Verwarming Montfoort

Verwarmingsmonteur Montfoort

Zit u in een koud huis omdat uw verwarming niet doet wat ervan verwacht wordt? Dit is een vervelend probleem. Zeker als de koude dagen er weer aan zit te komen. Het kan zijn dat uw CV-ketel kapot is, maar ook andere zaken kunnen ten grondslag liggen aan een defecte verwarming. De verwarmingsmonteur van Van Vliet is de aangewezen persoon om dit op te lossen. De verwarmingsmonteur zal de oorzaak achterhalen, en indien nodig direct de reparatie afhandelen. Dankzij onze hulp is een kapot onderdeel van de installatie in no time verholpen. Wij werken met een team van monteurs in de gehele provincie, waardoor wij altijd gauw bij u op locatie zijn in Montfoort. U bereikt ons eenvoudig via servicenummer: 085 500 9962.

Direct contact
Een beller is sneller: 085 500 9962
Verwarmingsmonteur uit Montfoort inschakelen?

Bel naar 085 500 9962 voor direct contact, of neem contact op via het formulier!

085 500 9962
Direct contact

Wat doet een verwarmingsmonteur?

De werkzaamheden van een verwarmingsmonteur uit Montfoort lopen erg uiteen. In principe kunt u een verwarmingsmonteur inschakelen voor allerlei zaken rondom uw centrale verwarming. Bijvoorbeeld als u toe bent aan een nieuwe installatie, of voor een reparatie wanneer de verwarmingsketel kapot is gegaan. Het is echter ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Met het juiste onderhoud verlengt u de levensduur en zorgt u voor het behoud van het rendement. Ook bij kleinere werkzaamheden is het mogelijk om de hulp van een verwarmingsmonteur uit Montfoort in te schakelen. Hierbij kunt u denken aan het bijvullen van de gasketel of het plaatsen van design radiatoren. Over het algemeen voert een verwarmingsmonteur de volgende werkzaamheden uit:

  • Het vervangen van uw installatie
  • Een reparatie bij een defect
  • Het vervangen van een radiator of radiatorknop
  • Het vervangen van de thermostaat
  • Het vervangen of repareren van de rookgasafvoer
  • Het plegen van onderhoud aan uw installatie

CV ketel kapot? Spoedservice!

Als uw CV-ketel het begeeft, dan is dit natuurlijk zeer vervelend. Niemand zit graag in een onverwarmd huis. Om te voorkomen dat uw centrale verwarming kapot gaat is het belangrijk om regelmatig onderhoud te laten plegen. Eens in de 2 jaar is een prima maatstaf om hierbij aan te houden. Door periodiek onderhoudswerk wordt de kans een stuk kleiner dat u onverwachts reparatie dient te plegen aan uw verwarming. Voordat u een vakman erbij roept kunt u een aantal dingen zelf controleren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de gaskraan van het systeem open staat. De stekker moet in het stopcontact zitten en de thermostaat dient hoog genoeg te staan. Als uw CV-ketel een waakvlam heeft moet deze ook aan staan. Heeft u dit gecontroleerd en alles is in orde? Dan is het verstandig een verwarmingsmonteur in te schakelen voor een reparatie of de installatie van een nieuwe verwarming.

Onderhoud

Het onderhoud van uw CV-ketel is erg belangrijk om een defect op een vervelend tijdstip te voorkomen. Door regelmatig onderhoud laat een eventuele reparatie van uw centrale verwarming ook langer op zich wachten. Voor het beste rendement en effect, kunt u een onderhoudscontract afsluiten. Hierin wordt vastgesteld dat de verwarmingsmonteur eens in een bepaalde periode uw centrale verwarming komt controleren en daarna eventueel onderhoudswerk uitvoert. Hierdoor hoeft u zelf niet te onthouden dat er eens in het jaar weer een verwarmingsmonteur langs dient te komen en verkleint u dus de kans dat er op een ongewenst moment een probleem optreedt, of dat een onderdeel kapot gaat.


verwarmingsmonteur Montfoort

Reparatie

Bij de reparatie van uw CV-ketel is het verstandig om een aantal zaken in acht te nemen. Is het lucratief om een reparatie uit te voeren? Of kunt u beter naar vervanging kijken? Bij een CV-ketel van 12 jaar of ouder is het wijs om een nieuw apparaat te overwegen, aangezien de reparatie en het onderhoudswerk aan oudere modellen vaak een kostbare zaak is. Ook is het bij oude verwarmingsketels regelmatig zo dat het plaatsen van een zuiniger ketel of warmtepomp op de lange duur financieel voordeliger is. De verwarmingsmonteurs in en rond Montfoort helpen u met plezier bij het beoordelen van de situatie.

storing cv-ketel Montfoort

CV-ketel storing oplossen

Wanneer een CV-ketel een storing aangeeft, dan kunnen hiervoor diverse redenen bestaan. Wij begrijpen dat u bij storingen het liefst zo snel mogelijk een monteur wilt bellen, maar in veel gevallen is het een optie om zelf het probleem te verhelpen. Kijk bijvoorbeeld eerst of de gasvlam nog brandt en of de stekker in het contact zit. Daarnaast is het noodzakelijk dat de waterdruk in de ketel boven de 1.5 bar staat. Is dit niet het geval? Vul dan de waterdruk bij, en kijk of u hiermee de problemen verhelpt. Wil de kachel na al dit nog steeds niet aan? Schakel dan een monteur in. Wij helpen u hier graag bij, zodat alles weer optimaal werkt.

vervangen van cv-ketel Montfoort

Wanneer CV-ketel vervangen?

Wanneer u uw huidige cv-ketel wilt laten vervangen, dan is het belangrijk om voor de keus van een nieuwe installatie goed kijkt naar de vele opties op dit gebied. Kiest u bijvoorbeeld voor een HR-ketel, infrarood verwarming, of zelfs een warmtepomp? En welk vermogen is minimaal vereist voor de verwarming? De plek waar de huidige ketel geïnstalleerd is, is soms ook van belang. Als u hieruit een keuze hebt gemaakt, dan raden wij aan nog te kijken naar de energiezuinigheid van het apparaat. Hebt u behoefte aan professionele hulp bij het maken van een keuze? Aarzel dan niet om contact met een verwarmingsmonteur op te nemen via 085 500 9962 of het contactformulier. De medewerkers van Van Vliet brengen u graag op de hoogte van de prijzen en voorwaarden!

cv-ketel levensduur

Levensduur CV-ketel

Het is heel lastig om te bepalen wat de precieze levensduur is van een cv-ketel. Dit is onder andere afhankelijk van het onderhoud dat u laat toepassen, de kwaliteit van het model, en hoeveel u jaarlijks verbruikt. Gemiddeld komt de levensduur van een cv-ketel van een erkend merk uit op zo’n 12 tot 15 jaar. Dit betekent dat na 15 jaar het apparaat het waarschijnlijk nog steeds wel redelijk doet, maar dat het rendement vermindert, en daarmee de energiekosten sterk omhoog. Wilt u weten of u uw huidige verwarming moet vervangen? Vraag dan één van onze specialisten uit Montfoort om hulp.

CV-ketel installatie

Wij gaven hierboven al aan dat het tegenwoordig steeds belangrijker is om te kiezen voor een energiezuinige oplossing. Niet alleen om op de energiekosten te besparen, maar ook om het verbruik van fossiele brandstoffen enigszins te beperken. Daarom geeft de Nederlandse overheid subsidie aan mensen die twee of meer energiezuinige maatregelen toepassen bij hun woning. Is het hoog tijd om uw huidige CV-installatie te vernieuwen? Dan adviseren wij te kiezen voor een hoogrendement versie. Deze zorgt ervoor dat de vrijgekomen rookgassen en condens deels opnieuw gebruikt worden, om zo het verbruik te optimaliseren. Het installeren van een dergelijk model is een lastige klus, die aan vele voorwaarden verbonden is. Zo is het ten eerste noodzakelijk om de rookgasafvoer op een veilige manier te reguleren. Dit betekent voor vele Nederlandse huishoudens dat een aanpassing aan de rookgasafvoer is vereist voordat het een optie is de modernere verwarmingsketel te installeren. Daarnaast dient naast de omkasting voldoende ruimte over te blijven voor eventueel onderhoudswerk. Tot slot dient de installatie te voldoen aan de eisen die in heel Europa gelden op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Het is daarom verstandig om bij deze klus altijd de ondersteuning van een erkend installateur uit Montfoort in te zetten, zo weet u zeker dat er geen problemen optreden.

installatie van verwarming Montfoort

Rookgasafvoer vervangen

Bij het verbranden van gas komen verschillende gassen en stoffen vrij. De rookgasafvoer is verantwoordelijk voor de afvoer van deze gassen. Wanneer de rookgasafvoer niet naar behoren werkt dan belanden de schadelijke gassen in uw woning, met mogelijk levensgevaarlijke situaties als gevolg. Koolmonoxide vergiftiging, bijvoorbeeld. Een rookgasafvoer gaat ongeveer net zo lang mee als gasketels, daarom is het belangrijk om deze ook te vernieuwen. Een verwarmingsmonteur zal er bij de installatie voor zorgen dat de nieuwe rookgasafvoer goed aansluit op de combiketel en naar behoren werkt. Laat, net als bij de CV, regelmatig onderhoud plegen zodat de verwarmingsmonteur uit Montfoort indien nodig een reparatie zal uitvoeren. Tip: kijk op de website van Rijksoverheid voor meer informatie over de mogelijke gevaren van een verouderde rookgasafvoer.

Storing? Wij bieden u een 24uurs spoedservice!

Neem direct contact met ons op via 085 500 9962 voor een vrijblijvende offerte.

085 500 9962
Direct contact

Verwarming op gas

Aardgas is nog altijd de meest voorkomende vorm van verwarming. Ongeveer 95% van de woningen in Nederland is aangesloten op het aardgasnetwerk, ook al daalt dit percentage langzaam. Klanten die verwarmen op gas maken in principe gebruik van een enkele- of combiketel. De verbranding van gas verwarmt het water in uw radiatoren of vloerverwarming, waarmee u de woning opwarmt. In de meeste gevallen gaat het om een combiketel. Een hoogrendementsketel is in Montfoort populair omdat het een rendement van zo’n 120% behaalt. Een HRe-ketel behaalt een nog groter rendement, omdat deze naast warmte ook elektriciteit opwekt.

hr ketel Montfoort

HR-ketel

Eén van de laatste ontwikkelingen binnen de verwarmingsbranche is de verplichte installatie van de HR-ketel. Een HR-ketel biedt in sommige gevallen meer dan 20% extra rendement. Dit betekent dat er aanzienlijk minder energie verbruikt wordt voor het verwarmen van woningen en bedrijven die gebruik maken van een HR-ketel. De installatie van een hoogrendementstekel zal echter enkele moeilijkheden met zich meebrengen in verband met de verplichte aanpassingen aan de rookgasafvoer. Dankzij de veranderingen bespaart u met een HR-ketel echter tot enkele honderden euro’s op jaarbasis. Wij adviseren om het installeren van de HR-ketel over te laten aan een ervaren verwarmingsmonteur uit Montfoort voor het beste resultaat.

hre-ketel Montfoort

HRe-ketel

Zoals wij al aangaven worden HRe-ketels steeds populairder in Montfoort. HRe staat voor Hoog Rendement Elektriciteitsketel. Deze werkt in de praktijk hetzelfde als een standaard hoogrendementsketel en wekt zowel warmte als warm water op. Dit type heeft het voordeel dat er ook elektriciteit opgewekt wordt. De HRe-combiketel wekt in een gemiddelde woning gemiddeld 2.500 kWh aan elektriciteit. Door op deze manier zelf uw energie te produceren vermindert u uw CO2 uitstoot en zorgt u voor een verlaging van uw energierekening. Het nadeel is dat u relatief hoge aanschafkosten moet betalen en ook de onderhoudskosten zijn een stuk prijziger.

Verwarming: elektrisch

In de toekomst wil men nog zo weinig mogelijk gebruik maken van fossiele brandstoffen. Daarom worden er in Montfoort steeds vaker energiebesparende installaties gebruikt. Ook kiezen klanten steeds vaker voor verwarming op elektriciteit. Dit is op verschillende manieren mogelijk: door middel van elektrische radiatoren of vloerverwarming bijvoorbeeld. Ook accumulatieverwarming is een mogelijkheid. Deze bevatten stenen die ’s nachts tegen een goedkoop nachttarief worden opgewarmd en overdag hun warmte afgeven. Daarnaast is infrarood verwarming een mogelijkheid die steeds populairder wordt. Dit is een hele efficiënte manier van verwarmen omdat niet de lucht, maar de objecten en personen in de ruimte verwarmd worden.

installatie van infrarood verwarming

Infrarood verwarming

Wie een hekel heeft aan radiatoren en radiatorleidingen doet er goed aan de mogelijkheden van een infrarood kachel te overwegen. De voordelen hiervan zijn – naast het gebrek aan leidingen en radiatoren – dat u een gezonder binnenklimaat creëert, de luchtcirculatie vermindert en direct van een aangename warmte profiteert zodra u de infrarood panelen aanzet. Het nadeel is wel dat u de panelen in het plafond moet plaatsen voor een optimaal resultaat. Met name voor in de badkamer worden infrarood panelen steeds meer ingezet. De prijzen voor het plaatsen van deze panelen hangen af van deze exacte situatie en het materiaal dat hiervoor nodig is.

warmtepomp plaatsen

Warmtepomp: duurzaam verwarmen

De aandacht voor energiezuinig verwarmen wordt steeds groter. Eén van de mogelijke energiezuinige maatregelen die u bij u thuis zou kunnen toepassen is de installatie van een warmtepomp. Een warmtepomp is een apparaat dat natuurlijke energiebronnen omzet naar bruikbare energie. Onder meer aarde, lucht, en water gelden als mogelijke bronnen. De aanschaf van een warmtepomp vraagt een ruim budget, zeker wanneer u kiest voor een water-water warmtepomp. Het is eventueel wel een mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor deze maatregel. Deze landelijke subsidie krijgt u alleen als u twee energiebesparende maatregelen toepast. Combineer de waterpomp dus met zonnepanelen of een vorm van woningisolatie.

Merken CV-ketels

Er bestaan talloze merken en soorten ketels. Als klant is het vaak niet duidelijk welk merk nou de meest geschikte optie is. In grote lijnen doen de verschillende ketels van de verkrijgbare merken allemaal hetzelfde: het verzorgt de verwarming van uw woning en levert warm water. Een verwarmingsmonteur kan u adviseren over de verschillende merken. Zo bestaan er duurdere merken en goedkopere merken. Het verschil zult u onder meer merken door de uiterlijke kenmerken en de gebruikersvriendelijkheid. Als u zeker wilt weten dat u een kwalitatief goed merk aanschaft, dan raden wij aan te kijken naar de keurmerken waar het merk over beschikt. Het belangrijkste keurmerk is Gaskeur.

Atag

atag verwarmingZoekt u een A-merk voor uw infrarood verwarming? Atag (1948) is zo’n merk! Het produceert CV-ketels van een hoge kwaliteit. Verscheidene Atag-ketels kwamen bij De Consumentenbond als beste uit de test. Geniet mee van onze verwarmingservice: wij installeren de ketels, verzorgen een onderhoudscontract en helpen bij storingen!

AWB

awb verwarmingsmonteurAWB is al sinds 1934 vervaardiger van verwarmingsketels. De HR-modellen van AWB zijn om over naar huis te schrijven. ThermoElegance, ThermoMaster en Thermogrand: deze bieden allen een extra zuinige oplossing! Dankzij de nauwgezette storingservice en onderhoud voorkomen we dat uw CV-apparaat kapot gaat.

Bosch

bosch cv-ketelHet Duitse Bosch is al actief sinds 1886 en gebruikt deze ervaring om de beste centrale CV-modellen op de markt te brengen. CV-ketels, combiketels, HR-ketels: Bosch levert het met kwaliteit. Geniet bovendien mee van de service voor periodiek onderhoud, zodat altijd een reparatie wordt voorkomen. Hiermee bespaart u geld.

Ferroli

ferroliFerroli is een bedrijf dat als geen ander investeert in duurzame apparaten. Dankzij de innovaties van Ferroli bespaart u dus extra op uw energierekening. Ruim 1 miljoen Nederlanders maken gebruik van de robuuste modellen, die niet gauw een defect zullen vertonen. Combineer de installatie met een designradiator voor een optimale uitstraling.

Intergas

intergasIntergas is een van de toonaangevende bedrijven binnen het vakgebied. Het bedrijf innoveert continu op zowel HR- als CV-gebied. Het concern is al langer dan 50 jaar actief en onderscheidt zich door uitmuntende producten. Op zoek naar een infrarood kachel? Ook daarbij kan Intergas u verder helpen.

Nefit

nefit verwarmingZoekt u naar een ervaren partij op het gebied van HR-ketels? Nefit is zeer ervaren in het segment hoog rendement. Al meer dan 30 jaar levert het bedrijf kwaliteitsoplossingen voor uw verwarmingsvraagstukken. Geniet bij Van Vliet van een professionele installatie door een verwarmingsmonteur!

Remeha

remeha cv-ketelRemeha biedt deugdelijke centrale verwarming. Het innovatieve bedrijf werkt al meer dan 80 jaar aan witgoed. De CV-apparatuur onderscheidt zich door een hoog rendement,duurzaamheid en lage energiekosten. Wij installeren, maar zorgen ook voor onderhoud en reparatie van een defect.

Vaillant

vaillant monteurVaillant werkt al sinds 1874 aan witgoed. Een centrale verwarming van dit merk is robuust: deze gaat niet snel kapot. Vaillant levert CV-, HR-, Eco-modellen. Een verwarmingsmonteur plaatst het model bij u thuis! Door periodiek onderhoud blijft de levensduur optimaal, en voorkomt u een eventuele reparatie.

CV-ketel bijvullen

Het onderhoud van een cv-ketel is zeer belangrijk, en een groot deel daarvan dient u over te laten aan een erkende verwarmingsmonteur. Er zitten echter een aantal aspecten aan het onderhoud die u zelf mag afhandelen. Dit zijn onder ander het schoonmaken van de buitenzijde van de verwarming, het ontluchten van de radiatoren, en tot slot het bijvullen van de waterdruk. Wanneer de waterdruk te laag staat (onder de 1.5 bar) dan zal uw verwarmingsketel het niet meer doen. Het bijvullen van de druk is relatief eenvoudig, en is binnen een half uur geklaard. U geniet weer van een optimaal wooncomfort. Hebt u toch een storing? Dan neemt u contact op met een verwarmingsmonteur uit Montfoort.

reparatie radiator

Radiator vervangen

Wanneer u een radiator al vele malen heeft ontlucht en er maar weinig verbetering is op het gebied van verwarming, dan is het noodzakelijk om de radiator te vernieuwen. Het plaatsen van een andere radiator is een klus die u het beste kunt overlaten aan een erkend verwarmingsmonteur. Deze zal elke radiator veilig verwijderen en vervolgens de nieuwe modellen plaatsen. Wilt u graag dat de radiatoren beter passen bij uw interieur? Kijk dan eens bij ons aanbod designradiatoren. Wij bieden onder andere radiatoren aan die als papieren kunstwerk, lattenmuur, en kunstwerkbuizen worden vermomd. Wij helpen u met plezier verder.

designradiator Montfoort

Designradiator

Een standaard radiator is voor veel mensen een door in het oog, zeker wanneer het gaat om radiatoren in een modernere kantoorruimte. Hebt u een uitgebreid budget en wilt u graag uw huidige radiator kwijt? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een designradiator. Een designradiator is in veel soorten en maten te bestellen bij onze experts uit Montfoort. Kies bijvoorbeeld voor een designradiator die eruit ziet als een kunstwerk, of een designradiator met de uitstraling van houten plankjes. Door de plaatsing van een designradiator zult u de aanblik van een ruimte sterk kunnen veranderen. Hierbij moet u wel rekening houden met hoge aanschafkosten.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan bij een specialist uit uw regio.

085 500 9962
Gratis offerte
vervangen van radiatorknop

Radiatorknop vervangen

Eén van de vele klussen op het gebied van verwarming en CV-ketel is het vervangen van de radiatorknop. Een radiatorknop kan op verschillende manieren kapot gaan. Zo is het mogelijk dat u deze te vaak te ver doordraait, waardoor er op een gegeven moment niets meer gebeurd met de radiatorkraan. Daarnaast kan een radiatorknop eenvoudigweg afbreken wanneer er niet zorgvuldig mee wordt omgegaan. Bij de meeste bouwmarkten is het mogelijk om radiatorknoppen in vele soorten en maten aan te schaffen. Is het noodzakelijk ook de radiatorkraan te vervangen, of wilt u liever een thermostatische radiatorkraan? Er bestaan vele opties.

vervangen van thermostaat

Thermostaat vervangen

Een laatste klus waarvoor u de ondersteuning van een erkend verwarmingsmonteur uit Montfoort kunt gebruiken is het vernieuwen van de thermostaat. Vrijwel elke energieleverancier maakt tegenwoordig gebruik van een slimme thermostaat. De slimme thermostaat biedt als voordeel dat het aflezen van de meterstanden automatisch gaat. Daarnaast is deze thermostaat voor u als gebruiker gemakkelijker, omdat u hiermee kunt instellen hoe hoog de temperatuur op een bepaalt moment moet zijn. De installatie van een andere thermostaat neemt over het algemeen maar een kwartiertje in beslag. Wel dient u er rekening mee te houden dat u die dag tijdelijk geen verwarming hebt.

wetgeving verwarming

Europese wetgeving

De Europese Commissie is continu actief in het verbeteren van de Europese wetgeving op het gebied van energie en duurzaamheid. Het afgelopen jaar ging de aandacht met name uit naar het verminderen van het verbruik van fossiele brandstoffen. Daarom is het sinds 26 september niet meer toegestaan om cv-ketels met een verbeterd rendement te verkopen, wat betekent dat alleen een hr-ketel is toegestaan. Dit heeft geen direct effect op het gebruik in Nederland, behalve dat bij mensen met een vr-verwarmingsketel de aansluiting zal moeten worden aangepast. Dit zal wel aanzienlijke kosten opleveren.

verwarming reparatie en onderhoud Montfoort

Onderhoudscontract

Met goed onderhoud verlengt u de levensduur van de verwarmingsketel en behoudt u het hoge rendement. Hoe vaak u een onderhoudsbeurt moet laten uitvoeren is afhankelijk van het merk en model van uw instalaltie, maar de meeste fabrikanten raden eens in de twee tot drie jaar aan. U kunt kiezen voor een eenmalige onderhoudsbeurt, maar wij raden u aan te kiezen voor een vast onderhoudscontract. Bij een all-in contract betaalt u een vast bedrag per maand en waarmee alle voorijd- materiaal- en arbeidskosten gedekt worden. Door een onderhoudscontract af te sluiten verkleint u bovendien de kans op storingen en wordt u sneller geholpen als u een reparatie nodig heeft.

Werkgebied Montfoort

24 uurs spoedservice

Omdat u bij een storingscode van uw verwarming graag zo snel mogelijk alles weer op orde krijgt, zorgt de verwarmingsmonteur van Montfoort en omstreken ervoor dat u 24 uur per dag geholpen kan worden. In geval van storing belt u dus direct voor service naar 085 500 9962. Er staat dan spoedig iemand bij u voor de deur om de storing te verhelpen.

Direct contact: 085 500 9962

Heeft u dus zo snel mogelijk een verwarmingsmonteur nodig in Montfoort en omstreken voor een controle van uw vloerverwarming, CV-ketel of de reparatie en het onderhoud hiervan? Neem dan direct contact op. U bereikt Van Vliet voor service via 085 500 9962 of het contactformulier. Zo is de storing of het defect aan uw verwarming snel verleden tijd!

085 500 9962