Verwarmingsmonteur in Berkel en Rodenrijs gezocht?

Ontvang een gratis offerte & ontdek de scherpe prijzen!

Nu bereikbaar.

Verwarmingsmonteur Berkel en Rodenrijs

Een verwarmingsmonteur uit Berkel en Rodenrijs is in te zetten voor alle werkzaamheden rondom uw centrale verwarming. Of het nu gaat om het installeren van een nieuwe cv-ketel, cv-onderhoud of het plaatsen of installeren van nieuwe radiatoren. Een vakman geeft een persoonlijk advies en zorgt ervoor dat uw cv-installatie zo zuinig mogelijk werkt. Cv-monteur gezocht?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag krijgt u zo snel mogelijk een gratis offerte toegestuurd.

Op deze pagina leest u wat een verwarmingsmonteur voor u kan betekenen. U leest over de kosten, de verschillende werkzaamheden én we vertellen u hoe u de beste verwarmingsmonteur kiest!

Cv-installateur in Berkel en Rodenrijs met 24/7 spoedservice

Heeft u cv-ketel storing? Maak dan gebruik van de 24/7 spoedservice! Zeker in de koude wintermaanden. Een cv-monteur in Berkel en Rodenrijs staat 24 uur per dag voor u klaar. Zo geniet u zo snel mogelijk weer van warmte en warm water in huis!

Hoe werkt de spoed cv-service?

Bel naar 085 500 9961 en u komt direct in contact met een cv-installateur in uw regio. Afhankelijk van het probleem kan hij direct naar u toe komen: ook in de avonden en weekenden. Hij verhelpt de storing zodat de cv-ketel het zo snel mogelijk weer doet.

Nu bereikbaar.

verwarmingsmonteur Berkel en Rodenrijs

Wat kost een verwarmingsmonteur in Berkel en Rodenrijs?

Eén van de meest gestelde vragen: wat kost een verwarmingsmonteur in Berkel en Rodenrijs? Het uurtarief van een verwarmingsmonteur ligt gemiddeld rond de €30,- tot €40,-. De prijs hangt af van het soort installateur dat u inschakelt.

Kiest u voor een zzp’er, dan liggen de prijzen vaak lager. Dat komt omdat zzp’ers geen grote bedrijfspanden hoeven te faciliteren: houd rekening met een gemiddelde prijs van €30,- per uur, al kan dit per verwarmingsmonteur flink verschillen.

Kiest u voor een installatiebedrijf dan liggen de kosten iets hoger, rond de €40,- per uur.

Cv-monteur Berkel en Rodenrijs: kosten 2024

Type cv-installateur Uurtarief*
Zzp’er €30,- euro per uur
Mkb’er €40,- euro per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven excl. materiaal- en voorrijkosten. Vraag een gratis offerte aan voor de exacte prijs.

Schakelt u met spoed een cv-monteur in? Bij spoedklussen en reparaties in het weekend moet u rekening houden met een spoedtoeslag of een hoger tarief. Laat dit u niet tegenhouden om bij een cv-ketel storing gebruik te maken van de spoedservice. U wilt, zeker in de winter, niet te lang zonder warmte of warm water zitten!

Verwarmingsmonteur uit Berkel en Rodenrijs inschakelen?

Bel en kom direct in contact met een cv-monteur in uw regio!

Wat doet een verwarmingsmonteur?

  Wat kan een verwarmingsmonteur uit Berkel en Rodenrijs voor u betekenen? Hij voert verschillende werkzaamheden uit met betrekking tot uw centrale verwarming. Allereerst doet hij van alles met cv-ketels. Hij kan u advies geven over een nieuwe ketel en deze voor u installeren. Hij voert ook reparaties uit en lost storingen op én is in te zetten voor cv onderhoud.

  Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van een cv-monteur:

 • Cv-onderhoud: het schoonmaken, controleren en opnieuw afstellen van de cv-ketel zodat deze veilig en zuinig werkt.
 • CV-reparatie: het repareren van de ketel en het verhelpen van storingen om zo te voorkomen dat u te lang zonder warmte of warm water zit.
 • Cv-ketel installatie en vervangen: het verwijderen van de oude ketel en het plaatsen van de nieuwe cv-ketel, zodat deze veilig werkt. U krijgt ook een korte toelichting van de werking van de ketel.
 • Hieronder gaan we in op de verschillende werkzaamheden. Wilt u een cv-ketel laten vervangen of installeren door een vakman? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

cv installatie

Cv-ketel onderhoud Berkel en Rodenrijs: voor een lange levensduur

Cv onderhoud in Berkel en Rodenrijs is één van de belangrijkste werkzaamheden van een verwarmingsmonteur.

Het onderhoud bestaat uit drie belangrijke onderdelen:

 • Stap 1: de verwarmingsmonteur reinigt uw centrale verwarming, de brander en eventueel ook de schoorsteen en rookgasafvoer.
 • Stap 2: de installateur stelt de cv-ketel daarna correct af, zodat deze zo zuinig mogelijk werkt.
 • Stap 3: eventueel voert hij hierna herstellingswerkzaamheden uit aan onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage.

Hoe vaak cv-ketel onderhoud nodig is, hangt af van de leeftijd van uw ketel. In principe is eens per twee jaar voldoende voor een standaard ketel. Hoe ouder de ketel, hoe belangrijker onderhoud is.

Met structureel onderhoud voorkomt u potentiële gevaarlijke situaties. U weet zeker dat de ketel veilig werkt en voorkomt situaties als koolmonoxidevergiftiging. Bovendien weet u zeker dat de cv-installatie zuinig werkt en een zo’n hoog mogelijk rendement behaalt. Hierdoor bespaart u op de energiekosten.

Eenmalig cv-onderhouf of onderhoudscontract?

Voor cv onderhoud in Berkel en Rodenrijs is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Bij dit onderhoudscontract betaald u een vast bedrag per maand of per jaar, en bent u verzekerd van structureel onderhoud.

Waarom is dit belangrijk?

Door uw centrale verwarming regelmatig te laten onderhouden weet u zeker dat de cv-installatie veilig en zuinig werkt. Bovendien is de kans op storingen véél kleiner, waardoor u niet zomaar zonder warmte of warm water komt te zitten! Een onderhoudscontract is in veel gevallen goedkoper dan af en toe een eenmalige onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Bijkomend voordeel is dat materiaalkosten bij een storing of reparatie vaak al bij de prijs is inbegrepen!

Wat kost cv-onderhoud in Berkel en Rodenrijs?

De prijs van een eenmalige onderhoudsbeurt kost gemiddeld €70,- tot €90,-. Dit is vooral aan te raden bij nieuwere cv-ketels, waar nog weinig problemen mee zijn. De materiaalkosten zijn namelijk nog niet inbegrepen in de prijs.

Heeft u een oudere cv-ketel die wel af en toe nieuwe onderdelen nodig heeft, dan is een onderhoudscontract een goede keuze. Hierbij zijn de materiaalkosten gedeeltelijk of zelfs volledig inbegrepen bij de prijs. Een basis onderhoudscontract kost gemiddeld €70,- tot €80,- per jaar, en een all-in contract waarbij u geen enkele extra kosten meer hebt kost gemiddeld €130,- tot €175,- per jaar.

Welk type onderhoudscontract voor u de beste optie is, hangt vooral af van uw eigen voorkeuren, budget en de leeftijd van uw ketel. Een verwarmingsmonteur kan u helpen de juiste keuze te maken!

Werkzaamheden Gemiddelde kosten* Omschrijving
Eenmalig onderhoud €70,- tot €90,- Eenmalig onderhoud, exclusief materiaalkosten en voorrijkosten
Standaard onderhoudscontract €50,- tot €90,- per jaar Eens in de twee jaar onderhoudsbeurt, inclusief voorrijkosten.
Service contract €70,- tot €130,- per jaar Eens in de twee jaar onderhoudsbeurt, inclusief voorrijkosten. Materiaalkosten zijn gedeeltelijk inbegrepen
All-in onderhoudscontract €130,- tot €175,- per jaar Eens in de twee jaar onderhoudsbeurt, 24/7 hulp bij storingen en voorrijkosten en materiaalkosten zijn volledig inbegrepen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor een exacte prijsindicatie vraagt u het beste een gratis offerte aan!

verwarming service Berkel en Rodenrijs

Cv-ketel reparatie Berkel en Rodenrijs

Bij een beschadiging of storing kunt u een verwarmingsmonteur ook inhuren voor een cv-ketel reparatie in Berkel en Rodenrijs.

Een aantal storingen en reparaties die regelmatig voorkomen zijn:

 • Kapot expansievat vervangen
 • Drie weg klep vernieuwen
 • Geen warm water meer in huis
 • Kleinere storingen die u zelf niet kunt oplossen

Geeft de ketel een storing aan? Op het display staat een code die u vertelt wat er mis is. Hiermee is het soms mogelijk de storing of het probleem zelf te verhelpen. Is dit niet mogelijk, schakel dan zo snel mogelijk een cv-installateur uit Berkel en Rodenrijs in voor een reparatie, omdat u anders lang zonder warmte kan komen te zitten. Hoewel dit in de zomer niet direct een probleem vormt, is het ’s winters enorm vervelend.

Wat kost een cv-reparatie in Berkel en Rodenrijs?

Een cv-reparatie kost gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. Daarnaast betaalt u ook nog voor de materiaalkosten, als er onderdelen vervangen moeten worden. Een expansievat kost gemiddeld €30,- en voor een nieuwe driewegmotor betaalt u ongeveer €60,-.

Hoe lang de monteur bezig is met de reparatie, hangt af van het defect. Een relatief klein probleem is vaak al binnen een uurtje afgerond, zoals een cv-ketel die geen warm water meer geeft. Is het een groter probleem en moeten er meerdere onderdelen vervangen worden, houd dan rekening met meerdere uren arbeidstijd.

Soort reparatie Gemiddelde kosten
Expansievat vervangen €30,- expansievat + uurloon
Geen warm water meer €30,- tot €40,- per uur
Kapotte driewegklep €45,- driewegklep + uurloon
Driewegmotor vervangen €60,- + uurloon
Uurloon cv-monteur €30,- tot €40,-
Voorrijkosten €45,- (overdag) €80,- (’s nachts en in de weekenden)

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die verschillen per verwarmingsmonteur. Exacte prijs weten? Vraag snel een gratis offerte aan!

Cv-monteur in Berkel en Rodenrijs gezocht?

Start uw gratis offerteaanvraag en vind een vakman bij u in de buurt!

Nieuwe cv installatie Berkel en Rodenrijs

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is 12 tot 15 jaar. Hierna gaat het rendement van de cv hard naar beneden en is de kans op storingen en andere problemen groot. Het is goedkoper om dan te investeren in een nieuwe cv installatie.

Een vakman zal u helpen met het maken van de juiste keuze, want een nieuwe ketel kopen is niet iets wat u dagelijks doet. Hij kan u vertellen hoeveel vermogen u nodig heeft en wat de juiste CW-waarde is. Daarna vervangt hij de ketel. Hij demonteert de oude installatie en vervangt eventueel ook de rookgasafvoer. Na de installatie legt hij u uit hoe de ketel werkt en waar u op moet letten.

Verplicht hybride warmtepomp vanaf 2026

Wanneer u uw cv-ketel laat verangen, is het vanaf 2026 verplicht om een warmtepomp of hybride warmtepomp te plaatsen. Er zijn alleen uitzonderingen voor gestapelde woningen, zoals flats en appartementen, huizen binnen een VvE en monumenten.

Verplicht erkende installateur

Vanaf 1 april 2023 mogen alleen erkende (gecertificeerde) installateurs werkzaamheden aan cv-ketels verrichten. Onderhoud, reparatie en installatie moet u dus laten doen door iemand met de juiste papieren. Deze regel staat in de gasketelwet en is bedoeld om ervoor te zorgen dat gasverbrandingstoestellen veilig en correct aangesloten zijn.

cv-ketel monteur

Cv-ketel kiezen: welke soorten zijn er?

Een nieuwe cv-ketel kopen is niet iets dat u elke dag doet. Bij de aankoop van een verwarmingsketel is het daarom fijn om advies te krijgen van een verwarmingsmonteur uit Berkel en Rodenrijs. Er zijn veel verschillende ketels, soorten vermogen en comfort waardes te verkrijgen. Het is goed om te onthouden dat er niet één ketel de beste optie is, maar dat er wel een beste optie is voor uw persoonlijke situatie.

Zo heeft u onder meer de keuze tussen een gesloten en open systeem.

Wat is het verschil?

Een open systeem haalt de lucht voor de verbranding van gas uit de ruimte waarin de installatie hangt. Dit is meestal een ruimte waarin niet geleefd wordt, zoals de zolder of de bijkeuken. Goede ventilatie is hierbij cruciaal. Een gesloten systeem haalt deze lucht van buiten, waardoor extra ventilatie niet nodig is. In een goed geïsoleerde woning is een gesloten systeem de beste optie.

Soort ketel Eigenschappen Rendement
Soloketel Produceert alleen warmte, voor warm water is een geiser nodig 70% tot 80%
Combiketel Produceert zowel warmte als warm water 100% tot 107%
HR-ketel Maakt gebruik van verbrandingsgassen voor extra warmte 100% tot 107%
UHR-ketel Werkt in combinatie met een warmtepomp 140% tot 147%
Elektrische cv-ketel Warmte wordt opgewekt met elektriciteit in plaats van gas 100%

Wilt u weten welke ketel voor u de beste optie is? Twijfel dan niet om advies van een verwarmingsmonteur te vragen, vraag snel een gratis offerte aan!

Top 5 beste cv-ketels in 2024

Op zoek naar de beste cv-ketels in 2024? Onderstaande cv-ketels kwamen dit jaar in onafhankelijke testen naar voren als de beste ketels. Op nummer 1 staat de Remeha Tzerra Ace 28c. Hoewel deze cv-ketel een lagere CW-waarde heeft dan de concurrentie, staat deze op nummer 1 vanwege de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Door het kleine formaat is deze bovendien prima in een keukenkastje te verstoppen.

Let op: hoewel de ketels in de tabel hieronder worden gezien als de beste cv-ketels in 2024, kan het zo zijn dat voor u situatie een andere cv-ketel de beste keuze is. Dat hangt af van uw budget, het benodigde vermogen en uw persoonlijke voorkeuren. Laat u daarom altijd adviseren door een expert!

Positie Cv-ketel CW-waarde Eigenschappen Rendement
1. Remeha Tzerra Ace 28c CW4 Klein formaat, zuinig met energie en toch een hoge comfortwaarde 107%
2. Intergas HRe 36/30 A CW5 Korte wachttijd bij de kraan, hoog warm water comfort en geschikt voor huizen tot 900 m³ 107%
3. Intergas Xtreme 36 CW5 Ketel met een groot verwarmingsvermogen en hoog watercomfort. Met de nieuwste technologie. 107%
4. Vaillant Eco TEC plus VHR 30-34 CW5 Geschikt voor grote warm-water behoefte, levert 16 liter warm water per minuut. 107%
5. Remeha Calenta Ace 40c CW5 Mogelijkheid om te koppelen met zonneboiler of warmtepomp, ook na aanschaf. Hybrid ready. 107%

Soloketel

Een soloketel gebruikt u om uw huis te verwarmen. Voor warm water in huis gebruikt u een geiser of boiler. Dit werd vooral vroeger gebruikt, in praktisch ieder huis was een geiser of boiler te vinden. Tegenwoordig zien we deze steeds minder, waardoor mensen beter af zijn met een combiketel: een ketel die warmte én warm water regelt.

Woont u in een huis met een geiser of boiler, dan is het wel het overwegen waard om een soloketel te kopen. Een soloketel is namelijk goedkoper in aanschaf en vaak een stuk kleiner en subtieler.

Combiketel

Een combiketel regelt warmte in huis en warm water. Met een speciale warmtewisselaar stuurt de installatie aan waar de warmte wordt gebruikt: bij de douche, de kraan of juist voor het verwarmen van het huis.

De meeste cv-ketels zijn tegenwoordig combiketels. Feitelijk is dit dus niks anders dan een ketel en boiler in één. De ketels zijn qua formaat groter dan soloketels, maar daar staat tegenover dat u slechts één installatie hoeft op te hangen!

Hr-ketel: hoog rendement

Met een hr-ketel wordt een rendement van hoger dan 100% gehaald. Dit komt omdat het systeem slim gebruik maakt van alle rookgassen die vrijkomen. De warmte hiervan wordt gebruikt om het water in de ketel te verwarmen, waardoor er minder gas nodig is. De hr-ketel is de opvolger van de vr-ketel. Omdat een deel van de waterdamp condenseert heeft een hr-ketel ook een afvoer nodig, om het condenswater af te voeren.

Er zijn heel veel verschillende hr-ketels verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen voor een combiketel, die zorgt voor zowel warmte als warm water, maar is een soloketel ook een optie.

verwarming Berkel en Rodenrijs

UHR-ketel: ultra hoog rendement

De UHR-ketel werkt samen met een warmtepomp. Op deze manier haalt de ketel een rendement van meer dan 140%.

Hoe werkt de UHR-ketel?

De warmtepomp werkt op stroom. Deze haalt de warmte uit de lucht en geeft dit af aan het water in het systeem, dat zo weer opwarmt. De cv-ketel verdeelt het water in het systeem en draait alleen op het moment dat de warmtepomp niet genoeg warmte opwekt. Hiermee daalt uw gasverbruik en uw energierekening! Dat is zeker in deze tijden met de steeds stijgende gasprijzen een aangename verandering.

Wanneer is de UHR-ketel geschikt voor uw huis?

Als u in een goed geïsoleerd huis woont. Is uw huis niet goed geïsoleerd, dan zou de traditionele cv-ketel te vaak aanschieten omdat de warmtepomp niet voldoende warmte kan opwekken.

Tip: kiest u een UHR-ketel, dan kunt u bovendien een mooie premie aanvragen voor de aankoop van de warmtepomp! Zo verdient u de investering nog sneller terug.

Elektrische cv-ketel

In plaats van het verbranden van gas, werkt een elektrische cv-ketel op stroom. We zien deze steeds vaker terug in nieuwbouwhuizen die inmiddels helemaal van het gas af zijn. De elektrische ketel heeft een rendement van 100%. U investeert met de elektrische ketel in een beter milieu en duurzame energie, maar het is niet altijd de voordeligste keuze.

Waarom niet?

Er is in verhouding meer elektriciteit nodig dan gas om een cv-ketel te laten draaien. Hierdoor stijgen de elektriciteitskosten. Wilt u graag van het gas af, dan is het slim om in ieder geval te investeren in zonnepanelen. Afhankelijk van de opbrengst hiervan kunt u een groot deel van de elektriciteit voor de ketel zelf opwekken! Zo bent u nóg duurzamer bezig.

Voorheen werd ook de HRe-ketel veel verkocht, een cv-ketel die tijdens het gebruik ook stroom opwekt. Tegenwoordig wordt deze ketel niet meer verkocht. Omdat de ketel bovendien meer gas verbruikt om stroom op te wekken, zou dit sowieso niet passen in het plan van de overheid om steeds minder gas te gaan gebruiken.

Let op de CW-waarde voor het hoogste comfort!

Bij de aanschaf van een combiketel is het belangrijk om rekening te houden met de CW-waarde. De CW-waarde is een nummer, die aangeeft in welke mate de ketel warm water kan leveren. CW-waarde 1 levert bijvoorbeeld slechts 4 liter warm water per minuut. Deze ketel is geschikt als u alleen warm water in de keuken gebruikt. Wilt u de ketel ook gebruiken om het water in de douche op te warmen, dan is het al belangrijk dat u kiest voor CW-waarde 2: deze levert 6 liter warm water per minuut.

Hoe hoger de CW-waarde, des te luxer de ketel. Wilt u gelijktijdig warm water kunnen aftappen in de keuken en in de badkamer, dan is CW-waarde 6 de beste optie.

Klasse (CW-waarde) Liters per minuut 40 graden Celsius Liters per minuut 60 graden Celsius Vultijd 100 liter 40 graden bad Geschikt voor: Gemiddelde richtprijs
3 10 liter 6 liter 12 minuten Keuken + douche + bad (niet gelijktijdig) €900,- tot €1.200,-
4 13 liter 8 liter 11 minuten Keuken + douche + bad (niet volledig gelijktijdig) €1.000,- tot €1.400,-
5 17 liter 10 liter 6 minuten Keuken + douche + bad (beperkt gelijktijdig) €1.200,- tot €1.800,-
6 20 liter 12 liter 5 minuten Keuken + douche (gelijktijdig) of keuken + bad (gelijktijdig) €1.600,- tot €2.200,-

Welk vermogen heeft de nieuwe cv-ketel nodig?

Als u een verwarmingsmonteur inhuurt dan berekent hij samen met u het benodigde vermogen. Wilt u alvast weten hoeveel vermogen uw nieuwe cv-ketel moet hebben? Een handige vuistregel hiervoor is:

Totaal vloeroppervlak x factor 70, factor 100 of factor 150.

Welke factor u moet gebruiken hangt af van de isolatie van uw woning. Over het algemeen geldt, hoe nieuwer de woning des te beter de isolatie.

 • Goede isolatie: 70W/m²
 • Gemiddelde isolatie: 100W/m²
 • Slechte isolatie: 150W/m²

In de tabel hieronder vindt u een indicatie van het benodigde vermogen voor uw woning.

Type woning Goede isolatie Gemiddelde isolatie Slechte isolatie
Appartement (totaaloppervlak 80 m²) 5,6 kW 8 kW 12 kW
Tussenwoning (totaaloppervlak 100 m²) 7 kW 10 kW 15 kW
Hoekwoning of 2-onder-1-kap (totaaloppervlak 120 m²) 8,4 kW 12 kW 18 kW
Vrijstaande woning (totaaloppervlak 140 m²) 9,8 kW 14 kW 21 kW

Cv-ketel vervangen in Berkel en Rodenrijs?

Vind een verwarmingsmonteur bij u in de buurt en profiteer van scherpe prijzen!

Wat kost een cv-ketel?

De kosten van een cv-ketel beginnen vanaf €1500,-. Voor deze prijs heeft u een eenvoudige Hr-soloketel met een rendement van 70% tot 80%. Dit is vooral een goede keuze als u al een geiser in huis hebt. Is dat niet het geval, dan is de hr-combiketel een betere optie. De kosten hiervan liggen gemiddeld tussen de €1.500,- tot €2.600,-. Het rendement van een combiketel is ook direct een stuk hoger, rond de 100% tot zelfs 107%!

Andere mogelijkheden zijn een elektrische cv-ketel of een UHR-combiketel. Deze zijn beide iets vriendelijker voor het milieu en zorgen voor een besparing op de gaskosten. UHR-ketels kosten gemiddeld €1.800,- tot €3.000,- en hebben een rendement van gemiddeld 140% tot 147%!

Cv-ketel: prijzen 2024

Type ketel Rendement Gemiddelde prijs*
Hr soloketel 70% tot 80% €1.500,-
Hr combiketel 100% tot 107% €1.500,- tot €2.600,-
UHR combiketel 140% tot 147% €1.800,- tot €3.000,-
Elektrische cv-ketel 100% €4.000,- tot €6.000,-
Montagekosten N.v.t. €500,- tot €900,-

**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs van de verwarmingsmonteur en cv-ketel?

De prijzen van een nieuwe cv-ketel verschillen enorm per ketel. Er zijn verschillende factoren die meespelen in het bepalen van de kostprijs. Dit zijn onder meer het vermogen, de comfort waarde en de keuze tussen een solo of combiketel.

Daarnaast spelen ook de kosten voor de cv-ketel installatie een grote rol. Elke verwarmingsmonteur bepaalt zijn of haar eigen tarief. Daarnaast is het tarief afhankelijk van de duur van de cv-installatie in Berkel en Rodenrijs. Vervangt u de ketel en laat u deze op dezelfde plek hangen, dan bent u goedkoper uit dan wanneer u kiest voor een nieuwe locatie.

De prijs voor het vervangen van uw cv-ketel is afhankelijk van:

 • Solo of combiketel: een soloketel is goedkoper, maar alleen als u al een geiser heeft. Heeft u deze nog niet, dan bent u goedkoper uit om een combiketel aan te schaffen. Deze genereert zowel warmte als warm water.
 • Soort verwarming: de soort verwarming speelt ook een rol. Een complex systeem is lastiger te plaatsen en kost daardoor meer. Bovendien heb je bij vloerverwarming een ander soort ketel nodig.
 • CW-waarde: hoe hoger de CW-waarde van de installaties, des te hoger de kosten. Dat komt omdat de ketel meer warm water per minuut kan leveren.
 • Installatie: een verwarmingsmonteur bepaalt zijn of haar eigen tarief. Hoe complexer de installatie, des te hoger de montagekosten.

cv-ketel onderhoud Berkel en Rodenrijs

Cv ketel huren of kopen?

Het kopen van een cv-ketel is een grote investering. Zeker als u weinig spaargeld hebt, is het lastig om dit bedrag in één keer neer te leggen voor een nieuwe verwarmingsketel. Daarom bieden veel bedrijven ook de mogelijkheid aan om een cv-ketel te huren of leasen.

Wat houdt dit in?

Tegen een vast bedrag per maand huurt u een cv-ketel van een organisatie. De ketel is dus niet van u, maar u mag hem wel gebruiken. Vaak zijn hier kosten voor onderhoud en reparaties bij in begrepen, waardoor u nooit voor (hoge) onverwachte kosten komt te staan. Na de huurperiode is de ketel niet van u en als u voor het einde van uw contract gaat verhuizen dan moet u zichzelf uitkopen of het contract overgeven aan de nieuwe bewoner.

Leasen is vergelijkbaar met huren, maar in dat geval is de ketel na de leaseperiode wel uw bezit. Huren en leasen is op de korte termijn zeker goedkoper, maar op de lange termijn duurder dan een nieuwe ketel aanschaffen.

Kopen, huren of leasen? Gemiddelde kosten* Totale kosten na 12 jaar* Wanneer de beste keuze?
Kopen €1.500,- tot €2.600,- Aanschaf cv-ketel: Vanaf €1.500,-
Installatiekosten: €500,-
Onderhoud per jaar: €85,-
Stelpost reparatiekosten: €500,-
Totaal: €2.585,-
Als u genoeg geld heeft of een goedkope lening kunt afsluiten, u lange tijd in uw huis blijft wonen en zelf de keuze wilt over merk en type.
Huren €25,- per maand Aanschaf cv-ketel: €0,-
Installatiekosten: €150,-
Maandbedrag: €25,-
Totaal: €4.000,-
U heeft niet genoeg geld om een ketel te kopen, wilt binnenkort verhuizen of u wilt geen onverwachte hoge kosten moeten betalen
Leasen €25,- per maand Aanschaf cv-ketel: €0,-
Installatiekosten: €500,-
Maandbedrag: €25,- (voor 5 jaar lease)
All-in onderhoudscontract: €150,- per jaar
Totaal: €3.200,-
Als u een cv-ketel zelf wilt kopen, maar niet in één keer een grote uitgave wilt doen.

Verwarmingsmonteur in Berkel en Rodenrijs nodig?

Vraag een gratis offerte aan en vind een vakman in uw regio!

Wat zijn de beste cv-ketel merken?

Wanneer u gebruik maakt van de cv installatie service in Berkel en Rodenrijs, dan biedt de verwarmingsmonteur u veel verschillende merken aan. Elk merk heeft haar eigen eigenschappen en prijzen. De vakman geeft u een persoonlijk advies, zodat u de beste keuze maakt.

Atag

Al sinds 1948 een populair merk. De ketels zijn meerdere keren als beste getest door De Consumentenbond. Atag biedt zowel soloketels als combiketels aan en daarnaast richt het merk zich ook op duurzame alternatieven, zoals warmtepompen en zonneboilers.

Een aantal populaire modellen van Atag vindt u in de onderstaande tabel.

Model cv-ketel Energielabel CV Energielabel warm water Hybrid ready? CW-waarde
Atag Q25CR A A Ja 4CW
Atag Q25SR A N.v.t. Ja N.v.t
Atag I28CZ A A Ja 4CW

Bosch

De ketels van Borsch zijn van hoge kwaliteit en halen een verhoogd rendement. Dit merk biedt verschillende modellen aan, waaronder condensatie gasketels, elektrische ketels en zelfs condensatie mazoutketels! Bovendien biedt Bosch verschillende wand- en vloerketels aan waardoor er keuze is in de plaatsing van de ketel.

Dit zijn een paar populaire modellen van het merk Bosch:

Model cv-ketel Energielabel CV Energielabel warm water Hybrid ready? CW-waarde
Bosch Condens 8700iW A A Ja 6CW
Bosch Tronic Heat 3500 D N.v.t. Ja N.v.t.
Bosch Suprapur K(S)BR A N.v.t Ja N.v.t

Ferroli

De ketels van Ferroli zijn voorzien an de meest duurzame technieken, waardoor u bespaart op de energiekosten. Naast cv-ketels biedt dit merk ook verschillende warmtepompen en andere duurzame installaties aan, voor als u uw huis wilt verduurzamen nu of in de toekomst. Een verwarmingsmonteur geeft u hierover een persoonlijk advies.

Model cv-ketel Energielabel CV Energielabel warm water Hybrid ready? CW-waarde
Ferroli Bluesense 4 A A Nee C4
Ferroli LEB (elektrische ketel) D N.v.t. Ja N.v.t.
Ferroli Bluehelix Hitech RRT A A Ja CW5

verwarmingsmonteur

Intergas

Dit merk specialiseert zich al ruim 50 jaar in centrale verwarming en biedt talloze ketels aan, van de nieuwste hr-technologieën. Intergas heeft verschillende lijnen cv-ketels, zoals de Xtreme, de Superflow en de HReco. Samen met de comfort touch thermostaat en de comfort app houd u grip op uw energieverbruik.

Model cv-ketel Energielabel CV Energielabel warm water Hybrid ready? CW-waarde
Intergas Xtreme 30 A A Ja CW4
Intergas Hreco 24 A A Ja CW3
Intergas hr 28 A A Nee CW4

Nefit

Nefit levert producten van hoge kwaliteit met een hoog rendement. Dit is een dochtermerk van het merk Bosch en daarom bent u verzekerd van topkwaliteit. Nefit levert naast cv-ketels ook zonneboilers, warmtepompen en elektrische oplossingen voor als u liever van het gas af wilt.

Model cv-ketel Energielabel CV Energielabel warm water Hybrid ready? CW-waarde
Nefit 9000i A A Nee CW6
Nefit Proline Eco A A Nee CW4
Nefit Tronic Heat 3500 elektrische cv-ketel) D N.v.t. Ja N.v.t.

Remeha

De producten van Remeha hebben een lange levensduur en bieden een hoog rendement. Ook dit merk biedt een breed aanbod aan oplossingen, van standaard cv-ketels tot hybride warmtepompen en volledig elektrische warmtepompen. Ook bent u bij Remeha aan het juiste adres voor de nieuwste thermostaten waarmee u uw ketel zo zuinig mogelijk instelt.

Model cv-ketel Energielabel CV Energielabel warm water Hybrid ready? CW-waarde
Remeha Tzerra Ace A A Ja CW3
Remeha Avanta A A Nee CW3 tot CW5
Remeha Calora Tower A A Nee CW6

Vaillant

Ook dit topmerk biedt goede verwarmingsketels. Zij richten zich ook op eco-modellen, die niet alleen goed zijn voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. De meeste cv-ketels van dit merk hebben een energielabel A, maar in combinatie met een smarttheromstaat zoals de vSMART, sensoHOME en de sensoCOMFORT regelaat stijgt dit energielabel naar A+!

Model cv-ketel Energielabel CV Energielabel warm water Hybrid ready? CW-waarde
Vaillant ecoTEC exclusive A tot A+ A Nee 5CW tot 6 CW
Vaillant ecoFIT pro hr-ketel A A Ja CW3 tot CW5
Vaillant EcoCOMPACT A A Ja CW3 tot CW5

Kan ik in 2024 nog wel een cv-ketel kopen?

Ook in 2024 kunt u nog een cv-ketel kopen, maar het is ook verstandig om te kijken naar duurzame alternatieven. Vanaf 2026 bent u bijvoorbeeld verplicht om ook een warmtepomp te plaatsen bij het vervngen van een ketel.

Een duurzamer alternatief is gericht op de toekomst, waarbij we steeds minder afhankelijk moeten worden van fossiele brandstoffen zoals gas. Daarnaast wordt gas ook steeds duurder en zijn installaties die niet draaien op gas, dus ook een goede financiële beslissing.

Duurzame alternatieven voor een cv-ketel zijn bijvoorbeeld een warmtepomp, dit kn ook hybride in samenwerking met een standaard cv-ketel, zonneboiler of elektrische verwarming.

1. Warmtepomp

Dit is een installatie die warmte haalt uit de lucht, bodem, water of ventilatielucht. Deze warmte gebruikt de warmtepomp voor de cv-ketel en het warm water uit de kraan. U kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp, waar geen cv-ketel meer bij nodig is. Kiest u voor een hybride dan werkt de warmtepomp samen met een cv-ketel. De cv-ketel springt pas aan op het moment dat de warmtepomp niet voldoende warmte levert, vooral in de koude wintermaanden pas.

Een warmtepomp behaalt pas echt een goed rendement als uw huis goed geïsoleerd is. Wilt u verduurzamen, dan is het isoleren van uw huis een goede eerste stap. Bovendien is het slim om te kiezen voor zonnepanelen, zodat u de warmtepomp van uw eigen stroom kan voorzien. Zo bent u weer een stap dichterbij een energie neutrale woning!

Type warmtepomp Gemiddelde prijzen Besparing per jaar Terugverdientijd (met subsidie)
Lucht/water warmtepomp €5.000,- tot €10.000,- €550,- 11 jaar
Grond/water warmtepomp €20.000,- tot €30.000,- €800,- 13 jaar
Water/water warmtepomp €15.000,- tot €20.000,- €850,- 15 jaar
Hybride warmtepomp €8.000,- tot €15.000,- 70% van gasverbruik Afhnkelijk van verbruik
Warmtepomp boiler €3.000,- tot €5.000,- €180,- 13 jaar

Hybride warmtepomp

Met een hybride warmtepomp beespaart u anzienlijk op de gaskosten. De hybride warmtepomp is klein en werkt samen met een normale cv-ketel. De warmtepomp levert warmte en de cv-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtepomp niet snel genoeg kan leveren. Meestal is dit nodig in de winterperiode of wanneer u uw woning snel wilt opwarmen.

Elektrische warmtepomp

Met een elektrische warmtepomp bent u helemal van het gas af, er is geen cv-ketel meer nodig. Dit type warmtepomp is echter alleen geschikt voor woningen met een goede isolatie en de installatie is daarnaast behoorlijk groot. De warmtepomp heeft namelijk een groot voorraadvat voor warm water.

2. Zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit twee belangrijke delen: een stel zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor het warme water. De opgevangen zonne-energie verwarmt nu de vloeistof in de leidingen van de zonneboiler. Deze leidingen geven de warmte daarna af aan het water in het voorraadvat. Zo levert de zonneboiler warm water om bijvoorbeeld mee te douchen! Een zonneboiler is ook te combineren met een warmtepomp.

Wanneer is een zonneboiler een interessant alternatief?

Als u al zonnepanelen op het dak hebt liggen en er is nog plek over voor de zonnecollectoren, dan is het plaatsen van een zonneboiler een goede tweede stap om uw huis te verduurzamen. Een gemiddeld 4-persoons huishouden bespaart gemiddeld €170,- per jaar. Hoe meer zonnecollectoren u op het dak laat plaatsen, des te meer u bespaart.

Een zonneboiler kost ongeveer 3.000,-, dit is inclusief het installeren.

Soort huishouden Benodigd voorraadvat Besparing gas in m³ per jaar Besparing per jaar*
2 personen 2 m², 80 liter 120 m³ €300,-
4 personen 3,5 m², 150 liter 180 m³ €450,-
6 personen 5 m², 220 liter 240 m³ €600,-

*Let op: besparing bij een gemiddelde gasprijs van €2,56 per m³.

Waarom toch kiezen voor een cv-ketel?

Bovenstaande investeringen zijn mooi voor de toekomst en mogelijk zelfs verplicht. Maar het zijn wel vaak grotere investeringen dan ‘gewoon’ een nieuwe cv-ketel. Hoewel u vanaf 2026 verplicht bent een warmtepomp te plaatsen bij uw ketel, geldt dat natuurlijk alleen als u na 2026 een nieuwe cv-ketel koopt. Koopt u op dit moment een nieuwe cv-ketel, dan hoeft u nog geen warmtepomp aan te schaffen totdat de nieuwe ketel weer vervangen moet worden! Kortom: het is doorgaans een stuk goedkoper als u ‘gewoon’ kiest voor een nieuwe cv-ketel.

Kan ik voor de cv-ketel subsidie krijgen in 2024?

Ik ben toe aan het vervangen van mijn cv-ketel: kan ik een subsidie krijgen? Voor de aanschaf van een standaard hr-ketel is het niet mogelijk een subsidie aan te vragen. Kiest u voor een ketel in combinatie met een warmtepomp of zonneboiler, dan is het wel mogelijk een subsidie aan te vragen. De Envesteringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE) is een subsidie voor energiebesparende maatregelen.

Voor een hybride warmtepomp ligt het subsidiebedrag tussen de €1.950,- tot €3.000,-. Ook voor een elektrische warmtepomp of een bodem-warmtepomp kunt u een subsidie krijgen. Deze bedragen liggen tussen de €1.950,- en de €5.100,-.

Daarnaast kan het voorkomen dat er plaatselijke subsidies zijn waar u gebruik van kunt maken.

Tip: wel een cv-ketel kopen maar niet voldoende spaargeld? Dan kunt u met de Energiebespaarlening tegen een scherpe rente een mooie lening afsluiten. Dit kan alleen als u een oude vr-ketel of traditionele ketel vervangt met een hr-ketel. Wilt u een hr-ketel vervangen, dan krijgt u geen lening als u kiest voor een nieuwe hr-ketel.

Hoe herken ik een goede cv-monteur in Berkel en Rodenrijs?

  Voor werkzaamheden aan uw centrale verwarminging schakelt u het beste een ervaren cv-monteur uit Berkel en Rodenrijs in. Maar hoe herkent u een goede cv-installateur?

  Hieronder geven we u een paar praktische tips:

 • Tip 1: kies erkende verwarmingsmonteurs. Erkende verwarmingsmonteurs zijn lid van de installatiebranche vereniging Techniek Nederland of InstallQ.
 • Tip 2: vraag vrienden en familie om aanbevelingen. Kijk in uw omgeving of er iemand is die ervaring heeft met de installateur.
 • Tip 3: zoek online naar reviews om een goed beeld te krijgen van de kwaliteiten van de verwarmingsmonteurs.
 • Tip 4: kijk naar de prijs in de offerte. Hoe is deze opgebouwd, en wat als er onverwacht extra materiaal nodig is? Hoe duidelijker de offerte, des te betrouwbaarder het bedrijf.

Recent aangevraagde offertes bij de verwarmingsmonteurs

Cv-ketel vervangen in Barendrecht
Cv onderhoud in Brielle
Verwarming reparatie in IJssel
Nieuwe cv-ketel in Den Haag
Cv-storing verhelpen in Dordrecht
Hybride cv-ketel plaatsen in Gorinchem
Cv-monteur in Hellevoetsluis
Storing verhelpen in Maassluis
Nieuw expansievat plaatsen in Pijnacker
Cv-ketel onderhoud in Poortugaal
Verwarmingsketel vervangen in Spijkenisse
Combiketel plaatsen in Zwijndrecht


cv-monteur Berkel en Rodenrijs

Verwarmingsmonteur Berkel en Rodenrijs nodig? Gratis offerte!

Heb jij een verwarmingsmonteur uit Berkel en Rodenrijs nodig voor het installeren van een cv-ketel of het repareren van uw centrale verwarming? Met de hulp van een vakman weet u zeker dat uw cv-installatie veilig en zuinig werkt. Verwarmingsmonteur gezocht?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk een gratis en vrijblijvende prijsopgave krijgt toegestuurd. Kijk naar de prijs en de voorwaarden en profiteer zo van een scherpe prijs!