vloerverwarming Voorhout

Vloerverwarming Voorhout

Vloerverwarming in Voorhout is een hele waardevolle investering: het verlaagt uw energierekening en verhoogt uw wooncomfort. Bovendien verhoogt het ook nog eens de waarde van uw huis! Op zoek naar een vakman?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u tot 5 offertes van experts in uw regio. Kies het goedkoopste bedrijf en bespaar op de kosten!

Benieuwd of vloerverwarming voor u de beste keuze is? Lees dan zeker verder! U leest over de voor- en nadelen, vindt informatie over de mogelijke vloeren en krijgt informatie over de richtprijs van vloerverwarming. Natuurlijk geven we u ook handige bespaartips.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 4 offertes.  Soort aanvraag: (*)


  Uitvoerdatum: (*)
  Gratis - Vrijblijvend

  vloerverwarming

  Wanneer voor vloerverwarming kiezen?

  Wanneer is vloerverwarming een goede optie? Als u uw woning zuinig wilt verwarmen om zo op de energiekosten te besparen en uw wooncomfort te verhogen. Ook als u de radiatoren het liefst verwijdert om extra leefruimte te creëren is verwarmen via de vloer het overwegen waard.

  Benieuwd naar de kosten? Vraag gratis offertes aan!

  Vloerverwarming offertes vergelijken. Vind de beste installateur in Voorhout

  Op zoek naar een vloerverwarming bedrijf in uw regio? Met het vergelijken van offertes vindt u snel en gemakkelijk de juiste vakman bij u in de buurt.

  Hoe werkt het?

  U geeft uw wensen door via het offerteformulier. Hierna krijgt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere bedrijven in de regio. Vergelijk op basis van prijs en aanbod, en kies zo zelf voor de vakman met het beste aanbod. Uw besparing loopt op tot wel 40% op de kostprijs!

  De grootste voordelen van onze gratis offerteservice:

  • U krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen.
  • U kiest zelf voor de vakman met het beste aanbod.
  • Zo bespaart u tot 40% op de kosten!
  • De offerteservice is gratis en zonder verdere verplichtingen.

  Hoe werkt vloerverwarming?

  Traditionele vloerverwarming werkt met behulp van de cv-ketel. Deze verwarmt het water in het systeem op tot ongeveer 50 graden en pompt het rond door de leidingen onder de vloer. De warmte stijgt op waardoor uw huis gelijkmatig en heel energiezuinig opwarmt. U comfort stijgt en energierekening daalt!

  Voordelen vloerverwarming

  De grootste voordelen van vloerverwarming:

  • Het is een stuk energiezuiniger, waardoor uw energiekosten dalen.
  • De manier van verwarmen is een stuk efficiënter: hierdoor stijgt uw wooncomfort.
  • U hoeft geen oude radiatoren te plaatsen, waardoor het leefoppervlak groter is.
  • Vloerverwarming werkt nagenoeg met elk type vloer voor een afwerking naar keuze.

  Nadelen vloerverwarming

  De mogelijke nadelen van vloerverwarming op een rij:

  • De installatiekosten liggen relatief hoog vergeleken met de installatie van radiatoren.
  • Het duurt langer om uw huis op te warmen.
  • Afhankelijk van het gekozen systeem heeft het invloed op de hoogte van de vloer.
  • Wat kost vloerverwarming?

   Is vloerverwarming duur? De kosten van vloerverwarming hangen nauw samen met het gekozen systeem en het totaal aantal vierkante meters. In een ruimte tot 10 m² liggen de kosten rond de €75,- tot €85,50 per m². Dit komt neer op een totaalprijs van gemiddeld €750,- tot €825,-.

   Hoe groter het oppervlak, des te lager de prijs per m². Voor vloerverwarming in een ruimte van 30 m² liggen de prijzen per vierkante meter bijvoorbeeld rond de €31,50 tot €34,-. In totaal kost het u dan gemiddeld €950,- tot €1.025,-. Let op: deze prijzen zijn natuurlijk helemaal afhankelijk van de manier van aanleggen en de hart-op-hart afstand. Dit is de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe groter de afstand, hoe kleiner de totale lengte van de verwarmingsbuizen. Dan liggen de totale kosten lager dan wanneer u kiest voor een kleine hart-op-hart afstand. Hierbij liggen de buizen dichterbij elkaar, waardoor de uiteindelijke lengte groter is.

   Benieuwd hoeveel het kost om vloerverwarming te plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

   Gemiddelde kosten vloerverwarming in 2021

   Totaal aantal m² Gemiddelde totale kosten* Gemiddelde kosten vloerverwarming per m²*
   Tot 10 m² €750,- tot €825,- €75,- tot €82,50
   Tot 20 m² €850,- tot €915,- €42,- tot €46,50
   Tot 30 m² €950,- tot €1.025,- €31,50,- tot €34,-
   Tot 40 m² €1.100,- tot €1.140,- €27,50,- tot €28,50
   Tot 50 m² €1.200,- tot €1.260,- €24,- tot €25,50
   Tot 60 m² €1.400,- tot €1.525,- €23,50,- tot €25,50
   Tot 70 m² €1.550,- tot €1.705,- €22,- tot €24,50
   Tot 80 m² €1.700,- tot €1.865,- €21,- tot €23,50

   * Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per vakman kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

   vloerverwarming kosten

   Hoe zijn de kosten opgebouwd?

   De prijs van vloerverwarming verschilt enorm per situatie. Er zijn namelijk een aantal keuzes die u maakt die invloed hebben op de totaalprijs.

   De kosten van vloerverwarming zijn onder andere opgebouwd uit deze factoren:

   • Het type vloerverwarming: een traditioneel systeem is duurder in aanschaf dan een elektrische installatie.
   • Methode van aanleggen: kiest u voor infrezen of maakt u gebruik van noppenplaten om de verwarmingsbuizen aan te leggen?
   • Het aantal vierkante meters: hoe groter de klus, des te hoger de kosten. Maar daarbij geldt ook dat de prijs per vierkante meter daalt bij grote oppervlakken.

   Vloerverwarming aanleggen? Bespaar tot 40% op de kosten!

   Vind snel en gemakkelijk de vakman met de beste prijs!

   Gratis offertes vergelijken

   Welke soorten vloerverwarming zijn er?

    Er zijn meerdere soorten vloerverwarming om uit te kiezen. Welke installatie het beste bij u en uw huis past, hangt helemaal af van de omstandigheden. Bij nieuwbouwhuizen is een traditioneel systeem vaak de beste keuze. Bij een bestaande vloer kiezen mensen vaker voor een elektrisch of droogbouw systeem.

    Hieronder vertellen we u meer over drie verschillende systemen:

   • Bent u benieuwd wat in uw situatie de beste keuze is? Vraag dan gratis offertes aan!

   Traditioneel

   De vakman bevestigt de verwarmingsbuizen aan een draadstal mat en stort dit af met een dekvloer van 5 tot 7 centimeter. Deze methode wordt vooral toegepast bij nieuwbouwhuizen. Woont u in een bestaande woning en wilt u toch een traditioneel systeem aanleggen? Dat kan door middel van infrezen. In dat geval freest de vakman sleuven in het vloeroppervlak, waardoor het buizensysteem alsnog in de dekvloer ligt.

   Het traditionele systeem wordt vooral ingezet als hoofdverwarming. U hoeft in dat geval geen bijverwarming te gebruiken, zoals radiatoren.

   Elektrische vloerverwarming

   Het aanleggen van vloerverwarming als hoofdverwarming is een grote investering. Veel mensen kiezen er daarom voor om in een bepaalde ruimte elektrische vloerverwarming als bijverwarming te plaatsen. Dit gebeurt bijvoorbeeld veel in de keuken, de badkamer of zelfs het toilet. Zo geniet u van de voordelen van vloerverwarming zonder dat u in één keer een grote investering moet doen.

   Elektrische of infrarood verwarming is namelijk goedkoop aan te leggen. Bovendien heeft het als voordeel dat het een ruimte een stuk sneller opwarmt dan een traditioneel systeem. Een elektrisch systeem bestaat uit dunne matten die u bovenop de dekvloer laat aanleggen. Dit verhoogt uw vloeroppervlak minimaal.

   Droogbouw

   Bij droogbouw wordt er bij de installatie geen ‘natte producten’ gebruikt worden, zoals cement of beton. Dit is een hele geschikte optie voor oude huizen met zandcementvloeren. Het is snel en gemakkelijk te plaatsen. Het systeem is bovendien licht van gewicht, waardoor het een goede optie is voor vloeren die een traditioneel systeem niet kunnen dragen.

   vloerverwarming infrezen