vloerverwarming Zaanstad

Vloerverwarming Zaanstad

In meer en meer Nederlandse huishoudens wordt vloerverwarming geplaatst, zo ook in Zaanstad. Door vloerverwarming in te stellen als hoofdverwarming heeft u naast een aangename warme vloer ook geen last meer van radiatoren of andere verwarmingselementen. De kosten voor het aanleggen van verwarming zijn afhankelijk van het vloerverwarmingssysteem en het stralingsoppervlak. Waar vloerverwarming in voorgaande jaren werd beschouwd als luxe product, zijn de prijzen voor het infrezen van zowel traditionele als elektrische verwarmingssystemen een stuk betaalbaarder geworden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend offertes aan.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 4 offertes.  Soort aanvraag: (*)


  Uitvoerdatum: (*)
  Gratis - Vrijblijvend

  Reparatie en storing

  Indien u te maken heeft met een storing van uw systeem dan kan dat zich op een erg ongelegen tijdstip voordoen. Van Vliet heeft voor dergelijke spoedgevallen een 24 uurs reparatie service in het leven geroepen. Zo weet u zeker dat u snel geholpen wordt bij een defect of storing aan uw systeem. Last van een storing? Van Vliet uit Zaanstad verzorgt reparatie en het onderhoud. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier en wij proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn!

  Voerverwarming infrezen

  Hoewel parket, plavuizen en laminaat zeer mooi staan als vloerbedekking, voelen deze materialen vaak koud aan. Om binnenshuis niet continu met pantoffels of schoenen aan te moeten lopen, vormt het aanleggen van een elektrische vloerverwarming de ideale oplossing. Specialisten uit Zaanstad kunnen u voorzien van advies, en veranderen uw koude houten vloer in een handomdraai naar een aangenaam warm vloeroppervlak. Eén van de mogelijke technieken voor het aanleggen van een vloerverwarmingssysteem, is het infrezen van de leidingen. Bij het infrezen hoeft de bestaande dekvloer niet verwijderd worden en is er geen extra opbouwhoogte nodig. Qua prijzen is de methode van infrezen het meest voordelig, en kan binnen een dag gerealiseerd worden. U verandert dezelfde dag nog van hoofdverwarming in Zaanstad.

  Noppenplaat

  Als onder het parket de ondervloer niet van een goede isolatie is voorzien, dan zal er van het (elektrische) verwarmingssysteem veel warmte verloren gaan. Om dit warmteverlies en de bijkomende kosten voor energieverbruik te beperken raden veel professionals in Zaanstad aan gebruik te maken van een noppenplaat. Een dergelijke plaat is speciaal ontworpen voor het aanleggen van verwarmingsbuizen, zodat de installatietijd terug loopt. De prijzen voor de noppenplaten zijn relatief aan de hoge kant, maar het uiteindelijke warmtebehoud is deze kosten zeker waard.

  Draadstaalnetten

  Voor het aanleggen van de vloerverwarming kunt u naast infrezen tevens kiezen voor draadstaalnetten. Deze netten zijn verkrijgbaar met verschillende maaswijdtes. Afhankelijk van het door u gekozen systeem in Zaanstad kunnen hierop de verwarmingsbuizen worden bevestigd met een snelstropper of tie-wrap. De kosten voor een draadstaalnet zijn behapbaar, en dergelijke netten worden dan ook relatief vaak ingezet.

  Voordelen

  Er zijn verschillende voordelen aan een (elektrische) vloerverwarming in Zaanstad verbonden. Het grootste voordeel vormt de besparing op het energieverbruik, waardoor de kosten voor het stoken naar beneden gaan. U kunt deze kosten laten dalen, doordat bij een vloerverwarmingssysteem de thermostaat minder hoog hoeft. Een tweede voordeel is een ideale warmteopbouw in de woning, waardoor de meest aangename temperatuur zich op leefhoogte bevindt. Dankzij het ontbreken van verwarmingselementen in de kamer, bespaart u bovendien zeer veel ruimte. Een laatste voordeel van vloerverwarming is de hygiëne, de stabiele luchtvochtigheid vermindert de kans op huisstofmijt. Verschillende artsen prijzen vloerverwarming dan ook aan bij hun patiënten.

  Samenwerkingsverband

  Bij van Vliet werken wij samen met verwarmingsspecialisten uit het hele land, zo ook uit Zaanstad. Dit betekent dat u bij ons offertes van de specialisten met elkaar kunt vergelijken op prijs en aanbod, en zo kiest voor de beste aanbieding. Wij garanderen dat u altijd geholpen wordt door ervaren vakmensen.
  Vloerverwarming plaatsen Zaanstaddirect contact met vloerverwarming expert

  hoofdverwarming Zaanstad

  Als hoofd- of bijverwarming?

  U kunt uw vloerverwarming zowel als hoofdverwarming en bijverwarming inschakelen. Aan het aanleggen van vloerverwarming als hoofdverwarming zijn verschillende voorwaarden verbonden. Zo moet het stralingsoppervlak van de verwarming groot genoeg zijn, de dikte van de vloer niet te groot en is het afhankelijk van het type vloer. Zo is een (elektrische) hoofdverwarming wel mogelijk bij parket, maar is een betonnen ondergrond vaak te dik. Het grote voordeel van een vloerverwarmingssysteem als hoofdverwarming is de gelijkmatige warmteverdeling. In oudere woningen in Zaanstad zijn de prijzen voor het aanleggen van een geheel nieuwe vloer voor de (elektrische) verwarming een te grote uitgave. Daarom wordt hier vaak gekozen voor de vloerverwarming als bijverwarming.

  Van Vliet, snelle installatie en storing service.

  Heeft u te maken met een defect aan uw systeem? Wij zorgen voor adequate reparatie en onderhoud!

  Gratis offertes
  Vloerverwarming onder laminaat

  Vloerverwarming laminaat

  Van vele klanten krijgen wij de vraag of laminaat wel geschikt is als basismateriaal voor een bovenvloer bij vloerverwarming. Men verwacht vaak dat het laminaat nadelig door het vloerverwarmingssysteem wordt beïnvloed. Niets is echter minder waar, juist een vloerinstallatie is uitermate geschikt onder laminaat. Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling wordt het uitzetten en krimpen van de planken voorkomen, en is tevens uitdroging van de ondervloer verleden tijd. Houdt u bij laminaat als bovenvloer wel aan de voorschriften die u gegeven worden. Dit voorkomt dat er toch problemen ontstaan op de lange termijn. Onder laminaat is een elektrisch verwarmde installatie de beste keuze.

  Vloerverwarming badkamer Zaanstad

  Vloerverwarming badkamer

  Er zijn diverse voordelen aan te wijzen bij de installatie van een (elektrisch verwarmde) vloerverwarming in de badkamer. Het eerste voordeel is dat de vloerverwarming nagenoeg onzichtbaar is: u hebt geen last van radiatoren of andere verwarmingsonderdelen. Daarnaast hebt u met een vloerverwarming in de badkamer weinig last van stofophoping en is de luchtvochtigheid een stuk lager. Kies in dit geval wel voor een verwarmingssysteem van matten in plaats van het infrezen van de buizen. Een derde voordeel is dat er – zeker bij nieuwbouw – weinig kosten aan de installatie verbonden zitten omdat er vanuit een leeg casco gewerkt wordt. Vraag onze specialist uit Zaanstad eventueel naar meer informatie.

  Vloerverwarming onder een houten vloer

  Vloerverwarming houten vloer

  Wilt u graag een houten bovenvloer bij de vloerverwarming? Dan is het aan te raden te kiezen voor een stabiele houtsoort zoals eikenhout. Dit hout zal minder beïnvloed worden door temperatuurschommelingen, waardoor de kans op naden beperkt blijft. Daarnaast adviseren onze specialisten uit Zaanstad om in het geval van een houten vloer te kiezen voor droogbouw van het vloerverwarmingssysteem. Zo voorkomt u dat de opbouwhoogte te sterk is, en de buizen niet rechtstreeks op de ondervloer geplaatst zijn. Om de temperatuurschommelingen te beperken moet u de instroomtemperatuur van het water onder de 45 graden houden.

  Vloerverwarming prijzen

  Vloerverwarming prijs

  De prijs van een vloerverwarming wordt beïnvloed door diverse factoren. Zo dient u ten eerst een keuze te maken voor een verwarmingsinstallatie als bij- of hoofdverwarming, en moet u kiezen tussen installatiematten of het infrezen van de buizen. De prijs is bovendien afhankelijk van de afstand van de buizen tot de slang, de zogenaamde hart-tot-hart afstand. Wilt u graag weten wat de exacte prijzen worden voor de installatie of reparatie van een vloerverwarmingssysteem? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Onze specialisten uit Zaanstad staan u graag te woord en helpen u met uw vragen.

  vloerverwarming aanleggen Zaanstad

  Direct contact

  Heeft u interesse in het aanleggen van een nieuw vloerverwarmingssysteem? Wilt u weten of een standaard of elektrisch systeem voor u voordeliger is? Heeft u behoefte aan meer informatie over de verschillende installatietechnieken zoals infrezen of door middel van draadstaalnetten? Verwarmingsmonteurs uit Zaanstad helpen u graag met het maken van de juiste keuze waar u nog jaren plezier aan zult beleven. Betreft het een reparatie na een defect of storing? Dan adviseren wij u om het contactformulier in te vullen en vrijblijvend offertes aan te vragen. U kunt zo een vakman kiezen op uw voorwaarden!
  vloerverwarming offertes aanvragen