Verwarmingsmonteur in Vlaardingen gezocht?

Ontvang een gratis offerte & ontdek de scherpe prijzen!

Nu bereikbaar.

Verwarmingsmonteur Vlaardingen

Voor alles rondom de centrale verwarming schakelt u het beste een ervaren verwarmingsmonteur uit Vlaardingen in! Een cv-monteur doet alles van het plaatsen van nieuwe cv-ketels tot het aanleggen van nieuwe radiatoren. Ben je benieuwd wat dit kost?

Start gratis offerteaanvraag!

U krijgt hierna zo snel mogelijk een scherp geprijsde offerte toegestuurd!

Cv-monteur gezocht? Op deze pagina leest u hoe u een goede verwarmingsmonteur herkent. We geven u ook advies over de verschillende soorten cv-ketels en u leest meer over het uurtarief van de cv-installateurs.

Cv-installateur in Vlaardingen met 24/7 spoedservice

Met spoed een reparatie nodig door een storing van de cv-ketel? Maak dan gebruik van de 24/7 spoedservice. Dit houdt in dat u 24 uur per dag contact kunt opnemen met een cv-monteur uit Vlaardingen. In geval van nood kan hij al binnen een half uur op de stoep staan voor een snelle reparatie, zodat u nooit lang zonder warmte hoeft te zitten. Met spoed een verwarmingsmonteur gezocht?

Bel naar 085 500 9961 voor direct contact!

Wanneer maakt u gebruik van de spoedservice? Als u plotseling geen warmte of warm water meer hebt, en u de storing zelf niet kunt verhelpen. Zeker in de winter is het belangrijk om zo snel mogelijk een reparatie uit te voeren, zodat uw huis niet te veel afkoelt.

Nu bereikbaar.

verwarmingsmonteur Vlaardingen

Wat kost een verwarmingsmonteur in Vlaardingen?

Wat kost een verwarmingsmonteur in [var] per uur eigenlijk? Dit verschilt per monteur. Een zzp’er is vaak iets goedkoper dan het inschakelen van een bedrijf: gemiddeld ligt het uurtarief rond de €30,-. Kiest u voor de inzet van een installatiebedrijf dan ligt het uurtarief iets hoger. Waarom? Omdat grotere bedrijven ook bedrijvenpanden en auto’s hebben die ze moeten faciliteren. Gemiddeld ligt het uurtarief in dat geval rond de €40,-.

Let op: elke verwarmingsmonteur in Vlaardingen bepaalt zijn of haar eigen tarief. De kosten kunnen dus flink verschillen per vakman. Wilt u exact weten wat het vervangen van uw cv-ketel gaat kosten? Vraag dan snel een gratis offerte aan en profiteer bovendien van scherpe prijzen!

Cv-monteur Vlaardingen: kosten 2024

Type cv-installateur Uurtarief*
Zzp’er €30,- euro per uur
Mkb’er €40,- euro per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven excl. materiaal- en voorrijkosten. Vraag een gratis offerte aan voor de exacte prijs.

Als u met spoed een cv-monteur uit Vlaardingen inschakelt, dan is het slim om rekening te houden met een hoger tarief. In de avonden en in de weekenden betaalt u namelijk een spoedtoeslag waardoor de prijs oploopt.

Verwarmingsmonteur uit Vlaardingen inschakelen?

Bel en kom direct in contact met een cv-monteur in uw regio!

Wat doet een verwarmingsmonteur?

  Benieuwd wat een verwarmingsmonteur precies doet?

  Dit zijn een paar van de belangrijkste werkzaamheden van een verwarmingsmonteur uit Vlaardingen:

 • Cv-onderhoud: dit bestaat uit het controleren, reinigen en afstellen van de ketel. Zo weet u zeker dat deze veilig en zuinig werkt.
 • Cv-ketel reparatie: bij een storing of een defect repareert de monteur de ketel. Vaak bestaat dit uit het vervangen van één of enkele onderdelen.
 • Cv-ketel installeren en vervangen: is de ketel te oud dan installeert de cv-monteur de nieuwe ketel.
 • Hieronder gaan we dieper in op de verschillende taken van een cv-installateur. Bent u op zoek naar een vakman? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

cv installatie

Cv-ketel onderhoud Vlaardingen: voor een lange levensduur

Eén van de taken waarvoor u verwarmingsmonteurs kunt inhuren, is het onderhouden van de cv. Cv-onderhoud in Vlaardingen is belangrijk, omdat dit garandeert dat de cv-installatie veilig en zuinig werkt. Hiermee voorkomt u potentiële gevaarlijke situaties.

Waaruit bestaat het onderhoud?

Allereerst reinigt de vakman de installatie, zowel de binnen- als de buitenkant. Hij stelt de ketel daarna opnieuw af, zodat hij zo zuinig mogelijk werkt. Tot slot checkt hij alle onderdelen en voert hij eventueel herstelwerkzaamheden uit. Dit is nodig bij onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage.

Kan ik zelf mijn ketel onderhouden?

Voor het onderhoud kunt u het beste een vakman inhuren. Alleen dan weet u zeker dat het goed uitgevoerd wordt en er geen gevaarlijke situaties bestaan.

U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de cv-ketel. Het is aan te raden om dit tweejaarlijks te doen, zodat u zeker weet dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarnaast voorkomt het de kans op storingen en komt u dus niet snel in de kou te zitten!

Eenmalig cv-onderhoud of een onderhoudscontract?

Bent u geïnteresseerd in een goede cv installatie service in Vlaardingen? Kies dan voor een onderhoudscontract. Een cv onderhoudscontract houdt in dat uw ketel jaarlijks of tweejaarlijks wordt onderhouden en gecontroleerd. Het voordeel hiervan is dat u zeker weet dat de ketel veilig en zuinig werkt. Ook verkleint het de kans op storingen. U betaalt voor een onderhoudscontract een vast bedrag per maand of jaar. Afhankelijk van het contract, zijn de eventuele materiaalkosten bij de prijs inbegrepen.

Heeft u een cv-onderhoudscontract, dan wordt u bovendien sneller geholpen als er wel een storing is. Zo weet u zeker dat u nooit lang zonder warmte zit.

Wat kost cv-onderhoud in Vlaardingen?

De prijs van cv-onderhoud begint bij €70,- tot €90,-. Hierbij gaat het om een eenmalige onderhoudsbeurt. Bij de volgende onderhoudsbeurt maakt u een nieuwe afspraak en betaalt u weer dit bedrag.

Heeft u een oudere ketel die structureel onderhoud nodig heeft, dan is het afsluiten van een onderhoudscontract een goed idee!

Een standaard onderhoudscontract kost gemiddeld €50,- tot €90,- per jaar en dan komt er elke twee jaar een monteur onderhoud uitvoeren. Wilt u onnodig hoge kosten voorkomen, kies dan voor gemak: het all-in onderhoudscontract. Als er onderdelen vervangen moeten worden, dan zitten de materiaalkosten hier bij de prijs inbegrepen. De kosten voor een all-in contract zijn gemiddeld €130,- tot €175,- per jaar.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten* Omschrijving
Eenmalig onderhoud €70,- tot €90,- Eenmalig onderhoud, exclusief materiaalkosten en voorrijkosten
Standaard onderhoudscontract €50,- tot €90,- per jaar Eens in de twee jaar onderhoudsbeurt, inclusief voorrijkosten.
Service contract €70,- tot €130,- per jaar Eens in de twee jaar onderhoudsbeurt, inclusief voorrijkosten. Materiaalkosten zijn gedeeltelijk inbegrepen
All-in onderhoudscontract €130,- tot €175,- per jaar Eens in de twee jaar onderhoudsbeurt, 24/7 hulp bij storingen en voorrijkosten en materiaalkosten zijn volledig inbegrepen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor een exacte prijsindicatie vraagt u het beste een gratis offerte aan!

verwarming service Vlaardingen

Cv-ketel reparatie Vlaardingen

Heeft u een storing of is de cv-ketel kapot? Schakel dan een verwarmingsinstallateur in voor een cv-ketel reparatie in Vlaardingen. Een reparatie is nodig als u plots geen warm water meer hebt, of als de ketel een storing aangeeft die u niet zelf kunt oplossen.

Een aantal beschadigingen die met enige regelmaat voorkomen zijn:

 • Een kapotte 3 weg klep
 • Beschadigd expansievat
 • Kapotte 3 weg motor
 • Geen warm water meer
 • Andere storingen aan de cv-ketel

Lukt het u zelf niet om de storing te verhelpen of weet u niet wat er kapot is? Schakel dan snel een vakman in en stel de reparatie niet te lang uit. Dit kan grotere schade aan de centrale verwarming veroorzaken en zorgt bovendien voor grote ongemakken, zoals niet meer kunnen douchen of de verwarming die het niet meer doet.

Wat kost een cv-reparatie in Vlaardingen?

Het uurloon dat u voor een cv-ketel reparatie betaalt is gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. Dit verschilt per cv-monteur omdat elke vakman zijn of haar tarief vaststelt!

Daarnaast zijn de prijzen afhankelijk van eventuele materiaalkosten. Zo kost een nieuw expansievat gemiddeld €30,- en betaalt u voor een nieuwe driewegklep gemiddeld €45,-. Houd ook rekening met ongeveer €45,- aan voorrijkosten. Belt u ’s avonds of in het weekend voor een cv-monteur dan lopen de voorrijkosten op tot ongeveer €80,-.

Soort reparatie Gemiddelde kosten
Expansievat vervangen €30,- expansievat + uurloon
Geen warm water meer €30,- tot €40,- per uur
Kapotte driewegklep €45,- driewegklep + uurloon
Driewegmotor vervangen €60,- + uurloon
Uurloon cv-monteur €30,- tot €40,-
Voorrijkosten €45,- (overdag) €80,- (’s nachts en in de weekenden)

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die verschillen per verwarmingsmonteur. Exacte prijs weten? Vraag snel een gratis offerte aan!

Cv-monteur in Vlaardingen gezocht?

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van een scherpe prijs!

Nieuwe cv-installatie Vlaardingen

Toe aan een nieuwe cv-ketel? Voor de installatie en het vervangen van cv-ketels bent u bij een verwarmingsmonteur aan het juiste adres!

Wat doen zij tijdens de cv installatie?

De eerste stap is het demonteren van de oude installatie. Na afloop nemen ze deze ook voor u mee, zodat u hier niet mee blijft zitten. Nu installeren ze de nieuwe ketel en sluiten ze de afvoer aan. Na het plaatsen volgt het instellen van de ketel, dit zorgt ervoor dat deze zo zuinig mogelijk werkt. Als het nodig is vervangt hij ook de rookgasafvoer, zodat deze de komende jaren weer mee kan.

Voordat de installateur weer vertrekt geeft hij u een snelle samenvatting van de ketel en hoe deze werkt. Bij de installatie van een cv-ketel zou je eventueel ook de radiatoren kunnen vervangen.

Verplicht hybride warmtepomp vanaf 2026

Vanaf 2026 is het verplicht om een (hybride) warmtepomp te plaatsen wanneer een cv-ketel vervangen wordt. Er geldt alleen een uitzondering voor appartementen en flats, woningen binnen een VvE en monumenten.

Verplicht erkende installateur

Wanneer u uw cv-ketel wilt laten onderhouden, een probleem wilt laten repareren of een nieuwe ketel wilt laten plaatsen, bent u verplicht om een erkende installateur in te schakelen. In de gasketelwet staat dat alleen gecertificeerde vakmannen mogen werken aan gasverbrandingstoestellen, zodat ze goed en veilig aangesloten worden.

cv-ketel monteur

Cv ketel kiezen: welke soorten zijn er?

Het kopen van een nieuwe cv-ketel is een grote investering, en niet eentje die u regelmatig doet. Het is daarom belangrijk om u hier goed op voor te bereiden. Dat doet u het beste met de hulp van een cv-installateur uit Vlaardingen.

Er zijn verschillende soorten ketels waar u uit kunt kiezen, zo hebt u onder meer de keuze uit open en gesloten systemen. Een gesloten systeem haalt de lucht voor verbranding van het gas uit de ruimte waarin de ketel staat, terwijl een open systeem deze lucht van buiten haalt. Een gesloten systeem is niet geschikt voor goed geïsoleerde huizen, in dat geval is een open systeem een betere optie.

Soort ketel Eigenschappen Rendement
Soloketel Produceert alleen warmte, voor warm water is een geiser nodig 70% tot 80%
Combiketel Produceert zowel warmte als warm water 100% tot 107%
HR-ketel Maakt gebruik van verbrandingsgassen voor extra warmte 100% tot 107%
UHR-ketel Werkt in combinatie met een warmtepomp 140% tot 147%
Elektrische cv-ketel Warmte wordt opgewekt met elektriciteit in plaats van gas 100%

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende soorten cv-ketels, zodat u gemakkelijker een ketel kiest die bij u past.

Top 5 beste cv-ketels in 2024

Twijfelt u over de beste cv-ketel? In de onderstaande tabel vindt u de top 5 beste cv-ketels van dit moment. Ze zijn getest door een onafhankelijk panel van experts waarbij rekening gehouden werd met de CW-waarde, de zuinigheid en het rendement.

Laat u altijd adviseren als u een nieuwe cv-ketel koopt. Niet elke cv-ketel is de beste voor uw situatie, zelfs niet als deze op nummer 1 staat in de top 5 cv-ketels van 2024. Dit hangt af van uw budget, voorkeuren en huishouden.

Positie Cv-ketel CW-waarde Eigenschappen Rendement
1. Remeha Tzerra Ace 28c CW4 Klein formaat, zuinig met energie en toch een hoge comfortwaarde 107%
2. Intergas HRe 36/30 A CW5 Korte wachttijd bij de kraan, hoog warm water comfort en geschikt voor huizen tot 900 m³ 107%
3. Intergas Xtreme 36 CW5 Ketel met een groot verwarmingsvermogen en hoog watercomfort. Met de nieuwste technologie. 107%
4. Vaillant Eco TEC plus VHR 30-34 CW5 Geschikt voor grote warm-water behoefte, levert 16 liter warm water per minuut. 107%
5. Remeha Calenta Ace 40c CW5 Mogelijkheid om te koppelen met zonneboiler of warmtepomp, ook na aanschaf. Hybrid ready. 107%

Soloketel

Allereerst is er de keuze voor de soloketel. Deze is alleen verantwoordelijk voor de warmte in huis en zorgt niet voor warm water. Wilt u ook warm water dan moet u een extra geiser of boiler laten plaatsen.

Een solo ketel is een goedkope ketel. Maar dat is het alleen als u al een geiser of boiler in huis hebt. Heeft u deze niet, dan moet u naast de soloketel ook nog een geiser aanschaffen om te genieten van warm water, dan lopen de kosten al aardig snel omhoog.

Combiketel

Een combiketel doet beide: warm water en warmte voor in huis. Deze is dus iets duurder in aanschaf omdat de ketel meerdere functies heeft. De ketel gebruikt een slimme warmtewisselaar die het warme water in het systeem naar de juiste plek stuurt.

Bent u toe aan een nieuwe ketel, dan is de combiketel zeker het overwegen waard. Sterker nog, tegenwoordig zijn de meeste ketels combiketels. Ze zijn wat groter qua formaat als u het vergelijkt met een soloketel, maar dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn.

Hr-ketel: hoog rendement

De hr-ketel is tegenwoordig de meest gekozen cv-ketel. Een hr-ketel is extra zuinig, omdat deze de waterdamp die vrijkomt heel slim gebruikt. In plaats van afvoeren, wordt de warmte hiervan gebruikt om het water in het systeem op te warmen. Dit zorgt voor een rendement van meer dan 100%!

Ten opzichte van een vr-ketel, bespaart u met een hr-ketel tot wel €300,- per jaar!

Hr-ketels zijn verkrijgbaar bij veel verschillende merken, met verschillende CW-waardes en in verschillende vormen en afmetingen. Zo kunt u onder meer kiezen voor een solo-ketel of een combiketel. Een solo-ketel werkt samen met een geiser om warmte en warm water te genereren. Bij een combiketel heeft u geen geiser meer nodig.

verwarming Vlaardingen

UHR-ketel: ultra hoog rendement

UHR staat voor ultra hoog rendement. Deze ketel werkt samen met een warmtepomp. De warmtepomp haalt de warmte uit de lucht en geeft dit af aan het water in het systeem van de cv. De cv-ketel draait nu alleen als de warmtepomp niet meer in staat is genoeg warmte te winnen. Dat is met name het geval op de koude winterdagen. Door het slimme gebruik van de warmtepomp ligt het rendement boven de 140%!

Het voordeel van een UHR-ketel is dat je veel minder gas verbruikt. Dat wordt in de toekomst steeds meer de norm, omdat de Nederlandse overheid graag van het gas af wil.

Kies alleen voor een UHR-ketel als uw huis goed is geïsoleerd. Is dit niet het geval, dan zal de warmtepomp niet voldoende warmte opwekken om uw huis goed te verwarmen. Zo daalt het rendement en duurt het te lang voor u de UHR-ketel weer heeft terugverdient. Is uw huis wél goed geïsoleerd dan is het kopen van een UHR-ketel een goede eerste stap in het verduurzamen van uw woning en het verminderen van uw gasverbruik!

Elektrische cv-ketel

Wilt u helemaal van het gas af, dan is een elektrische ketel ook het overwegen waard. Dit is hetzelfde als een standaard ketel, behalve dat de elektrische ketel op stroom werkt in plaats van op gas. Hiermee heeft de elektrische ketel dus een rendement van 100%.

Let op: hoewel u geen gas meer verbruikt, wil dat niet zeggen dat u van hoge energiekosten af bent.

Een elektrische cv-ketel verbruikt namelijk naar verhouding meer elektriciteit dan een cv-ketel gas gebruikt. De elektriciteitskosten stijgen dus wel flink! Voordat u kiest voor een elektrische cv-ketel is het slim om even te berekenen wat een voordeligere optie is. Een elektrische ketel is wel een heel aantrekkelijk alternatief als u flink wat zonnepanelen op het dak heeft liggen!

De HRe-ketel werd in het verleden ook veel gekocht. Deze ketel wekte tijdens het verbrandingsproces ook stroom op! De fabrikant van de HRe-ketel is er inmiddels mee gestopt en daarom is de ketel niet meer te krijgen. Het past ook niet meer in het toekomstbeeld, waarbij de overheid steeds minder gas wil gaan verbruiken.

Let op de CW-waarde voor het hoogste comfort!

Bij de aankoop van uw ketel is onder andere de CW-waarde erg belangrijk. Dit staat voor comfort waarde. Hoe hoger deze waarde, hoe groter het wooncomfort. De CW-waarde geeft aan hoeveel water de ketel per minuut kan leveren. Bij klasse 1 is dit 4 liter warm water per minuut. Dat is alleen voldoende om warm water in de keuken te leveren. Klasse 2 levert al 6 liter warm water per minuut, waarmee u ook kunt douchen.

Hoe meer warm water er per minuut geleverd wordt, des te comfortabeler het wonen is. Dit houdt namelijk in dat u warm water op verschillende punten (deels gelijktijdig) kunt aftappen. CW-waarde klasse 6 levert 20 liter warm water per minuut. Hiermee kunt u in de keuken én in de badkamer gelijktijdig de warmwaterkraan opendraaien!

Klasse (CW-waarde) Liters per minuut 40 graden Celsius Liters per minuut 60 graden Celsius Vultijd 100 liter 40 graden bad Geschikt voor: Gemiddelde richtprijs
3 10 liter 6 liter 12 minuten Keuken + douche + bad (niet gelijktijdig) €900,- tot €1.200,-
4 13 liter 8 liter 11 minuten Keuken + douche + bad (niet volledig gelijktijdig) €1.000,- tot €1.400,-
5 17 liter 10 liter 6 minuten Keuken + douche + bad (beperkt gelijktijdig) €1.200,- tot €1.800,-
6 20 liter 12 liter 5 minuten Keuken + douche (gelijktijdig) of keuken + bad (gelijktijdig) €1.600,- tot €2.200,-

Welk vermogen heeft de nieuwe cv-ketel nodig?

Als u een nieuwe cv-ketel koopt, dan is het juiste vermogen enorm belangrijk. Een te laag vermogen houdt in dat uw woning niet efficiënt warm wordt. Een te hoog vermogen betekent een te hoog gasverbruik dan nodig is voor uw huishouden. Gelukkig is er een slimme truc om uit te rekenen hoeveel vermogen u nodig heeft:

Totale vloeroppervlak x factor 70, factor 100 of factor 150.

Met welke factor u moet rekenen? Dat hangt af van de isolatie van uw woning! Bij een goede isolatie houden we rekening met 70 W/m², bij een gemiddelde isolatie gaan we uit van 100W/m² en bij een slechte isolatie is 150 W/m² de vuistregel. In de onderstaande tabel vindt u een indicatie van het benodigde vermogen in uw huis.

Type woning Goede isolatie Gemiddelde isolatie Slechte isolatie
Appartement (totaaloppervlak 80 m²) 5,6 kW 8 kW 12 kW
Tussenwoning (totaaloppervlak 100 m²) 7 kW 10 kW 15 kW
Hoekwoning of 2-onder-1-kap (totaaloppervlak 120 m²) 8,4 kW 12 kW 18 kW
Vrijstaande woning (totaaloppervlak 140 m²) 9,8 kW 14 kW 21 kW

Cv-ketel laten installeren door een vakman?

Bel en kom direct in contact met een bedrijf in uw regio!

Wat kost een cv-ketel?

Koopt u een nieuwe ketel? Dat kan al vanaf €1.500,-. Dit is het geval bij een soloketel en daarbij gaan we ervan uit dat u niet een nieuwe geiser hoeft te plaatsen. Heeft u geen geiser, dan betaalt u voor een combiketel gemiddeld €1.500,- tot €2.600,-. Het rendement is dan wel een stuk hoger direct, van 100% tot 107%!

Maar wilt u nog meer rendement of een stuk milieubewuster leven? Een UHR-ketel zorgt voor een lager gasverbruik en kost gemiddeld €1.800,- tot €3.000,-. De prijzen voor een elektrische cv-ketel beginnen echt een stuk hoger, rond de €4.000,- tot €6.000,-. Maar dan bent u wel écht van het gas af!

Cv-ketel: prijzen 2024

Type ketel Rendement Gemiddelde prijs*
Hr soloketel 70% tot 80% €1.500,-
Hr combiketel 100% tot 107% €1.500,- tot €2.600,-
UHR combiketel 140% tot 147% €1.800,- tot €3.000,-
Elektrische cv-ketel 100% €4.000,- tot €6.000,-
Montagekosten N.v.t. €500,- tot €900,-

**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs van de verwarmingsmonteur en cv-ketel?

De kosten voor een nieuwe cv-ketel kunnen enorm verschillen. Dit hangt af van de keuze tussen een solo- of combiketel, het vermogen dat u kiest en de CW-waarde. Daarnaast spelen ook de verschillende merken en het uurtarief van de verwarmingsmonteur een grote rol in het bepalen van de prijs.

Dit zijn de belangrijkste factoren die de kosten voor een nieuwe cv-ketel bepalen:

 • Solo of combiketel: hoewel een soloketel goedkoper is, heeft u hier nog wel een geiser bij nodig om warm water te genereren. Heeft u geen geiser, dan liggen de kosten voor een soloketel en geiser vaak al hoger dan de kosten voor een combi-ketel. Kijk naar wat in uw situatie de goedkoopste optie is.
 • Soort verwarming: welk type verwarming u in Vlaardingen laat plaatsen heeft natuurlijk invloed op de kosten. Radiatoren zijn eenvoudig te plaatsen en daarom een stuk goedkoper. Vloerverwarming wordt in de vloer gefreesd, waardoor de arbeidskosten een stuk hoger komen te liggen.
 • CW-waarde: hoe hoger de CW-waarde, des te meer warm water er per minuut geleverd kan worden. Doorgaans geldt dat de kosten stijgen naarmate de CW-waarde stijgt.
 • Cv-installatie: elke verwarmingsmonteur in Vlaardingen bepaalt zijn of haar eigen uurtarief, wat de kosten voor de cv-installatie beïnvloedt. Hierdoor kunnen de prijzen enorm verschillen.

cv-ketel onderhoud Vlaardingen

Cv ketel huren of kopen?

  Wie zijn cv-ketel moet vervangen, moet een grote investering doen. Als u geen grote spaarrekening hebt, dan is het ook mogelijk om een nieuwe verwarmingsketel te huren of te leasen.

  Wat houdt dit in?

 • Een cv-ketel huren: tegen een vast bedrag per maand laat u een nieuwe cv-ketel installeren. Deze ketel is niet van u, ook niet na de huurperiode. Bij de kosten zit het jaarlijkse of tweejaarlijkse cv-onderhoud bij inbegrepen.
 • Een ketel leasen: in dit geval betaalt u ook een vast bedrag per maand en zit het onderhoud er vaak al bij in begrepen. Aan het einde van de leaseperiode is de ketel uw eigendom.
 • Is huren goedkoper?

  Nee, dat niet. Het voordeel is dat u niet in één keer een groot bedrag hoeft neer te leggen. Een nadeel is dat het op de lange termijn duurder is dan een nieuwe cv-ketel kopen.

Kopen, huren of leasen? Gemiddelde kosten* Totale kosten na 12 jaar* Wanneer de beste keuze?
Kopen €1.500,- tot €2.600,- Aanschaf cv-ketel: Vanaf €1.500,-
Installatiekosten: €500,-
Onderhoud per jaar: €85,-
Stelpost reparatiekosten: €500,-
Totaal: €2.585,-
Als u genoeg geld heeft of een goedkope lening kunt afsluiten, u lange tijd in uw huis blijft wonen en zelf de keuze wilt over merk en type.
Huren €25,- per maand Aanschaf cv-ketel: €0,-
Installatiekosten: €150,-
Maandbedrag: €25,-
Totaal: €4.000,-
U heeft niet genoeg geld om een ketel te kopen, wilt binnenkort verhuizen of u wilt geen onverwachte hoge kosten moeten betalen
Leasen €25,- per maand Aanschaf cv-ketel: €0,-
Installatiekosten: €500,-
Maandbedrag: €25,- (voor 5 jaar lease)
All-in onderhoudscontract: €150,- per jaar
Totaal: €3.200,-
Als u een cv-ketel zelf wilt kopen, maar niet in één keer een grote uitgave wilt doen.

Op zoek naar een verwarmingsmonteur in Vlaardingen?

Vind een vakman in de buurt en profiteer van de scherpste prijzen!

Wat zijn de beste cv-ketel merken?

Wanneer u een verwarmingsmonteur uit Vlaardingen inhuurt bij de aankoop en installatie van een nieuwe cv-ketel, dan krijgt u een persoonlijk advies. Hij helpt u ook bij het kiezen van het juiste cv-ketel merk. Er zijn talloze merken verkrijgbaar, elk met haar eigen unieke eigenschappen, voor- en nadelen én prijs. Door het advies van een vakman weet u zeker dat u de juiste keuze maakt!

U hebt onder meer de keuze uit deze verschillende cv-ketel merken.

Atag

Dit merk biedt al sinds 1948 standaard en degelijke ketels aan met een lange levensduur. Het is ook mogelijk om Atag ketels te huren! Atag biedt verschillende ketels aan, zowel solo- als combiketels en daarnaast bent u hier aan het juiste adres voor duurzame alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan zonneboilers of een warmtepomp.

Model cv-ketel Energielabel CV Energielabel warm water Hybrid ready? CW-waarde
Atag Q25CR A A Ja 4CW
Atag Q25SR A N.v.t. Ja N.v.t
Atag I28CZ A A Ja 4CW

Bosch

Bosch biedt via het merk Nefit ook kwalitatieve cv-ketels aan. Het merk gebruikt innovatieve techniek om zuinige producten te produceren. Bosch levert gasketels, elektrische ketels en mazoutketels. Daarnaast heeft u de keuze uit een vloer- of wandketel. Het is dus zelfs mogelijk de cv-ketel op de vloer te plaatsen!

Model cv-ketel Energielabel CV Energielabel warm water Hybrid ready? CW-waarde
Bosch Condens 8700iW A A Ja 6CW
Bosch Tronic Heat 3500 D N.v.t. Ja N.v.t.
Bosch Suprapur K(S)BR A N.v.t Ja N.v.t

Ferroli

Dit merk is al jarenlang populair. Een bekend product is de Bluesense ketel met titanium warmtewisselaar, die zorgt voor een zuinig verbruik. Naast de standaard cv-ketels bent u bij Ferroli ook aan het juiste adres voor duurzame oplossingen, zoals een warmtepomp. Laat u altijd persoonlijk adviseren!

Model cv-ketel Energielabel CV Energielabel warm water Hybrid ready? CW-waarde
Ferroli Bluesense 4 A A Nee C4
Ferroli LEB (elektrische ketel) D N.v.t. Ja N.v.t.
Ferroli Bluehelix Hitech RRT A A Ja CW5

verwarmingsmonteur

Intergas

Intergas bied een breed aanbod aan cv-ketels aan, voor grote en kleine budgetten. Ze werken met verschillende lijnen, zodat er voor ieder wat wils is. Populaire lijnen zijn de Xtreme, de Superflow en de Hreco.

Model cv-ketel Energielabel CV Energielabel warm water Hybrid ready? CW-waarde
Intergas Xtreme 30 A A Ja CW4
Intergas Hreco 24 A A Ja CW3
Intergas hr 28 A A Nee CW4

Nefit

Nefit is een zustermerk van Bosch en biedt producten van hoge kwaliteit en een hoog rendement. Naast reguliere cv-ketels levert Nefit ook warmtepompen en andere elektrische oplossingen voor een duurzame toekomst.

Model cv-ketel Energielabel CV Energielabel warm water Hybrid ready? CW-waarde
Nefit 9000i A A Nee CW6
Nefit Proline Eco A A Nee CW4
Nefit Tronic Heat 3500 elektrische cv-ketel) D N.v.t. Ja N.v.t.

Remeha

Dit merk levert al jarenlang cv-ketels met een hoog rendement en een lange levensduur. Remeha staat bekend als een betrouwbaar merk. Wilt u graag een iets zuinigere oplossing, dan zijn er ook mogelijkheden in de vorm van een hybride warmtepomp. Tot slot biedt het merk stijlvolle én handige thermostaten!

Model cv-ketel Energielabel CV Energielabel warm water Hybrid ready? CW-waarde
Remeha Tzerra Ace A A Ja CW3
Remeha Avanta A A Nee CW3 tot CW5
Remeha Calora Tower A A Nee CW6

Vaillant

Dit merk biedt verschillende producten, waaronder cv-ketels, hr-ketels en zuinige eco-modellen! Combineer je de cv-ketels van Vaillant met een smartthermostaat uit hun eigen collectie, dan stijgt het energielabel van de ketels naar A+!

Model cv-ketel Energielabel CV Energielabel warm water Hybrid ready? CW-waarde
Vaillant ecoTEC exclusive A tot A+ A Nee 5CW tot 6 CW
Vaillant ecoFIT pro hr-ketel A A Ja CW3 tot CW5
Vaillant EcoCOMPACT A A Ja CW3 tot CW5

Kan ik in 2024 nog wel een cv-ketel kopen?

Jazeker, u kunt in 2024 nog gewoon een cv-ketel kopen. Vanaf 2026 bent u pas verplicht een warmtepomp aan te schaffen. Vanaf dat moment moet u minimaal kiezen voor een UHR-ketel, maar tot die tijd is het geen probleem om een ‘gewone’ cv-ketel te kopen.

Waarom kan een cv-ketel in de toekomst niet meer?

De Nederlandse overheid wil van het gas af. Voor u ook fijn om na te denken over een alternatief, omdat de gasprijzen de afgelopen maanden gigantisch gestegen zijn. Er zijn meerdere alternatieven mogelijk, zoals een warmtepomp of zonneboiler.

1. Warmtepomp

De warmtepomp wordt steeds vaker geplaatst. Dit is een installatie die de warmte uit de lucht, bodem of het water haalt. De warmte wordt gebruikt om uw huis te verwarmen én om eventueel mee te douchen. Zo kunt u gedeeltelijk of geheel zonder gas wonen!

Houd er wel rekening mee dat een warmtepomp pas goed werkt op het moment dat uw huis goed geïsoleerd is. Is dit nog niet het geval, dan is het slim om eerst te kijken naar een betere isolatie en tot die tijd gewoon een cv-ketel te gebruiken.

Type warmtepomp Gemiddelde prijzen Besparing per jaar Terugverdientijd (met subsidie)
Lucht/water warmtepomp €5.000,- tot €10.000,- €550,- 11 jaar
Grond/water warmtepomp €20.000,- tot €30.000,- €800,- 13 jaar
Water/water warmtepomp €15.000,- tot €20.000,- €850,- 15 jaar
Hybride warmtepomp €8.000,- tot €15.000,- 70% van gasverbruik Afhnkelijk van verbruik
Warmtepomp boiler €3.000,- tot €5.000,- €180,- 13 jaar

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een kleine warmtepomp die samenwerkt met een cv-ketel. Doordat de hybride warmtepomp elektriciteit gebruikt in plaats van gas en hierdoor bespaart u dus aanzienlijk op de kosten.

De hybride warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en de cv-ketel gaat lleen aan wanneer de warmtepomp niet voldoende warmte kan genereren. Dit is vak in de winterperiode of wanneer je huis snel opgewarmd moet worden. Een ander voordeel van hybride warmtepompen is dt ze ook geschikt zijn voor huizen met een minder goede isolatie.

Elektrische warmtepomp

Een volledig elektrische warmtepomp is alleen geschikt voor woningen die een goede isoltie hebben. je hebt dan helemaal geen cv-ketel meer nodig en bent dus, wat betreft het de verwarming en warm water, van het gas af. De elektrische warmtepomp heeft een groot vat met warm water, om dit snel te kunnen leveren, en is dus behoorlijk groot.

2. Zonneboiler

Een ander alternatief is de zonneboiler. Dit is een groot vat vol met water. Op het dak plaatst u zonnecollectoren die zonne-energie opvangen. Deze energie wordt gebruikt om de leidingen in de zonneboiler te verwarmen. Hierdoor warmt het water in het voorraadvat ook op. Dit is een goede manier om te douchen zonder gas te verbruiken!

Een zonneboiler is niet altijd een geschikt alternatief. Heeft u geen zonnepanelen op het dak, dan behaalt u hier meer rendement mee dan met de zonneboiler. Als u al wel zonnepanelen heeft én nog ruimte overheeft dan is het plaatsen van de zonnecollectoren en een zonneboiler wel een goed idee.

Een zonneboiler kost ongeveer 3.000,-, dit is inclusief installatie.

Soort huishouden Benodigd voorraadvat Besparing gas in m³ per jaar Besparing per jaar*
2 personen 2 m², 80 liter 120 m³ €300,-
4 personen 3,5 m², 150 liter 180 m³ €450,-
6 personen 5 m², 220 liter 240 m³ €600,-

*Let op: besparing bij een gemiddelde gasprijs van €2,56 per m³.

Waarom nog wel kiezen voor een cv-ketel?

Het plaatsen van een cv-ketel is voor veel mensen nog steeds meest voordelige optie. Alle duurzame alternatieven voor het verwarmen van uw huis zijn een mooi idee en zorgen op de lange termijn voor besparing. Maar daar staat tegenover dat u nu eerst wel een grotere investering moet doen!

Heeft u het geld op dit moment niet of wilt u in de nabije toekomst toch graag verhuizen? Dan is het slim om nu eerst nog te investeren in een betaalbare cv-ketel.

Kan ik voor de cv-ketel subsidie krijgen in 2024?

Kiest u voor een cv-ketel met warmtepomp? Of kiest u voor de installatie van een zonneboiler? Dan is het mogelijk om hiervoor een subsidie aan te vragen! De Envesteringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE) is voor de aanschaf van een warmtepomp.

Voor een hybride warmtepomp krijgt u een subsidiebedrag tussen de €1.950,- tot €3.000,-. Ook voor een elektrische warmtepomp of een bodem-warmtepomp is het mogelijk om een ISDE te krijgen. Deze subsidiebedragen liggen tussen de €1.950,- en de €5.100,-.

Daarnaast is het mogelijk dat u recht hebt op een plaatselijke subsidie of dat u een goedkope lening kunt afsluiten om het kopen van een nieuwe cv-ketel mogelijk te maken.

Naast deze subsidies is het ook mogelijk om een energiebespaarlening aan te vragen. U kunt dan een lening afsluiten om uw huis te verduurzamen. Bijvoorbeeld als u een warmtepomp of zonneboiler wilt kopen, maar hier het geld niet voor heeft. Let op: u krijgt niet zomaar een lening. Laat u een hr-ketel plaatsen dan kunt u alleen een lening aanvragen als u op dit moment nog een oude, traditionele cv-ketel heeft.

Hoe herken ik een goede cv-monteur in Vlaardingen?

  Met de hulp van een ervaren cv-monteur bent u verzekerd van de beste keuze. Wij begrijpen dat u het liefst de beste vakman inschakelt. Maar hoe weet u welke monteur de beste keuze is? Hieronder geven we u tips voor het vinden van een goede installateur.

 • 1. Kijk of de vakman erkend is. Erkende monteurs zijn lid van Techniek Nederland of InstallQ, beide brancheverenigingen voor de installatiebranche.
 • 2. Vraag om aanbevelingen. Dit kan bij familie en vrienden of online naar reviews. U kunt de installateur ook vragen om aanbevelingen, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de kwaliteiten en klantvriendelijkheid.
 • 3. Kijk naar de offerte en hoe de prijs is opgebouwd. Komen er mogelijk nog onvoorziene kosten bij voor het benodigde materiaal? Of gaat het om een totaalprijs en weet u zeker dat u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan?

Recent aangevraagde offertes bij de verwarmingsmonteurs

Cv-ketel vervangen in Barendrecht
Cv onderhoud in Brielle
Verwarming reparatie in IJssel
Nieuwe cv-ketel in Den Haag
Cv-storing verhelpen in Dordrecht
Hybride cv-ketel plaatsen in Gorinchem
Cv-monteur in Hellevoetsluis
Storing verhelpen in Maassluis
Nieuw expansievat plaatsen in Pijnacker
Cv-ketel onderhoud in Poortugaal
Verwarmingsketel vervangen in Spijkenisse
Combiketel plaatsen in Zwijndrecht


cv-monteur Vlaardingen

Verwarmingsmonteur Vlaardingen nodig? Gratis offerte!

U kunt een cv-monteur uit Vlaardingen inschakelen voor verschillende werkzaamheden met betrekking tot de centrale verwarming. Van het installeren en vervangen van cv-ketels tot het ophanven van nieuwe radiatoren! Op zoek naar een verwarmingsmonteur in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk een scherpe offerte krijgt toegestuurd. Kijk naar het aanbod, de prijs en de voorwaarden zodat u verzekerd bent van een goed aanbod. Uw aanvraag is gratis en bovendien helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!