Verwarming Weesp

Verwarmingsmonteur Weesp

Is er een probleem met uw verwarming? Hebt u regelmatig last van borrelende verwarmingsbuizen? Of doet de radiator het niet meer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Van Vliet Verwarming werken wij samen met menig erkend verwarmingsmonteur uit Weesp die u gegarandeerd snel en vakkundig van dienst is wanneer een leiding van de CV-ketel kapot is gegaan of een storing vertoont. Onze verwarmingservice is direct bereikbaar via 085 500 9964, en wij garanderen dat er binnen korte tijd een erkend vakman bij u voor de deur zal staan om het defect te verhelpen. Of het nu gaat om de reparatie van een expansievat of de installatie van infrarood panelen, wij helpen u met alle plezier.

Direct contact
Een beller is sneller: 085 500 9964
Hulp nodig van een ervaren verwarmingsmonteur?

Bel naar 085 500 9964 voor direct contact, of neem contact op via het formulier!

085 500 9964
Direct contact

Wat doet een verwarmingsmonteur?

Een verwarmingsmonteur uit Weesp heeft verschillende werkzaamheden. Hij houdt zich allereerst natuurlijk bezig met de installatie van verwarmingsketels. De installatie van een verwarmingsketel is geen eenvoudige klus. Het is dan ook erg belangrijk dat dit juist wordt gedaan om nare ongelukken als koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Na de installatie is het mogelijk dat u de verwarmingsmonteur uit Weesp na een jaar weer ziet om onderhoud uit te voeren. Ook regelmatig onderhoud is cruciaal zodat u minder last hebt van storingen. Daarnaast zorgt onderhoud ervoor dat de installatie goed is afgesteld waardoor u nooit teveel betaalt aan stookkosten. Is er onverhoopt toch een reparatie nodig? De verwarmingsmonteur voert deze graag voor u uit. In het kort behoren tot zijn werkzaamheden het uitvoeren van:

  • Onderhoud
  • Reparatie
  • Installatie

CV ketel kapot? Spoedservice!

Wij begrijpen dat wanneer de verwarming kapot gaat, u het liefst direct wilt worden geholpen. Wij hebben daarom een speciale spoedservice in het leven geroepen. Deze service is bereikbaar via ons telefoonnummer 085 500 9964 en is dag en nacht bereikbaar. Wanneer u contact opneemt met deze service dan zal er snel een verwarmingsmonteur langskomen om de nodige reparatie uit te voeren. Is het geen optie om op dat moment de CV-ketel te repareren? Dan zal de verwarmingsmonteur een vervolgafspraak met u maken om ervoor te zorgen dat u snel weer van een optimaal wooncomfort geniet. Wij helpen u graag verder.

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de verwarming in goede staat blijft, is het van belang om deze regelmatig van onderhoud te voorzien. Een deel van dit onderhoud kunt u gemakkelijk zelf uitvoeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om het reinigen van de buitenzijde van de ketel, het bijvullen van de waterdruk en het ontluchten van de radiatoren. Andere klussen op het gebied van onderhoud kunnen het beste door een erkend verwarmingsmonteur uit Weesp worden uitgevoerd. Wilt u zeker weten dat het onderhoud op het juiste moment wordt gedaan? Overweeg dan om een onderhoudscontract af te sluiten. Een verwarmingsmonteur komt dan periodiek bij u langs.


verwarmingsmonteur in Weesp

Reparatie

Wanneer er tijdens een onderhoudsbeurt geconstateerd wordt dat een bepaald onderdeel kapot is, dan repareert de betreffende monteur het defect direct. Een reparatie is in de meeste gevallen voldoende om de kwaliteit en levensduur van de CV-ketel aanzienlijk te verbeteren. Is het niet mogelijk om de verwarming te repareren of vermoedt onze specialist uit Weesp dat het voor de lange termijn beter is om een gedeelte te vernieuwen of een hele nieuwe CV-ketel aan te schaffen? Dan gaat hij graag met u in overleg over de mogelijkheden. Wilt u weten wat een reparatie bij uw verwarming gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

cv-ketel storing oplossen Weesp

CV-ketel storing oplossen

Een storing van de CV-ketel kan op verschillende manieren ontstaan. Zeker bij nalatig onderhoud is een defect aan het apparaat vrij gebruikelijk. Het belangrijkste is dat u de verwarming op de juiste manier van onderhoud voorziet. Zo dient u deze regelmatig te (laten) bijvullen en moeten ook de radiatoren periodiek ontlucht worden. Is een kapot onderdeel de oorzaak van de storing? Dan is de hulp van een verwarmingsmonteur noodzakelijk. Wilt u met spoed worden geholpen? Aarzel dan niet, en bel vandaag nog met onze spoedservice via 085 500 9964. Een ervaren monteur zal dan snel naar u toekomen om de nodige reparatie uit te voeren.

cv-ketel installeren Weesp

Wanneer CV-ketel vervangen?

Is er vaak een storing bij uw verwarming, of hebt u het gevoel dat de CV-ketel niet naar behoren werkt? Dan is het wellicht nodig om deze te vervangen. Een verwarmingsketel gaat over het algemeen zo’n 15 jaar mee voordat u een andere aan moet schaffen. Tegenwoordig zijn de zogeheten HR (hoogrendement) verwarmingketels zeer populair. Een HR-ketel is erg duurzaam, en zorgt ervoor dat u jaarlijks tot wel honderden euro’s bespaart op de energiekosten. De opties voor het installeren van een andere CV-ketel bij u thuis hangen af van uw beschikbare budget en wensen voor duurzaamheid.

cv-ketel levensduur

Levensduur CV-ketel

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste verwarmingsketels zo’n 15 jaar meegaan voordat zij aan vervanging toe zijn. Bij een dergelijke levensduur gaan wij er wel vanuit dat u het apparaat regelmatig van onderhoud voorziet, en dat u ook een nodige reparatie gelijk laat uitvoeren door een ervaren verwarmingsmonteur uit Weesp. Vermoedt u dat het tijd wordt om uw verwarming te vervangen? Vraag dan een verwarmingspecialist om advies op maat. Deze kan op basis van uw wensen kijken naar de verschillende cv-ketels die de A-merken aanbieden, en u zo ondersteunen bij het maken van de beste keuze. Wij brengen u desgewenst ook in contact met een specialist in vloerverwarming.

CV-ketel installatie

Hebt u besloten om uw huidige verwarmingsysteem te vernieuwen? Dan adviseren wij om altijd de ondersteuning van een erkend verwarmingsmonteur uit Weesp in te schakelen voor de installatie van het nieuwe systeem. Een verwarmingsmonteur helpt u niet alleen met alle plezier bij de installatie, ook bij het verwijderen van de oude ketel, het uitzoeken van een nieuw systeem of het afstellen van het apparaat biedt hij graag de nodige ondersteuning. Vele mensen vragen zich af of het niet goedkoper is om zelf de installatie af te handelen. Hoewel het misschien in eerste instantie goedkoper is, zal dit op de lange termijn een groter risico op het kapot gaan van de diverse onderdelen opleveren, en is ook de afstelling vaak incorrect, waardoor u regelmatig teveel energie verbruikt. Het is daarom verstandig om toch te betalen voor de inzet van een ervaren installateur. De installatie van verwarmingsketels is bovendien verbonden aan strengen eisen ten opzichte van veiligheid en duurzaamheid. Zo moet u onder meer zorgen voor ruimte rondom het apparaat voor een eventuele reparatie, en is de rookgasafvoer aan strenge voorwaarden verbonden. Wij garanderen u dat uw nieuwe CV-ketel bij onze experts in uitstekende handen verkeert. Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen via 085 500 9964 of het contactformulier.

installatie van verwarming Weesp

Rookgasafvoer vervangen

De rookgasafvoer is het onderdeel van de verwarmingsketel welke de rookgassen afvoert. Dit is een belangrijke taak, het is dan ook cruciaal dat de rookgasafvoer in goede staat is. Een rookgasafvoer gaat gemiddeld 15 tot 20 jaar mee en moet daarom altijd worden vernieuwd op het moment dat u de verwarmingsketel ook vernieuwt. Als u dit niet doet dan kunnen er nare ongelukken gebeuren. Door de rookgasafvoer gaan namelijk gassen van hoge temperatuur rond de 70 graden. Als deze gassen gaan condenseren dan zitten er in de buizen alleen druppeltjes. Deze druppeltjes zijn erg zuur en kunnen op den duur gaatjes in de rookgasafvoer vreten waardoor condensvocht en koolmonoxide uw huis in Weesp binnen kunnen komen. Meer weten over de gevaren van een verouderde rookgasafvoer? Kijk dan op de website van Rijksoverheid.

Wordt de verwarming in uw woning niet meer warm?

Bel dan nu: 085 500 9964 voor direct contact met een verwarmingsmonteur uit Weesp!

Bel 085 500 9964
Direct contact

Verwarming op gas

De meeste huishoudens in verwarmen hun huis in Weesp met gas. Maar liefst 95% van alle woningen in Nederland zijn op het aardgasnet aangesloten. Dit wordt echter beetje bij beetje minder omdat men steeds vaker kiest voor duurzame alternatieven van aardgas. Dit doen ze om de klimaatverandering te beperken. Het is wellicht mogelijk dat u in huis een losse gaskachel hebt. Deze is niet energiezuinig en wordt daarom bijna niet meer gebruikt. Tegenwoordig kiest men er veelal voor om een hoogrendementsketel te installeren. Ook een HRe-ketel is een optie, al is deze niet voor iedereen rendabel.

hr-ketel Weesp

HR-ketel

Tegenwoordig is de HR-ketel niet alleen de meest populaire oplossing, het is tevens verplicht om bij het vernieuwen van uw verwarming te kiezen voor een HR-ketel. Een hoogrendementsketel zorgt ervoor dat u aanzienlijk bespaart op de stookkosten, en is bovendien goed voor het milieu. De HR-ketel is zo zuinig, doordat hij de waterdamp die ontstaat bij het verwarmingsproces niet afvoert, maar opnieuw gebruikt. Dit betekent dat een HR-ketel een rendement van meer dan 100 procent geeft. De installatie van een HR-ketel is relatief lastig, en zal dan ook in eerste instantie een hogere investering vereisen. Op termijn verdient u deze kosten wel weer terug.

hre-ketel Weesp

HRe-ketel

De HRe-ketel is eigenlijk hetzelfde als de hoogrendementsketel, maar deze installatie levert u naast een warme verwarming en warm water ook nog elektriciteit. Dit klinkt heel mooi, maar de HRe-ketel is niet voor iedereen geschikt. Hebt u een groot gezin of is uw woning in Weesp helemaal niet goed geïsoleerd waardoor u jaarlijks meer dan 1.800 m³ aan gas verbruikt? Alleen dan is de HRe-ketel interessant voor u. Zo niet, dan is deze verwarmingsinstallatie niet rendabel omdat de aanschafprijs erg hoog ligt. Nog iets om rekening mee te houden: een HRe-ketel is een stuk zwaarder dan een normale hoogrendementsketel. Controleer daarom altijd of uw wand geschikt is voor deze verwarmingsinstallatie.

Verwarming: elektrisch

Naast gas is het ook mogelijk om te verwarmen met elektriciteit. Er zijn verschillende soorten elektrische verwarming zoals vloerverwarming, infrarood verwarming en de kleine elektrische kacheltjes. Een elektrische verwarming verbruikt ontzettend veel stroom. Men kiest er daarom niet vaak voor om een elektrische verwarming als hoofdverwarming te gebruiken omdat u dan simpelweg meer kosten kwijt bent. Men kiest er veelal voor om elektrische verwarming in ruimtes als de badkamer toe te passen. U bent hier gemiddeld twee keer per dag, ’s ochtends en ’s avonds, voor een korte tijd. Een elektrische verwarming is hiervoor ideaal omdat deze erg snel warm is.

infrarood verwarming installeren

Infrarood verwarming

Infrarood verwarmen is één van de nieuwste verwarmingstechnieken. Een infrarood verwarming werkt met behulp van speciale panelen die men tegen het plafond of muur monteert. Het voordeel van een infrarood verwarming is dat u hierbij geen radiatoren meer heeft, en ook geen waterleidingen voor de CV. Daarentegen is het wel noodzakelijk om extra elektriciteitsdraden aan te brengen, en heeft u natuurlijk wel de infrarood panelen in zicht. Voordeel van een infrarood verwarming is dat deze vrijwel direct warmte biedt en een continue temperatuur levert. Hierdoor is de leefomgeving gezonder en komt er minder ongedierte in huis.

warmtepomp

Warmtepomp: duurzaam verwarmen

Er komt vanuit de Nederlandse overheid steeds meer aandacht voor duurzaam verwarmen. Naast de hoogrendementsketel vormt ook de warmtepomp één van de mogelijkheden om het verbruik van fossiele brandstoffen te beperken. Een warmtepomp zet omgevingsfactoren om tot bruikbare energie. Onder meer aarde, lucht en water vormen een mogelijke basis voor de werking van een warmtepomp. In Nederland loopt men voorop in het ontwikkelen van speciale warmtepompen. Zo is bijvoorbeeld de hybride warmtepomp een Nederlandse uitvinding. De kosten voor de installatie van een warmtepomp liggen hoog. Doordat het een energiezuinige maatregel is, is het wel een optie om hiervoor subsidie aan te vragen bij de gemeente.

Merken CV-ketels

Bent u op zoek naar een nieuwe installatie voor de verwarming? Er zijn vele verschillende merken op het gebied van verwarmingsketels beschikbaar. Elk merk heeft zijn eigen sterke punten en favoriete modellen. Het is soms dan ook lastig om een keuze te maken tussen de merken. Als u een nieuwe verwarmingsinstallatie gaat kiezen dan is het allereerst verstandig om te bedenken wat uw eisen zijn op het gebied van model en capaciteit. Vervolgens kunt u de modellen van uw favoriete merken met elkaar vergelijken. Kijk hierbij ook altijd naar hoeveel jaar garantie u hebt op de verwarmingsinstallatie.

Atag

atag verwarmingATAG is één van de bekendere merken voor verwarming in Nederland. Door de consumentenbond is ATAG al regelmatig uitgeroepen tot beste uit de test van CV-ketels. Bij dit merk profiteert u dan ook gegarandeerd van duurzaamheid en lange levensduur van de verwarmingsketel. Ook voor zonne-energiesystemen kunt u bij hen terecht.

AWB

awb verwarmingsmonteurDe branche AWB is onderdeel van de Vaillant Group, een fabrikant die al vanaf 1934 producten ontwikkelt voor warmte en verwarming. Bij AWB staat men voor een hoge kwaliteit product tegen een aantrekkelijke prijs. Zij bieden zowel CV-ketels, als kamerthermostaten en duurzame verwarmingssystemen aan. Het bedrijf werkt steeds met de nieuwste technieken.

Bosch

bosch cv-ketelBent u op zoek naar een zuinige en betrouwbare geiser? Dan vormen wellicht de geisers van Bosch een goede keuze voor u. Bij Bosch heeft men vele soorten geisers in het assoritment: zowel open als gesloten modellen. Hebt u geen combiketel? Dan is een keuken- of badgeiser van Bosch een uitstekende aanvulling. Zo beschikt u te allen tijde over voldoende warm water.

Ferroli

ferroli verwarmingFerolli is een Italiaans bedrijf dat al jaren actief is binnen de verwarmingsbranche. Bij Ferolli bestelt u niet alleen CV-ketels, maar ook boilers, zonlichtsystemen en andere vormen van warmtedistributie. Bent u benieuwd naar het aanbod? Wij informeren u met alle plezier over de opties en de prijzen voor een product naar wens. Neem daarom nu contact op.

Intergas

intergas reparatieWilt u graag een verwarmingsketel kopen bij een bedrijf dat al meer dan een halve eeuw werkt binnen de cv-techniek? Dan is een Intergas CV-ketel een goede keuze voor u. Het bedrijf ontwikkelt steeds nieuwe producten die een oplossing bieden voor onder meer de vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan warmtepompen.

Nefit

nefit cv-ketelsWij spraken hierboven al over de geisers van Bosch. Nefit is tegenwoordig een merk van dit bedrijf, waarvan u zowel HR-ketels, als thermostaten, warmtepompen, boilers en speciale apparaten op het gebied van zonne-energie kunt aanschaffen. De unieke warmtepomptechnologie van Nefit zorgt voor energiezuinige producten.

Remeha

remeha storingEen ander al lang bestaand merk binnen de verwarming branche is Remeha. Naast de standaard verwarmingsproducten biedt men bij Remeha ook een speciale thermostaat aan. Vindt u het prettig de temperatuur aan te passen wanneer het u uitkomt? Overweeg dan om de Remeha eTwist aan te schaffen. U profiteert snel van een heerlijke temperatuur in huis.

Vaillant

vaillant monteur WeespEen laatste merk waar we u verder over willen informeren is Vaillant. Dit bedrijf biedt zowel solo- als combiketels aan, in een standaard rendement en met een hoog rendement. Bent u benieuwd naar beste oplossing voor een verwarming bij u thuis in Weesp? Vraag dan een erkend verwarmingsmonteur om advies, wij helpen u met plezier.

CV-ketel bijvullen

Het bijvullen van de verwarmingsketel is zoals gezegd een onderdeel van het onderhoud dat u zelfstandig kunt afhandelen. Het bijvullen moet gebeuren zodra de waterdruk onder de 1.5 bar komt te staan. Het bijvullen van de ketel is vrij eenvoudig, u hebt hier alleen een vulslang of trechter voor nodig. Kiest u voor de vulslang? Sluit deze dan aan op de waterkraan en de vulkraan, en draai eerst de waterkraan open. Pas wanneer de vulslang helemaal gevuld is, moet u de vulkraan openen. Kiest u voor het gebruik van de trechter? Zorg dan voor een continue waterstraal. Wij helpen u graag.

radiator laten vervangen

Radiator vervangen

Loopt het water steeds vaker niet door uw radiator heen? Hebt u een probleem met de uitstraling van de radiatoren? Of zijn deze eenvoudig weg zeer verouderd? Dan is het een optie om de radiatoren te vernieuwen. Controleer eerst echter wel of het mogelijk is een kapot onderdeel te repareren voordat u een volledige renovatie uit laat voeren. Is een reparatie niet mogelijk of wil u de sfeer in huis aanpassen? Kies dan voor één van de vele radiatoren uit ons aanbod. Wij bieden bijvoorbeeld menig designradiator aan. Een designradiator is een radiator die eruitziet als kunstwerk of iets anders.

designradiator plaatsen Weesp

Designradiator

Steeds vaker krijgen wij van klanten de vraag of het mogelijk is om hun oude radiator te verwijderen, en in plaats daarvan te kiezen voor een elegantere oplossing. Dit is zeker een optie: menig verwarmingsspecialist biedt een ruim assortiment aan designradiatoren aan. Een designradiator is een radiator die eruit ziet als een kunstwerk, waardoor het de stijl van het interieur niet verbreekt. U dient er wel rekening mee te houden dat de aanschafprijs voor een designradiator aanzienlijk hoger ligt dan voor de gewone modellen. Bent u benieuwd naar de opties voor een designradiator bij u thuis? Online vindt u vele voorbeelden en mogelijkheden.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan bij een specialist uit uw regio.

085 500 9964
Vrijblijvend contact
radiatorknop

Radiatorknop vervangen

Het vervangen van een radiatorknop is niet heel moeilijk. U schroeft deze er eenvoudigweg af, en plaatst een nieuwe radiatorknop. Is er een probleem met de radiatorkraan? Dan is een reparatie vaak lastiger. Een lekkende radiatorkraan kan voor heel wat problemen zorgen, en dient dan ook direct gerepareerd te worden. Daarnaast is het ook mogelijk om op een standaard radiator een speciale thermostatische radiatorkraan te plaatsen. Hiermee wordt het makkelijker om de warmte in huis te reguleren. Wilt u graag geholpen worden door een ervaren verwarmingsmonteur uit Weesp bij het onderhoud aan de radiator? Wij helpen u met plezier verder.

slimme thermostaat

Thermostaat vervangen

Veel van onze klanten uit Weesp denken bij het verbeteren van het woongemak door middel van de verwarming alleen aan het plaatsen van verwarmingsketels of het monteren van een designradiator. Naast deze grote zaken is het echter ook een optie om te kiezen voor het aanpassen van de thermostaat. Tegenwoordig werkt menig energieleverancier met een zogenaamde slimme thermostaat. Een dergelijke thermostaat leest niet alleen uw dagelijkse verbruik af, het is ook mogelijk om de thermostaat te koppelen aan een app. Via deze app zet u op afstand de thermostaat hoger of lager. Zo komt u altijd in een aangenaam verwarmde woning thuis.

wetgeving omtrent vr-ketels

Europese wetgeving

In 2015 is er Europa breed heel wat veranderd in de wetgeving voor verwarmen, in september 2015 i s namelijk de Europese Ecodesignverordening in werking getreden. In deze verordening staan onder andere de minimumeisen aan een verwarmingstoestel. Daarnaast wordt in deze verordening aangegeven dat het niet verplicht is om uw huidige (oude) verwarmingsketel te vervangen, maar wel dat bij vervanging het nieuwe toestel aan strenge eisen moet voldoen, met name op het gebied van duurzaamheid. Onder andere een condensatieketel, maar ook een warmtepomp en zonneboiler voldoen aan deze hogere eisen. Wellicht komt u in aanmerking voor subsidie bij plaatsing van duurzame oplossingen.

onderhoud en reparatie cv-ketel Weesp

Onderhoudscontract

Dankzij onderhoud is de kans op een storing of een benodigde reparatie kleiner, daarnaast gaat de verwarming langer mee. U begrijpt dat dit erg belangrijk is. Het is mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Als u dit doet dan komt er een keer in de 1 of 2 jaar, een verwarmingsmonteur uit Weesp bij u langs. Hij maakt de verwarmingsinstallatie schoon, controleert of deze nog helemaal in goede staat is en voert indien nodig een reparatie uit. Daarnaast stelt hij alles weer helemaal goed af zodat u niet teveel energie verbruikt. Het voordeel van een contract is dat u geen bijkomende kosten hebt, daarnaast bent u altijd snel geholpen bij een storing.

Werkgebied Weesp

24 uurs spoedservice

Zoals aangegeven zijn onze verwarming experts uit Weesp 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor spoedhulp bij een storing of defect. Is uw verwarming kapot en krijgt u hem niet meer aan de praat? Wellicht kan een verwarmingsmonteur met een reparatie nog wat voor u betekenen! Stel u dan ook vandaag nog met ons in verbinding via 085 500 9964 of het contactformulier.

Direct contact: 085 500 9964

Zoekt u naar een erkend verwarmingsmonteur uit Weesp die u van dienst kan zijn bij de reparatie van een kapot onderdeel in uw CV-ketel, de installatie van een vloerverwarming? Of het vervangen van de radiatorknop? Dan bent u bij ons op de goede plek terechtgekomen. Onze specialisten zijn u gegarandeerd snel en vakkundig van dienst bij al deze klussen en meer, en rekenen aantrekkelijke prijzen voor hun hulp. Via het contactformulier vraagt u gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan.

085 500 9964