  Het is altijd slim om voor de installatie een vloerverwarming installateur uit Oisterwijk in te schakelen. Alleen dan weet u zeker dat de vloerverwarming goed is gelegd en u het hoogste rendement behaald.

  Het inschakelen van een monteur heeft daarnaast nog een groot voordeel: veel bedrijven bieden namelijk goede garantievoorwaarden. Stel dat u net de vloerverwarming heeft laten liggen, de vloer heeft afgewerkt en nu opeens blijkt dat er een lek in de verwarming zit. Dan is het wel zo fijn dat de monteur kosteloos bij u langskomt om het lek te herstellen. Plaatst u de verwarming zelf en er ontstaan onverhoopt problemen, dan zijn de herstelkosten ook voor uw eigen rekening.

  Is vloerverwarming voldoende om een huis te verwarmen?

  Vloerverwarming is voldoende om uw huis te verwarmen zolang deze goed geïsoleerd is. Woont u in een ouder huis waarbij de isolatie niet zo goed is, dan is het in veel gevallen niet voldoende om alleen te verwarmen via de vloer: kies dan voor een extra verwarmingsbron.

  Zijn er subsidies beschikbaar in 2021?

  Op dit moment is er in 2021 geen landelijke subsidie op het aanleggen van vloerverwarming. Dat betekent niet dat u helemaal geen tegemoetkoming kunt ontvangen. Er bestaan namelijk wel verschillende subsidies voor het plaatsen van warmtepompen of zonneboilers. U kunt dit natuurlijk combineren met het plaatsen van vloerverwarming.

  Daarnaast gebeurt het regelmatig dat gemeentes of provincies een plaatselijke subsidie aanbieden voor bepaalde duurzame investeringen. Op energiesubsidiewijzer.nl doet u snel en gemakkelijk een subsidiecheck, zodat u zeker weet waar u aan toe bent.

  Welke keurmerken zijn er?

  Bij het zoeken naar een vloerverwarming bedrijf, raden we aan ook rekening te houden met eventuele keurmerken. Deze geven namelijk aan dat bedrijven voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Er zijn drie belangrijke keurmerken om rekening mee te houden.

  Zo geeft KIWA Nederland certificeringen uit aan producten en bedrijven die voldoen aan eisen op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit. Het KOMO-keurmerk geeft aan dat de vloerverwarming voldoet aan alle wettelijke voorschriften op het gebied van veiligheid en kwaliteit.

  Tot slot is er nog het BouwGarant keurmerk: dit geeft aan dat het bedrijf voldoet aan eisen op het gebied van vakkundigheid en het gebruik van kwalitatieve materialen.

  Vind meer informatie over:

  Een lagere energierekening door vloerverwarming

  Wist u dat u met vloerverwarming 10% tot 15% op de stookkosten bespaart? Dat komt omdat u uw huis op lage temperatuur verwarmt. Het water hoeft maar 50 graden te zijn en dat is een stuk gemakkelijker en goedkoper dan bij radiatoren, waarbij het water in het systeem opwarmt tot 90 graden. De pompschakelaar van de vloerverwarming houdt de temperatuur in de gaten. Zodra de temperatuur beneden de 40 graden komt schakelt de cv-ketel weer in.

  vloerverwarming monteur

  Vloerverwarming laten leggen? Vergelijk gratis offertes

  Met vloerverwarming in Oisterwijk profiteert u van grote voordelen. Een hoger wooncomfort en een lagere energierekening! Wel raden we u aan om een ervaren monteur in te schakelen, zodat u zeker weet dat de verwarming goed is aangebracht en u dus een zo’n hoog mogelijk rendement behaalt. Vloerverwarming laten leggen?

  Start nu uw gratis offerteaanvraag!

  U ontvangt hierna zo snel mogelijk meerdere offertes van experts in uw regio. Kies de vakman met het beste aanbod om zo tot wel 40% op de kosten te besparen. Maakt u zich geen zorgen: deze offerteaanvraag is gratis en zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast!


  Gratis offertes vergelijken!