vloerverwarming in Wormer

Vloerverwarming Wormer

Het verwarmen van een woning kan op diverse manieren worden uitgevoerd. Hoewel het in Wormer nog steeds het gebruikelijkst is om te kiezen voor een centrale methode van verwarmen, is het ook een optie om voor een vloerverwarming te kiezen. Het gebruik van een elektrisch of water verwarmde vloerverwarming is dat u hiermee de warmteverdeling gelijkmatiger maakt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het aanleggen van een vloerverwarming? Wilt u meer weten over de prijzen? Of zoekt u een erkend vakman uit Wormer die u kan helpen bij een reparatie van uw huidige verwarmingsbuizen? Neem dan contact op met onze cv-service via het contactformulier en vrijblijvend offertes aan.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 4 offertes.  Soort aanvraag: (*)


  Uitvoerdatum: (*)
  Gratis - Vrijblijvend

  24/7 Reparatie en storing service

  Een vloerverwarming gaat over het algemeen meer dan 10 jaar mee, maar kan wel een storing krijgen of een reparatie vereisen. Een storing kan op verschillende manieren veroorzaakt worden, alhoewel de meest gebruikelijke oorzaak voor een storing een lekkage in de verwarmingsbuizen is. Denkt u dat de hulp van een erkend verwarmingsspecialist uit Wormer nodig is voor het uitvoeren van een reparatie of storing op uw vloerverwarming? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Eén van onze specialisten kan direct naar u toekomen om te kijken welke reparatie er moet worden toegepast, en of een reparatie voldoende is om de storing te verhelpen. Indien nodig adviseren wij u bovendien over het vervangen van enkele onderdelen om zo het rendement te optimaliseren. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

  Diverse installatiemethodes

  Een vloerverwarming kan zowel elektrisch als met gas verwarmd worden. Waar beide opties een goede mogelijkheid vormen, wordt door onze specialisten uit Wormer meestal de keus voor een elektrisch model aangeraden. Dit komt doordat voor een elektrische vloerverwarming minder opbouwhoogte benodigd is. Hierdoor voorkomt u dat u vanwege het aanleggen van de verwarming deuren moet inkorten of drempels moet verleggen. Wilt u liever de buizen met warm water verwarmen? Houdt dan rekening met een langere verbouwperiode. Of u nu kiest voor een elektrisch of standaard verwarmd exemplaar, wij kunnen deze snel en vakkundig voor u aanleggen.

  Infrezen of storten?

  Het aanleggen van een verwarmde vloer kan met behulp van verschillende technieken. Hiervan zijn infrezen en storten de meest gebruikelijke. Kiest u voor het infrezen van de buizen dan voorkomt u dat de dekvloer moet worden opengebroken. Andere voordelen van infrezen ten opzichte van het storten zijn de lagere prijs en kortere verbouwtijd. Wilt u weten of het infrezen van de verwarmingsbuizen mogelijk is bij uw vloeren? Vraag dan een verwarmingsspecialist uit ons netwerk om advies.

  Wat voor vloer heeft u?

  Het aanleggen van een vloerverwarming kan onder verschillende vloersoorten. Zo is het mogelijk om verwarmingen te installeren onder zowel houten als laminaat vloeren. Ook onder plavuizen is een verwarmde vloer een uitstekende optie. Het soort vloerbedekking waar u voor hebt gekozen is wel van invloed op de technieken die wij kunnen toepassen en de prijs voor de vloerverwarming. Wilt u weten of een elektrisch model mogelijk is? Of bent u benieuwd naar de prijs voor het infrezen van een vloerverwarming bij uw pand in Wormer? Vul dan het contactformulier in.

  Prijzen per m2

  De prijs voor een vloerverwarming wordt bepaald door diverse factoren. Zo is ten eerste het soort verwarming dat u kiest van invloed (elektrisch of water verwarmd). Daarnaast wordt de prijs bepaald door de vraag of het een bij- of hoofdverwarming is. De kosten per vierkante meter variëren dan ook sterk, en zullen gemiddeld dalen wanneer u een groter oppervlak wilt verwarmen. Dit komt doordat de kosten vaak inclusief de prijzen voor installatie zijn. Wilt u zeker weten wat het aanleggen van een vloerverwarming u gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

  Samenwerkingsverband

  Bij van Vliet werken wij samen met verwarmingsspecialisten uit het hele land, zo ook uit Wormer. Dit betekent dat u bij ons offertes van de specialisten met elkaar kunt vergelijken op prijs en aanbod, en zo kiest voor de beste aanbieding. Wij garanderen dat u altijd geholpen wordt door ervaren vakmensen.
  vloerverwarming problemen Wormerdirect contact met een vloerverwarming expert

  vloerverwarming onder laminaat

  Vloerverwarming laminaat

  Vloerverwarmingen kunnen onder diverse vloersoorten worden geplaatst. Er bestaat echter nog vaak twijfel over de combinatie van een vloerverwarming met laminaat als vloerbedekking. Het is inderdaad mogelijk dat bij laminaat de verwarming niet goed werkt. Dit komt doordat een laminaatvloer vaak gekoppeld is aan een dikke isolatielaag, deze zal de warmte vanuit de buizen tegenhouden, waardoor het effect verdwijnt. Door het laminaat van een speciaal soort isolatiemateriaal te voorzien, en door te kiezen voor een warmtegeleidend product voorkomt u dergelijke problemen. Eén van onze verwarmingsspecialisten uit Wormer kan u hierover van meer informatie voorzien.

  vloerverwarming in de badkamer Wormer

  Vloerverwarming badkamer

  Wanneer de standaard cv inclusief radiatoren naar behoren werkt, dan kunt u er ook voor kiezen om de vloerverwarming alleen in een deel van het huis toe te passen. In de meeste gevallen wordt er door onze klanten gekozen voor het verwarmen van de vloer in de badkamer. Door in de badkamer de radiator weg te halen zorgt u voor meer ruimte, en dankzij de verwarmde tegels ook voor een verhoogd wooncomfort. In een badkamer raden wij aan om de vloer elektrisch te verwarmen. Dit zorgt voor minder verbouwtijd en een behoud van alle beschikbare ruimte. De verwarmingsexperts van Van Vliet kunnen u meer vertellen over wat het beste is in uw woonsituatie in Wormer.

  vloerverwarming onder een houten vloer Wormer

  Vloerverwarming houten vloer

  Houten vloeren die werken, dat weten de meeste mensen wel. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag of het überhaupt mogelijk is een vloerverwarming onder een houten vloer te plaatsen. Hierop is een eenvoudig antwoord te geven: ja, dat is zeker mogelijk. Dankzij de gelijkmatigere warmteverdeling vanuit de buizen gaan houten vloeren zelfs minder werken, wat bevorderlijk is voor het materiaal. Daarbij dient u wel aandacht te besteden aan de luchtvochtigheid in huis: een vochtigheid van ongeveer 55% is ideaal. Een tweede voorwaarde voor een goede werking is de houtsoort die u kiest. Niet alle houtsoorten zijn geschikt, maar standaardproducten als eikenhout en afzelia bieden een prima resultaat. Wilt u weten wat het gaat kosten om een bijverwarming te installeren, of hebt u behoefte aan een meer exacte prijsindicatie van een vloerverwarming? Vraag vrijblijvend offertes aan.

  vloerverwarming kosten Wormer

  Vloerverwarming prijs

  De prijs voor het aanleggen van een vloerverwarming varieert sterk, dat is hierboven ook al aangegeven. Om toch een indruk te krijgen van de mogelijke kosten, vindt u in onderstaande tabel een aantal gemiddelde prijzen voor een hoofdverwarming in combinatie met het aanleggen van matten of het infrezen. De aangegeven prijzen zijn inclusief BTW en installatie.

  Oppervlakte (in m2) Prijs matten Prijs infrezen
  10 €800,- €750,-
  30 €1.250,- €1.000,-
  50 €1.700,- €1.250,-
  70 €2.200,- €1.700,-
  vloerverwarming aanleggen Wormer

  Direct contact

  Wilt u weten wat het voordeel is van een elektrische vloerverwarming in plaats van een cv? Hebt u een vraag over een storing bij uw verwarming? Of zoekt u iemand die een reparatie snel en vakkundig kan uitvoeren? Dan bent u bij Van Vliet in Wormer op de juiste plek terechtgekomen. Wij zorgen ervoor dat uw verwarming een optimaal rendement levert, en weinig energie verbruikt. Daarnaast kunnen wij u helpen bij het onderhoud van de radiatoren of de vloerverwarmingspomp. Sluit een onderhoudscontract af voor het behoud van de fabrieksgarantie en periodiek gegarandeerd onderhoud. Via het contactformulier zijn onze verwarmingsspecialisten bereikbaar. We helpen u met alle plezier.
  vloerverwarming offertes aanvragen