Verwarming Spijkenisse

Verwarmingsmonteur Spijkenisse

U schreeuwt het uit onder de douche! De kans is groot dat u een volle laag koud water over u heen hebt gekregen. Wij van Van Vliet Verwarming uit Spijkenisse begrijpen dat dit erg vervelend is en wij helpen u dan ook graag zo spoedig mogelijk uit de kou. Wij contacteren u direct met verwarmingsmonteurs bij u in de buurt. Zij kunnen rap uw CV-ketel repareren zodat uw centrale verwarming het gauw weer goed doet zodat u kunt genieten van uw warme douche. Via ons kunt u altijd in verbinding komen met een vakman uit (de omgeving van) Spijkenisse. Wij helpen u meteen bij het onderhoud en de reparatie van uw verwarming.

Direct contact
Een beller is sneller: 085 500 9961
Direct contact met een verwarmingsmonteur?

Bel naar 085 500 9961 voor direct contact, of neem contact op via het formulier!

Bel 085 500 9961
Direct contact

Wat doet een verwarmingsmonteur?

In sommige situaties is het noodzakelijk om een verwarmingsmonteur in te schakelen. Deze vakman kan bijvoorbeeld alle werkzaamheden rondom uw centrale verwarming uitvoeren. Denk hierbij aan het plegen van onderhoud, maar ook voor het verwijderen van een oud model en het installeren van een nieuw model. Een verwarmingsmonteur uit Spijkenisse kan echter ook voor kleinere werkzaamheden ingeschakeld worden. Denk aan het bijvullen van uw HRe-ketel, het vernieuwen van uw radiator, radiatorknop of thermostaat en het plaatsen van design radiatoren. Bovendien kan hij u van een persoonlijk advies voorzien als u de aanschaf van bijvoorbeeld een warmtepomp overweegt. De belangrijkste werkzaamheden van een verwarmingsmonteur zijn:

  • Het verwijderen en installeren van verwarmingsketels
  • Het plaatsen van nieuwe (design) radiatoren
  • Het vernieuwen van de thermostaat
  • Onderhoud aan de verwarmingsketel en rookgasafvoer
  • Bijvullen van de combiketel
  • Het uitvoeren een reparatie bij een defect

CV ketel kapot? Spoedservice!

Is uw CV-ketel kapot? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo is het mogelijk dat de thermostaat kapot gaat, of kunnen de leidingen bevriezen. Als u het vermoeden hebt dat de HR-ketel kapot is. Kijk dan eerste even of de gaskraan wel open is gedraaid en of uw kamerthermostaat hoog genoeg staat. Controleer ook of de stekker juist in het stopcontact zit. Is alles correct aangesloten? Dan bestaat er kans dat u een verwarmingsmonteur nodig hebt voor de reparatie van uw CV-ketel. Vul in dat geval het contactformulier in of bel naar 085 500 9961 voor service van een verwarmingsmonteur in en rond Spijkenisse. De monteurs van Van Vliet staan u ook graag bij voor het onderhoud van uw verwarmingsketel.

Onderhoud

Wilt u verhinderen dat uw verwarming het begeeft? Dan is onderhoud erg belangrijk. Eens in de twee jaar naar uw CV-ketel laten kijken is zeker niet overdreven. Zo bent u van een warm huis verzekerd. Als extra stukje service biedt een verwarmingsmonteur uit Spijkenisse ook een onderhoudscontract. Dit contract biedt ook een extra stuk zekerheid dat u geen slachtoffer wordt van een storing. In dit contract vormt u een overeenkomst voor regelmatig onderhoud en reparatie van uw verwarming. Zo voorkomt u een defect of storingsmelding!


Verwarmingsmonteur Spijkenisse

Reparatie

Is uw CV-ketel kapot en wil u hem repareren? Vraag uzelf dan eerst af of reparatie wel de beste handelswijze is. Ga eerst na hoe oud uw CV-ketel is. Als deze ouder dan 12 jaren is, dan is het in veel gevallen verstandig voor een nieuwe verwarmingsketel te kiezen. Een reparatie zal dan relatief duur uitvallen, terwijl u dan na enkele jaren toch een ander model moet laten plaatsen. Een verwarmingsmonteur helpt u met plezier bij het maken van de juiste keuze, en doet u graag aanbevelingen voor het aanschaffen van een HR-ketel.

storing cv-ketel

CV-ketel storing oplossen

Er zijn verschillende oorzaken voor het in storing raken van een CV-ketel. Voordat u met een monteur belt, is het een optie om zelf enkele zaken te controleren. Kijk ten eerste of de verwarmingsketel nog aanstaat. Brandt de gasvlam nog? Zit de stekker nog in het contact? Probeer ook altijd om de ketel te resetten. Sommige interne problemen worden hiermee direct opgelost. Een ander punt dat u zou kunnen controleren is de waterdruk. Deze moet minimaal op 1.5 bar staan wil de verwarming goed werken. Heeft u alles gecontroleerd en blijft het apparaat kapot? Neem dan contact op met onze cv-service via 085 500 9961.

cv-ketel vervangen Spijkenisse

Wanneer CV-ketel vervangen?

Zelfs met regelmatig onderhoud is de gemiddelde leeftijd van een verwarmingsketel niet langer dan 12 tot 15 jaar. Na verloop van tijd merkt u dat uw stookkosten verhogen, in dat geval is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwer model. Dit zal uw stookkosten doen dalen omdat u een optimaal rendement behaalt. Bovendien verhoogt dit de waarde van uw woning aanzienlijk. Wanneer u uw verwarming wilt vernieuwen, dient u een keuze te maken uit de vele verschillende merken en modellen. Wij raden u aan om in ieder geval te kijken naar een model met een hoog rendement, om zoveel mogelijk te kunnen besparen op de energiekosten.

levensduur cv-ketel Spijkenisse

Levensduur CV-ketel

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wanneer zij hun verwarming moeten vervangen door een nieuw exemplaar. Hier is echter geen vast antwoord op te geven. De levensduur van een verwarmingsketel wordt beïnvloed door de mate van onderhoud die u toepast, de mate van verbruik en daarnaast de kwaliteit van het apparaat. Gemiddeld gezien gaan de meeste apparaten zo’n 12 tot 15 jaar mee. Raakt de installatie eerder al regelmatig in storing? Dan is het mogelijk dat een reparatie niet afdoende werkt om het probleem te verhelpen, en dat het tijd is om een nieuwe hr-ketel te kopen. De mogelijkheden hiervan zijn zeer uitgebreid, maar elke hoogrendementsketel zorgt voor een besparing op de stookkosten.

CV-ketel installatie

Op het moment dat u graag een HR-ketel wilt laten installeren, dan is het verstandig om hiervoor de hulp van een erkend verwarmingsmonteur in te schakelen. Bij de installatie van een verwarming is namelijk een grote nauwkeurigheid vereist. De juiste installatie begint bij het vinden van de goede plek voor het apparaat. Zo is het vereist dat er om de ketel ruimte overblijft voor eventuele reparatie of onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast is het belangrijk om de afvoer van de rookgassen veilig te laten verlopen. Wanneer u de huidige VR installatie vervangt door een hoogrendementsketel, dan is er een aanzienlijke verbouwing voor deze afvoer vereist. Dankzij deze strengere eisen wordt echter het risico op koolmonoxidevergiftiging verkleind. De duur van de installatie is sterk afhankelijk van de noodzakelijke verbouwingen en de ruimte die beschikbaar is. Met het installeren zelf is de installateur over het algemeen een halve dag bezig, het verbouwen neemt soms wel enkele dagen in beslag. Laat u direct de radiator in de woonkamer vervangen door een designradiator? Dan zal ook dit ongeveer een halve dag in beslag nemen. Door klussen te combineren zult u echter wel besparen op de uiteindelijke kosten. Kijk daarnaast naar de mogelijkheden voor subsidie van de lokale en landelijke overheid.

verwarming installatie Spijkenisse

Rookgasafvoer vervangen

Een rookgasafvoer heeft een gemiddelde levensduur van 15 tot 20 jaar. Wanneer het tijd is om uw verwarmingsketel te vervangen, raden wij u aan om tegelijk ook de rookgasafvoer te vernieuwen. De rookgasafvoer is de schoorsteen die ervoor zorgt dat alle rookgassen die tijdens het verbrandingsproces vrijkomen, naar buiten worden afgevoerd. Door de rookgasafvoer direct te vernieuwen, weet u zeker dat de rookgasafvoer naadloos aansluit op uw nieuwe installatie. Bovendien heeft een verouderde rookgasafvoer grote nadelige gevolgen voor uw gezondheid omdat er mogelijk koolstofmonoxide in uw woning belandt. Wilt u een oude VR-ketel vervangen? Dan is de bestaande rookgasafvoer sowieso niet geschikt voor het nieuwe model. Meer weten over de gevaren? Kijk dan op de website van Rijksoverheid.

Heeft u een CV-ketel storing?

Bel naar 085 500 9961 voor direct contact met een installateur uit Spijkenisse!

085 500 9961
Direct contact

Verwarming op gas

In Nederland is op dit moment 95% van de woningen aangesloten op het aardgasnetwerk. Daarmee is het de meest populaire manier van verwarmen. Toch zit er een dalende lijn in dit percentage, omdat men steeds milieubewuster en zuiniger wilt leven. Klanten kiezen daarom steeds vaker voor alternatieven zoals een warmtepomp of zonneboiler. Klanten die op gas verwarmen doen dat in principe door middel van een gasketel. In dit geval is de gasketel verantwoordelijk voor de verbranding van gas, die water in een gesloten systeem verwarmd. Dit stroomt door de radiatoren wat uw woning uiteindelijk verwarmd. Een andere mogelijkheid is de gaskachel, al worden deze kachels steeds minder gebruikt.

hr ketel installatie Spijkenisse

HR-ketel

De Nederlandse overheid werkt er hard aan om zoveel mogelijk te besparen op de stookkosten. Daarom is het vanaf nu enkel toegestaan om een HR-ketel te plaatsen. De afkorting HR staat voor hoogrendement. Een HR-ketel is dan ook een verwarmingsketel die een aanzienlijk hoger rendement levert dan de standaard variant. Sommige HR-ketels hebben zelfs een 107% oplevering. Hoewel de installatiekosten van hoogrendementsketels relatief hoog liggen, zult u op de lange termijn aanzienlijk besparen op de energiekosten. Jaarlijks kan dit een verschil van enkele honderden euro’s opleveren. Laat een erkend verwarmingsmonteur wel altijd de installatie uitvoeren voor het beste resultaat en een lange levensduur.

hre-ketel

HRe-ketel

Als u een nieuwe installatie moet aanschaffen, dan kunt u een HRe-ketel overwegen. HRe-ketels werken grotendeels hetzelfde als een standaard hoogrendementsketel. De installatie verwarmt uw woning en levert warm water uit de kraan, maar daarnaast wekt deze combiketel elektriciteit op. Zodra de verwarming aanslaat genereert u naast warmte ook elektriciteit. Doordat u veel minder elektriciteit verbruikt, zal uw energierekening flink dalen! In een gemiddelde woning genereert een HRe-combiketel ongeveer 2.500kWh, wat ongeveer 65% tot 75% van het jaarlijks verbruik is. De kosten liggen wel een stuk hoger dan een standaard hoogrendementsketel. U betaalt ongeveer €10.000,- exclusief montagekosten.

Verwarming: elektrisch

Sinds de populariteit van zonnepanelen stappen steeds meer klanten uit Spijkenisse over op elektrische verwarming. Dit is namelijk een stuk voordeliger als u een groot deel van uw elektriciteit zelf opwekt door middel van de zonnepanelen. Er is de keuze uit elektrische hoofdverwarming of bijverwarming. Dit gebeurt in Spijkenisse vooral vaak door middel van vloerverwarming in één ruimte of het hele huis. Een andere optie die in Spijkenisse populair is, is de installatie van infrarood verwarming. Toch kiest men voornamelijk nog voor elektrische bijverwarming, omdat de meeste klanten nog niet voldoende energie opwekken om veel geld te besparen.

infrarood verwarming

Infrarood verwarming

Eén van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verwarmen en verwarming is de infrarood kachel. Er zijn diverse voordelen verbonden aan infrarood verwarmen. De grootste is dat u geen leidingen hoeft aan te leggen. Andere voordelen van een infrarood kachel zijn de besparing op de energierekening, de zorg voor een gezond binnenklimaat en de mogelijkheid tot ventilatie zonder dat u warmte verliest. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan de installatie van infrarood panelen. De eerste is dat er elektriciteitskabels moeten worden aangelegd om de panelen aan te kunnen sluiten. Daarnaast is het noodzakelijk om de infrarood verwarmingspanelen aan het plafond te bevestigen. Dit is soms een lastig klusje.

warmtepomp

Warmtepomp: duurzaam verwarmen

Naast een HR-ketel is het tevens een optie om te kiezen voor een warmtepomp om te bezuinigen op de energiekosten. Een warmtepomp is een apparaat dat omgevingsfactoren omzet tot energie: onder meer lucht, aarde en water zijn hiervoor geschikt. Bij een warmtepomp koopt u feitelijk een klein beetje energie in, om de gratis omgevingsfactoren om te zetten naar bruikbare energie. De prijs voor een warmtepomp is vrij aanzienlijk, maar hangt af van het soort warmtepomp waar u voor kiest. Over het algemeen is de water – water warmtepomp de duurste variant. Een verwarmingsmonteur uit Spijkenisse informeert u desgewenst graag over de opties en bijbehorende prijzen.

Merken CV-ketels

Wanneer u een nieuwe centrale verwarming wilt aanschaffen, heeft u ruime keuze uit diverse merken. Ook als u een verwarmingsmonteur uit ons netwerk inschakelt heeft u vrije keuze, en zit u niet vast aan een bepaald merk. De installateur kan u wel adviseren over de verkrijgbare merken. Zo weet hij als geen ander welk merk de langste levensduur heeft of welke modellen het best gewaardeerd worden. De meeste merken bieden diverse modellen voor verschillende prijzen. Zo kunt u met elk budget bij ieder merk terecht. Bij de aanschaf van een nieuw model raden wij u aan voornamelijk rekening te houden met het vermogen en de CW classificatie.

Atag

atag cv-monteurAtag is al sinds 1948 een speler op de markt voor huishoudelijke apparaten. De CV-ketels van Atag zijn degelijk en werden meerdere keren als beste getest bij De Consumentenbond. Een verwarmingsmonteur helpt u bij de installatie, het onderhoud en een eventuele reparatie van uw Atag-apparaat!

AWB

awb installateurOp zoek naar een merk voor centrale verwarming met ervaring? AWB is al sinds 1934 actief. De firma produceert verwarmingsketels, met uiterst zuinige HR-modellen, zoals ThermoElegance, ThermoMaster en Thermogrand. U bespaart op energiekosten, en dankzij ons onderhoud voorkomen we ieder defect!

Bosch

bosch cv-ketelBosch is een gerenommeerde speler op de markt voor CV-apparaten. Sinds 1886 opereert deze zaak, en het Duitse concern levert hoge kwaliteit CV-, HR-kerels en combiketels. Dankzij de verwarmingsservice van Bosch blijft uw systeem altijd in goede staat, en wordt er getracht iedere storing te voorkomen.

Ferroli

ferroli verwarmingsmonteurZoekt u bestendige CV-ketels? Ferroli is het merk waar u naar op zoek bent! Als geen ander investeert deze onderneming in duurzame techniek, met als direct gevolg een verlaagde energierekening. Een verwarmingsmonteur installeert uw Ferroli-ketel in no-time bij u thuis! Ook doen we eventuele reparaties.

Intergas

intergas monteurEen ervaren producent gezocht op het gebied van CV-techniek? Intergas is een merk waarmee u in zee kunt gaan. Al meer dan 50 jaren specialiseert het zich in centrale verwarming. Van CV-modellen tot vernieuwde HR-technologie: dit CV-concern biedt het! Maak gebruik van onze service voor installeren.

Nefit

nefit cv-ketel SpijkenisseNefit werkt al meer dan 30 jaar aan kwaliteitsproducten voor uw centrale verwarming. In met name het segment hoog rendement is het bedrijf uiterst ervaren. U geniet van energiezuinige verwarmings- techniek. Na het installeren helpen wij met periodiek onderhoud, waardoor we ieder defect of storing verhinderen.

Remeha

remeha verwarmingsmonteur SpijkenisseWilt u besparen op uw energiekosten? Kies Remeha, een bedrijf dat CV-apparatuur levert met hoog rendement. De apparaten gaan bovendien lang mee. Een defect of storing komt bij dit CV-merk niet vaak voor, maar dankzij onze snelle service geniet u tevens van een goede reparatie mocht u een probleem ervaren. Wij staan voor u klaar!

Vaillant

vaillant cv-ketel monteurBij Vaillant koopt u geweldige CV-, HR- en eco-modellen als CV-ketel. Dankzij de robuuste binnenzijde van deze apparaten gaan ze niet snel kapot. Vaillant bestaat al ruim 140 jaar en excelleert keer op keer met bestendige modellen voorzien van geïmplementeerde innovatieve functies die een optimaal rendement leveren.

CV-ketel bijvullen

Wanneer de verwarming een defect aangeeft, kan het zijn dat er een onderdeel kapot is gegaan. Het is echter waarschijnlijker dat de radiatoren ontlucht moeten worden, of dat de waterdruk te laag staat. In het laatste geval dient u de cv-ketel bij te vullen. Het bijvullen van een verwarmingsketel is een relatief eenvoudige klus die u zelf kan uitvoeren. Maak hiervoor gebruik van een vulslang, en houdt altijd een emmer en dweil bij de hand. Zorg ervoor dat tijdens het vulproces de waterdruk tussen de 1.5 en 2.0 atmosfeer komt te staan. Uw verwarming zal snel weer optimaal werken.

radiator vervangen

Radiator vervangen

Het monteren van een andere radiator is in de meeste gevallen pas nodig wanneer er slijtage aan de overgang tussen radiator en buizen ontstaat. Waarschijnlijker is dat u na verloop van tijd de aanblik van de radiatoren verouderd vindt, en daarom de radiatoren wil (laten) vernieuwen. Bij ons in Spijkenisse hebt u een ruime keuze uit vele soorten en maten radiatoren. Zo bieden wij eenvoudige modellen tegen lage prijzen, maar bent u bij ons tevens aan het juiste adres voor menig designradiator. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een radiator die eruit ziet als kunstwerk, of aan achter een valse muur weggewerkte verwarmingsbuizen.

designradiator

Designradiator

Stelt u hoge eisen aan de uitstraling van uw woon- of bedrijfsruimte? Dan vindt u de standaard radiators waarschijnlijk een doorn in het oog. Het is bij menig verwarmingspecialist dan ook een optie om een designradiator aan te schaffen. Een designradiator ziet er niet uit als een standaard radiator, maar zal zelfs een bijdrage leveren aan de unieke uitstraling van de ruimte. Voor een designradiator kunt u onder meer kiezen uit een radiator die eruitziet als een metalen kunstwerk, als houten plankjes of als een papieren omhulsel. De kosten voor een designradiator liggen natuurlijk hoger dan voor de standaardvariant, maar ook de pandwaarde stijgt hierdoor.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan bij een specialist uit uw regio.

085 500 9961
Gratis offerte
radiatorknop vervangen

Radiatorknop vervangen

Wanneer de radiatorknop is afgebroken, dan is het een optie om eigenhandig een vervangend exemplaar te monteren. Bij de meeste bouwmarkten zijn er verscheidene radiatorknoppen te koop, die u vervolgens gemakkelijk over de kraan heen draait. Wilt u niet een nieuwe radiatorknop, maar een nieuwe kraan? Dan is de klus aanzienlijk lastiger. Wij adviseren om in dit geval contact op te nemen met een erkend verwarmingsinstallateur uit ons bedrijf. Deze zal de radiatorkraan snel en vakkundig vernieuwen, door bijvoorbeeld een thermostatische radiatorkraan. Meer weten? Bel dan naar 085 500 9961 of vul het contactformulier in. Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden, of zorgen voor direct praktische ondersteuning.

thermostaat vervangen

Thermostaat vervangen

Tegenwoordig werken steeds meer energieleveranciers met een slimme thermostaat. Een dergelijke thermostaat geeft aan op welke momenten het energieverbruik het hoogst is, en u kunt hierop ook de gewenste temperatuur (op afstand) instellen. Een slimme thermostaat kost in sommige gevallen extra geld, maar menig leverancier laat deze ook zelf installeren, omdat het zo handiger is het verbruik van klanten bij te houden. Wilt u graag een nieuwe thermostaat? Kijk dan bij uw eigen energieleverancier naar de opties. Het daadwerkelijke vernieuwen van de thermostaat is geen lastige klus, vaak is dit binnen het kwartier afgerond. Eventueel kunt u dit dan ook zelf afhandelen.

wetgeving cv-ketel

Europese wetgeving

Het behoud van fossiele brandstoffen en de beperking van het verbruik daarvan staat hoog op het actielijstje van de Europese Commissie. Daarom hebben zij in september 2015 de wetgeving voor de verkoop van verwarmingsketels aangepast. Sinds september is het niet meer toegestaan om een Verbeterd Rendement te verkopen. Dit levert voor de meeste Nederlandse huishoudens geen problemen op. Een kleine 10% zal echter wanneer zij hun verwarming moeten vervangen, te maken krijgen met een aanzienlijke verbouwing om de rookafvoer aan te laten sluiten op een HR installatie. Een verwarmingsmonteur uit Spijkenisse kan u hierover van meer informatie voorzien.

verwarming reparatie en onderhoud Spijkenisse

Onderhoudscontract

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw verwarmingsketel. Als u er zeker van wilt zijn dat uw gasketel regelmatig goed onderhouden wordt, dan raden wij u aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Met een onderhoudscontract weet u zeker dat uw ketel het altijd doet. Er is keuze uit verschillende soorten contracten. In het meest basis contract komt de verwarmingsmonteur uit Spijkenisse de ketel regelmatig controleren en onderhouden. Mocht er tussendoor een reparatie nodig zijn, dan brengt dit extra kosten met zich mee. Het is echter ook mogelijk om een contract af te sluiten waarbij u dag en nacht de monteur kunt bellen voor een reparatie, zonder extra kosten.

Werkgebied Spijkenisse

24 uurs spoedservice

Als u in de kou staat, is het prettig om dit zo spoedig mogelijk achter de rug te hebben. Daarom heeft uw verwarmingsmonteur een 24 uurs spoedservice om te zorgen dat het probleem met uw centrale verwarming weer gauw verholpen is. In de regio van Spijkenisse staan veel bedrijven dag en nacht voor u klaar om het defect op te lossen.

Direct contact: 085 500 9961

Uw verwarmingsmonteur wacht alleen nog op uw telefoontje om het onderhoud of de reparatie van uw centrale verwarming op zich te nemen. Wij werken samen met verschillende monteurs in de buurt van Spijkenisse. Er bevindt zich altijd een monteur bij u in de buurt. Dus bent u het slachtoffer geworden van een koude douche, niet werkende vloerverwarming of een defecte CV-ketel? Bel 085 500 9961 om een afspraak te maken met een verwarmingsmonteur. Altijd snel ter plaatse, dat is service!

085 500 9961