Vloerverwarming in Rhenen laten plaatsen?

Ontvang gratis offertes & bespaar tot 40%!

Vloerverwarming Rhenen

Met de steeds maar hogere gasprijzen is vloerverwarming in Rhenen een energiezuinige manier om uw huis te verwarmen. U bespaart hiermee 10% tot 15% van de stookkosten ten opzichte van traditionele radiatoren! Of kies voor elektrische vloerverwarming en ga helemaal van het gas af! Benieuwd naar de mogelijkheden?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u tot 5 offertes van experts in uw regio. Kies de vloerverwarming specialist met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina leest u alles wat u wilt weten over vloerverwarming: wat het kost, wat het oplevert en hoe u bespaart op de kosten! Natuurlijk vindt u hier ook belangrijke informatie over alle mogelijkheden, zodat u de beste keuze maakt!

Waarom vloerverwarming Rhenen aanleggen?

Het investeren in vloerverwarming in Rhenen is ontzettend waardevol. Misschien de belangrijkste reden: u verhoogt het wooncomfort. Vloerverwarming verwarmt uw huis efficiënt. Radiatoren zorgen vooral voor warmte langs de muren en bij het plafond. Vloerverwarming verwarmt het huis daar waar u het nodig hebt: bij de grond!

Nooit meer koude voeten!

Maar er zijn nog meer belangrijke voordelen. Denk aan het besparen op de stookkosten en de verhoogde woningwaarde! We zetten voor u de belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Het verhoogt uw wooncomfort.
 • Vloerverwarming zorgt voor een hogere woningwaarde.
 • Het is heel gemakkelijk in gebruik.
 • Met vloerverwarming bespaart u snel 10% tot 15% op de energiekosten.

vloerverwarming kosten

Wat kost vloerverwarming in Rhenen?

Gemiddeld liggen de prijzen van vloerverwarming tussen de €30,- tot €70,- per m². Daar zit dus een flink verschil in: dat heeft vooral te maken met de vele verschillende opties. De kosten kunnen daardoor verschillen per situatie. Traditionele vloerverwarming kost gemiddeld €30,- tot €50,- per m² bijvoorbeeld, terwijl u voor elektrische vloerverwarming een gemiddelde prijs van €60,- tot €70,- per m² betaalt!

Prijzen vloerverwarming per m²

€30,- tot €70,-

Gebaseerd op gemiddelde tarieven

Traditionele vloerverwarming (op gas)
€30,- tot €50,-

Infrezen of nat systeem

Elektrische vloerverwarming
€60,- tot €70,-

Matten of folie

 

De prijzen zijn onder meer afhankelijk van de hart-op-hart afstand van de slangen. Hoe groter deze afstand, hoe minder warmte er straks afkomt. Daarom is voor hoofdverwarming een afstand van 10 centimeter geschikt. Voor bijverwarming is een afstand van 20 centimeter voldoende: daardoor is er minder materiaal nodig en betaalt u een stuk minder!

Voor een oppervlak van 10 m² tot 20 m² (afhankelijk van hoofd- of bijverwarming) liggen de kosten tussen de €750,- (bij infrezen) en €775,- (bij matten). In deze tabel vindt u de gemiddelde prijzen van verschillende oppervlakten.

Vloerverwarming kosten 2024

Hartafstand 20 centimeter (bijverwarming) Hartafstand 10 centimeter (hoofdverwarming) Kosten (vloerverwarming op matten) Kosten (vloerverwarming infrezen)
Tot 20 m² Tot 10 m² €775,- €750,-
Tot 40 m² Tot 20 m² €950,- €850,-
Tot 60 m² Tot 30 m² €1.200,- €990,-
Tot 80 m² Tot 40 m² €1.400,- €1.100,-
Tot 100 m² Tot 50 m² €1.640,- €1.250,-
Tot 120 m² Tot 60 m² €1.900,- €1.500,-
Tot 140 m² Tot 70 m² €2.150,- €1.690,-
Tot 160 m² Tot 80 m² €2.340,- €1.850,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage. Exacte kosten weten? Vergelijk gratis offertes!

Vloerverwarming in Rhenen en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en kies de specialist met het beste aanbod.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van vloerverwarming?

Houd er rekening mee dat de prijs voor vloerverwarming enorm verschilt per situatie. Er zijn heel veel keuzes die u zelf maakt die invloed hebben op de prijs! Daarnaast zijn er ook externe factoren die de kosten beïnvloeden.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Traditionele of elektrische vloerverwarming. Hoewel elektrische vloerverwarming vaak goedkoper is om te plaatsen, is traditionele vloerverwarming nog goedkoper in gebruik.
 • Het vloeroppervlak. Hoe groter het oppervlak, des te hoger de totaalprijs. Maar hoe meer vloerverwarming u laat aanleggen, des te lager de prijs per vierkante meter!
 • Gekozen methode. Vloerverwarming wordt geplaatst door middel van infrezen, in een nat-systeem of droog systeem of met matten, noppen of folie. De gekozen methode beïnvloedt de prijs!
 • Hart-op-hart afstand. Hoe groter de afstand tussen de leidingen, des te minder materiaal u nodig heeft en hoe goedkoper u uit bent. Houd er wel rekening mee dat u voor hoofdverwarming het beste een afstand van 10 centimeter aanhoudt!
 • Uurtarief. Elke vloerverwarming specialist heeft een eigen tarief. Gemiddeld ligt dit rond de €30,- tot €40,- per uur, maar het verschilt per bedrijf.

Hoe werkt vloerverwarming?

Traditionele vloerverwarming werkt met behulp van de cv-ketel. Deze verwarmt het water in het systeem op tot ongeveer 50 graden en pompt het rond door de leidingen onder de vloer. De warmte stijgt op waardoor uw huis gelijkmatig en heel energiezuinig opwarmt. U comfort stijgt en energierekening daalt!

Waar vloerverwarming plaatsen?

Vloerverwarming komen we in Rhenen steeds vaker tegen. Het is natuurlijk mogelijk om uw hele huis te verwarmen via de vloer, maar dat is een grote investering. Een andere mogelijkheid is te kiezen voor bijverwarming in de keuken, badkamer of zelfs het toilet.

Hieronder gaan we verder in op de mogelijkheden. Wilt u vloerverwarming laten aanleggen door een monteur? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Lees meer over:

vloerverwarming aanleggen

1. Badkamer

De badkamer is één van de meest gekozen locaties voor vloerverwarming. Met (elektrische) vloerverwarming in de badkamer krijgt u nooit meer koude voeten als u de warme douche uitstapt. Wat ook belangrijk is om te weten, is radiatoren geen extra ruimte meer innemen. Dat zorgt ervoor dat u net iets meer vloeroppervlak hebt, waardoor het misschien eindelijk mogelijk is omdat ligbad te plaatsen!

2. Keuken

’s Ochtends de keuken inlopen om te ontbijten zonder koude voeten te krijgen: het kan met vloerverwarming in de keuken. Veel mensen kiezen voor bijverwarming, omdat de keuken een relatief kleine ruimte is. In dat geval is het heel goedkoop om vloerverwarming te leggen, zeker als u kiest voor een elektrisch systeem!

3. Woonkamer

Als u het meeste profijt wilt hebben van de vloerverwarming, dan is het slim om dit in de woonkamer te leggen. Dit is natuurlijk één van de ruimtes die u het meest gebruikt. Vaak gaat het om een relatief groot oppervlak, waardoor we aanraden te kiezen voor vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is de ruimte heel hoog of heeft u geen goede isolatie? Dan raden we aan om nog een andere verwarmingsbron te plaatsen, zoals een radiator.

Bent u benieuwd hoeveel het kost om vloerverwarming aan te leggen in de woonkamer? Vraag gratis offertes aan!

Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Er zijn meerdere soorten vloerverwarming om uit te kiezen. Welke installatie het beste bij u en uw huis past, hangt helemaal af van de omstandigheden. Bij nieuwbouwhuizen is een traditioneel systeem vaak de beste keuze. Bij een bestaande vloer kiezen mensen vaker voor een elektrisch of droogbouw systeem.

Type vloerverwarming Hoe werkt het? Gemiddelde Kosten*
Traditionele vloerverwarming (watergedragen) De buizen zijn bevestigd aan een draadstaalmat, afgedekt met een dekvloer van cement van 5 tot 7 centimeter dikte €30,- tot €50,- per m²
Elektrische vloerverwarming Speciale matten, folie of kabels worden in of bovenop de dekvloer geplaatst. Deze verwarmen het huis door middel van elektriciteit €50,- tot €70,- per m²
Infrarood vloerverwarming Wordt geplaatst middels een dunne folie van 0,33 millimeter dik. Hierin zit koolstof element dat aan de hand van elektriciteit warmte afgeeft €50,- tot €70,- per m²
Droogbouw vloerverwarming De verwarmingsbuizen worden op de vloer geplaatst in voorgevormde isolatieplaten. De vakman hoeft de buizen niet in te frezen €30,- tot €50,- per m²

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende opties, zodat u zeker weet dat u de beste keuze maakt. Bent u benieuwd wat voor uw situatie de beste keuze is? Vergelijk dan gratis offertes!

1. Traditionele vloerverwarming

De vakman bevestigt de verwarmingsbuizen aan een draadstal mat en stort dit af met een dekvloer van 5 tot 7 centimeter. Deze methode wordt vooral toegepast bij nieuwbouwhuizen. Woont u in een bestaande woning en wilt u toch een traditioneel systeem aanleggen? Dat kan door middel van infrezen. In dat geval freest de vakman sleuven in het vloeroppervlak, waardoor het buizensysteem alsnog in de dekvloer ligt.

Het traditionele systeem wordt vooral ingezet als hoofdverwarming. U hoeft in dat geval geen bijverwarming te gebruiken, zoals radiatoren.

2. Elektrische vloerverwarming

Het aanleggen van vloerverwarming als hoofdverwarming is een grote investering. Veel mensen kiezen er daarom voor om in een bepaalde ruimte elektrische vloerverwarming als bijverwarming te plaatsen. Dit gebeurt bijvoorbeeld veel in de keuken, de badkamer of zelfs het toilet. Zo geniet u van de voordelen van vloerverwarming zonder dat u in één keer een grote investering moet doen.

Elektrische of infrarood verwarming is namelijk goedkoop aan te leggen. Bovendien heeft het als voordeel dat het een ruimte een stuk sneller opwarmt dan een traditioneel systeem. Een elektrisch systeem bestaat uit dunne matten die u bovenop de dekvloer laat aanleggen. Dit verhoogt uw vloeroppervlak minimaal.

3. Droogbouw

Bij droogbouw wordt er bij de installatie geen ‘natte producten’ gebruikt worden, zoals cement of beton. Dit is een hele geschikte optie voor oude huizen met zandcementvloeren. Het is snel en gemakkelijk te plaatsen. Het systeem is bovendien licht van gewicht, waardoor het een goede optie is voor vloeren die een traditioneel systeem niet kunnen dragen.

Op zoek naar een vloerverwarming specialist in Rhenen?

Vraag snel gratis offertes aan en vind een vakman in uw regio!

Welke vloerverwarming kiezen?

Welk systeem de beste optie is, is afhankelijk van de situatie. Bij nieuwbouw kiest u voor een traditioneel systeem. Gaat het om een bestaande, oudere vloer die niet veel gewicht kan dragen? Kies dan voor droogbouw. Wilt u vloerverwarming aanleggen vanwege een lagere energierekening dan is een traditioneel en droogbouw systeem de beste optie. Als dit geen optie is, kijk dan naar een elektrisch systeem.

Wat is de beste vloerverwarming voor uw situatie:

 • U heeft geen bestaande vloer in huis: traditionele vloerverwarming in de dekvloer.
 • Er is wél een bestaande vloer in huis: infrezen of elektrische vloerverwarming.
 • De vloer die er al ligt kan geen groot gewicht dragen: droogbouw systeem.
 • U wilt de temperatuur in de ruimte snel kunnen verhogen: droogbouw systeem.
 • Er is niet de ruimte voor een droogbouw systeem of traditionele vloerverwarming: elektrische vloerverwarming of infrezen.

Heeft u hulp nodig bij de keuze voor vloerverwarming? Ontvang gratis offertes en krijg persoonlijk advies.

Vloerverwarming aanleggen Rhenen: zo werkt het

Hoe de vakman precies te werk gaat bij het aanleggen van vloerverwarming in Rhenen, is natuurlijk afhankelijk van de gekozen methode.

Laat u vloerverwarming frezen in Rhenen?

In dat geval freest de vloerverwarming installateur sleuven van ongeveer 17 millimeter breed. Hierbij hanteert hij een slakkenhuis patroon dat ervoor zorgt de vloer heel gelijkmatig opwarmt. Hij plaatst de soepele buizen in de sleuven en egaliseert de vloer.

Bij noppenplaten verloopt het plaatsen anders!

Bovenop de cementvloer plaatst de vakman isolerende noppenplaten. Dit voorkomt dat u warmte aan de kelder verliest. Met behulp van de noppen plaatst hij de buizen in hetzelfde slakkenhuis patroon. Dit wordt afgewerkt met een dekvloer van 3 tot 6 centimeter. U plaatst vervolgens een vloerafwerking naar keuze.

Is uw vloer niet sterk genoeg om het gewicht van de verwarmingsbuizen te dragen? In dat geval zijn matten als vloerverwarming installatie de beste keuze. Dit zijn dunne, elektrische matten die u rechtstreeks op de vloer laat plaatsen. Dit werkt u af met de door u gewenste vloerbedekking.

Hoe lang duurt het aanleggen van vloerverwarming?

Houd rekening met ongeveer 1 werkdag. Maar met alleen het plaatsen van de vloerverwarming bent u er nog niet. Afhankelijk van de gekozen methode moet u op de volgende werkdag de vloer laten afwerken. Dit kunt u zelf doen of eventueel uitbesteden aan de vakman. Maak hier duidelijke afspraken over, zodat u weet wat u kan verwachten.

Waar moet ik rekening mee houden?

Als u vloerverwarming in een bestaand huis plaatst dan is de kans aanwezig dat uw cv-ketel niet voldoende vermogen heeft. Hoeveel vermogen u nodig heeft voor vloerverwarming, is afhankelijk van de ruimte die u wilt verwarmen. Een handige vuistregel is: 50 tot 100 Watt per m². Laat u informeren door een installateur als u twijfelt over het benodigde vermogen.

Lees meer over verwarming berekenen.

vloerverwarming installatie

Vloerverwarming specialist Rhenen inschakelen

Zelf vloerverwarming aanleggen? We raden u aan dit uit te besteden aan een vloerverwarming specialist in Rhenen. Dit heeft een aantal grote voordelen, maar de belangrijkste is misschien wel de goede garantie. Mocht er onverhoopt een lek in de leidingen zitten, dan komt de installateur dit zo snel mogelijk kosteloos herstellen. Deze garantie is er natuurlijk niet als u zelf aan de slag gaat.

De grootste voordelen op een rij:

 • De installatie is snel en vakkundig geplaatst.
 • U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie.
 • U bent verzekerd van goede garantievoorwaarden.

Recente aanvragen

Vloerverwarming in Bilthoven
Vloerverwarming installeren in Houten
Vloerverwarming plaatsen in Leusden
Verwarmingspecialist in Ijsselstein
Vloerverwarming installatie in Maarssen
Verwarminginstallateur in Nieuwegein
Vloerverwarming infrezen in Soest
Vloerverwarming houten vloer in Veenendaal
Vloerverwarming badkamer in Woerden
Warme vloer in Zeist

Welke vloer is geschikt voor vloerverwarming?

Bij een vloerverwarming installatie is het belangrijk dat u de juiste vloer kiest. U wilt voorkomen dat er veel warmte verloren gaat, omdat u hierdoor meer moet stoken. Voor een zo’n hoog mogelijk rendement kiest u voor een vloer die de warmte goed geleid.

Materialen Eigenschappen Warmtegeleiding Gemiddelde prijs*
Tegels/plavuizen Hygiënisch, sterk en gemakkelijk in onderhoud. Verkrijgbaar in verschillende afwerkingen +++ €20,- tot €50,- per m²
Gietvloer Naadloos, strakke afwerking en slijtvast. Is brandwerend en PU-gietvloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming +++ €50,- tot €80,- per m²
Laminaat Goedkoop, verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Gemakkelijk te plaatsen ++ €10,- tot €20,- per m²
Eiken vloer Warme, authentieke uitstraling. Heeft een lange levensduur bij goed onderhoud ++ €40,- tot €100,- per m²
Beuken vloer Is niet stabiel genoeg en zou bij vloerverwarming te veel uitzetten en krimpen. €40,- tot €100,- per m²
Vinyl Goedkoop in aanschaf en verkrijgbaar in verschillende patronen en designs ++ €15,- tot €20,- per m²

Zijn er subsidies beschikbaar in 2024?

Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies beschikbaar voor het aanleggen van vloerverwarming. Het kan wel voorkomen dat een gemeente of provincie een plaatselijke subsidie aanbiedt voor deze energiezuinige investering. De hoogte en voorwaarden van deze mogelijke subsidie verschillen per locatie.

Heb ik recht op een subsidie?

Of uw gemeente of provincie ook een plaatselijke subsidie aanbiedt, checkt u eenvoudig met de energiesubsidiewijzer op verbeterjehuis.nl.

Welke keurmerken zijn er?

Op zoek naar een vloerverwarming installateur? Het is slim om rekening te houden met keurmerken, zodat u zeker weet dat u profiteert van de beste kwaliteit.

Let bijvoorbeeld op deze keurmerken:

 • KIWA Nederland: KIWA geeft certificeringen uit aan bedrijven en producten die voldoen aan strenge eisen op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit. Meer hierover leest u op kiwa.nl.
 • KOMO-keurmerk: een bekend keurmerk in de bouw, dat wordt uitgegeven aan producten en processen die voldoen aan alle wettelijke voorschriften. Lees meer over dit keurmerk op komo.nl.
 • BouwGarant: een vakman met het BouwGarant keurmerk wordt regelmatig gecontroleerd op kwaliteit en vakkundigheid. Meer weten? Lees dan verder op bouwgarant.nl.

vloerverwarming monteur

Vloerverwarming in Rhenen laten leggen? Vergelijk gratis offertes

Bent u inmiddels overtuigd? Met vloerverwarming verhoogt u uw wooncomfort enorm en heeft u ’s winters nooit meer last van koude voeten. Bovendien bespaart u flink op de energierekening: tot wel 15% op de stookkosten! Vloerverwarming laten leggen of benieuwd naar de exacte kosten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u zo snel mogelijk tot wel 5 offertes van specialisten in uw regio. Vergelijk ze op basis van prijs en aanbod en kies zo voor het bedrijf met de scherpste prijs. Op die manier kiest u gemakkelijk voor de scherpste prijs en bespaart u tot 40% op de kosten! En dat gratis en zonder verplichtingen.