Verwarming Capelle aan den IJssel

Verwarmingsmonteur Capelle aan den IJssel

Hebt u last van borrelende verwarmingsbuizen? Hebt u een vraag over de voordelen van een warmtepomp? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een infrarood verwarming? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Elke verwarmingsmonteur uit ons bedrijf heeft een ruime ervaring met de installatie, reparatie en het onderhoud van verwarmingsketels, en is u dan ook met alle plezier van dienst. Zo kunnen wij onder meer zorgen voor de reparatie van een kapot onderdeel, of de installatie van een warmtepomp. Daarnaast is het ook mogelijk om een verwarmingsmonteur in te schakelen voor advies over het vernieuwen van uw volledige verwarming of tips voor een beter onderhoud. Wij helpen u met alle plezier verder.

Direct contact
Een beller is sneller: 085 500 9961
Direct contact met een verwarmingsmonteur?

Bel naar 085 500 9961 voor direct contact, of neem contact op via het formulier!

085 500 9961
Direct contact

Wat doet een verwarmingsmonteur?

Een verwarmingsmonteur heeft verschillende werkzaamheden op het gebied van verwarmingen. Zo is een verwarmingsmonteur uit Capelle aan den IJssel uiteraard beschikbaar voor de montage, oftewel de installatie van een verwarmingsketel. De installatie van ketels vraag om ervaring en vakkennis. Hij zal allereerst de oude onderdelen verwijderen en vervolgens de nieuwe verwarmingsketel installeren. Ook de kranen en het expansievat worden vernieuwd. Tot slot zal hij de nieuwe installatie inregelen en afstellen. Gaat er na verloop van tijd iets kapot? Een verwarmingsmonteur uit Capelle aan den IJssel kan ook een reparatie uitvoeren. U kunt hem tot slot ook inschakelen voor het onderhoud van de installatie. Onderhoud is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat u lang van het apparaat zult genieten. In het kort zijn de taken van een verwarmingsmonteur:

  • Installeren
  • Repareren
  • Onderhouden

CV ketel kapot? Spoedservice!

Wanneer er een defect aan de verwarming is, dan is het van belang om deze zo spoedig mogelijk te verhelpen. Een storing is meestal een eerste teken van een waterlekkage of grotere problemen. Vermoedt u dat er een onderdeel kapot is? Bel dan vandaag nog naar onze spoedservice via 085 500 9961. Deze service is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar, ook midden in de nacht. Is er iets kapot gegaan en neemt u contact met ons op? Dan zorgen wij er voor dat u binnen korte tijd een erkend verwarmingsmonteur uit Capelle aan den IJssel bij u is om een reparatie uit te voeren.

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat uw CV-ketel een zo lang mogelijke levensduur krijgt, dient u het nodige onderhoud toe te passen. Het onderhoud dat u zelf mag uitvoeren voor een verwarmingsketel is het bijvullen van de waterdruk, het ontluchten van de radiatoren en het reinigen van de buitenzijde van het apparaat. Daarnaast bestaan er ook delen van het onderhoud dat u niet eigenhandig mag afhandelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het controleren van het expansievat en de warmtewisselaar op defecten. Wilt u het onderhoud reguleren? Kies er dan voor om een onderhoudscontract af te sluiten bij een verwarmingsmonteur uit Capelle aan den IJssel.


verwarmingsmonteur Capelle aan den IJssel

Reparatie

Wanneer een onderdeel van de verwarming kapot gaat, dan is het in veel gevallen voldoende om deze te laten repareren. Een reparatie hoeft niet veel te kosten, en kan ervoor zorgen dat de CV-ketel vervolgens nog jarenlang meegaat. Wilt u weten of een reparatie noodzakelijk is, of dat de plaatsing van een nieuwe verwarming een beter alternatief is? Ook daarbij biedt een verwarmingsmonteur u graag ondersteuning. Bij een storing zal de monteur het hele apparaat controleren, een mogelijke reparatie uitvoeren of u informeren over de keus voor een nieuw model. Onze verwarmingsmonteur helpt u met alle plezier verder.

storing oplossen cv-ketel Capelle aan den IJssel

CV-ketel storing oplossen

Een defect van de verwarming kan door verschillende dingen veroorzaakt worden. Een veelvoorkomend probleem is een te lage waterdruk. Als de waterdruk onder de 1.5 bar komt te staan dan zullen de radiatoren niet goed warm worden, en zal ook de temperatuur in huis niet stijgen. Dit kunt u oplossen met het bijvullen van de CV-ketel. Overige storingen worden veroorzaakt wanneer een onderdeel, zoals het expansievat of de warmtewisselaar kapot is geraakt. Een dergelijk defect kunt u niet zelf verhelpen, maar moet door een verwarmingsmonteur worden opgelost. Onze specialist uit Capelle aan den IJssel is u met plezier van dienst bij reparatie of onderhoud.

cv-ketel vervangen Capelle aan den IJssel

Wanneer CV-ketel vervangen?

Het vervangen van een CV-ketel kan vanwege een aantal zaken noodzakelijk zijn. Zo adviseren wij ten eerste om de verwarmingsketel te vernieuwen wanneer deze ouder is dan 15-20 jaar. Na deze periode zal namelijk het rendement van de verwarming sterk verminderen en zult u met een modernere CV-ketel ook aanzienlijk besparen op de stookkosten. Een andere reden voor de vervanging van een verwarmingsketel is een regelmatige storing of een kapot onderdeel. Wanneer het geen optie is om hier een reparatie op uit te voeren, dan is een nieuwe CV-ketel de beste oplossing. Wij helpen u graag verder.

levensduur van cv-ketel

Levensduur CV-ketel

Een CV-ketel zal gemiddeld ongeveer 12 tot 15 jaar meegaan, voordat het noodzakelijk is om deze te vervangen. Dit is in ieder geval noodzakelijk bij een regelmatig storing, maar ook zonder storingen is vervanging op een gegeven moment vereist. Blijft uw verwarming goed werken, ondanks dat deze meer dan 15 jaar oud is? Dan nog zullen wij adviseren om de verwarmingsketel te vernieuwen. Dit heeft met name te maken met een verlaagd rendement van het oude apparaat en daarmee een groter verbruik van fossiele brandstoffen. Tegenwoordig wordt in de meeste woningen in Capelle aan den IJssel een HR (hoog rendement) verwarmingsketel geplaatst. Dit zal u tot honderden euro’s aan energiekosten per jaar schelen.

CV-ketel installatie

Eén van de vragen die onze klanten regelmatig stellen is of zij zelf de installatie van een verwarmingsketel mogen afhandelen. Het antwoord hierop is een eenvoudig: nee. Voor vrijwel elke HR-ketel is het vereist om de ondersteuning van een ervaren verwarmingsmonteur te vragen. De monteur helpt u allereerst bij het verwijderen van het oude apparaat, en controleert vervolgens de bestaande aansluitingen. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld noodzakelijk om de rookgasafvoer aan te passen. Een dergelijke verbouwing dient u eveneens over te laten aan een erkend vakman. Als aan alle veiligheid- en duurzaamheideisen voor de aansluitingen is voldaan, dan zal een installateur uit ons bedrijf het nieuwe apparaat installeren. Bij deze installatie houdt hij rekening met zowel de Nederlandse als Europese eisen voor verwarmingsinstallaties. Eén van deze eisen is dat er minstens 10 centimeter aan de zijden van de ketel over moet blijven voor eventueel onderhoud op een later moment. De tijd die een installateur uit Capelle aan den IJssel kwijt is aan de installatie hangt af van de mate van verbouwing die noodzakelijk is, en het soort model dat u laat plaatsen. Over het algemeen moet u wel rekening houden met minimaal één dag werk. Bij een verbouwing loopt de klusduur soms op tot enkele dagen.

installatie van de verwarming Capelle aan den IJssel

Rookgasafvoer vervangen

Een rookgasafvoer zorgt ervoor dat rookgassen veilig worden afgevoerd. Dit onderdeel gaat gemiddeld zo’n 15 jaar mee. In de verwarmingsinstallatie ontstaat namelijk een condensatieproces waarbij zuur vrijkomt. Dit zuur tast op en duur de rookgasafvoer aan en als u deze niet op tijd vervangt dan is het mogen dat de rookgasafvoer beschadigd raakt. Dit is erg gevaarlijk omdat scheuren en gaten in de rookgasafvoer kunnen resulteren in het vrijkomen van rookgassen in uw huis in Capelle aan den IJssel. Een onvolledige verbranding van rookgassen is de meest voorkomende oorzaak van koolmonoxidevergiftiging. Wacht dus nooit te lang met het vernieuwen van de rookgasafvoer! Meer weten over de gevaren? Kijk dan op de website van Rijksoverheid.

Een koude verwarming én koud water uit de douche?

Onze verwarmingsmonteur uit Capelle aan den IJssel is u graag van dienst, bel: 085 500 9961 voor direct contact!

085 500 9961
Direct contact

Verwarming op gas

Wist u dat in Nederland maar liefst 95% van de woningen op het aardgasnet is aangesloten? Samen gebruiken we ieder jaar veel gas. De hoogrendementsketel is niet voor niets de meest gebruikte optie voor de verwarming. Toch gaat men steeds meer op zoek naar duurzame verwarming om de negatieve verandering van het klimaat te beperken. Voorheen werden woningen in Capelle aan den IJssel vooral verwarmd met behulp van losse gaskachels. Deze zijn, vooral als u in meerdere kamers stookt, totaal niet energiezuinig waardoor de losse gaskachels niet veel meer voorkomen. Tegenwoordig ziet u vrijwel altijd de hoogrendementsketel en af en toe de HRe-ketel.

hr-ketel

HR-ketel

Wanneer u ervoor kiest om een nieuwe CV-ketel te plaatsen, dan krijgt u de keus uit een ruim assortiment aan mogelijkheden. Vanwege de besparing op het verbruik van fossiele brandstoffen is het tegenwoordig verplicht om minimaal te kiezen voor een HR-ketel. Het grote voordeel van een HR-ketel is dat deze de waterdamp die tijdens het verwarmingsproces vrijkomt niet afvoer, maar opnieuw gebruikt. Dit betekent dat elke HR-ketel een rendement van meer dan 100% oplevert. Het nadeel van de installatie van een HR-ketel is dat hier strenge eisen aan verbonden zitten, vaak is dan ook een relatief grote verbouwing vereist voordat de installatie mogelijk is.

hre-ketel

HRe-ketel

Een HRe-ketel verwarmt uw woning in Capelle aan den IJssel en zorgt voor warm water, maar tegelijkertijd wordt er ook elektriciteit gegenereerd. Een HRe-ketel is namelijk voorzien van een ingebouwde heteluchtmotor welke aangaat als de verwarming aanslaat. Deze motor werkt op aardgas en wekt elektriciteit op. U behaalt dus hetzelfde rendement als een hoogrendementsketel maar tegelijkertijd verbruikt u veel minder stroom van het elektriciteitsnet. Toch heeft de HRe-ketel ook een nadeel en dat is de hoge aanschafprijs. Het duurt vele jaren voordat u de investering terug verdient. Een HRe-ketel is daarom alleen geschikt voor huishoudens welke ieder jaar meer dan 1.800 m³ aan gas verbruiken.

Verwarming: elektrisch

Een elektrische kachel gebruikt erg veel energie. Elektrische verwarming is daarom niet vaak iemands eerste keuze. Wilt u toch elektrische verwarming? Gebruik deze dan voornamelijk als bijverwarming voor een kamer tijdens de wintermaanden en alleen als u dit echt wenst als hoofdverwarming. Daarnaast is het een optie om elektrische verwarming toe te passen in ruimtes waarin u kort verblijft. Een elektrische kachel is namelijk erg snel warm. Dit is fijn als u ’s ochtends tijd wilt doorbrengen in een warme badkamer. Het is eventueel wel interessant om te kiezen voor elektrische verwarming als u een warmtepomp hebt in combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming.

infrarood verwarming

Infrarood verwarming

Eén van de nieuwste ontwikkelingen binnen de verwarming branche is de infrarood verwarming. Infrarood verwarmen gebeurt met behulp van elektriciteit en speciale panelen die aan de muur of het plafond worden gemonteerd. Dit heeft als voordeel dat u geen radiator of verwarmingsbuis meer in huis heeft. Overige voordelen van infrarood verwarming zijn een meer constante temperatuur in huis. Dit zorgt onder meer voor een beter woonklimaat en een kleinere kans op ongedierte. Het nadeel van infrarood verwarmen is dat er wel extra elektriciteitsdraden en –groepen moeten worden geplaatst. Wij informeren u graag verder over infrarood panelen.

warmtepomp installatie

Warmtepomp: duurzaam verwarmen

Naast de HR-ketels bestaan er nog vele andere duurzame oplossingen voor het verwarmen van warm water. Eén van de mogelijkheden is de plaatsing van een warmtepomp. Een warmtepomp is een apparaat dat omgevingsfactoren gebruikt voor het genereren van bruikbare energie. Bijvoorbeeld water, aarde en lucht vormen hiervoor mogelijk bronnen. Omdat de keus voor een warmtepomp zorgt voor hoge kosten, maar het op lange termijn wel een grote energiebesparing oplevert, is het een optie hiervoor een subsidie aan te vragen. De landelijke overheid vereist dan wel dat u minimaal twee energiezuinige maatregelen toepast. Combineer de warmtepomp bijvoorbeeld met zonnepanelen of een vorm van woningisolatie.

Merken CV-ketels

Als u op zoek gaat naar een nieuwe verwarmingsinstallatie dan zult u er al gauw achter komen dat u uit vele verschillende producten kunt kiezen. Allereerst hebt u de keuze uit vele modellen maar er moet ook een keuze worden gemaakt uit de gewenste CW en de benodigde capaciteit. Daarnaast zijn er ook nog vele merken die verwarmingsketels aanbieden, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Er zijn een aantal factoren waar u op kunt letten als u een keuze gaat maken tussen de merken. Denk hierbij aan de prijzen, garantie en reviews. U vindt hier een overzicht van 8 bekende merken en diens unieke voordelen.

Atag

atagEen bekend merk op het gebied van verwarmen en verwarming is ATAG. De producten van ATAG zijn meerdere jaren achter elkaar als beste uit de test gekomen. Met name de combiketels scoren hoge ogen. Wilt u een HR-ketel met losse boiler bestellen? Ook dat is een optie bij de specialisten van ATAG.

AWB

awb verwarmingZoekt u naar een verwarmingsketel van een hoge kwaliteit maar tegen een lage prijs? Overweeg dan de artikelen van AWB. Zij bieden naast verwarmingsketels ook thermostaten, zonneboilers en hybride systemen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij geven u met plezier meer informatie over opties en prijzen.

Bosch

bosch cv-ketel monteurEen bedrijf dat al lange tijd oplossingen biedt op het gebied van duurzame energie en verwarmingsystemen is Bosch. Bosch is al in 1886 in Duitsland opgericht, en is sindsdien uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf. Bosch is expert in het plaatsen van centrale verwarmingssystemen en vele duurzame oplossingen.

Ferroli

ferroli verwarmingsmonteurEen merk dat sterk gericht is op duurzaamheid en energiezuinige oplossingen is Ferroli. Ferolli is een Italiaans bedrijf dat 50 jaar geleden is opgericht, en dat actief bezig is met het innoveren van hun producten. Ondertussen kozen al meer dan 1 miljoen Nederlanders een product van Ferroli. U profiteert gegarandeerd van een hoogwaardige kwaliteit.

Intergas

intergasWie maar weinig ruimte in huis heeft, doet er goed aan om een combiketel te kopen. Combiketels bieden zowel warm water als verwarming. Bij Intergas verkoopt men menig combiketel die uitstekend gewaardeerd wordt door onze klanten uit Capelle aan den IJssel. Zo bieden zij onder andere de Intergas Kombi Kompakt aan. Wij informeren u graag.

Nefit

nefit cv-ketel reparatieBij Nefit heeft men al meer dan 100 jaar ervaring met het ontwikkelen van CV- en HR-ketels. Hun producten vormen niet alleen een geschikt keuze voor particulieren, ook voor op de zakelijke markt hebben zij diverse verwarmingssystemen ontwikkeld. Sinds 2004 is Nefit overgenomen door Bosch, en kunt u de artikelen van Nefit onder de artikelen van Bosch vinden.

Remeha

remeha storingBij Remeha biedt men een heel assortiment aan artikelen aan, die ervoor zorgen dat het verwarmen van uw woning in Capelle aan den IJssel steeds makkelijker wordt. Zo bent u bij hen onder andere aan het juiste adres voor kamer-thermostaten, boilers, combiketels en hoogrendementsketels. In 2014 kreeg Remeha de titel best managed company vanwege hun goede bedrijfsvoering.

Vaillant

vaillant monteurEén van de andere merken die een groot internationaal aanzien heeft vergaard is Vaillant. Vaillant levert in meer dan 80 landen kwalitatieve verwarmingsproducten. Om de kwaliteit van hun assortiment te waarborgen heeft men bij Vaillant een eigen reparatie- en onderhoudsservice. Wilt u hierover meer informatie krijgen? Wij helpen u graag verder.

CV-ketel bijvullen

Zoals al aangegeven is het bijvullen van de CV-ketel een deel van het onderhoud dat u zelf zou kunnen uitvoeren. Voor het bijvullen van de verwarming hebt u enkel een vulslang nodig, die u koppelt aan de waterkraan en de vulkraan. Draai eerst de waterkraan open, en laat de vulslang vollopen. Daarna kunt u de vulkraan openzetten. Vul de waterdruk bij tot tussen de 1.5 en 2.0 bar en controleer daarna of het nodig is een radiator te ontluchten. Hebt u geen vulslang voor het bijvullen van het water? Dan is het ook een oplossing om gebruik te maken van een trechter.

radiator kapot

Radiator vervangen

Een radiator is een essentieel onderdeel van de verwarming, toch krijgen wij regelmatig de vraag of het mogelijk is om de radiator weg te werken in huis. Een mogelijk oplossing hierin is het plaatsen van een designradiator. Een designradiator wordt gemaakt met als doel de radiator te verbergen. Dit kan bijvoorbeeld door het de uitstraling te geven van een houten muurtje, of als een papieren of roestvrijstalen kunstwerk. Bent u benieuwd naar de vele designradiatoren uit ons assortiment? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij helpen u met alle plezier bij het maken van een keuze.

designradiator Capelle aan den IJssel

Designradiator

Wij gaven hierboven al aan dat het een mogelijkheid is in plaats van een standaard radiator een designradiator te laten monteren door een erkend verwarmingsmonteur. Het voordeel van de designradiator is dat de uitstraling past bij uw interieur. De plaatsing van een designradiator is daarmee ook positief ten aanzien van de prijswaarde van het pand. De installatie van designradiatoren is soms erg lastig, omdat het een specifieke aansluiting vraagt. Wij adviseren daarom om altijd te overleggen met een verwarmingsmonteur over de mogelijkheden en bijbehorende kosten. Op deze manier weet u zeker dat de designradiator te plaatsen is bij u thuis, en voorkomt u eventuele problemen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan bij een specialist uit uw regio.

085 500 9961
Gratis offerte
radiatorknop vervangen

Radiatorknop vervangen

Een radiatorknop kan kapot gaan door een ongelukkige botsing of als hij te veel is gebruikt. Het monteren van een radiatorknop is niet heel ingewikkeld, en u kunt een nieuw exemplaar kopen bij de lokale bouwmarkt in Capelle aan den IJssel. Hier vindt u meestal ook speciale thermostatische radiatorknoppen die de warmteregulatie vereenvoudigen. Is er een probleem met de radiatorkraan? Dan kunt u proberen zelf een reparatie uit te voeren met behulp van metaalpasta. Werkt dit niet? Stel u dan in verbinding met een ervaren verwarmingsmonteur. Deze kan u helpen bij het repareren van de radiatorkraan, voor een optimale warmte.

slimme thermostaat installeren

Thermostaat vervangen

De thermostaat is een standaard deel van het verwarmingsysteem dat over het algemeen weinig aandacht vraagt. De thermostaat blijft lange tijd in optimale kwaliteit, zelfs als u al een andere verwarmingsketel hebt laten monteren. Een nieuwe thermostaat is dan ook alleen maar nodig om het verbruik beter in kaart. Dit is een optie met de zogeheten slimme thermostaat. Deze thermostaat houdt dagelijks bij hoeveel energie u verbruikt, en geeft u daarmee inzicht in opties voor het besparen van energie. Daarnaast kunt u een slimme thermostaat meestal koppelen aan een app. Hiermee bedient u de verwarming op afstand, zodat u altijd van een aangename temperatuur geniet.

vr-ketels wetgeving

Europese wetgeving

In Nederland volgen wij niet alleen Nederlandse wetten op het gebied van energiezuinigheid, maar ook Europese wetgeving. Aan het eind van 2015 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd op het gebied van energie en het plaatsen van verwarmingstoestellen. Deze regels zijn vastgelegd in de Europese Ecodesignverordening. Hierin staat bijvoorbeeld dat het vervangen verwarmingsketels niet verplicht is, maar dat er bij plaatsing van een nieuw exemplaar deze moet voldoen aan strenge minimumvereisten. Dit betekent dat u ofwel een condensatieketel moet installeren, of moet kiezen voor overige duurzame oplossingen zoals zonne-energie.

onderhoud en reparatie van cv-ketel Capelle aan den IJssel

Onderhoudscontract

Weet u niet hoe u zelf onderhoud moet plegen aan uw verwarmingsinstallatie? Het is mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Als u dit doet dan komt er eens per jaar of per twee jaar een verwarmingsmonteur langs om de verwarmingsinstallatie schoon te maken en te controleren op eventuele gebreken. Het is belangrijk om te bekijken wat er precies inclusief is bij een onderhoudscontract. Bij deze ene moet u nog onderhoudskosten en voorrijkosten betalen, bij de andere is dit allemaal inbegrepen. Kijk daarnaast of het bedrijf ook in het weekend en ’s avonds beschikbaar is, hoe vaak de installatie onderhoud krijgt en of u bij een storing gegarandeerd dezelfde dag nog wordt geholpen.

Werkgebied Capelle aan den IJssel

24 uurs spoedservice

Is er een defect aan de verwarming, en vermoedt u dat er iets kapot is? Neem dan direct contact op met een verwarmingsmonteur uit ons bedrijf in Capelle aan den IJssel via 085 500 9961. Wij zullen er dan voor zorgen dat er binnen korte tijd een expert bij u langs om een reparatie uit te voeren of iets te vervangen. Zo geniet u snel van een optimaal wooncomfort.

Direct contact: 085 500 9961

Bent u op zoek naar een erkend verwarmingsmonteur uit Capelle aan den IJssel die u kan helpen bij de reparatie of installatie van een CV-ketel? Hebt u een vraag over het vullen of ontluchten van de verwarming? Of wilt u weten wat de prijs wordt voor het vervangen van uw huidige verwarmingsketel of een vloerverwarming? Stel u dan met ons in verbinding. Geef uw wensen door via het contactformulier of bel voor direct contact met een verwarmingsmonteur via 085 500 9961. Wij zijn u graag van dienst.

085 500 9961