Verwarmingsmonteur in Zaanstad gezocht?

Ontvang een gratis offerte & ontdek scherpe prijzen!

085 500 9964

Nu bereikbaar.

Verwarmingsmonteur Zaanstad

Een verwarmingsmonteur uit Zaanstad is in te zetten voor alle werkzaamheden rondom uw centrale verwarming. Of het nu gaat om het installeren van een nieuwe cv-ketel, cv-onderhoud of het plaatsen of installeren van vloerverwarming. Een vakman geeft een persoonlijk advies en zorgt ervoor dat uw installatie zo zuinig mogelijk werkt. Cv-monteur gezocht?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag krijgt u zo snel mogelijk een gratis offerte toegestuurd.

Op deze pagina leest u wat een verwarmingsmonteur voor u kan betekenen. U leest over de kosten, de verschillende werkzaamheden én we vertellen u hoe u de beste verwarmingsmonteur kiest!

24/7 spoedservice

Heeft u storing? Maak dan gebruik van de 24/7 spoedservice! Zeker in de koude wintermaanden. Een cv-monteur in Zaanstad staat 24 uur per dag voor u klaar. Zo geniet u zo snel mogelijk weer van warmte en warm water in huis!

Hoe werkt de spoedservice?

Bel naar 085 500 9964 en u komt direct in contact met een cv-installateur in uw regio. Afhankelijk van het probleem kan hij direct naar u toe komen: ook in de avonden en weekenden. Hij verhelpt de storing zodat de cv-ketel het zo snel mogelijk weer doet.

085 500 9964

Nu bereikbaar.

verwarmingsmonteur Zaanstad

Wat kost een verwarmingsmonteur?

Eén van de meest gestelde vragen: wat kost een cv-monteur per uur? Het uurtarief van een verwarmingsmonteur ligt gemiddeld rond de €30,- tot €40,-. De prijs hangt af van het soort installateur dat u inschakelt.

Kiest u voor een zzp’er, dan liggen de prijzen vaak lager. Dat komt omdat zzp’ers geen grote bedrijfspanden hoeven te faciliteren: houd rekening met een gemiddelde prijs van €30,- per uur, al kan dit per verwarmingsmonteur flink verschillen.

Kiest u voor een installatiebedrijf dan liggen de kosten iets hoger, rond de €40,- per uur.

Cv-monteur: kosten 2021

Type cv-installateur Uurtarief*
Zzp’er €30,- euro per uur
Mkb’er €40,- euro per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven excl. materiaal- en voorrijkosten. Vraag een gratis offerte aan voor de exacte prijs.

Schakelt u met spoed een cv-monteur in? Bij spoedklussen en reparaties in het weekend moet u rekening houden met een spoedtoeslag of een hoger tarief. Laat dit u niet tegenhouden om bij een storing gebruik te maken van de spoedservice. U wilt, zeker in de winter, niet te lang zonder warmte of warm water zitten!

Cv onderhoudscontract

Voor cv onderhoud in Zaanstad is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Bij dit onderhoudscontract betaald u een vast bedrag per maand of per jaar, en bent u verzekerd van structureel onderhoud.

Waarom is dit belangrijk?

Door uw centrale verwarming regelmatig te laten onderhouden weet u zeker dat de installatie veilig en zuinig werkt. Bovendien is de kans op storingen véél kleiner, waardoor u niet zomaar zonder warmte of warm water komt te zitten! Een onderhoudscontract is in veel gevallen goedkoper dan af en toe een eenmalige onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Bijkomend voordeel is dat materiaalkosten bij een storing of reparatie vaak al bij de prijs is inbegrepen!

Verwarmingsmonteur uit Zaanstad inschakelen?

Bel en kom direct in contact met een cv-monteur in uw regio!

085 500 9964

Wat doet een verwarmingsmonteur?

  Wat kan een verwarmingsmonteur uit Zaanstad voor u betekenen? Hij voert verschillende werkzaamheden uit met betrekking tot uw centrale verwarming. Allereerst doet hij van alles met cv-ketels. Hij kan u advies geven over een nieuwe ketel en deze voor u installeren. Hij voert ook reparaties uit en lost storingen op én is in te zetten voor cv onderhoud.

  Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van een cv-monteur:

 • Cv onderhoud
 • Verwarmingsketel vervangen
 • Centrale verwarming repareren
 • Storingen verhelpen
 • Hieronder gaan we in op de verschillende werkzaamheden. Wilt u een cv-ketel laten vervangen of installeren door een vakman? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

Cv onderhoud Zaanstad: voor een lange levensduur

Cv onderhoud in Zaanstad is één van de belangrijkste werkzaamheden van een verwarmingsmonteur.

Het onderhoud bestaat uit drie belangrijke onderdelen:

 • Stap 1: de verwarmingsmonteur reinigt uw centrale verwarming, de brander en eventueel ook de schoorsteen en rookgasafvoer.
 • Stap 2: de installateur stelt de cv-ketel daarna correct af, zodat deze zo zuinig mogelijk werkt.
 • Stap 3: eventueel voert hij hierna herstellingswerkzaamheden uit aan onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage.

Hoe vaak cv onderhoud nodig is, hangt af van de leeftijd van uw ketel. In principe is eens per twee jaar voldoende voor een standaard ketel. Hoe ouder de ketel, hoe belangrijker onderhoud is.

Met structureel onderhoud voorkomt u potentiële gevaarlijke situaties. U weet zeker dat de ketel veilig werkt en voorkomt situaties als koolmonoxidevergiftiging. Bovendien weet u zeker dat de installatie zuinig werkt en een zo’n hoog mogelijk rendement behaalt. Hierdoor bespaart u op de energiekosten.

verwarming service Zaanstad

Cv-ketel installatie en vervangen

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is 12 tot 15 jaar. Hierna gaat het rendement van de cv hard naar beneden en is de kans op storingen en andere problemen groot. Het is goedkoper om dan te investeren in een nieuwe cv installatie.

Een vakman zal u helpen met het maken van de juiste keuze, want een nieuwe ketel kopen is niet iets wat u dagelijks doet. Hij kan u vertellen hoeveel vermogen u nodig heeft en wat de juiste CW-waarde is. Daarna vervangt hij de ketel. Hij demonteert de oude installatie en vervangt eventueel ook de rookgasafvoer. Na de installatie legt hij u uit hoe de ketel werkt en waar u op moet letten.

Lees ook meer over:

Verwarming reparatie Zaanstad

Bij een beschadiging of storing kunt u een verwarmingsmonteur ook inhuren voor een verwarming reparatie in Zaanstad.

Een aantal storingen en reparaties die regelmatig voorkomen zijn:

 • Kapot expansievat vervangen
 • Drie weg klep vernieuwen
 • Geen warm water meer in huis
 • Kleinere storingen die u zelf niet kunt oplossen

Geeft de ketel een storing aan? Op het display staat een code die u vertelt wat er mis is. Hiermee is het soms mogelijk de storing of het probleem zelf te verhelpen. Is dit niet mogelijk, schakel dan zo snel mogelijk een cv-installateur uit Zaanstad in voor een reparatie, omdat u anders lang zonder warmte kan komen te zitten. Hoewel dit in de zomer niet direct een probleem vormt, is het ’s winters enorm vervelend.

Lees ook meer over lekkage van een cv-ketel.