verwarmingsmonteur in Wijk bij Duurstede

Verwarmingsmonteur Wijk bij Duurstede

085 500 9962

Nu bereikbaar.

Geschrokken van uw energienota dit jaar? Mogelijk is uw centrale verwarming aan vervanging toe! Door de cv-ketel te vervangen bespaart u jaarlijks flink op de stookkosten. Dat komt omdat een nieuwe verwarmingsinstallatie een hoger rendement behaalt!

Op deze pagina leest u over de werkzaamheden waarvoor u een verwarmingsmonteur uit Wijk bij Duurstede kunt inschakelen. Ook leest u hoe een reparatie in z’n werk gaat, wat onderhoud kost en hoe lang een installatie duurt. Wilt u graag meer informatie over de prijzen of wilt u direct contact met een verwarmingsmonteur uit Wijk bij Duurstede? Vraag dan een gratis offerte aan of bel naar 085 500 9962.

 • 24/7 spoedservice
 • Erkende cv-monteurs
 • Scherpe prijzen

  Gratis offerte ontvangen

  Een beller is sneller: 085 500 9962


  Gratis - Vrijblijvend

  Wat doet een verwarmingsmonteur?

  Heeft u problemen met uw cv-installatie en moet u een reparatie laten uitvoeren? Of is uw rendement inmiddels zodanig verlaagd dat u op zoek bent naar een nieuw model? Wilt u juist graag een onderhoudscontract afsluiten? In al deze gevallen bent u op zoek naar een verwarmingsmonteur uit Wijk bij Duurstede. Naast deze werkzaamheden, voeren zij nog meer taken uit. Het bijvullen van uw gasketel bijvoorbeeld, of het vernieuwen van uw thermostaat. Een verwarmingsmonteur is in grote lijnen inzetbaar voor alle werkzaamheden met betrekking tot de verwarming van uw huis. Een aantal veel voorkomende klussen die door menig verwarmingsmonteur uitgevoerd worden zijn bijvoorbeeld:

  • Het plaatsen van een nieuwe installatie
  • Het plegen van onderhoud aan de centrale verwarming
  • Het plaatsen van een nieuwe rookgasafvoer
  • Uitvoeren van een reparatie bij een storing
  • Het ophangen van nieuwe radiatoren
  • Het installeren van een nieuwe thermostaat


  spoedservice cv-ketel Wijk bij Duurstede

  Cv-ketel kapot? Spoedservice!

  Is de verwarming kapot gegaan? Dan is dit erg vervelend. Vooral als u zelf de storing in de cv-ketel niet kan verhelpen is snelle professionele hulp prettig. Wij staan voor u klaar om een kapot onderdeel direct te herstellen. Er is echter een deel van het onderhoud dat u zelf mag uitvoeren om de problemen op te lossen. Kijk bijvoorbeeld eerst of de stekker wel in het stopcontact zit. Controleer vervolgens of de gaskraan wel open staat en of de thermostaat op een goede temperatuur staat. Ga vervolgens per kamer de radiator na en controleer deze op lekkage. Als blijkt dat alles goed is en het defect nog steeds bestaat is het verstandig om een verwarmingsmonteur te contacteren voor reparatie en onderhoud van het apparaat.

  verwarmingsmonteur onderhoud Wijk bij Duurstede

  Onderhoud

  Onderhoud van een cv-ketel is erg belangrijk. Wist u dat als u ieder jaar uw cv-ketel laat controleren en onderhouden u de levensduur van het apparaat aanzienlijk verlengt? Wij kunnen u een onderhoudscontract bieden waarmee u gegarandeerd jaarlijks een controle hebt. De verwarmingsmonteur ziet tevens mogelijke problemen eerder, en handelt daar dan ook naar. Dankzij het onderhoud neemt de kans op een kapot onderdeel en onnodige reparatie af. Kortom, u geniet langer van een warm huis in Wijk bij Duurstede.

  Belang van cv-ketel onderhoud

  Het onderhouden van een cv-ketel is niet iets dat u gemakkelijk zelf kunt doen. U kunt de buitenkant van het verwarmingssysteem reinigen, maar het is ook belangrijk de binnenkant goed te onderhouden. Hiervoor kunt u het beste een verwarmingsinstallateur inschakelen. Waarom is goed onderhoud nu zo belangrijk?

  • Het verlengt de levensduur en behoudt het rendement.
  • Het voorkomt storingen in de toekomst en hoge reparatiekosten.
  • U waarborgt de veiligheid van uw centrale verwarming.
  • Met goed onderhoud bespaart u op de energiekosten.

  Cv-ketel reparatie Wijk bij Duurstede

  Is uw verwarming kapot? Zeker in de wintermaanden is dit ontzettend vervelend. Om zo snel mogelijk weer van een goede verwarming te profiteren is het belangrijk om een cv-installateur in te huren voor een reparatie. Er zijn een aantal storingen die u zelf herstellen, zoals met het bijvullen van de verwarmingsketel of het ontluchten van de radiatoren. Als dit niet helpt of als de ketel een storing blijft geven dan is een professionele reparatie noodzakelijk. Is het expansievat bijvoorbeeld kapotgegaan? In dat geval is een vervanging de enige reparatie die helpt.

  Bel direct 085 500 9962
  storing verwarming

  Cv-ketel storing oplossen

  Een storing van de cv-ketel kan door verschillende problemen worden veroorzaakt. Een veelvoorkomende oorzaak voor een storing is een te lage waterdruk. Elke cv-ketel moet een minimale waterdruk van 1.5 bar aangeven. Is dit niet het geval? Dan dient u de installatie bij te vullen. Ook een uitgewaaide waakvlam is soms de oorzaak van een storing. Steek eventueel de vlam opnieuw aan, en de verwarming doet het snel weer. Als er een ander onderdeel kapot is, dan kunt u dit niet eigenhandig verhelpen, en zal u een cv-monteur moeten inschakelen voor het repareren van de verwarming. Wij helpen u graag verder.

  cv-ketel vervangen Wijk bij Duurstede

  Wanneer cv-ketel vervangen?

  Een verwarmingsketel gaat redelijk lang mee, maar na verloop van tijd moet u deze wel vervangen. Wilt u de verwarming vernieuwen, en bent u op zoek naar een nieuw exemplaar? Dan hebt u heel wat keuzes te maken. Zo dient u te kiezen tussen een combiketel, infrarood panelen en een hr-ketel, en dient u rekening te houden met de hoeveelheid vermogen en warmwater capaciteit die u nodig hebt. Vervolgens is ook het merk, en daarmee de kwaliteit die u kiest van belang. Hebt u hulp nodig bij het kiezen? Vraag onze verwarmingsmonteur dan om advies. Dankzij de jarenlange ervaring in het vak hebben onze verwarmingmonteurs veel ervaring met de oude en nieuwe modellen op de markt.

  cv-ketel levensduur

  Levensduur cv-ketel

  Veel van onze klanten uit Wijk bij Duurstede stellen ons de vraag hoe lang hun verwarming zal werken zonder problemen. Hierop valt echter geen stellig antwoord te geven. De levensduur is afhankelijk van het merk, de hoeveelheid en kwaliteit van het onderhoud dat u toepast, en de mate van verbruik. Over het algemeen mag u uitgaan van een levensduur rond de 12 tot 15 jaar. Vaak doet een cv-ketel het na deze periode nog wel, maar loopt het rendement sterk achteruit, waardoor de energiekosten stijgen. Wij raden daarom aan na maximaal 15 jaar de installatie te moderniseren. Wij helpen u hierbij graag.

  cv-ketel installeren

  Nieuwe cv-ketel

  Gemiddeld gaan verwarmingsketels rond de 12 jaar lang mee. Als u merkt dat de ketel regelmatig een storing heeft of vaker kapotgaat, dan is het tijd om aan een nieuwe verwarmingsinstallatie te denken. Er is ruime keuze uit veel verschillende soorten ketels en er is een hoop waar u rekening mee moet houden. Het kopen van een nieuwe verwarmingsinstallatie is waarschijnlijk niet iets wat u dagelijks doet, en daarom helpen wij u een handje. Wilt u bijvoorbeeld liever een solo of combiketel, hoeveel vermogen heeft u nodig en welke CW-waarde is voor u van belang? Daarna kunt u kijken naar de verschillende ketels, zoals een HRe of zelfs uhr-ketel!

  Solo of combiketel?

  Eén van de eerste keuzes die u moet nemen, is de keuze voor een solo- of combiketel. De combiketel is het model dat in Wijk bij Duurstede verreweg het vaakst voorkomt. De combiketel is namelijk geschikt voor de verwarming van het huis én voor het verwarmen van water. De soloketel zorgt enkel en alleen voor de verwarming in huis. Een soloketel alleen is goedkoper in aanschaf, maar hier heeft u dus nog een geiser bij nodig. Als er al een geiser in huis aanwezig is, dan is de aankoop van een soloketel zeker het overwegen waard. Deze is een stuk kleiner en compacter en gemakkelijker weg te werken achter keukenkastjes. Heeft u nog geen geiser, dan bent u juist een stuk duurder uit met de keuze voor een soloketel.

  CW-waarde en vermogen van cv-ketel

  Twee belangrijke aspecten om rekening mee te houden zijn de CW-waarde en het vermogen. De CW-waarde geeft aan hoeveel warm water de combiketel per minuut kan leveren. Hoe meer warm water, des te hoger het comfort. U kunt dan ook op twee verschillende punten tegelijk warm water aftappen. Het is niet te zeggen welk vermogen de beste keuze is, omdat dit volledig afhankelijk is van uw persoonlijke situatie. Een handige maatstaf om het benodigde vermogen te berekenen is: de gewenste binnentemperatuur x het formaat van de woning in m³ x 3,86. Dit geeft een idee naar welk vermogen je moet kijken. Vraag een cv-installateur voor een persoonlijk advies als u er niet uitkomt.


  Verwarmingsmonteur in Wijk bij Duurstede nodig?

  Van een vakkundige reparatie tot het installeren van een nieuwe cv-ketel. Vraag een gratis offerte aan.

  Gratis offerte

  cv-ketel installatie Wijk bij Duurstede

  Cv-ketel installatie Wijk bij Duurstede

  Het installeren van een nieuwe verwarmingsketel bestaat uit een aantal taken. Allereerst moet de cv-monteur de oude ketel demonteren en verwijderen. Daarna plaatst hij de nieuwe ketel en sluit deze aan op alle leidingen. Tot slot stelt hij de combiketel goed af en geeft hij u nog een uitgebreide uitleg over de werking. De installatie neemt ongeveer 4 uur in beslag. In sommige gevallen heeft de verwarmingsmonteur extra tijd nodig. Bijvoorbeeld als u ook de rookgasafvoer vervangt of als hij een condensaatpomp moet aansluiten. In dat geval kunt u rekening houden met enkele uren extra werktijd. In principe is de installatie altijd in één werkdag voltooid, zodat u direct weer geniet van verwarming in huis.

  verwarming installatie door cv-monteur

  Veilige installatie van cv-ketel

  U wilt natuurlijk zeker weten dat uw verwarmingsinstallatie veilig is geïnstalleerd. Vraag de cv-monteur uit Wijk bij Duurstede daarom of hij direct de rookgasafvoer en gasleidingen wil controleren. Mochten deze in slechte staat verkeren, dan kunt u er direct voor kiezen om ze te vervangen. Zo hoeft u niet een tweede keer een cv-installateur in te schakelen.

  De verwarmingsmonteur controleert ook of er toevallig koolmonoxide aanwezig is rond de cv-ketel.

  Rookgasafvoer vervangen

  De rookgasafvoer is een heel belangrijk onderdeel van de centrale verwarming. Een gasketel verbrand namelijk gas om uw woning op te warmen en hierbij komen gevaarlijke gassen vrij. Deze worden via de rookgasafvoer naar buiten afgevoerd. Als dit niet gebeurt, dan belanden de gevaarlijke gassen in uw woning. Koolmonoxide is bijvoorbeeld een levensgevaarlijk gas dat u niet kan zien of ruiken. De levensduur van een rookgasafvoer is vergelijkbaar met de levensduur van een verwarmingsketel, daarom raden wij u aan beide onderdelen samen te vernieuwen. Zo weet u bovendien zeker dat de rookgasafvoer perfect aansluit op de nieuwe gasketel. Meer weten over de gevaren van een verouderde rookgasafvoer? Kijk dan op de website van Rijksoverheid.

  Wat kost een verwarmingsmonteur?

  De tarieven van een verwarmingsmonteur verschillen per situatie. Gemiddeld ligt dit tussen de €20,- en €40,- per uur. Meestal zijn startende monteurs een stuk goedkoper, waardoor u deze vakmannen gemiddeld €20,- per uur betaald.

  Een ervaren ZZP’er hanteert eerder een gemiddeld tarief van €30,-. Hoe meer ervaring des te hoger de tarieven. Voor een MKB-monteur ligt de gemiddelde prijs rond de €40,- per uur.

  Prijstabel: kosten cv-monteur

  Type cv-monteur Gemiddelde kostprijs per uur*
  Startende cv-monteur Vanaf €20,-
  Ervaren ZZP cv-monteur Gemiddeld €30,-
  Ervaren MKB cv-monteur Gemiddeld €40,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, exclusief materiaal- en voorrijkosten. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan een gratis offerte aan.

  Factoren die de prijs van de cv-monteur beïnvloeden

  De tarieven van de monteurs zijn afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard speelt het soort klus een grote rol. Een eenmalige onderhoudsbeurt is goedkoper dan een kostbare reparatie. Tegelijkertijd is het tarief daarnaast voordeliger als u structureel onderhoud laat plegen dan wanneer u een eenmalige onderhoudsbeurt uitbesteed. Daarnaast speelt de ervaring van de cv-installateur een rol, evenals de complexiteit van de klus. Laat u uw hr-ketel vervangen door een elektrische ketel compleet met zonneboiler, dan liggen de arbeidskosten uiteraard een stuk hoger dan wanneer u een nieuwe hr-ketel laat installeren. Vraag daarom een gratis offerte aan, zodat u zeker bent van de hoogte van de arbeidskosten.


  Benieuwd naar de exacte prijzen en mogelijkheden?

  Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij onze verwarmingsmonteur in Wijk bij Duurstede.

  Gratis offerte

  Verwarming op gas

  Verreweg de meeste klanten uit Wijk bij Duurstede verwarmen hun woning doormiddel van gas. Wist u dat maar liefst 95% van de woningen in Nederland is aangesloten op het aardgasnetwerk? Verwarmen op gas gebeurt in de meeste gevallen via een gasketel in combinatie met radiatoren en vloerverwarming. Door de radiatoren stroomt water, dat wordt opgewarmd door de verbranding van gas. De gasketel is in de meeste gevallen een combiketel: vooral hoogrendementsketels zijn in Wijk bij Duurstede populair. In sommige gevallen maken klanten nog gebruik van een eenvoudige gaskachel. Deze worden veel gebruikt voor de sfeer en bieden geen optimaal rendement.

  vr-ketel

  Vr-ketel

  Sinds september 2015 worden vr-ketels niet meer verkocht. De vr-ketel is de voorloper op de hr-ketel en hoewel deze z’n werk doet, is het energieverbruik niet zuinig genoeg. In september 2015 is namelijk vastgesteld dat elke nieuwe verwarmingsketel moet voldoen aan Europese eisen op het gebied van energieverbruik. De vr-ketel heeft energielabel C en dat is een stuk slechter dan het A-label van hoogrendementsketels. Wie op dit moment nog steeds gebruik gemaakt van een vr-ketel, kan 15% tot 20% op de energiekosten per jaar besparen! De aankoop van een hoogrendementsketel is dus zeker het overwegen waard.

  hr-ketel plaatsen Wijk bij Duurstede

  Hr-ketel

  Sinds een aantal jaar is het in Nederland verplicht om bij de vervanging van de huidige verwarmingsketel te kiezen voor een hr-ketel. De hr-ketel is een hoogrendement oplossing, die de rookgas en condens die bij het verwarmingsproces vrijkomt opnieuw gebruikt. Hierdoor stijgt het effect van de hr-ketel tot meer dan 100 procent. Hoewel de installatie van een hr-ketel diverse voordelen met zich meebrengt, is het nadeel dat hiervoor vaak een grote verbouwing noodzakelijk is, om de afvoer van de rookgassen op veilige wijze te laten verlopen. Het is daarom verstandig om voor de installatie van de hr-ketel de hulp van een verwarmingsmonteur in te roepen.

  hre-ketel installeren Wijk bij Duurstede

  HRe-ketel

  Naast de standaard hoogrendementsketel is ook de HRe-ketel beschikbaar. Deze werkt in principe hetzelfde als een hoogrendementsketel. Zodra de thermostaat aanslaat begint de verbranding van gas, waardoor uw radiatoren, vloer- of wandverwarming warm wordt. Een HRe-combiketel wekt, naast warmte, ook nog elektriciteit op. In een gemiddelde woning levert dit type ketel ongeveer de helft van het jaarlijks verbruik. Hierdoor zal het energieverbruik in huis enorm dalen, waardoor u op de lange termijn een stuk voordeliger uit bent. Er zitten echter wel hoge aanschafkosten aan verbonden, waardoor het een lange terugverdientermijn betreft. De prijzen van HRe-ketels starten vanaf ongeveer €10.000,-.

  uhr-ketel

  Uhr-ketel

  Een uhr-ketel behaalt een rendement van maar liefst 140%! Hoe dit kan? De uhr-ketel werkt slim samen met een warmtepomp. De pomp gebruikt temperatuurverschillen in de buitenlucht, ventilatielucht en de bodem om zo warmte te genereren. Deze warmte geeft de pomp af aan de ketel, die het op zijn beurt gebruikt om het water in het systeem te verwarmen. Op deze manier verbruikt u een minimale hoeveelheid gas. Een ander voordeel van de uhr-ketel is dat het een open systeem is. Dit houdt in dat het niet aan de riolering aangesloten hoeft te worden, zodat het overal in huis geplaatst kan worden.

  Wat kost een cv-ketel?

  Benieuwd naar de kosten van een nieuwe gasketel? Een vr-ketel kost gemiddeld €900,- tot €1.500,- maar behaalt een laag rendement. Bovendien is een vr-ketel niet meer nieuw te plaatsen. Een standaard hr-ketel is dan de goedkoopste optie en kost ongeveer €1.000,- tot €2.600,-. Hiermee behaalt u een rendement van boven de 100%.

  Met een uhr- of HRe-ketel haalt u een nog hoger rendement, maar de kosten liggen ook een stuk hoger. Een uhr-ketel schaft u aan vanaf ongeveer €1.800,- tot €3.000,-. Houd er wel rekening mee dat u hierbij nog een warmtepomp moet aanschaffen. Daar komen bovendien de kosten voor de montage nog overheen.

  Prijstabel: kosten cv-ketel

  Type cv-ketel Gemiddelde prijzen, inclusief btw*
  Vr-ketel €900,- tot €1.500,-
  Hr-ketel €1.000,- tot €2.600,-
  Uhr-ketel €1.800,- tot € 3000,-
  HRe-ketel €11.000,-
  Montagekosten per klus €500,- tot €900,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

  Subsidie op verwarming in 2018 en 2019?

  Het vervangen van de centrale verwarming is niet goedkoop. Gelukkig zijn er meerdere manieren om met een klein budget toch een nieuwe gasketel te installeren. Op energiesubsidiewijzer.nl vindt u bijvoorbeeld een overzicht van alle plaatselijke subsidies die u voor verwarming kunt aanvragen. Zo weet u direct hoeveel geld u terug kunt krijgen. Daarnaast kunt u tot 31 december 2018 de IDSE aanvragen. De Investeringssubsidie duurzame energie (Rvo.nl) is verkrijgbaar voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Hiermee krijgt u een deel van de investering in de vorm van een subsidie weer terug. Maar wees er snel bij, want vanaf 1 januari vervalt deze subsidie.

  subsidie cv-ketel 2018 en 2019

  Bespaar op de verwarming met de installatie van een nieuwe cv!

  Met de energiezuinige ketels kunt u flink besparen op de stookkosten! Vraag een gratis offerte aan.

  Gratis offerte

  Verwarming: elektrisch

  Elektrische verwarming werd lange tijd als niet rendabel beschouwd, omdat het de elektriciteitskosten flink verhoogde. Met de komst van zonnepanelen en de HRe-ketel weten steeds meer klanten in Wijk bij Duurstede hun eigen energie op te wekken. Door deze zelfopgewekte energie te gebruiken om uw woning te verwarmen verlaagt u de gaskosten en verkleint u uw CO2 uitstoot. U zou een elektrische verwarmingsketel kunnen aanschaffen. Door middel van elektrische radiatoren of vloerverwarming is het tevens mogelijk uw woning te verwarmen. Een derde elektrische optie is door middel van infrarood verwarming, dit is een hele effectieve methode omdat de infraroodverwarming niet de lucht verwarmt, maar de objecten en personen.

  infrarood verwarming

  Infrarood verwarming

  Wij noemden eerder al de mogelijkheid voor een infrarood verwarming in verband met het gebrek aan radiatoren als groot voordeel. Infrarood verwarmingen hebben daarnaast nog vele andere voordelen. Zo zorgt u hiermee in de meeste gevallen voor een besparing van de stookkosten, en profiteert u tevens van een meer constante en directe verwarming. Onze klanten uit Wijk bij Duurstede vinden daarnaast het ontbreken van waterleidingen zeer prettig. Natuurlijk kent een infrarood verwarming ook nadelen ten opzichte van de standaard variant. Zo moet u hiervoor extra elektriciteitsdraden aanleggen, en is het voor een goed resultaat vereist om de infrarood panelen tegen het plafond te plaatsen.

  warmtepomp Wijk bij Duurstede

  Warmtepomp: duurzaam verwarmen

  Eén van de nieuwste oplossingen binnen duurzaam verwarmen is de warmtepomp. De warmtepomp gebruikt energie van buitenaf en zet deze om tot bruikbare energie voor het verwarmen van water. Zowel aarde als lucht, licht en water kunnen gebruikt worden als basisenergie. Het aanschaffen van een warmtepomp zal in eerste instantie aardig wat kosten, maar op de lange termijn zult u hiermee aanzienlijk besparen op de stookkosten. Traditioneel werd een warmtepomp enkel gebruikt voor koelkasten en vriezers, tegenwoordig is het bij nieuwbouwwoningen ook een optie om een warmtepomp te gebruiken voor tapwater. Nederland loopt bovendien voorop in het ontwikkelen van nieuwe varianten, zoals de hybride-warmtepomp.

  Het installatieproces van een hybride warmtepomp:

  Hybride warmtepomp

  Naast een standaard warmtepomp is er ook de keuze uit een hybride warmtepomp. Een hybride pomp werkt samen met een hoogrendementsketel. De warmtepomp kan het grootste gedeelte van het jaar genoeg warmte opwekken voor de verwarming van uw huis. Alleen op extreem koude dagen slaat de gasketel nog aan. Dit betekent een flinke besparing op uw stookkosten!

  Elektrische cv-ketel

  Met het installeren van een elektrische ketel hoeft u niet langer aangesloten te zijn aan het aardgasnetwerk. Dat is een stuk beter voor het milieu, omdat u de CO2 uitstoot enorm beperkt. Maar is een elektrische ketel wel de juiste oplossing? Het is in ieder geval verstandig om te weten dat elektrische ketels alleen de verwarming in huis verzorgen, en niet het warm water. Hiervoor kunt u een aparte zonneboiler laten plaatsen.


  Overweegt u elektrische verwarming in Wijk bij Duurstede?

  Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan en ontdek de kosten.

  Gratis offerte

  Merken cv-ketels

  Veel klanten vragen zich af wat het verschil is tussen de verschillende merken. Dit is in de praktijk lastig te zeggen. Verschillen in rendement en gebruik zijn slechts klein. De grootste verschillen zitten in de uiterlijke kenmerken en in de gebruiksvriendelijkheid. Welk merk het meest geschikt is, is dus grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en budget. Merken als AWB, Intergas en Remeha zijn allen budgetvriendelijke merken waarvan de prijzen gemiddeld tussen de €800,- en €1.000,- liggen. Atag en Nefit zijn twee duurdere merken, met gemiddelde prijzen tussen de €1.300,- en €1.700,-. Bosch en Vaillant liggen hier tussenin. Voor deze merken betaalt u ongeveer €1.000,- tot €1.300,-.

  Atag

  atag verwarmingsketel Wijk bij DuurstedeSinds 1948 is ATAG een begrip in de verwarmingswereld. De consumentenbond heeft niet voor niets enkele keren de centrale verwarmingketels van ATAG als beste keus bestempeld. De combiketels van ATAG zijn in november 2014 nog als beste getest. Naast combiketels biedt ATAG ook zonneboilerketels, losse hr- en VR modellen en verwarmingsketels met een aparte boiler aan. Genoeg keus dus! Onze verwarmingsmonteur uit Wijk bij Duurstede geeft u met plezier meer specifieke informatie over de verwarming die het beste past.

  AWB

  awb verwarmingsketel Wijk bij DuurstedeDe oprichting van AWB was in 1934 en sindsdien hebben ze zich ontwikkeld tot een expert op het gebied van ruimte verwarming. Hun assortiment omvat zonneboiler systemen, hybride systemen, thermostaten en natuurlijk centrale verwarming systemen. Door de jarenlange ervaring in het vak levert AWB kwalitatief zeer hoge producten. Wilt u graag meer informatie over de voordelen, kosten en prijzen van AWB cv-ketels dan kunt u contact opnemen met een verwarmingsmonteur uit Wijk bij Duurstede.

  Bosch

  bosch cv-installateur Wijk bij DuurstedeBij Bosch denkt men vrijwel direct aan gereedschap. Het is echter zo dat het ook een vrij grote speler is op de markt van centrale verwarmingsketels. Bosch is van oorsprong een Duitse bedrijf en is begonnen in 1886. Naast cv-en hr-ketels en combiketels, levert het bedrijf ook vele producten in andere markttakken. Bosch heeft tot nu toe verwarmingsketels ontworpen die voorzien zijn van de nieuwste technologieën. Ook voor infrarood oplossingen helpt men u graag verder.

  Ferroli

  ferroli cv-monteur Wijk bij DuurstedeFerroli is geen onbekende naam in de wereld van centrale verwarmingen. Al meer dan 1 miljoen Nederlands kozen de afgelopen jaren voor een Ferroli verwarmingssysteem. Ferroli is al meer dan 50 jaar bezig met het innoveren om zo te kunnen voorzien in cv-ketels die met de tijd mee gaan en energiezuinig zijn. Hun missie is om bij te dragen aan een groenere wereld. Dankzij de innovaties van Ferroli profiteert u dan ook van lage stookkosten en vermindert u de uitstoot van schadelijke stoffen.

  Intergas

  intergas verwarmingsmonteur Wijk bij DuurstedeIntergas kent u waarschijnlijk van de Intergas Kombi Kompakt hr ketel. Dit is namelijk een van de beste verkochte hoogrendementketels in Nederland. Al ruim 50 jaar verkopen en innoveren zij zich in de cv-ketel techniek. Dit Nederlandse bedrijf groeit nog steeds en blijft haar producten op hoog niveau ontwikkelen. Bel ons als u in contact wilt komen met een verwarmingsmonteur om meer informatie te verkrijgen over de Intergas systemen.

  Nefit

  nefit cv-ketel Wijk bij DuurstedeNefit is het merk dat de meeste hr-ketels verkoopt in Nederland. Zij richten zich niet alleen op particulieren maar ook op industrie, utiliteit en projecten. Nefit is met meer dan 100 jaar het oudste bedrijf in deze tak van industrie. In 2004 is Nefit overgenomen door het bedrijf Bosch Thermotechnik waardoor het nu nationaal en internationaal aanzien heeft vergaard. Nefit biedt een ruim assortiment apparaten aan, die elke verwarmingsmonteur in een handomdraai plaatst.

  Remeha

  remeha monteur Wijk bij DuurstedeNaast cv-ketels levert Remeha al ruim 80 jaar ook boilers, thermostaten en andere verwarming systemen. Remeha is niet alleen bekend in Nederland, ook in Europa hebben ze een relatief groot marktaandeel. In 2014 is Remeha uitgeroepen tot ‘best managed companies’ dat Deloitte en ING samen georganiseerd hadden. Van Vliet kan u uitstekend toelichten welke producten voor uw huis in Wijk bij Duurstede van toepassing zijn.

  Vaillant

  vaillant cv-ketel monteur Wijk bij DuurstedeNet als Remeha beschikt Vaillant over een aardig marktaandeel in Europa. Vaillant Group is de overkoepelende organisatie die in meer dan 80 landen opereert. Vaillant heeft in Nederland een groot aandeel als producent van centrale verwarmingsketels en hoogrendementsketels. Naast deze twee produceren ze ook nog warmtepompen en geisers. Om de kwaliteit van de producten te waarborgen werkt Vaillant met een eigen Servicedienst.


  cv-ketel laten bijvullen

  CV-ketel bijvullen

  Om uw verwarming in optimale staat te houden is het van belang dat u deze van het juiste onderhoud te voorzien. Een deel van dit onderhoud dient u over te laten aan een erkend verwarmingsmonteur uit Wijk bij Duurstede. Een ander deel van het onderhoudswerk kunt u echter zelf uitvoeren. Hierbij hoort onder andere het bijvullen van de waterdruk. De druk in de ketel dient hoog genoeg te zijn (tussen de 1.5 en 2.0 atmosfeer), om een defect van de cv-ketel te voorkomen. Ontvangt u graag tips voor het bijvullen van uw centrale verwarmingssysteem in Wijk bij Duurstede of wilt u liever dat een expert het voor u doet? Bel dan naar 085 500 9962.

  radiator vervangen door verwarmingsmonteur

  Radiator vervangen

  De meeste oudere kachels werken nog met een radiator die langs de kamerrand is geplaatst. Veel van onze klanten vinden echter radiatoren in huis niet mooi staan, en zoeken daarom naar alternatieven. Eén van de oplossingen is de keuze voor een infrarood verwarming, of een vloerverwarming. Als dit geen optie is, dan kunt u er ook voor kiezen om een designradiator te laten plaatsen. Een designradiator is in vele varianten te bestellen, zodat deze altijd aansluit bij uw interieur. Bij de meeste verwarmingspecialisten vraagt u eenvoudig de verschillende voorbeelden aan. Kies hieruit zelf de oplossing die het beste bij u past.

  designradiator plaatsen

  Designradiator

  Steeds vaker horen wij van klanten dat zij de radiator in de woonkamer een doorn in het oog vinden; het verbreekt de uitstraling en sfeer van de ruimte. Er bestaat echter een simpel alternatief: de designradiator. Een designradiator is een radiator die er uitziet als een kunstwerk, een rijtje houten planken, een metalen constructie of nog iets heel anders. Het is aan u om de designradiator te kiezen die exact binnen het interieur past. Ook voor bedrijven bestaan er diverse radiatoroplossingen die de stijl van het pand ondersteunen. Houd er wel rekening mee dat de kosten voor een designradiator relatief hoog liggen.

  radiatorknop vervangen

  Radiatorknop vervangen

  Eén van de problemen die vaak voorkomt bij een radiator is een lekkage van de radiatorkraan of –knop. Dit is in een aantal gevallen vrij eenvoudig op te lossen met behulp van wat metaalpasta, maar het is soms noodzakelijk om de radiatorknop te vervangen. Wanneer het enkel gaat om de vervanging van de knop, dan bestelt u deze eenvoudige bij de lokale bouwmarkt. Deze heeft de meeste soorten en maten direct op voorraad. Is het ook wenselijk om de radiatorkraan te vervangen? Overweeg dan om een erkend verwarmingsmonteur uit Wijk bij Duurstede in te schakelen. Deze zal de reparatie of installatie vakkundig voor u uitvoeren. Wij helpen u met plezier door u in contact te brengen met een vakman, neem daarom nu contact op!

  thermostaat vervangen

  Thermostaat vervangen

  Voor veel mensen is de thermostaat van weinig belang. De thermostaat is eenvoudig het middel om de kachel hoger of lager te zetten. Toch is het verstandig om te kijken naar uw huidige thermostaat en de eventuele mogelijkheden om het gebruiksgemak hiervan te verhogen. Tegenwoordig werkt menig energieaanbieder namelijk met een slimme thermostaat. Dit is een apparaat waarop u kunt bijhouden hoeveel energie u dagelijks verbruikt, maar waarop u ook kan aangeven hoe warm het moet zijn op een bepaald moment. De slimme thermostaat is bovendien te koppelen aan een tablet of smartphone. Zo zet u eenvoudig op het werk al de kachel aan.

  wetgeving omtrent cv-ketel

  Europese wetgeving

  In Europa gaat de aandacht steeds meer uit naar energiezuinigheid en het verminderen van het verbruik van fossiele brandstoffen. Eén van de maatregelen die vanuit de Europese Commissie is genomen, is een stop op de verkoop van verbeterd rendement cv-ketels. Dit heeft tot gevolg dat bij 10% van de Nederlandse huishoudens een verbouwing moet worden uitgevoerd om de aansluiting van een hoogrendement verwarming mogelijk te maken. Dit is een aanzienlijke klus, maar een expert uit Wijk bij Duurstede voert dit snel en vakkundig uit. Vraag via het contactformulier naar de mogelijkheden, wij helpen u met plezier verder!

  Onderhoudscontract voor verwarming

  Een klein deel van het onderhoud kunt u zelf uitvoeren. Denk hierbij aan het ontluchten van de radiatoren en het controleren van de waterdruk. Overig onderhoud raden wij aan te laten uitvoeren door een erkend verwarmingsmonteur uit Wijk bij Duurstede. U zou eenmalig onderhoud kunnen laten plegen, maar een onderhoudscontract biedt vele voordelen. Voor een vast bedrag per maand weet u zeker dat er altijd hulp is indien u een reparatie nodig heeft. Bovendien wordt u sneller geholpen, verlengt u de levensduur van de verwarmingsketel en heeft u minder kans op storingen. Met een all-in onderhoudscontract weet u zeker dat alle materiaal- en arbeidskosten gedekt worden.

  Hoe herken ik een goede cv-monteur?

  Een goede installatie van de verwarmingsketel is van levensbelang, maar zonder ervaring is het lastig in te schatten of de cv-monteur vakwerk heeft afgeleverd. Het is dus verstandig om op zoek te gaan naar een goede en betrouwbare cv-monteur. Maar hoe vindt u deze? Als de cv-monteur is aangesloten bij branchevereniging Uneto-VNI dan weet u zeker dat hij voldoet aan alle wettelijke richtlijnen. Beschikt bij over het VCA-diploma dan is hij bovendien getoetst op veiligheid, gezondheid en milieu. Natuurlijk betekent dit niet dat een cv-monteur zonder extra keurmerken minder kwaliteit biedt. Vraag daarom altijd om referenties en ervaringen van anderen in Wijk bij Duurstede.


  cv-ketel spoedreparatie Wijk bij Duurstede

  24/7 spoedservice bij storingen

  Cv-ketel kapot? Maak dan snel gebruik van onze 24/7 spoedservice! Bel naar 085 500 9962 voor direct contact met een verwarmingsmonteur uit de regio Wijk bij Duurstede.

  Vakmannen staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar om een snelle reparatie uit te voeren. Zo voorkomt u dat u in de kou blijft zitten.

  cv-monteur inschakelen Wijk bij Duurstede

  Direct contact: 085 500 9962

  Wie op zoek is naar een verwarmingsmonteur uit Wijk bij Duurstede kan het beste een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen. U krijgt een duidelijk overzicht van de kosten en weet precies waar u aan toe bent. Heeft u juist met spoed een cv-monteur nodig voor een reparatie? Als uw verwarmingsketel kapot is, maak dan gebruik van onze spoedservice. Bel voor direct contact met een cv-installateur uit de regio Wijk bij Duurstede. U bent dan verzekerd van een snelle reparatie!

  085 500 9962